I meni se to desava. Pise "Subscribe to packet data first" ili na srpskom "Prvo se pretplatite na paketne podatke.
Pokusao sam da udjem i preko drugog programa (virca) da vidim dali nije do opere i medjutim pojavio se stalno prozor gde pise "java.io.IOException:Error occured whilstopening connection".
Znaci sva moguca podesavanja sam pokusao i idalje nece. Ja stvarno vise neznam sta radim a i na izmaku sam zivaca...
Jel ima neko bilo kakvu ideju kako da resim ovaj slucaj?
Nokia 6300 i mini Opera
Evo konacno sam uspeo da podesim.Mada nisam ni sam verovao da sam uspeo.
Ovako sam ja radio...
Menu/setings/configuration/personal config.sett./
E sad kad ste u tom meniju idete na options/add new/access point
Sledi podesavanje "Access point-a"
Account name: To i nije bas bitno. Stavite neko ime kojeg cete se setiti u daljem toku podesavanja...
Access point settings:Otvara 2 pod menija u "data bearer" mora da stoji " packet data"
zatim udjite u 2 podmeni pod nazivom "bearer settings" U njemu treba izmeniti samo:
1.Packet data acc.pt. : u tom meniju napisati "gprswap" (tako pise na MTS ovom sajt).
2.User name :upisati "mts"
3.Password: upisati "064" i potvrditi sa "064"
(naravno netreba upisivati navodnike..)
Zatim se vratite do menija Persnonal accaunts(personal config.sett.) I tu idete ponovo options/add new/ i dodate WEB. tu ne podesavate nista. (ovo je bitno uraditi da bi vam se otvorila opcija da mozete da izaberete licnu konfiguraciju)
Sada se vratite na pocetni meni "Configuration" i udjete na prvu po redu opciju(Default config.sett.) zatim izaberete "personal config" i izaberete "default".
ponovo se vratite na meni "Configuration" i izaberete drugu po redu opciju "activ. def. in all apps." i kad udjete tu izaberete "yes".
i to bi trebal od bude to ... Moj savet je da pobrisete sve akaunte ako ste dodavli prethodno da vas ne bi zbunjivalo ( ako ste pre ovoga pokusavali da dodate "access point" ili nesto drugo...)
Ovako sam ja radio...
Menu/setings/configuration/personal config.sett./
E sad kad ste u tom meniju idete na options/add new/access point
Sledi podesavanje "Access point-a"
Account name: To i nije bas bitno. Stavite neko ime kojeg cete se setiti u daljem toku podesavanja...
Access point settings:Otvara 2 pod menija u "data bearer" mora da stoji " packet data"
zatim udjite u 2 podmeni pod nazivom "bearer settings" U njemu treba izmeniti samo:
1.Packet data acc.pt. : u tom meniju napisati "gprswap" (tako pise na MTS ovom sajt).
2.User name :upisati "mts"
3.Password: upisati "064" i potvrditi sa "064"
(naravno netreba upisivati navodnike..)
Zatim se vratite do menija Persnonal accaunts(personal config.sett.) I tu idete ponovo options/add new/ i dodate WEB. tu ne podesavate nista. (ovo je bitno uraditi da bi vam se otvorila opcija da mozete da izaberete licnu konfiguraciju)
Sada se vratite na pocetni meni "Configuration" i udjete na prvu po redu opciju(Default config.sett.) zatim izaberete "personal config" i izaberete "default".
ponovo se vratite na meni "Configuration" i izaberete drugu po redu opciju "activ. def. in all apps." i kad udjete tu izaberete "yes".
i to bi trebal od bude to ... Moj savet je da pobrisete sve akaunte ako ste dodavli prethodno da vas ne bi zbunjivalo ( ako ste pre ovoga pokusavali da dodate "access point" ili nesto drugo...)
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Diwljak91 napisao:....
Umm ne, APN je obavezno gprsinternet
Ostatk može da prođe ali nije bitno ako ste dobili podešavanja od operatera može da napravi pometnju pa je bolje samo aktivirati taj acc. point koji je kreiran tj postaviš se na njega options pa activate... i tako na svim NOKIA s40 tlefonima...
Jeste da je tema stara, ali bih se ovim putem javno zahvalio Diwljaku
Apsolutno nijedan nacin konfiguracije nije radio (wap & mms su radili, ali java, e-mail i ostalo ni u sali).
Access point sam pravio nekoliko puta do sada, bez uspeha, smesno je da je na kraju proradio sa istom konfiguracijom kao do sada - jedino zahvaljujuci neiskoriscenim novim blanko web postavkama (a nije mi ni ponudilo opciju licne konfiguracije, vec je proradilo).
Btw, kod mene se nije radilo o 6300, vec o 5220, ali je softver vrlo slican, s40v5
Jos jednom - hvala, Diwljaku!!!

Access point sam pravio nekoliko puta do sada, bez uspeha, smesno je da je na kraju proradio sa istom konfiguracijom kao do sada - jedino zahvaljujuci neiskoriscenim novim blanko web postavkama (a nije mi ni ponudilo opciju licne konfiguracije, vec je proradilo).
Btw, kod mene se nije radilo o 6300, vec o 5220, ali je softver vrlo slican, s40v5

Jos jednom - hvala, Diwljaku!!!