iPhone vs N95

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Ljudi uporedili i napravili tabelarno.
Slika
1. price. Since it as yet cannot be acquired without the contract with operator AT&.T, its cost taking into account contract conditions is obtained from 1500 to 1900 e. depending on version. Is somewhat expensive as for the telephone, even such, as iPhone. Plus to that, you fall into the "servitude" to AT&.T, because thus far the telephone of zalochen under this operator.
2. in Japan already there are much more functional and foremost telephones, with what on much the more obtainable price.
3. Internet EDGE works much slow how it is spoken in the advertisement; YouTube also works sufficiently slowly.
4. battery cannot be reached.
5. glass display guarantees to many users of problem in the case of its drop.
6. sensory keyboard is completely inconvenient, if we believe to those, who already had time to test it.
7. sending MMS is not possible.
8. camera has very few possibilities and make very mediocre photographs; there is no possibility of the record by video.
9. necessary support does not be sufficient for the sites on fleshe.
10. No 3G for the high-speed transfer it is file.
11. Among ringtones there are no songs.
12. No GPS.
13. Is incompatible with the 64- the bit Windows xp/Windows vista.
14. To each that sent from it e-mail'u it is possible to fasten only one image.
15. There is no organiser.
16. On the telephone it is not possible to preserve documents; it is possible to examine them, only if they are sent to you on the mail.
17. There are no games.
18. inconvenient system of the "rapid collection" of numbers.
19. with the long use strongly heat.
20. In life iPhone it is not so compact, as it appears in the advertising rollers.
21. Last and most amusing point: iPhone gave birth to many reckless fans

Prevedeno sa Ruskog by Babel Fish Translation
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

Није нормално колико ова поређења функција за функцију маше поенту...
Право питање је које функције које имају оба телефона N95 обавља боље?
Ево мени једино на памет пада камера, али та камера на N95 je по мени прилично глупа ствар? Шта она у ствари представља, замену за прави фотоапарат или чисто да нам се нађе када нам нешто занимљиво искрсне а фотоапарат није при руци? И у једном и у другом случају су тотално омашили поенту.
У првом случају јој доста тога фали, нема блиц па је често неупотребљива, квалитет слике се ништа није променио у односу на раније моделе осим у број мегапиксела, још увек је то лош сензор коме треба МНОГО светла да направи пристојну слику.
У другом случају је опет направљена глупост, чему служе ти силни мегапиксели, Carl Zeiss оптика и сличне форе ако је поента чисто да ухвати тренутак када апарат није ту. Реално гледано ту се мој К750 са екстерним блицом много боље понаша, једноставно је чешће у прилици да ухвати тренутак када апарат није при руци.
Тако да по мени је тих 2 мегапиксела сасвим довољно да се нађе, још само ово са видео да се среди пре него што дође у Европу и биће супер.

Што се осталих ствари тиче, све то Iphone МНОГО боље, лепше, брже и ефикасније ради од N95, a то је ваљда најбитније. Тачно је да је 90% ствари које Iphone може виђено и раније, али до сада ниједан all in one уређај није те функције тако добро имплементирао. Све је то направљено да савршено ради, да буде интуитивно, брзо и да заврши посао. А када се на све то дода одлична батерија (24 сата музике, 7 сати приче и нета, 8 сати видеа), прелеп дизајн и изузетна издржљивост и квалитет израде који је потврђен у оном stress testu, мисли да је сувишно изводити закључак.

За све који хоће објективну слику на http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3027 постоји веома добар и детаљен тест, и све то на поузданом сајту. Ту је лепо разбијен онај мит о томе како је тешко откуцати поруку на Iphone-у, треба времена да се човек привикне, а аутор тврди да после привикавања и није толико лошије од његовог BlackBerry-a :) А зна се шта је Blackberry када је куцање у питању.

Не кажем да овај телефон нема мана, далеко од тога, има пар ситница која су дебилно избачене, поготово оно за немогућност постављања својих песама за мелодију. Али ипак ја нпр од идеалног телефона очекујем да првенствено добро ради као телефон, да се лако и брзо куцају поруке, да добро пушта музику, да има велики дисплеј на коме могу да гледам филмове, да је добар за интернет, да има батерију која ће све то да издржи, а још ако може све то да буде лепо упаковано онда срећи никад краја :)
Јесте субјективно, ал шта да се ради :)

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Danas naiđoh na link gdje se kaže da su hakeri vrlo blizu "otključavanja" iPhone. Iako je neophodna internet aktivacija broja i uređaja, on koristi SIM karticu što znači da je zaključavanje u firmwareu, i pitanje je vremena kad će se pojaviti metod za omogućavanje korišćenja na drugim mrežama. 8)
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

iPhone donosi odličnu zaradu

Pre nekoliko dana u SAD je počela prodaja novog Appleovog "pametnog" telefona iPhone. Prvi kupci su danima kampovali ispred prodavnica u želji da među prvima budu ponosni vlasnici iPhonea ili da dobro zarade prodajom mesta u redu.

