Da li da menjam K800i za N90?!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
segafrompk, na ovom forumu postoje ljudi koji nisu "uglavnom" posvećeni Symbian platformi, već su potpuno posvećeni istoj i prate je od kada se o Symbianu samo šuškalo. Takođe postoje i oni koji su doktori za javu. Ne vidim poentu tvoje replike...
Svi smo mi pristrasni na svoj način, poenta je objektivno izneti mane i prednosti a onaj ko se dvoumi mora da donese odluku šta mu je bitnije u celoj priči.
Svi smo mi pristrasni na svoj način, poenta je objektivno izneti mane i prednosti a onaj ko se dvoumi mora da donese odluku šta mu je bitnije u celoj priči.
● PRAVILA FORUMA ●
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 22:01
- Kontakt:
ma, ok je to... moja poenta je bila "Ako neko zna moc Symbian telefona, to je on..." Tako da niko ne moze da ga ubedjuje kako Symbian nije potreban ili cak da Java ima mocnije programe...Miškoni napisao:segafrompk, na ovom forumu postoje ljudi koji nisu "uglavnom" posvećeni Symbian platformi, već su potpuno posvećeni istoj i prate je od kada se o Symbianu samo šuškalo.
Izvini, ali je to stvarno smesno! Symbian je daleko mocniji od Jave.
To ti je isto kao da uporedjujes DOS i MS Windows...
Nemam ja Symbian dugo, imam mozda oko godinu dana, ali, veruj mi, znam podosta o njemu. Znam koliko znaci i u potpunosti se slazem sa Choochook-om. Da mi neko nudi ne znam ja koji mob (non-symbian) u zamenu za moju Nokiju 6680, nikad ne bih menjao.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Slažem se apsolutno za moć Symbiana jer ga od početka pa do danas koristim i nemam nameru da prelazim na nešto drugo, bar za sada. Ova tema je krenula u pogrešnom smeru pa ne vidim dalju svrhu polemisanja.
Choochook, verujem da si dobio bar deo željenih informacija. Neću zaključavati temu, ali ako se opet nastavi po starom pašće LOCK...
Choochook, verujem da si dobio bar deo željenih informacija. Neću zaključavati temu, ali ako se opet nastavi po starom pašće LOCK...
● PRAVILA FORUMA ●
segafrompk, ne znam kako se taj program zove tacno, dobio sam ga odMcLarena, udje na tudji telefon, i radis sta god hoces...
Evo ukratko:
-paljenje i gasenje telefona
-pozivanje s tuceg telefona(naravno, na njegov kredit)
-slanje i citanje poruka sa tog telefona
-pustanje muzike na tom telefonu
-menjanje jezika na tom telefonu, cak i ako o nema taj jezik(ja sam drugu prebacio na madjarski, posle dva dana sam mu vratio)
-menjanje profila telefona
-ne znam kako se zove ova opcija, ali tvoj telefon postane kao njegov, dobije njegov displej, i sve sto uradis na svom telefonu si uradio na njegovom. Recimo uzmes master reset, i umesto svog se restartuje njegov, ili postavis neke sifre na njefovom, ili nesto brises iz file menadzera, brisanje i pisanje kontakata u imeniku, menjanje raznih kodova telefona, znaci bukvalno sve sto mozes da uradis na svom telefonu...
Ajde, bas me interesuje koji symbian program moze da ima ovoliku moc...
I, veruj mi, ima mnogo ljudi kojima symbian nije potreban, i ne koriste ga, a znaju mnogo vise nego ti, tako da oladi malo... Imas na ovom forumu bar petoricu koji ne koriste symbian, a znaju vise nego ti...(sebe nisam racunao u tih petoricu, naravo, ja znam nadprosecno, ali ima ljudi koji znaju mnogo vise...
