N73 ME, N70 ili D900i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
winok
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 09. Sep 2007. 17:32

N73 ME, N70 ili D900i

Post od winok »

:D
sto se vise raspitujem sve manje znam, sto vise informacija, sve manje odlucnosti...pa ovako: ako neko ima strpljenja neka mi odgovori!

do sada sam uvek kupovao mobilne sto jednostavnije i pouzdanije, koristim ih od kad su se pojavili, znaci od 97... motorola, siemens, nokia i samsung, znaci sve do sada sam imao bez kamere nez mp3 , just phone!

I, pre 2 godine napravim gigantski skok i kupim medju prvima HP iPAQ 600... fon i kopu itd sve zajedno. Ma imao je svasta, da poludis, haha... ALI 2 puta mi je iz neobjasnjivih razloga izbrisao sve podatke, i na kraju kad mi je jednom slucajno pao na ulici i osta napuknutog ekrana, u comtradeu su mi rekli da iako je pod garancijom, popravak bi kostao 600e a jos bi morali da ga posalju u Holandiju. naravno da sam ga celokupnog bacio u kontejner!

E sada, odlucio sam da zelim da kupim mobilni ali da ne rizikujem vise previse i da ne potrosim previse. Moj drug ima N70 i video sam slike i sve je extra. On mi savetuje da kupim N73 ME, a ja se dvoumim oko Samsung .
Mnogo mi se svidja ovaj sajt i svi ljudi koji dolaze na forum i sjajno pisu i divim se kako ima lepih i dobrih a nekad bas i duhovitih poruka! Tako sam negde procitao da savetuju da se nikako ne kupuje Sljamsung, pa vise i ne znam...
naci interesuje me 3 generacija, odlicna kamera, organizer i sve ono sto bi mogao mob umesto portabl kompa i dobar signal kao fon. najvaznije mi je da su slova za sms velika i da postoji mogucnost uvecavanja slova. Ekran mi je vrlo bitan da je veliki i zato sam mislio Samsung posto kazu da on ima najbolje boje displeja i ekrana.
Da mi nije pitanje vec predugacko? :)

Izmenio naslov:gameforce:Naslov mora da sadrži suštinu teme!
extra je sto postoji internet

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

pa sta razmisljas...d900 je nula od telefona u poredjenju sa n73ME...n70 je dosta star ali nije toliko los...posto si koristio hp fon super bi se snasao sa n73ME...idi lepo u radnju ukljuci fon i svidece ti se posle par minuta koriscenja sta sve moze i sl...n70 i n73 su ti smart telefoni d900 ces veoma brzo izgustirati...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

winok
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od winok »

Mnogo ti hvala Kjajooooo!
Divan si!
Bas si mi dao pravi odgovor koji je trebao mom srcu!! Upravo ovo:
"idi lepo u radnju ukljuci fon i svidece ti se posle par minuta koriscenja sta sve moze"
Mnogo mi znaci to sto si mi rekao da bi brzo izgustirao d900i, ti kao da me poznajes, jer moj problem i jeste sto brzo izgustiram stvari koje me ne zadovoljavaju full vec u prvo vreme, a posle ne znam sta cu s njima :)))

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

izmedju ova dva modela ja bih izabrao me.uvek sam za simbijan.a i lepši mi je.a i ovaj ima mnogo bolje funkicje.a i ne volim samsung
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Evo jos jednog glasa za N73ME telefon je stvarno ekstra,znaci muzicka verzija obicnog n73 sto mu i ime samo kaze.Samsung D900i je lep i elegantan telefon ali je smesan u odnosu n73me.
Spomenuo si i n70 koji je takodje sjajan telefon,legendaran ali ga ukopava ekran inace je odlican,bez obzira sto ima godina odlicno se drzi,sto i cene na trzistu govore.Kako god bilo uzmi smartphone jer ko jednom proba smart zauvek zaboravlja dumb. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

uf neznam bogami,i taj samsung je jako elegantan i ekran je jaaako dobar,ali cinjenica je da ako zelis telefon sa dobrim mogucnostima organajzera,telefonskog imenika,podsetnika i tako tih stvari,tu nijedan telefon ne moze da se poredi sa bilo kojim smartfonom.koristio si HP,a verujem da ce i neka novija Symbian Nokia takodje jednako dobro odraditi posao,ali uz daleko jednostavniji i telefonu prilagodjeniji interfejs,nego sto je to bio slucaj sa pda fonovima,pogotovo te starije generacije.Osim toga n73me je lep i elegantan telefon,meni se dopada kako izgleda,i sto puta je lepsi od klasicne n73,ali je cinjenica da maska i tastatura nisu bas najkvalitetniji,doduse to izglrda postaje Nokijina boljka vec duze vreme sa nekim modelima...