Prema tvrdnjama nekih analitičara, samo tokom prošlog vikenda prodato je između 500.000 i 700.000 Appleove nove perjanice, po ceni od 600 dolara. To znači da je ostvaren promet od najmanje 300.000.000 dolara, što je suma koja je "zagolicala" mnoge. (Pored toga, predviđa se da će do kraja godina biti prodato 4,5 miliona a do 2011. godine više od 30 miliona iPhonea.) Iako je sticanje profita osnova kapitalizma i nije ništa novo da kompanije na svojim proizvodima i uslugama zarađuju mnogo novca zahvaljujući velikoj profitnoj margini, promet ostvaren u samo dva dana i predviđeni profit su više nego "debeli". Istraživačkog posla su se među prvima latili analitičari u kompaniji iSuppli, koji su zaključili da na svakom prodatom telefonu Apple zarađuje više od 50 procenata. Naime, ukupna cena ugrađenih komponenata u iPhone kapaciteta 8 GB, kako tvrdi Endrju Rasvajler, iznosi 285,83 dolara. Pored Applea, dobrom profitu mogu da se nadaju i proizvođači komponenata kao što su Infineon i Samsung
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja ne znam sto je ljude zahvatila takva groznica... mogu da sumiram samo 2 stvari: lepo izgleda i Apple je. Sve ostalo nema veze sa zivotom. Toliko nedostataka i falinki je za mene licno NEOPROSTIVO. Verovatno ce sledeca verzija biti mnogo bolje opremljena. Bar se nadam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

miodrage napisao:Sve ostalo nema veze sa zivotom.
Hehehe... očigledno ima. 8) Mislim, ono što je nekome nedostatak, drugome je feature, i obrnuto - ono zbog čega recimo ti kupuješ telefon, drugog odbija. Ljudi su različiti. Ja recimo ne kapiram one koji robuju najjačim Symbian Nokiama. Uzeo bih recimo E60 da ne košta 3x više od cifre koju bih dao za telefon, najbliži je savršenstvu i mojim željama, ali šta da se radi... N95 bih rado da mi neko pokloni. :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ljudi reaguju na ono sto vide na povrsini. A apple izgleda kao da je dosao iz buducnosti... nema tastera, samo veliki ekran sa veoma nasminkanim softwerom, pa onda onaj zoom sa dva prsta... Funkcije ovde nisu bitne, fale neke osnovne stvari, a poredjenje sa N95 je ovde kao orjentacija gde se vidi koje funkcije iPhone nema, a postoje na ovom svetu jer N95 ima (skoro) sve.
edit: @Roy Fokker, tebi ne smeta sto nema video recimo?

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

JA mislim da je jedina opravdana kupovina Iphone onome kome treba dobar mp3 i video plejer i nije nikada i nema ipod....
Dobice jedan ipod nano i odlican video plejer tako da ispade da ce fon da plati nekih 300e...Plus ce dobiti i josh po nesto pa ne ispadne strasno....malo lupam al ajde
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

JA mislim da je jedina opravdana kupovina Iphone onome kome treba dobar mp3 i video plejer i nije nikada i nema ipod....
Dobice jedan ipod nano i odlican video plejer tako da ispade da ce fon da plati nekih 300e...Plus ce dobiti i josh po nesto pa ne ispadne strasno....malo lupam al ajde
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky napisao:jer N95 ima (skoro) sve.
A E90? Mislim porediti bilo koji fon sa ovim je nemoguce. Ovo je space shuttle :) Majka svih telefona. U name it, the phone has it.

