jos jednom. nokia 5700 vs nokia n73ME??? ali sa argumentima!
jos jednom. nokia 5700 vs nokia n73ME??? ali sa argumentima!
sada imam samsung d900, i planiram hitno da ga mijenjam za jedan od ova dva modela. Ne znam za koji da se odlucim. pomozite!
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
LoMi, pa imas vec temu o ovme,pa samim tim nisi morao otvarati novu
ali posto si nov,ajde
U svakom slucaju n73me zbog:
2 gb kartice u paketu
boljeg ekrana
bolje baterije
jace kamere
mala razlika u ceni (n73me 280e,5700 260e)
Ovo su neke osnovne razlike,ako te jos nesto interesuje pitaj (posto nisi naveo sta zelis od svog buduceg telefona,npr kamera,mp3,programi......)

ali posto si nov,ajde
U svakom slucaju n73me zbog:
2 gb kartice u paketu
boljeg ekrana
bolje baterije
jace kamere
mala razlika u ceni (n73me 280e,5700 260e)
Ovo su neke osnovne razlike,ako te jos nesto interesuje pitaj (posto nisi naveo sta zelis od svog buduceg telefona,npr kamera,mp3,programi......)

D500&E71
loki, posto nisam naveo, evo sada cu. od telefona ocekujem i dobru kameru, i odlican mp3 player, tj zelim da je zvuk bas jak (ne na slusalicama, nego na ugradjenim stereo zvucnicima, takodje mi je i dizajn naravno bitan. symbian naravno, ali oba su modela symbian tako da...i jos nesto, brzina rada telefona, da ne blokira stalno itd,itd(kazem to zbog iskustva sa nokiom 6630 i n70..))
kao prvo - ekran nije bolji na N73ME, jer je na njemu 18bit 16 mil boja, a na 5700 je 24 bit 256k boja, ko se razume skapirace.
drugo - kamere na mobilnom su trash, i isti ti je djavo imao ti 2MPX ili 3 MPX od istog proizvodjaca, te price o carl zeis optici bacite u bunar, jer su slike neuporedivo loshije u odnosu na digitalni, a niko sa mobilnim nece da se bavi umetnickim fotografijama. ja licno ne vidim potrebu da telefon ima prednost nad drugim, zbog 3>2 MPX.
trece - interna memorija mnogo veca na 5700, po meni ogromna prednos' (192>42)
cetvrto - podrshka rm fajlova > velika prednost pedes sedmice
drugo - kamere na mobilnom su trash, i isti ti je djavo imao ti 2MPX ili 3 MPX od istog proizvodjaca, te price o carl zeis optici bacite u bunar, jer su slike neuporedivo loshije u odnosu na digitalni, a niko sa mobilnim nece da se bavi umetnickim fotografijama. ja licno ne vidim potrebu da telefon ima prednost nad drugim, zbog 3>2 MPX.
trece - interna memorija mnogo veca na 5700, po meni ogromna prednos' (192>42)
cetvrto - podrshka rm fajlova > velika prednost pedes sedmice
There is no knowledge that is not power
Igoritza, to za kameru je tacno... Kamera sluzi da se zabelezi neki dobar trenutak, a ne da se profesionalno slika. Ja imam Nikon S10, sa 10x optickim zumom i 6mp, i krajnje je smesno porediti slike sa njega i w800...
E, sad, sudeci po slici koja se vrti po webu, slike na k850 ce biti nesto posebno, daleko bolje od svega do sada vidjenog, ali opet ne kao fotoaparat...
E, sad, sudeci po slici koja se vrti po webu, slike na k850 ce biti nesto posebno, daleko bolje od svega do sada vidjenog, ali opet ne kao fotoaparat...
iPhone + CX300
- Resničanin
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
- :: Lumia 520
@igoritza:
1. Bolji izbor je ekran od N73 (zarad brzine).
2. To nikako nije prednost 5700
.
3. Who cares, kada svi koriste memoriske kartice (niko ni ne pipa internu memoriju na symbian telefonima).
4. Za symbian telefona, ne predstavlja nikakav problem ako nema built in podrsku.
5. Ne vidim nijedan dobar razlog zasto uzeti 5700 umesto n73me (osim mozda kvaliteta izrade, al tu ne znam koliko je 5700 dobar po tome).
1. Bolji izbor je ekran od N73 (zarad brzine).
2. To nikako nije prednost 5700

3. Who cares, kada svi koriste memoriske kartice (niko ni ne pipa internu memoriju na symbian telefonima).
4. Za symbian telefona, ne predstavlja nikakav problem ako nema built in podrsku.
5. Ne vidim nijedan dobar razlog zasto uzeti 5700 umesto n73me (osim mozda kvaliteta izrade, al tu ne znam koliko je 5700 dobar po tome).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Gallee..
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37
posto se decko dvoumi izmedju pomenuta dva modela moj savet je n73me jer
je monoblok> ne moze da ti se pokvari flet
ima bolju kameru > ko god sta pricao n73 ima dosta bolju kameru, af, poklopac, vecu rezoluciju.....
veci ekran > male su razlike u kvalitetu ekrana al je ovaj veci. 2.4 inca
zvucnicima ne zaostaje
veca interna memorija
2gb uz telefon..
je monoblok> ne moze da ti se pokvari flet
ima bolju kameru > ko god sta pricao n73 ima dosta bolju kameru, af, poklopac, vecu rezoluciju.....
veci ekran > male su razlike u kvalitetu ekrana al je ovaj veci. 2.4 inca
zvucnicima ne zaostaje
veca interna memorija
2gb uz telefon..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
LoMi, uostalom vidis komentare ostalih,ali ako ti je stalo do kamere svakako je n73 bolji od 5700,sto po rezoluciji,sto da za razliku od 5700 ima blic,ekran mu je osetno veci i svakako je zastupljeniji model (pitaj korisnike 3250-tke koju muku imaju da zamene masku,a koliko je to lako za korisnike n70-tke,uzeo sam ova dva telefona kao prethodnike n73 i 5700)
Ako su zvucnici na n73 kao i na 6233 (a bice da jesu,samo su drugacije postavljeni) onda ce ti jacina zvuka biti i preterana......
Ako su zvucnici na n73 kao i na 6233 (a bice da jesu,samo su drugacije postavljeni) onda ce ti jacina zvuka biti i preterana......
D500&E71
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 20. Jun 2007. 21:30
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 20. Jun 2007. 21:30