Da li ste za nov podforum o Symbianu?

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?

Da li ste za uvodjenje novog podforuma?

Da
45
79%
Ne
12
21%

Ukupno glasova: 57

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Utisci o kupljenim telefonima i poredjenja raznih telefona pre kupovine,treba po mom misljenju da idu u poredjenje modela!
Problemi sa telefonima softverske prirode ili nedoumice o aplikacijama koje bi najbolje odgovarale za"to i to"bi trebalo da idu u Symbian deo!
Promena maske,dekodiranje,prestanak fukcionisanja BT-a i slicno da ide u deo Servisiranje!
Sve sto preostane u vezi (konkretno Nokie) moze da ide u series 40 ako tamo spada ili u kafic ako je u pitanju predstavljanje nekog novog modela koji je revolucionaran po necemu,ili predstavljanje neke nove tehnologije koja ce promeniti i unaprediti koriscenje mobilnih telefona!!
Eto,sve ima svoje mesto tako bih ja razvrstao doticne tipove tema (mozda mogu i neki modovi da razmisle o takvom rasporedu posto vec mogu i treba da ih razvrstavaju) i ne bi trebalo da bude problema ubuduce!
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Teoretski sve to lepo zvuci, malkice je drukcije u praksi :) . Za pocetak je previse komplikovano napraviti toliko korenite promene, a i nema potrebe za tim kada je i do sada sve odlicno funkcionisalo. Jedina promena na ovom forumu oko grupisanja tema bi trebala da bude:
Lomnica_city napisao:Problemi sa telefonima softverske prirode ili nedoumice o aplikacijama koje bi najbolje odgovarale za"to i to"bi trebalo da idu u Symbian deo!
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Lobachewsky napisao:Nijedna od ovih nema veze sa Symbianom, a svi su Smartphonovi. Sta sada :?
Po meni, sve bi to išlo u Symbian deo. Zar nije ideja da se "pametni" telefoni razdvoje od onih koji to nisu? Nisam baš za to da se u novim podforumima raspravlja samo o softveru, već o svemu što je vezano za njih, ne računajući servisiranje i još ponešto.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ma jednostavno sve shto je vezano za s60 nek ide u novi podforum a sve shto ima veze sa s40(harver,softver...ma sve) nek ostane u "Nokia" delu foruma,nemojte da komplikujete.... :wink:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Dexter, tako i ja razmišljam, mislim da će biti mnogo jednostavnije. Ako bude malo ovde, malo onde, to će svakako pogubiti sve nas "domaće", a nove članove da ne pominjem... :roll:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nemam ja nista protiv te ideje, ali bih skrenuo paznju da je naslov "Nokia", previse uopsten i da ce sigurno dolaziti do nesporazuma i mesanja tema, a to bi tek zakomplikovalo situaciju i snalazenje na forumu, koje je do sada bilo koliko toliko jednostavno...

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Slažem se i ja sa ovim što je Dexter rekao. Neka počne konačno Symbian podforum sa radom :lol: a sve mane i nedostaci će se rešiti u hodu, i to za vrlo kratko vreme. Pozdrav

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Prevideo si samo 3 stvari:
1. s60 nije rezervisan samo za Nokia telefone, vec je zastupljen i kod drugih proizvodjaca, svakim danom sve vise.
2. Win Mobile je zastupljen kao OS kod velikog broja proizvodjaca.
3. Zamisli podforum u kome treba da nadjes jednu temu, a mora da prelistas teme o Samsungu, Motoroli, SE, HTC, koje te ne zanimaju nimalo jer trazis kako se pokazao HDD od N91 u praksi.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Lobachewsky, potpuno si u pravu, to je jedna od stavki koja i mene brine. Zato se i vuče cela priča jer hoću da razmotrimo što više prednosti i mana...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa ništa onda, ako što je neko već rekao: S40 u Nokia, S60 i S80 SX1 i ostali smartovi (koliko god ih malo bial) u Symbian, a za dalje po starom, a ono što žešće ne spada u temu u kojoj je postavljeno nadležni će da premeste uz napomenu.

A Lomnica_city previše komplikuješ stvari. Ja možda i mogu da se koncepcijski složim sa tobom, ali kad izađe novi SmartPhone kako ćeš da objasniš nekom novom članu gde da postavi temu. U Nokia (pošto će 90% biti Nokia), u SmartPhone pošto je i SmartPhone, ili u poređenja. Možda bi po tom kriterijumu pre terbalo da bude i tema promocije. Ali pošto nema neka bude kako je i sada.

Nekada je pretraživanje stvarno otežano, ali kompetno revidiranje i toliko kruto tematsko razdvajanje je nemoguće. Što znači da ako neko i postavi neko pitanje na koje je nekada odgovoreno u temi koja je već otvorena, jedan post manje-više, neko od starih članova će se već snaći s pretragom da bi mu odgovorio. Mnogo su veći problemi dupliranje tema i pogrešni naslovi.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