Znaci,n73me bi mogao biti pravo resenje za tebe,ali kao sto Kljaja rece,idi u neku radnju i uzmi ga u ruku,probaj malo,a jos bolje uzmi i d900 pored njega,i verujem da ce sve tvoje sumnje odmah nestati...osim ako nisi bas bas ludak za prefinjenim dizajnom :lol: Ali ako zelis telefon koji sasvim lepo balansira uloge telefona,organajzera,kamere i plejera...onda znas sta ti je ciniti :wink:

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

evo jos jednog glasa za n73me, koji me iz dana iz dan sve vise odusevljava..
pored fotografija, o kojima sam pisao u poredjenju n77 i n73, danas sam instalirao Smartmovie player, upakovao neke serije i filmove sa sve titlom i jako sam zadovoljan, slika ide u landscape modu, fullscreen, slova se lako citaju, jednom recju, savrseno. Inace, film zauzme oko 200mb, sto jew na kartici od 2gb super.. eto to ti je jos jedan segment i plus za n73me
::luv phonez::

winok
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od winok »

a zasto ne bih kupio N70? bez music? Sta ce mi? Moj ortak ima n70, video sam i fotografije i zaista je extra!
Serija n73 cak nema dodatnih 64MB uz aparat...
A i dimenzije mi se cine bolje kod n70, siri je i malo duzi...
kad sam procitao specifikacije, ucinilo mi se kao da je n70 solidniji...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

n73 ME bi trebala da ima karticu 2gb u pakovanju, ali ko jos nadje full pakovanje po najnizoj ceni na sajtu, sve to vesti prodavci razmontiraju i prodaju "na parce" :chytry:
5130+Koss the plug....

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa ono, tvoje pare tvoja kupovina..Al kao sto svi ovi silni ljudi rekose..N73me definitivno.
Razlika izmedju N70 i N70me kao i N73 i N73me je samo u softveru i opremi koju dobijas u paketu sa telefonom kad ga kupujes a razlika u ceni je mizerna za to. Pa tako uz "me" varijante dobijas vece kartice i bolje slusalice kao i malo drugaciji softver a to ta razlika u ceni ne moze da nadomesti. Zato ti svi i savetuju da uzmes "me" a ne "obicnu" varijantu tih telefona
Kazes da ti se cini da je N70 bolji od N73.. Pa to je prosto nemoguce! Razlog: noviji telefon novije generacije, noviji operativni sistem, jaci telefon, jaca kamera, ogromna razlika sto u vlicini sto u rezoluciji displeja...jedina boljka jeste tastatura koja po nekima nije ergonomski idealna i maska koja se, kao i kod vecine drugih samo mozda za nijansu izrazenije, grebe ako ga ne pazis.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Ja ovde ne vidim nikakvu dilemu....

Budimo realni samo n73, kakv samsung kakve gluposti.
8) ;) 8) :blinky: 8)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

winok, pa zavisi koliko para dajes...sto rece araphel za samsung svako ima svoj ukus d900 je prelep sto se izgleda tice kamera solidna ali meni j ekatastrofa i dalje lici na onaj prvi samsung d500 d600 restilizovan i tako nadalje....
N70 Vs N73....suludo je porediti ta dva fona...sta je sve bolje kod n73 tesko je i nabrojiti...a velicina je taman plus extra veci ekran(rezolucija,boje)....kamera,mp3 preko zvucnika...noviji symbian...
MA idi u radnju i probaj....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

winok, Ako se tebi svidja n70 onda je to super,on ce ti odraditi posao u pojedinim stvarima kao n73 a i ustedeces novca.Ako budes uzimao n70 uzmi ME bas zbog opreme koju su naveli moji prethodnici.Naravno n73 jede n70 u pojedinim slucajevima ali n70 nije za potceniti.Ima ces vise programa koje ne treba potpisivati za razliku od n73.N73 je bas nezan telefon i strasno moras biti pazljiv da ti ne bi ispao i po pitanju dzojstika,jer dosta se ljudi zalilo da im se dzojstik kvario i otpadao ali opet ima tu dosta i do samog vlasnika i njegovog odnosa prema telefonu.
Izmedju n73 i d900i pobednik je n73
Izmedju n73 i n70 realno n73 je za nijansu bolji ali ako ti se dopada n70 i mislis da ce ti raditi posao slobodno uzmi. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori