Priprema nove verzije MobilniSvet.com otpočela

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Lobachewsky,
I ja sam za spajanje, ali kao sto sam pisao treba biti oprezan, da se stvar ne omakne kontroli.

Glupo je da se na ovom forumu raspravlja, o kulerima ili napajanjima, ili necem trecem.

Moze sve to ali daleko obimnije i detaljnije na IT forumu, naravno ako je on kao posebna cijelina u planu.

Ali suvise veliko uopstavanje na ovom forumu, NE 8) .
Tako barem ja mislim.

Znaci, unapredjenje postojeceg, sa vecim slobodama u postanju, i nadogradnja podforumima, o stvarima koje se prirodno nadovezuju na ono sto mobilna tehnologija pruza.

Zar nasi drugi postovani clanovi nemaju predloga :) pa nije moguce da sam toliko okupirao da se drugi ne javljaju :)
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa skoro sve ste obuhvatili i mislim da bi bilo glupo ponavljati... Jedino mislim da za clanove koji se na primer ne pojavljuju 6 ili vise meseci na forumu,ima pravilo da se obrise nalog... Da ne bude 300000 clanova od kojih je 1000 aktivno...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ova verzija foruma ima nedostatak da sve poruke koje su pisane sa izbrisanog naloga pretvara u "Gost" nalog. Videćemo kako će biti u novoj verziji, ali mislim da je to krajnje nepotrebno. Eventualno bi mogli da se pobrišu neki prastari nalozi sa kojih ništa nije pisano.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Miškoni, slazem se sa tobom. Ne treba brisati naloge sa porukama, eventualno prastare bez poruka...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Ovo pod obavezno.
kad skidam sa sajta neke vase stranice, npr. kopiram ih, ako neka tema ima vise strana, treba da svaka strana se razlikuje u naslovu, u smislu page1 page2, kako pri kopiranju, ne bih svaki put morao da mjenjam naslov, zato sto prethodna strana sa istim naslovom postoji, na lokaciji u koju ih kopiram.

eto malo konfuzno napisano, ali nadam se da ce te me shvatiti. :oops:
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Meni je u principu skroz ok forum, svidja mi se ta jednostavnost koja uglavnom nedostaje "masovnijim" forumima...
Par stvari bi naravno moglo da se poboljsa, pocevsi od pretrazivaca telefona koji stvarno ima dosta mana, treba dodati kriterijume wifi, gps, 3mp kamera, 5mp kamera...
takodje bi se slozio sa onim sto je neko prije mene napisao da treba da se u pretragu ukljuce i telefoni koji trenutno nemaju cijenu na sajtu.
Zatim naravno treba prilagoditi izgled sajta svim rezolucijama monitora, kao i mnogo poraditi na opciji Traži u forumu koja je prakticno neupotrebljiva.

Jako mi se svidja nacin na koji je uredjen forum www.mobilesmania.com
I search engine im je takodje odlican!
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Stvarno zgodna stvar, na ovom podforumu mogu da napisem 15tak postova zaredom, a da ne krsim pravila foruma. :D :D

HAHAHA
Rupa u zakonu
HAHAHAHA

E nastojte izbjegavati ovakve rupe u sljedecoj verziji sajta :wink:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Evo sjetio sam se jos jednog predloga za novi sajt a posto je kefalo napisao nesto izmedju mojih postova ovaj put necu koristiti rupu u zakonu :D
U pretrazivacu kada se izabere opcija "2 i vise megapixela" tu ne spadaju telefoni koji imaju 1,92mp kameru :uhuh: sto stvarno nema smisla i krajnje je nerazumljivo!
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Mislim da bi bilo dobro da se na stranici o telefonu na kojoj pise specifikacija, link za test, male oglase i sl. doda i link ka temi na forumu o doticnom telefonu, ako je ima. Mislim da to moze olaksati neciju potragu za telefonom, tako je sve "tu". :)

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

predlazem da se u pretrazivacu (kriterijumu) ubaci opcija GPS i ostale opcije..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Bilo bi dobro omoguciti da se moze birati na koju stranicu teme zelite da "skocite"!
Recimo ako tema ima 60str pa onda da ne moram do npr. 23 str da klikcem ko lud nego da mogu da izaberem da me odmah prebaci na tu stranu u temi!
Nadam se da ste me razumeli! :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

IDzO, postoji već ta opcija ali kada tema pređe 10 strana počinje da se prikazuje u skraćenoj varijanti zbog dužine.