Evo ukratko:
-paljenje i gasenje telefona
-pozivanje s tuceg telefona(naravno, na njegov kredit)
-slanje i citanje poruka sa tog telefona
-pustanje muzike na tom telefonu
-menjanje jezika na tom telefonu, cak i ako o nema taj jezik(ja sam drugu prebacio na madjarski, posle dva dana sam mu vratio)
-menjanje profila telefona
-ne znam kako se zove ova opcija, ali tvoj telefon postane kao njegov, dobije njegov displej, i sve sto uradis na svom telefonu si uradio na njegovom. Recimo uzmes master reset, i umesto svog se restartuje njegov, ili postavis neke sifre na njefovom, ili nesto brises iz file menadzera, brisanje i pisanje kontakata u imeniku, menjanje raznih kodova telefona, znaci bukvalno sve sto mozes da uradis na svom telefonu...
Ajde, bas me interesuje koji symbian program moze da ima ovoliku moc...
I, veruj mi, ima mnogo ljudi kojima symbian nije potreban, i ne koriste ga, a znaju mnogo vise nego ti, tako da oladi malo... Imas na ovom forumu bar petoricu koji ne koriste symbian, a znaju vise nego ti...(sebe nisam racunao u tih petoricu, naravo, ja znam nadprosecno, ali ima ljudi koji znaju mnogo vise...
Poslednja izmena od Spyker u Pon, 11. Jun 2007. 07:55, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone + CX300
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Evo ja samo da pridonesem ovoj temi...Imao sam dva puta Smartfone mobilni i recimo da nisam znao sta da radim sa njima...Poinstalirao sve sto se da instalirati i onda je zavrsio na fotelji i tako cameo da stizanja poruke ili poziva...Istu f-ju ima i NE-smartfone....Samo sto sa njim nisam proveo dva sata za kompom trazeci programe,crackove i svata josh(verovatno i najzanimljivija stvar oko tih Smartfonova)
My point...Nek mi se javi neko ko stvarno koristi taj Smartfone(ali stvarno u smislu da mu to zaista treba) Nisam ovo grubo rekao nego me stvarno zanima cemu tolika frka sa tim "dzepnim kompjuterima)...A isvaka cast svakome ko ima vremena da ga koristi....
Primeri...Vau mogu da citam excel,word,pdf i da ih menjam(pritom ubijam oci i mucim muku razaznajuci simbole)
Mogu da gledam filmove u Smartmovie...Opet oci i buljenje u mobilni 2 sata(ja sam to radio ali ne na smartfonu pa evo sad se sam sebi smejem) Samo malo ukljucite razum i recite kome je lepse onome sto sedi za kompom/televizorom ili onom ko je u busu punom prasine,bulji u 2 inca(ako ima srece) i pokusava da vidi efekte u Spiderman 3
Muzika...O tome necu ni da pocinjem....
I ti dodatni programi za SMS,pozive i tako dalje...
Eto to je meni Simba...Inace ja sam totalni kreten kad se tice Simbe ali opet mozda je i moja tacka gledista u neku ruku dobra i pozitivna...
A K800 i N90.....Zar vedi i pricati....K800 samo kamera!!!!Glupost nevidjena...Kvalitetan ekran,Super brz telefon,Super izrada....Lakoca instalacije tih programcica,monoblok!!!!
***Izvinjavam se moderatorima na OFF-u i ako sam svojim neznanjem uvredio Smartfone korisnike
My point...Nek mi se javi neko ko stvarno koristi taj Smartfone(ali stvarno u smislu da mu to zaista treba) Nisam ovo grubo rekao nego me stvarno zanima cemu tolika frka sa tim "dzepnim kompjuterima)...A isvaka cast svakome ko ima vremena da ga koristi....
