Klasifikacija clanova i ozbiljnost odgovora
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Prvo, sva prepiranja staju ovde. Ukapirao sam predlog i šta bi trebalo da bude krajnji efekat njegove integracije u sajt. Pogledaću moguća rešenja i dati predlog na forumu na "usvajanje".
@gameforce: to što znaš latinske poslovice nema nikakve veze sa forumom, možeš prekinuti sa tim.
@gameforce: to što znaš latinske poslovice nema nikakve veze sa forumom, možeš prekinuti sa tim.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com
admin - mobilnisvet.com
moze da malo skrenem sa teme i da dam jedan predlog. a to je da se na forum naplaca clanarina od nekih simbolicni 1 euro koe na niko od nas ne prestavja problem. pare sobrane od svih clanova da se dodeli na najdobri od sih a to svih znamo ko su - oni sto imaju najmnogo postova i ko nas pomagajuza sve. da var objasnim odakle mi ta ideja. to je zato sto u ovo teska vremena svi znamo koliko e skupo vreme a da neki sedne na kompjuter i objasniva svima i resava probleme (tugih) treba vreme. a vreme je skupo. a ako ni odemo kod nekog servisera toj ce nas da uze sigurno mnogo vise od taj 1 euro ko ni bi platili za clanarinu. mislim da predlog nije drzok i samo pokazuje moje prijatelske namere kon oni sto su me naucili da nesto vise saznam o telefon koi ja posedujem.
p.s. to sto sam nov clen ne znaci da vas ne citam redovno, a broj postova jae mal zato sto ja ne umem da dam neki strucan odgovor koj trazi za pomos. pa zato se i ne mesam tamo gde se nerazumem.
moze ima neki jezicni greski, to je zato sto nisam iz Srbija.
pozdrav od Makedonija i nadam se da ce meni razuteti pravilno!
p.s. to sto sam nov clen ne znaci da vas ne citam redovno, a broj postova jae mal zato sto ja ne umem da dam neki strucan odgovor koj trazi za pomos. pa zato se i ne mesam tamo gde se nerazumem.
moze ima neki jezicni greski, to je zato sto nisam iz Srbija.
pozdrav od Makedonija i nadam se da ce meni razuteti pravilno!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Kakav je ovo predlog?

