Cudan prlbem sa Nokiom 6630

konfiguracija mobilnih telefona za MMS/GPRS i ostale usluge domaćih operatora
nixonn
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Feb 2006. 20:55

Cudan prlbem sa Nokiom 6630

Post od nixonn »

Kupio sam prije jedno 20/tak dana Nokiu 6630
Finska nokia, mada skidana sa TIM-a Italije vidi se na masci.
I pozeleo ja jednoj meni dragoj osobi da posaljem MMS
i skinuo ja lepo uputstvo za Nokiu sa sajta telekoma
i sve lepo sredio sem jedne opcije
data bearer,
u uputsvu stoji da se prebaci sa packets na gprs
medjutim ja imam samo jednu opciju-packets
elem, kad odem na net ili pokusam da saljem MMS pojavi mi se cannot accept packets kao nije raspolozivo
U cemu je problem?
do TIM telefona?

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

Nisi rekao na kojoj si mreži, ali ako si na Telekomovoj, najbolje pozovi korisnički servis (789) i proveri da li su ti uopšte uključeni MMS/GPRS a uz to traži i da ti pošalju SMS konfiguracione poruke za sve Telekomove pristupne tačke (MTS GPRS WAP, MTS Internet, MTS MMS i MTS WAP).

Kada si upucao sve access pointe u telefon, treba još da podesiš odgovarajuću pristupnu tačku za MMS poruke (Messaging -> Options ->Settings -> Multimedia message -> Access point in use -> MTS MMS) i sve bi trebalo da radi nakon toga.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Packed data i jeste GPRS u prevodu,zato i nemas opciju da promenis na GPRS jer je vec podeseno!A za slanje uradi kao sto ti je Obren preporucio,i pazi na koju mrezu saljes,nemoze sa 064 na 063 i obratno!
Pozdrav 8)

nixonn
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nixonn »

E lepo. uradio sam kako ste rekli, medjutim, kada hocu da posaljem MMS u inostranstvo kaze mi uneli ste pogresnu adresu, jel to znaci da je prakticno nemoguce da se salje mms napolje konkretno u Sloveniju ili Norvesku? Inace, grps radi, hvala na pomoci, ali mi je MMS bas bitan

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

nixonn napisao:E lepo. uradio sam kako ste rekli, medjutim, kada hocu da posaljem MMS u inostranstvo kaze mi uneli ste pogresnu adresu, jel to znaci da je prakticno nemoguce da se salje mms napolje konkretno u Sloveniju ili Norvesku? Inace, grps radi, hvala na pomoci, ali mi je MMS bas bitan
Baš tako, sa Telekomove mreže izgleda ne radi MMS ka inostranstvu, jedan moj drug je baš juče pokušavao da pošalje MMS u Francusku, ali dobijao je poruku "Message sending failed".

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

MMS ne moze u inostranstvo ,sumnjam da moze igde van maticne mreze(mislim da ne moze 064 na 063 a pogotovu inodstranstvo)

nixonn
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nixonn »

Evo ovako, korisniki servis kaze:

MMS moze u Sribiji, Makedoniji i REpublici Srpskoj, strasno koliko su nasi tu zaostali, kad je sestra iz Slovenije bila ovde ladno slala MMS u rominug u Spaniju, a ovi nasi seljaci opasno ograniceni.
Nego, sto skidaju pare za malo surfovanja po netu to je strasno, prakticno je neupotrebljivo za malo duzi boravak na netu...Jos nasi moraju dosta da porade na uslugama

Brainwashed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 01:07

Post od Brainwashed »

ajde malo da definishemo shta znachi "poslati u inostranstvo"...
dakle, MMS ne mozzesh poslati na gsm broj druge mrezze...ali...mms se shalje bez problema na koju god zzelish e-mail adresu...
e sad...kad vecc toliko kudish nashe operatere, a mislish da su strani dobri (ili bolji), samim tim mozzesh da ochekujesh od njih da su svojim korisnicima obezbedili moguccnost da otvore mail nalog koji cce koristiti na fonu...
dakle, ne mozze se poslati?! stvarno??? :dry:

...a na uslugama ne treba da se poradi jer funkcionishu onoliko dobro koliko to materijalna situacija u nashoj zemlji dozvoljava...kad budesh imao platu na nivou stranih zemalja, nishta od ovoga ti necce biti skupo kao shto ti sada izgleda...

zopdrav... :P

Odgovori