Primeri...Vau mogu da citam excel,word,pdf i da ih menjam(pritom ubijam oci i mucim muku razaznajuci simbole)
Mogu da gledam filmove u Smartmovie...Opet oci i buljenje u mobilni 2 sata(ja sam to radio ali ne na smartfonu pa evo sad se sam sebi smejem) Samo malo ukljucite razum i recite kome je lepse onome sto sedi za kompom/televizorom ili onom ko je u busu punom prasine,bulji u 2 inca(ako ima srece) i pokusava da vidi efekte u Spiderman 3
Muzika...O tome necu ni da pocinjem....
I ti dodatni programi za SMS,pozive i tako dalje...
Eto to je meni Simba...Inace ja sam totalni kreten kad se tice Simbe ali opet mozda je i moja tacka gledista u neku ruku dobra i pozitivna...
A K800 i N90.....Zar vedi i pricati....K800 samo kamera!!!!Glupost nevidjena...Kvalitetan ekran,Super brz telefon,Super izrada....Lakoca instalacije tih programcica,monoblok!!!!
***Izvinjavam se moderatorima na OFF-u i ako sam svojim neznanjem uvredio Smartfone korisnike
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona
Potpuno ista situacija i sa mnom, ja sam na w950 instalirao sve sto sam nasao, i korisito mozda nedelju dana, a onda se opet svelo na pricanje i sms...
A, inace, k800 kao i vecina se telefona ima izuzetnu izradu, kao sto si rekao ekran je isto super... E sad, ono sto malo ljudi zna je to da je zvuk na k800 jako, jako dobar, naravno uz odgovarajuce slusalice. Mozda je poboljsanje doslo novom verzijom softwera, ne znam, ali nije los kao sto mnogi pricaju. Meni su ukrali w950, ali nisu i slusalice, tako da kada stavim slusalice od w950 na k800, zvuk je bas dobar(naravno da nije kao na w950, ali je recimo u rangu sa w800...)
Tako da to symbian i potencijal symbiana zaboravite, ja mslim da ovde ima samo tri- cetiri clana da koriste nesto posebno telefon, i da koriste symbian, a pored njih ima jos 150 pametnjakovica koji su umislili da koriste pun potencijal symb-a...
A, inace, k800 kao i vecina se telefona ima izuzetnu izradu, kao sto si rekao ekran je isto super... E sad, ono sto malo ljudi zna je to da je zvuk na k800 jako, jako dobar, naravno uz odgovarajuce slusalice. Mozda je poboljsanje doslo novom verzijom softwera, ne znam, ali nije los kao sto mnogi pricaju. Meni su ukrali w950, ali nisu i slusalice, tako da kada stavim slusalice od w950 na k800, zvuk je bas dobar(naravno da nije kao na w950, ali je recimo u rangu sa w800...)
Tako da to symbian i potencijal symbiana zaboravite, ja mslim da ovde ima samo tri- cetiri clana da koriste nesto posebno telefon, i da koriste symbian, a pored njih ima jos 150 pametnjakovica koji su umislili da koriste pun potencijal symb-a...