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@miodrage

А које су те толике неопростиве фалинке? Капирам ја да ће многима жестоко да засмета што не може мp3 за мелодију или што нема видео, то јесу тешки дебилизми, а ово остало може некоме и да не засмета.
И како могу да буду само 2 ставке...
Који има бољи уређај за музику, видео, преглед слика, интернет, преглед PDF и Оffice докумената, интерфејс, а да притом има овакву аутономију, изглед, израду, издржљивост итд. А још када додаш оне ситнице типа Visual Voice Mail, па она њихов систем SMS-a, youtube, googlemaps...
И свака од тих ставки је скоро савршено одрађена, скоро у рангу самосталних уређаја који то исто раде, док нпр Nokia набије 300 функција од којих ни једна није толико интуитивно и квалитетно одрађена да би пожелео да је користиш уместо самосталног уређаја који то исто ради.

@Jones

Eво горе сам навео за шта још Iphone може да заврши посао. Јесте да баш и није best buy, али опет кошта пар стотина долара мање од N95.

И некако ми се чини да је као најбитније ствар да телефон има гомилу опција на папиру, а како то практично ради и чему користи иде у други план...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

@ EnricoAdams, telefon kosta par stotina dolara manje od n95 samo ako zakljucis dvogodisnji ugovor sa americkim operaterom... Sto se tice funkcija, pa ovo cudo nema ni ORGANISER!!! :shock: :o
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ovde ce svastad a mi zasmeta, ali prvenstveno nedostatak 3G konekcije. Drugo smeta mi naravno to sto nema mp3 kao ringtone, kako da budem jedinstven bez te najosnovnije personalise opcije?

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Andrijano napisao:...Iako je sticanje profita osnova kapitalizma i nije ništa novo da kompanije na svojim proizvodima i uslugama zarađuju mnogo novca zahvaljujući velikoj profitnoj margini, promet ostvaren u samo dva dana i predviđeni profit su više nego "debeli". Istraživačkog posla su se među prvima latili analitičari u kompaniji iSuppli, koji su zaključili da na svakom prodatom telefonu Apple zarađuje više od 50 procenata. Naime, ukupna cena ugrađenih komponenata u iPhone kapaciteta 8 GB, kako tvrdi Endrju Rasvajler, iznosi 285,83 dolara...
OH BOZEEEEE!!!!Kad ovako nesto procitam,stvarno pomislim da su Ameri,a samim tim logicno i vecina Zapadnjaka,pravi DEBILI,ma kolikim se strucnjacima predstavljali!!!!
Pazite kad je"analiticka grupa mozgova"utvrdila da,na osnovu toga da Apple nabavlja delove za iPhone za $285,ima zaradu preko 50%!!Da mi je znati samo kako su (kojom magijom) ubedili one vilenjake da im sklapaju te telefone gratis,a verovatno im je Kineska,Malezijska ili neka treca vlada ustupila koju fabrikicu koja im je stojala dokona,naravno gratis,da imaju vilenjaci gde da rade,a mozda je recimo sam cika Stiv neki zesci haker koji je napravio par finih reklamica,hakovao nekoliko desetina internet casopisa,TV i ostalih produckija i provukao te reklame za svoj iPhone na kvarno,naravno takodje gratis,i jos ako se nasao neki dobri cika da gratis preveze prekookeansim brodicem par miliona iPhonova... Ma cika Stiv je GENIJE!!! :D :roll:
Sto bi covek davao milione na radnu snagu i prevoz,desetine miliona na fabrike i stotinak miliona na reklame cele godine po celom svetu kad sve moze na goreopisani nacin gratis i da tako ima preko 50% zarade,naravno posto svi kupuju samo 8GB model te je tako $600-$285=preko 50% zarade!!! :roll:
Jel moze jedna molba sa moje strane,da ne postavljate vise ovakve citate,samo sam vise ponosan na nasu zemlju i nasu pamet i strucnjake kad vidim kakvi debili rade na trulom Zapadu!! :oops: :P
Pozdrav 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Nikoga ne branim, i zaista bih i ja pao na onakav izgled, ali sve ono što nema (a trebalo bi da ima, a toga i nije tako puno, jer ovaj telefon i ne treba sve da ima), će biti dodato što kroz noviji firmware što kroz njihove dodatno naplaćene widgete (za koje verujem da su po funkcionalnosti pandan onome što na običnim telefonima može da uradi JAVA, samo do imbecilnosti bolje našminkano od iste). Što je u suštini koncepcija koja i nije tako nova. I za N95 se dodatno naplaćuju mape, i neki Nokiini kao i third party programi.