Kako sam ja procitao, ovde pise da se pare daju najboljem (ili najboljima)?macko_^ napisao: da se na forum naplaca clanarina od nekih simbolicni 1 euro koe na niko od nas ne prestavja problem. pare sobrane od svih clanova da se dodeli na najdobri od sih
macko_^, vidis da se pricalo o nacinu na koji bi se odredjivali najkorisniji clanovi i za sada od te realizacije nema nista. Tako da, posto je to osnova za realizaciju tvog predloga, tesko da ce biti realizovan i on, ako nizbog cega drugog, onda zbog ovoga...Ovde bi sad trebao da bude citat svih postova do posta od macko_^![]()
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Evo da vidite kako je na I-Phone forumu to organizovano, tamo su uveli "reputation points"...
Reputation Undefined: is off the scale
Number of Reputation Ratings to Display: 10
Administrator's Reputation Power: 0
Reputation Power Cap: 50 (means the maximum reputation points a user can give is 50)
Higher Reputation Forum List: 0
Higher Reputation Multiply Factor: 1
No Reputation Forum List: 0
Open Threads Limit: 0
Closed Threads Limit: 0
Negative Reputation Multiply Factor: 0.5 (negative reputation points power is half of the positive reputation points power)
Require Reputation Comment: yes
Register Date Factor: 50
Post Count Factor: 50
Reputation Point Factor: 50
Minimum Post Count: 30 (you must have 30 posts before been able to give postive or negative reputation to others)
Minimum Reputation Count: 10 (you must have minimum of 10 reputation points to been able to give positive or negative reputation)
Daily Reputation Clicks Limit: 10
Reputation User Spread: 10 (you can give reputation to a maximum of 10 people per day)
with this system all users can approve or deny others' users posts
when user reached the certain number of points which can be posite ot negative this user will get/lose some privilages.
here is an example:
user X was registered on 02.02.2005 (and now is 02.02.2006)
he has 500 posts and 100 rep points
that means 365 days /50 =~ 7
500 posts /50 = 10
100 rep points /50 = 2
starting base rep power = 1
so the current positive reputaion power which user X can give is 7+10+2+1=20
the negative power which can give will be half of positive
note:
1. "reputation power" is the points that user can give to other user. This "power" is not visible to others
2. current reputation rating that is shown to everyone cannot be increased by user himself
When you go into your control panel you can see the latest rep given by you and latest rep given to you. you will see diferent coloured boxes to represent rep:
-green squares represent the rep given to you by someone that increased your total number of rep points.
-black squares represent the rep given to you by someone but that didn´t afect your total rep points number.
-red squares represent the negative rep given to you by someone and that have decreased the total number of your rep points.
These are the current rankings and correspondent reputation points of the reputation system:
User is infamous around these parts: -999999
User can only hope to improve: -50
User has a little shameless behaviour in the past: -10
User is an unknown quantity at this point: 0
User is on a distinguished road: 10
User will become famous soon enough: 50
User has a spectacular aura about: 150
User is a jewel in the rough: 250
User is just really nice: 350
User is a glorious beacon of: 450
User is a name known to all: 550
User is a splendid one to behold: 650
User has much to be proud of: 1000
User has a brilliant future: 1500
User has a reputation beyond repute: 2000
User has an unparalleled reputation: 2500
User has an air of pure distinction: 3000
User reputation is a shining example to all: 3500
User has a reputation of sheer magnificence: 4000
User Frequently Treads the Path of Repute: 4500
User Reputation only adds to the Opulence Gained: 5000
User Reputation Preceeds their Posts: 5500
User Repute is a Mere Milestone in Reputation but Only a Dream For Some: 6000

Reputation Undefined: is off the scale
Number of Reputation Ratings to Display: 10
Administrator's Reputation Power: 0
Reputation Power Cap: 50 (means the maximum reputation points a user can give is 50)
Higher Reputation Forum List: 0
Higher Reputation Multiply Factor: 1
No Reputation Forum List: 0
Open Threads Limit: 0
Closed Threads Limit: 0
Negative Reputation Multiply Factor: 0.5 (negative reputation points power is half of the positive reputation points power)
Require Reputation Comment: yes
Register Date Factor: 50
Post Count Factor: 50
Reputation Point Factor: 50
Minimum Post Count: 30 (you must have 30 posts before been able to give postive or negative reputation to others)
Minimum Reputation Count: 10 (you must have minimum of 10 reputation points to been able to give positive or negative reputation)
Daily Reputation Clicks Limit: 10
Reputation User Spread: 10 (you can give reputation to a maximum of 10 people per day)
with this system all users can approve or deny others' users posts
when user reached the certain number of points which can be posite ot negative this user will get/lose some privilages.
here is an example:
user X was registered on 02.02.2005 (and now is 02.02.2006)
he has 500 posts and 100 rep points
that means 365 days /50 =~ 7
500 posts /50 = 10
100 rep points /50 = 2
starting base rep power = 1
so the current positive reputaion power which user X can give is 7+10+2+1=20
the negative power which can give will be half of positive
note:
1. "reputation power" is the points that user can give to other user. This "power" is not visible to others
2. current reputation rating that is shown to everyone cannot be increased by user himself
When you go into your control panel you can see the latest rep given by you and latest rep given to you. you will see diferent coloured boxes to represent rep:
-green squares represent the rep given to you by someone that increased your total number of rep points.
-black squares represent the rep given to you by someone but that didn´t afect your total rep points number.
-red squares represent the negative rep given to you by someone and that have decreased the total number of your rep points.
These are the current rankings and correspondent reputation points of the reputation system:
User is infamous around these parts: -999999
User can only hope to improve: -50
User has a little shameless behaviour in the past: -10
User is an unknown quantity at this point: 0
User is on a distinguished road: 10
User will become famous soon enough: 50
User has a spectacular aura about: 150
User is a jewel in the rough: 250
User is just really nice: 350
User is a glorious beacon of: 450
User is a name known to all: 550
User is a splendid one to behold: 650
User has much to be proud of: 1000
User has a brilliant future: 1500
User has a reputation beyond repute: 2000
User has an unparalleled reputation: 2500
User has an air of pure distinction: 3000
User reputation is a shining example to all: 3500
User has a reputation of sheer magnificence: 4000
User Frequently Treads the Path of Repute: 4500
User Reputation only adds to the Opulence Gained: 5000
User Reputation Preceeds their Posts: 5500
User Repute is a Mere Milestone in Reputation but Only a Dream For Some: 6000
- Miškoni
- Administrator
Pa, može eventualno da znači nekome ko ne posećuje redovno forum, jer redovni članovi jako dobro znaju ko vredi a ko je duvački instrument (da ne kažem truba).
Opet, sa druge strane, neko ko periodično uleti na forum, verovatno neće biti upućen u značenje nečeg takvog. Ma, sve je to u principu zezanje, nekome više bitno, nekome manje, nekome uopšte. Iskreno, ja nešto takvo vidim samo kao šarenilo koje bi moglo malo da uveseli forum, ili da natera neke ljude da se više angažuju, neke da povedu računa, i tako...
I vidim Milana koji sigurno u dogledno vreme neće biti spreman da gubi vreme na to!