iPhone + CX300
Evo i mog doprinosa,tj. evo za sta ja koristim Symbian(imam i drugi fon koji nije Symbian,i takodje je veoma koristan):1)posto ne zelim da mi svako cacka po telefonu,instalirao sam Advanced device locks,program kojim se moze staviti pod sifru sve sto imate u telefonu.2)povremeno me zovu neki smaraci,kao bih ih sprecio da me pozivaju imam program Advanced call manager - nazovu me i odmah dobiju ton zauzeca ili neki drugi,po mojoj zelji...3)vrlo tesko se budim,te u tu svrhu koristim Alarm manager(i jos neke programe) koji ima mogucnost definisanja mnogo vise alarma od bilo kog fabrickog alarma(Handy alarm npr. neogranicen broj)4)za mogucnost definisanja precica ka najcesce koriscenim programima koristim Smart Settings.Isti program koristim za zakljucavanje tastature,pri cemu sam definisao sopstvenu sifru za otkljucavanje iste5)puno koristim email dok sam van kuce,a nema boljeg programa za tu namenu od Profi mail app.Koristim i Gmail java program,ali nije toliko dobar6)stalno koristim net preko telefona,najvise koristim mini Operu(u javi),ali ponekad mi je potreban i Symbian browser za neke specificne zadatke7)kada je u pitanju sms,koristim povremeno app koja omogucava slanje sms u zadato vreme,ume da bude vrlo korisno8)cesto mi se desava da ne mogu da nadjem odredjenu ulicu u BG,ili se nadjem u nekom gradu gde mi takodje treba mapa za snalazenje.Za ovu svrhu koristim Tomtom navigator,sa mapama citave Istocne Evrope,imaju sjajno pokrivenu citavu Srbiju9)svakodnevno mi zatreba prevod neke srpske reci na engleski ili obratno,recnik koji koristim jeste SlovoEd10)postoji dosta Symbian programa za vremensku prognozu,mada trenutno najvise koristim Weathermob,java aplikaciju,zbog odlicne pokrivenosti Srbije11)vrlo cesto koristim podsetnik na telefonu,posto je fabricki prilicno siromasan opcijama,moj favorit je Papyrus,koji ima neverovatno mnogo opcija,i kako za poslovne,tako i privatne svrhe je neprevazidjen12)za kvalitetno snimanje govora koristim Power dictaphone,izdvaja ga wav format u kome moze snimati13)bez obzira sto mnogima to nije potrebno,meni znaci sto u pokretu mogu pogledati/izmeniti neki word,excel,powerpoint dokument(posebno sto cesto na mail dobijam ovakve dokumente,otvorim sa fona i odmah pogledam).Isto vazi i za pdf dokumente.Spomenuo sam one najbitnije razloge zasto koristim smartphone,a postoje jos desetine programa koji povremeno zatrebaju.Toliko od mene...

Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Evo tvog teksta, po frazama da prodiskutujem:
1. Ok, ako ti je potrebo super stvar, meni ne treba tako nesto, ne drzim neke poverljive stvari u telefonu
2. Nemam takvih problema...
3. Nikad ne koristim telefon kao budilnik, imam neki ekstra sat, njega koristim... Inace, k800 ima 5 alarma...
4. Precice za javu nisu dosta potrebne, zato sto su telefoni dosta brzi. Sto se tice zakljucavanja, isto kao i definicija 1.
5. Slazem se
6. Nije mi potreban, net na telefonu koristim samo ako moram, ne zelim da isgubim vid citajuci sa ekrana dijagonale 5cm
7. Ne vidim neku potrebu za tu aplikaciju, osim ako ces nekoga da zajeb*vas u pola noci
8. Nemam tih problema.
9. Znam engleski sasvim ovoljno, mada jeste to korisno....
10. Nema potrebe za tim, mada sam na w950 imao dva programa za vremensku prognozu, i nisam ni jedan koristio, dzabe sam gubio vreme trazeci ih. Cak sta vise bili su prilicno ne tacni(HandyWeather i World Mate...)
11. Ne koristim ga, mada jeste korisno ako nekome treba...
12. Ne treba mi.
13. Cuvam svoje oci, dakle isto kao i za internet (fraza 6.)
Toliko o tome, zaista ne vidim potrebu za symbianom( u mom slucaju), dok recimo tebi treba (ako si ovo sto si napisao tacno, mada je vecina po meni gubljenje vremena)...
Dakle, bezveze je pricati ovako, mozemo u nedogled, symbian ima prednosti i mane, zavisi kome sta treba, lepo se vidi iz mog i pilgrim-ovog posta...
A, sta je bilo sa Choochook i segafrompk, zanemeli kad su videli program... A bili su tako jaki na recima

1. Ok, ako ti je potrebo super stvar, meni ne treba tako nesto, ne drzim neke poverljive stvari u telefonu
2. Nemam takvih problema...
3. Nikad ne koristim telefon kao budilnik, imam neki ekstra sat, njega koristim... Inace, k800 ima 5 alarma...
4. Precice za javu nisu dosta potrebne, zato sto su telefoni dosta brzi. Sto se tice zakljucavanja, isto kao i definicija 1.
