Mobilni Svet u ćiriličnoj varijanti

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Mobilni Svet u ćiriličnoj varijanti

Post od bestboy »

Bilo bi dobro:) da ceo sajt u buducnosti bude na cirilici ipak je MS nas SRPSKI sajt a nase pismo je cirilica!Ispravite me ako gresim...
  • _______________________
    Miškoni:: naslov izmenjen...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pa i ne bi bilo dobro. Postoji nekoliko razloga, jedan je što bi upotreba ćiriličnih karaktera zauzimala mnogo više mesta u bazi zbog mapiranja unutar samog unicode sistema. Drugi je da ovaj sajt posećuju i ljudi iz okolnih zemalja kao i ljudi sa ovih prostora koji se nalaze širom sveta, a (možda ili sigurno) ne znaju ćirilicu. Službeno pismo u Srbiji je i ćirilica i latinica.

Zanima me, pošto si već dao ovakav predlog, zašto ne koristiš naša slova prilikom pisanja? Treba samo da prebaciš jezik za unos na srpsku latinicu, mrzi te dva puta da pritisneš alt+shift? Neće te mrzeti da prebacuješ na sprsku ćirilicu? :roll:

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Kada budemo pravili sajt o ne-tehničkim stvarima, rado ću razmotriti da sajt postavim u ćirilici. Za početak bih voleo da svi u Srbiji koriste "čćšđž" umesto "ccsdjz".
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

[quote="Miškoni"]Pa i ne bi bilo dobro. Postoji nekoliko razloga, jedan je što bi upotreba ćiriličnih karaktera zauzimala mnogo više mesta u bazi zbog mapiranja unutar samog unicode sistema. Drugi je da ovaj sajt posećuju i ljudi iz okolnih zemalja kao i ljudi sa ovih prostora koji se nalaze širom sveta, a (možda ili sigurno) ne znaju ćirilicu. Službeno pismo u Srbiji je i ćirilica i latinica.

Zanima me, pošto si već dao ovakav predlog, zašto ne koristiš naša slova prilikom pisanja? Treba samo da prebaciš jezik za unos na srpsku latinicu, mrzi te dva puta da pritisneš alt+shift? Neće te mrzeti da prebacuješ na sprsku ?

Како да користим ћирилицу на мини опери!? :uhuh: Да притиснем оловчицу+мени+??? :lol:
Што се тиче то да заузима више простора ћирилица , разумем али то да је на лат. због људи из локалних земаља не разумем али доообро :dry:

Angel_Of_Darkness
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46

Post od Angel_Of_Darkness »

Najbolje rješenje je da u vrhu sajta (ili negdje drugo) ima da se izabere ćirilica latinica ili čak english.
Ovo zadnje bi za forum bilo beskorisno, ali za ostatak sajta ne!
I Bog je Srbin...

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

Angel_Of_Darkness, e to ti nije losa ideja,tako su cini mi se uradili i na Krstarici
<<<Black N96>>>

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

bestboy, napisao sam iz "okolnih" a ne iz "lokalnih" zemalja. Što se tiče Opere Mini, sem što ne možeš da pišeš ćirilicom u tom programu, ne bi mogao ništa ni da pročitaš na sajtu da je ćirilični.

Angel_Of_Darkness, postoji mnogo stranih sajtova koji se bave ovom tematikom i na engleskom jeziku su, pa ko voli...

Završiću ovu polemiku sa citatom:
kalinicm napisao:Za početak bih voleo da svi u Srbiji koriste "čćšđž" umesto "ccsdjz".

Angel_Of_Darkness
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46

Post od Angel_Of_Darkness »

Pa ima ruska opera mini, za ćirilicu...
I Bog je Srbin...

Zaključana tema