EnricoAdams, nije par stotina dolara skuplji.

pilgrim, znam da te je mrzelo da surfujes po onom sajtu sto je neko postavio, ali ako ovo nije organajzer, onda ja ne znam sta je:
Slika Slika

edit: ja vas kojima treba 3G, ali za tržište za koje je pravljen to stvarno nema potrebe. Malo njih koristi 3G da bi blo rentabilno (eventualno su mogli da porade na popularizaciji, ail to je već do operatera sa koji imaju ugovor), ali tamo je WiFi toliko zastupljen da ova varijanta konekcije stvarno nije neophodna. Videćemo, možda se za evropsko tržište nešto i izmeni.
Poslednja izmena od gargamel4 u Sre, 04. Jul 2007. 23:22, izmenjeno 1 put ukupno.

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@pilgrim

Па на разлику са уговором сам мислио али AT&T нема у понуди N95 па не могу да потврдим. A ево и organisera и то каквог :)

@miodrage

Ок америчка верзија нема 3G али сам 90% сигуран да је за Европску верзију најављен. Ово за мелодија ни мени није најјасније, не видим разлог, лично бих могао то да прежалим због осталог, али капирам да ће то некоме жестоко да засмете. Јбг једино да се надам да ће то да се промени док Iphone стигне овамо или да то неко ухакује :)
Poslednja izmena od EnricoAdams u Sre, 04. Jul 2007. 23:04, izmenjeno 1 put ukupno.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

gargamel4, to sto sam napisao je podatak iz @ gameforce posta, a da me je mrzelo da proveravam po netu, tu si u pravu. :wink: Naime, zaista me ne zanima ovaj telefon, tako da slabo pratim vesti u vezi sa njim...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Lobachewsky napisao:@Roy Fokker, tebi ne smeta sto nema video recimo?
Koji će mi moj, da izvineš, ajde mi reci iskreno? Jesi li vidio kad kvalitetan video s telefona, ono baš da nije "prva pomoć"? Imao sam telefon s videom, i dva fotoaparata, i nisam ni deset snimaka napravio. Glupost. Kamera za povremene snimke od 2 megapixela je po meni maksimum za telefon.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

gargamel4, To je običan kalendar koji čak nema ni nedeljni pregled.
Bez zluradosti ali sudeći po testovima koji su izašli do sada na Nokia 1110-1112 ima sličan kalendar :shock:
Naravno ne sa tolikim ekranom.
The alarm clock is access by going through the clock shortcut and then selecting the alarm shortcut at the bottom that appears. There is no preset limit on home many can be set, or at least none that we ran into. 15 alarms were successfully created without any issues and they all worked as set.

When adding an alarm, there are few fields to select from. The first is a repeat field. From here you choose when the alarm is repeated. If nothing is selected, the alarm will go off once and will turn itself off. If this is a more than a one time alarm, you can set it to repeat every day of the week that you want it to repeat.

Next, you choose which ringer you want to go off when the alarm is activated. After that, you get to choose whether there is a snooze associated with the alarm and then you get to add the label for the alarm.

Lastly, you choose the time that the alarm goes off. This differs from other phones as instead of just two blank spaces from which the time is inputted, there are three rollers, hours, minutes, AM/PM, which you scroll through to select the desired time. It is sad to see so few choices available. While they are the basic selections, it would be nice to get to choose how often or how many times the snooze goes off. Luckily, the alarm will still go off when the phone is set to silent.

List Day Month
Calendar
The calendar has three views by which to see all of the events: list view of all the events which include date and time, day view which allows you to select a day by either scrolling through them individually or through the calendar and see all the events in that day, and monthly which allows you to see all days in the month and which ones have an event set.

An event can be set through any of these fields. There are five selections in the new event menu, title and location, starting/ending time/all day event, repeat (every day, week, 2 weeks, month year, or never), alert (prior 5/15/40 min, 1/2 hours/days, day of event), and notes.

It is a shame to see that there is no week view nor is there a way to change settings for the calendar in any way, such as start of the week. There is a wonderful feature to go from any date to the today’s date.
Ne izvodim nikakve zaključke jer nisam imao priliku da ga lično "čačnem" ali ovo što su do sada napisali nikako ne opravdava tu cenu.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

@gameforce, Nisam znao ni da na Symbianu imam bolji!

A ovo drugo ne kažem. Oni sve to samo jako lepo spakuju, i to ne radi puno toga, ali ono što radi radi dobro, i pozdano. Ali može im se da prodaju dobar dizajn, i kvalitetan uređaj za velike pare. Nema prave konkurencije na tom polju. A ovi klonovi su :disgust:

:)

Odgovori