Primer:
Strana < Prethodna strana | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Sledeća strana >
Strana < Prethodna strana | 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11 | Sledeća strana >
Strana < Prethodna strana | 1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 103, 104, 105 | Sledeća strana >
Strana < Prethodna strana | 1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 123, 124, 125 | Sledeća strana >

Zamisli kako bi izgledalo da stoji svih 125 ili više brojeva u nizu. :roll:
Kada hoćeš da skočiš direktno na recimo baš 23. stranu (po strani ima 20 postova), jednostavno otvori drugu stranu i u linku izmeni start broj na 440.:wink:

viewtopic.php?t=6267&postdays=0&postorder=asc&start=440

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Nisam mislio da ima takav niz brojeva, nego sam mislio kao "Jump to" pa ukucas broj stranice i prebaci te! Kao neka brza pretraga stranica u dugackoj temi i sto kao sta ima i brza pretraga telefona! Razumes?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Najverovatnije će biti tako nešto u novoj verziji, ako ne baš u toj formi, biće brza i napredna pretraga u okviru podforuma ili tema. Do tada (uz vežbanje računanja) koristite ovo što sam predložio iznad. :wink:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ajde da i ja pokusam da dam neki doprinos tom novom forumu. Za sada, nemam neke epohalne ideje, ali mogu da izaberem od vec predlozenih stvari.
Prvo, svidja mi se ideja da se stavi vise podataka o clanu (npr. tip telefona koji koristi, mrezu koju koristi, reputacija...).

Drugo potpuno se slazem sa kefalom da MobilniSvet forum treba da se bavi jedino mobilnim telefonima, bez ikakvih podforuma. Sadasnja organizacija tema je odlicna i ne bi je trebalo menjati. Moze na itsvet forumu, ako se rade odvojeno, da se raspravlja i o softveru, hardveru..., ali na Mobilnisvet forumu, nema potrebe.

Trece, svidja mi se i predlog da se da mogucnost uploadovanja tema, wallpapera, softvera i melodija. Mislim da ne postoji ni jedan nas sajt koji je specijalizovan za tu tematiku, tako da bi mobilni svet time postao jos poseceniji.

Cetvrto, slazem se da treba malo pojacati kontrolu, ali nisam siguran za ono "50 postova pre otvaranja prve teme". Jer, moze da se desi da nekome treba pomoc oko necega hitno, a on mora da ostavi 50 postova. Ako se "prenose" sadasnji nalozi i broj postova, onda ce to biti izvodljivo, ali sta ako mora da se otvore novi nalozi kad startuje novi forum? Ko ce otvoriti temu?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

mezzano, naravno da će se kompletna baza sa svim nalozima i temama preseliti u novi forum. Taman posla da mora svako da otvara novi nalog.

Što se tiče određenog broja postova za sticanje prava da se otvori tema, mislim da to nije potrebno. Mada to i ne bi bio problem jer praktično nema stvari koju nismo dotakli i sigurno već postoji tema u kojoj može da se iznese problem bez potrebe za otvaranjem nove.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Miškoni, dobro, onda je to druga stvar. Ja sam mislio da ce se otvarati potpuno novi "blank" forum, pa mi je zato malo glupo delovalo to sa 50 postova pre teme. Mozda da se napravi neko ogranicenje, ali 50 je mnogo.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Kako uopste napreduje stvaranje novog foruma? :)
Jel ste vec nesto uradili, jel znate oprilike kako ce izgledati, sta ce imati,jel posoje sanse da se pojavi pre septembra...? :wink:

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Meni se lično ne sviđa što je na ovom forumu striktno o mobilnim telefonima. Mislim da tu treba ubaciti podforume za opštu diskusiju, poseban odeljak za turtorijale, java i symbian programe i tako neke stvari koje fale tu
Nokia Lumia 630

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

djolex, već postoje teme za symbian i java programe, potraži malo :wink:

A šta bi za tu "opštu" temu bila tematika?
Priča o kolima, motorima ????
Ovo je ipak forum o mobilnim telefonima.
Npr za teme oko kompova i sl imaš ITSvet.

Uostalom ako bi da ćaskaš neobavezno sa nekim (prijateljski off), postoje kafići, mailovi, MSN, IRC i sl.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Zaključana tema