5. Slazem se

6. Nije mi potreban, net na telefonu koristim samo ako moram, ne zelim da isgubim vid citajuci sa ekrana dijagonale 5cm
7. Ne vidim neku potrebu za tu aplikaciju, osim ako ces nekoga da zajeb*vas u pola noci

8. Nemam tih problema.
9. Znam engleski sasvim ovoljno, mada jeste to korisno....
10. Nema potrebe za tim, mada sam na w950 imao dva programa za vremensku prognozu, i nisam ni jedan koristio, dzabe sam gubio vreme trazeci ih. Cak sta vise bili su prilicno ne tacni(HandyWeather i World Mate...)

11. Ne koristim ga, mada jeste korisno ako nekome treba...
12. Ne treba mi.
13. Cuvam svoje oci, dakle isto kao i za internet (fraza 6.)
Toliko o tome, zaista ne vidim potrebu za symbianom( u mom slucaju), dok recimo tebi treba (ako si ovo sto si napisao tacno, mada je vecina po meni gubljenje vremena)...
Dakle, bezveze je pricati ovako, mozemo u nedogled, symbian ima prednosti i mane, zavisi kome sta treba, lepo se vidi iz mog i pilgrim-ovog posta...
A, sta je bilo sa Choochook i segafrompk, zanemeli kad su videli program... A bili su tako jaki na recima

iPhone + CX300
Choochook, da je N93 bez problema uzimaj ili cak N91 ali nemoj N90 jer je precenjena(u ceni naravno) i stvarno se ne moze meriti sa K800(kada gledamo globalno koliko dobijash)
Najbolje bi bilo za N93(taj mi se jako svidja) ili N91 koji mi se ne svidja ali pak je mnogo bolji od N90....
Bice ti zao veruj mi posle,a i N90 je jako mator telefon tako da i ako dobijesh telefon kojem trenutno rade svi mehanizmi ocekuj u dva tri meseca da ti rikne nesto garant a onda ces do servisa gde ce te odrati za jedno 70-80e jer ce biti price redak model treba mi truda da nabavim **** deo
Ovo ti pricamo u najboljoj nameri,ti ces koristiti telefon ne mi...I veruj mi N90 ako ti kojim slucajem dosadi neces posle prodati pa ni da ga menjas za W810 veruj mi jer malo ljudi uopste trazi taj fon....Da je N70 ili N73 to bi bila druga prica...
Najbolje bi bilo za N93(taj mi se jako svidja) ili N91 koji mi se ne svidja ali pak je mnogo bolji od N90....
Bice ti zao veruj mi posle,a i N90 je jako mator telefon tako da i ako dobijesh telefon kojem trenutno rade svi mehanizmi ocekuj u dva tri meseca da ti rikne nesto garant a onda ces do servisa gde ce te odrati za jedno 70-80e jer ce biti price redak model treba mi truda da nabavim **** deo
Ovo ti pricamo u najboljoj nameri,ti ces koristiti telefon ne mi...I veruj mi N90 ako ti kojim slucajem dosadi neces posle prodati pa ni da ga menjas za W810 veruj mi jer malo ljudi uopste trazi taj fon....Da je N70 ili N73 to bi bila druga prica...
Choochook, vidi znaci neki od ta dva....Licno ja bi uzeo N93 obican ili i jer su mi to (iskreno) najlepsi modeli iz NOKIA company...Bash deluju svetski i nema ih svako....Vidjao sam za 300e super ocuvane N93 pa eto ti moj savet sta da jurish...E ona ima opticki zum,NAJBOLJI VIDEO ZAPIS,odlicnu tastaturu,pa i dobre fotografije,SIMBA ali nisam siguran za bateriju....