E u tom slucaju bi na scenu trebali stupiti moderatori,da naprave malo reda.Novim clanovima,ili oni malo stariji kojima pretraga i navodjenje nisu jaca strana bi trebalo ukazati na gresku:nek se post obrise ako je neprikladan pravilima i ako se ima vremena,nek se objasni sta,zasto,kako na PP clana... :)
Znamo svi da je to ogroman posao,ali onaj ko voli da se igra i ko je stalno za kompjuterom,eto resenja da se "ubije" vreme :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

gargamel4 napisao:A Lomnica_city previše komplikuješ stvari. Ja možda i mogu da se koncepcijski složim sa tobom, ali kad izađe novi SmartPhone kako ćeš da objasniš nekom novom članu gde da postavi temu. U Nokia (pošto će 90% biti Nokia), u SmartPhone pošto je i SmartPhone, ili u poređenja. Možda bi po tom kriterijumu pre terbalo da bude i tema promocije. Ali pošto nema neka bude kako je i sada.
Ma nije potrebna tema promocije,to sve moze da se spakuje u Kafic kao i sto treba,jer se ipak na nasem sajtu ne predstavljaju revolucionarni telefoni (kao Aeon i sl...) svaki dan,a svaki novi smartphone bi isao u deo za Symbian ako ne spada u"revolucionarni"model,a isto vazi i za series 40!
Ti si se malo zbunio mojim postom jer ja nisam rekao da svaki novi telefon vec svaka nova tehnologija kod telefona treba da se predstavi u posebnom delu kao sto je Kafic (kao sto je recimo ugradjivanje GPS modula kod Nokia telefona,na primer) a novi modeli telefona koji nisu bas tako"ekstra"bi isli svaki u svoj deo!
Kad se sve sabere,opet izlazi na isto jer ako nekom nesto crkne na smartphonu on nema sta da pita zasto mu recimo telefon ne hvata mrezu i gde to da popravi u Symbian delu ako imamo par strucnjaka u delu servisiranje i slicne situacije!
A sto se tice Lobachewskove dileme,ja sam lepo rekao da sve ide u jedan deo sto je srodno,jer i ako je neko u nedoumici da li ce na njegovom Panasonic series 60 OS7 raditi neka verzija odredjenog programa ili hoce da zna koja je verzija najmanje bagovita,lako ce mu moci pomoci neko ko koristi isti program na svom Nokia series60 OS7 uredjaju jer je to jedan isti Symbian!?
A od samog pocetka sam za to da je najbolje dodati i WinMobile u Smartohone deo jer je vec sada solidan broj korisnika istog kod nas pa je i to po meni realna potreba,jer oni nemaju bas nikakve koristi od Symbian aplikacija i nemaju iste probleme kao Symbian telefoni!
A sto se tice pretrage,to je vec razglabano par puta i nelogicno je pricati kako ce ubacivanje 3-4 proizvodjaca koji prave Symbian smartphonove u istu sobu jer ce to otezati pretragu odredjene teme,a ja kazem da ko ne zna da koristi opciju Trazi (doduse ne bas nesto odradjenu ali...) onda nek trazi vizuelno temu sa odgovarajucim naslovom!?
A posto mnogi"ne vide"ili ne traze uopste tu opciju,cak sam video da neki kritikuju NEPOSTOJANJE opcije pretraga,mozda i treba da se opcija Trazi preimenuje u Pretraga i bolduje ili napise vecim fontom (a najbolje OBA) da"upada u oci"da ne bude vise takvih bezveznih izgovora za ne trazenje pre otvaranja tema koje vec postoje!!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Lobachewsky napisao:Nemam ja nista protiv te ideje, ali bih skrenuo paznju da je naslov "Nokia", previse uopsten i da ce sigurno dolaziti do nesporazuma i mesanja tema, a to bi tek zakomplikovalo situaciju i snalazenje na forumu, koje je do sada bilo koliko toliko jednostavno...
Pored naziva Nokia se doda S40 da se zna da su tu teme vezane za "obichne" telefone....A u Symbian podforum tj. s60 nek idu SVE teme vezane za tu platformu kao shto je do sada sve ishlo u Nokia delu foruma i to je to... ;)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

A sta cemo sa Windows Mobile? :oops:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa sad ima Windows Mobile :| U čemu je problem? :?

Predlog: radi manje zabune, a pošto novi odeljak podforuma treba da zaživi, da se kao prva lepljiva tema stave modeli koji pripadaju određenoj grupi (smart) telefona, i eventualno serija OSa. Kao i prva lepljiva tema u bilo kom drugom delu koja se odnosi na pravila koja treba da pročitaju novi korisnici, tako bi i ova tema bila posvećena novim korisnicima koji nisu baš potpuno sigurni u koju grupu spada određeni model (a npr. kupili su polovan 6600, i sad im treba neka informacija o tome). Mislim da ovo relativno lako može da se izvede, jer nema nešto preterano mnogo modela (ali ima problema).

:)

kaligula
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Nov 2006. 18:37

Post od kaligula »

U svakom slucaju bi CEO forum bio puno pregledniji kad bi bilo manje SPAMA!
Primetio sam da u, npr Nokia forumu neke "kolege" mrzi da procitaju uputstvo za rukovanje svojim aparatom. Za najmanju sitnicu pocinju da pisu, pitaju.....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

kaligula, to je nazalost tacno i uvek ce i biti takvih likova koji ce pitati razne gluposti jer ih mrzi da sami procackaju svoj aparat i provale o cemu se radi... :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Kada se planira otvaranje ovih foruma? :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ovih dana, još uvek se vrše određene pripreme. Krenuće se sa prebacivanjem tema od novijih ka starijim uz čišćenje nepotrebnih i onih na koje uopšte nije odgovoreno.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Jel' se zna sta ce u koji podforum? :? i kojim temama ce da se bave novi podforumi?

Odgovori