Opet, sa druge strane, neko ko periodično uleti na forum, verovatno neće biti upućen u značenje nečeg takvog. Ma, sve je to u principu zezanje, nekome više bitno, nekome manje, nekome uopšte. Iskreno, ja nešto takvo vidim samo kao šarenilo koje bi moglo malo da uveseli forum, ili da natera neke ljude da se više angažuju, neke da povedu računa, i tako...

I vidim Milana koji sigurno u dogledno vreme neće biti spreman da gubi vreme na to!

● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Gameforce, sad već polako preteruješ...
Treba da imaš u vidu da je ovo forum otvorenog tipa i da ima članova koji su još u osnovnoj školi. Ne mogu ni ja, ni ti, niti bilo ko drugi od njih očekivati da daju neke akademske ili inženjerske savete. Ali već sama dobra volja da pomognu znači nešto, pa kakva god bila motivacija. Naravno, uvek ima onih koji misle da znaju mnogo više nego što realno znaju i koji vole da se puvakaju. Takvi se brzo uoče, ali čak i ako krenu nekome da sugerišu rešenje koje je nebulozno, tu su ostali da to koriguju, isprave, predlože ono pravo. Oni koji to zasluže biće banovani, opominjani, navođeni, posavetovani kako da se ophode, ponašaju, itd, itd...
Dakle, u doglednoj budućnosti će verovatno nešto biti urađeno po tom pitanju...

Treba da imaš u vidu da je ovo forum otvorenog tipa i da ima članova koji su još u osnovnoj školi. Ne mogu ni ja, ni ti, niti bilo ko drugi od njih očekivati da daju neke akademske ili inženjerske savete. Ali već sama dobra volja da pomognu znači nešto, pa kakva god bila motivacija. Naravno, uvek ima onih koji misle da znaju mnogo više nego što realno znaju i koji vole da se puvakaju. Takvi se brzo uoče, ali čak i ako krenu nekome da sugerišu rešenje koje je nebulozno, tu su ostali da to koriguju, isprave, predlože ono pravo. Oni koji to zasluže biće banovani, opominjani, navođeni, posavetovani kako da se ophode, ponašaju, itd, itd...
Dakle, u doglednoj budućnosti će verovatno nešto biti urađeno po tom pitanju...
● PRAVILA FORUMA ●