- _______________________
Miškoni:: naslov izmenjen...
Mobilni Svet u ćiriličnoj varijanti
Mobilni Svet u ćiriličnoj varijanti
Bilo bi dobro:) da ceo sajt u buducnosti bude na cirilici ipak je MS nas SRPSKI sajt a nase pismo je cirilica!Ispravite me ako gresim...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Pa i ne bi bilo dobro. Postoji nekoliko razloga, jedan je što bi upotreba ćiriličnih karaktera zauzimala mnogo više mesta u bazi zbog mapiranja unutar samog unicode sistema. Drugi je da ovaj sajt posećuju i ljudi iz okolnih zemalja kao i ljudi sa ovih prostora koji se nalaze širom sveta, a (možda ili sigurno) ne znaju ćirilicu. Službeno pismo u Srbiji je i ćirilica i latinica.
Zanima me, pošto si već dao ovakav predlog, zašto ne koristiš naša slova prilikom pisanja? Treba samo da prebaciš jezik za unos na srpsku latinicu, mrzi te dva puta da pritisneš alt+shift? Neće te mrzeti da prebacuješ na sprsku ćirilicu?
Zanima me, pošto si već dao ovakav predlog, zašto ne koristiš naša slova prilikom pisanja? Treba samo da prebaciš jezik za unos na srpsku latinicu, mrzi te dva puta da pritisneš alt+shift? Neće te mrzeti da prebacuješ na sprsku ćirilicu?

● PRAVILA FORUMA ●
[quote="Miškoni"]Pa i ne bi bilo dobro. Postoji nekoliko razloga, jedan je što bi upotreba ćiriličnih karaktera zauzimala mnogo više mesta u bazi zbog mapiranja unutar samog unicode sistema. Drugi je da ovaj sajt posećuju i ljudi iz okolnih zemalja kao i ljudi sa ovih prostora koji se nalaze širom sveta, a (možda ili sigurno) ne znaju ćirilicu. Službeno pismo u Srbiji je i ćirilica i latinica.
Zanima me, pošto si već dao ovakav predlog, zašto ne koristiš naša slova prilikom pisanja? Treba samo da prebaciš jezik za unos na srpsku latinicu, mrzi te dva puta da pritisneš alt+shift? Neće te mrzeti da prebacuješ na sprsku ?
Како да користим ћирилицу на мини опери!?
Да притиснем оловчицу+мени+???
Што се тиче то да заузима више простора ћирилица , разумем али то да је на лат. због људи из локалних земаља не разумем али доообро
Zanima me, pošto si već dao ovakav predlog, zašto ne koristiš naša slova prilikom pisanja? Treba samo da prebaciš jezik za unos na srpsku latinicu, mrzi te dva puta da pritisneš alt+shift? Neće te mrzeti da prebacuješ na sprsku ?
Како да користим ћирилицу на мини опери!?

Што се тиче то да заузима више простора ћирилица , разумем али то да је на лат. због људи из локалних земаља не разумем али доообро

- Angel_Of_Darkness
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
bestboy, napisao sam iz "okolnih" a ne iz "lokalnih" zemalja. Što se tiče Opere Mini, sem što ne možeš da pišeš ćirilicom u tom programu, ne bi mogao ništa ni da pročitaš na sajtu da je ćirilični.
Angel_Of_Darkness, postoji mnogo stranih sajtova koji se bave ovom tematikom i na engleskom jeziku su, pa ko voli...
Završiću ovu polemiku sa citatom:
Angel_Of_Darkness, postoji mnogo stranih sajtova koji se bave ovom tematikom i na engleskom jeziku su, pa ko voli...
Završiću ovu polemiku sa citatom:
kalinicm napisao:Za početak bih voleo da svi u Srbiji koriste "čćšđž" umesto "ccsdjz".
● PRAVILA FORUMA ●
- Angel_Of_Darkness
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46