N70 vs i300
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
N70 vs i300
Sta mislite,dali se isplait zameniti n70 za samsung i300?Lik ga ceni(sa foruma je,prepoznace se) 150eura,a ovako izgleda:
fon je star mesec dana, bez i jedne tacke na sebi, ima 1h 25 minuta razgovora, uz njega ide tanka baterija, debela baterija, punjac obican, punjac stoni, 2 usb-a(jedan za u fon drugi za u stoni punjac),slusalice, adapter za 3.5mm slusalice, 2 disca, ima hdd od 3 Gb i windovs 2003 SE
A ja imam n70 +1gb + hs-23+full oprema.Dali da utopim ovaj moj i da uzmem ovaj???
fon je star mesec dana, bez i jedne tacke na sebi, ima 1h 25 minuta razgovora, uz njega ide tanka baterija, debela baterija, punjac obican, punjac stoni, 2 usb-a(jedan za u fon drugi za u stoni punjac),slusalice, adapter za 3.5mm slusalice, 2 disca, ima hdd od 3 Gb i windovs 2003 SE
A ja imam n70 +1gb + hs-23+full oprema.Dali da utopim ovaj moj i da uzmem ovaj???
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
VeNoM, -Pazi pre n70 sam imao mpx220 i bio sam odusevljen sa wm ali me je kamera zezala na njemu.Tek sto sam uzeo mem karticu za njega iskrsne mi neka kombinacija da uzmem burazeru k750 a sebi n70 i tako i ostade.
Mene zanimaju iskustva ljudi sa ovim i300,da se nezalecem samo zato sto moze da mu se stavi wm5 i sto ima sve ovo od opreme i hdd sa 3gb....Znaci sto se tice WM-a nije za mene nista novo,cak sta vise i brzi je od symbiana.Jos jedna bitna stvar ja sam moj mob (n70) kupio u januaru za 250eura,i do sada me je izasao preko 300eura sve ukupno,zato pitam dali mi se isplati da ovo odradim?Sad mi je lik rekao da moze zamena glava za glavu,pa mi je i zbog toda sad frka,dali da zagrizem?
Mene zanimaju iskustva ljudi sa ovim i300,da se nezalecem samo zato sto moze da mu se stavi wm5 i sto ima sve ovo od opreme i hdd sa 3gb....Znaci sto se tice WM-a nije za mene nista novo,cak sta vise i brzi je od symbiana.Jos jedna bitna stvar ja sam moj mob (n70) kupio u januaru za 250eura,i do sada me je izasao preko 300eura sve ukupno,zato pitam dali mi se isplati da ovo odradim?Sad mi je lik rekao da moze zamena glava za glavu,pa mi je i zbog toda sad frka,dali da zagrizem?
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Pa ono...deluje kao dobra trampa, ali procitaj test za i300 sve je ok ali je baterija uzas, nebitno sto ima 3gb kad nema teoretske sanse da preslusas 512mb mp3 muzike na njemu, promena je uvek dobro dosla (sa symbiana na win), a uostalom ako ti se ne svidi uvek su tu oglasi i mozes ga prodati ili zameniti. 
A ustvari sacekaj da ti fain2daniel kaze sta misli o fonu posto ga je on imao.

A ustvari sacekaj da ti fain2daniel kaze sta misli o fonu posto ga je on imao.
5130+Koss the plug....
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
jedna je napisao ovo
''Samsung i300 je jedan od najznaÄ?ajnijih novih modela smartphone aparata. U ovom modelu je iskombinovan nov naÄ?in kontrole pomoÄ?u toÄ?kiÄ?a, integrisan je hard disk kapaciteta 3GB i ima QVGA ekran. Ovaj fon je fantastican ovakve funkcije nema nijedan mobinlni telefon pa jos ekran 240x320 piksela, 262k boja i stereo zvuk, i na kraju najveca prednost Windows Mobile 5(stize sa 2003SE ali se bez problema moze instalirati 2005ica). Vidim svi su naviknuti na kartice pa niko da prokomentarise loooodilo od 3000MB interne memorije, sve je medjutim jednostavnije nego sto zvuci sa pojavom diskova dijagonale 0.85 inÄ?a pala je cena diskovima od 1.8 inÄ?a (koje koristi ovaj model) pa je tako porasla njihova potražnja te je njihova cena ekvivalentna jednoj MMC kartici od 512MB. Sto znaci da se za istu cenu dobija 6X veci kapacitet uz to ovaj disk je externi USB 2.0 pa nema sumnje da se moze ugraditi naknadno i HD veceg kapaciteta. Prenos podataka se sada obavlja preko MMCa(izmedju dva smartphonea) uz znatnu ustedu vremena sa kartice se podaci prebacuju na internu memoriju. Sto se tice OSa jedina prednost Symbiana su igrice posto cak i na Javi se mogu pustati MP3 i gledati DivX a na Windows Mobile 5 moze da se normalno puÅ¡ta audio i video(MPEG4 sa titlovima) materijal, drži sve vrste poruka u jednom inbox folderu, ima standardni browser i u sekundi sinhronizuje Outlook podatke sa standardnim PC kompjuterom! Mobile 5.0 ukljuÄ?uje Microsoft Office aplikacije i procesor ovog smartphone aparata je sjajni Intel XScale PXA272 koji radi na 416 MHz.Sto se igara tice tu su Quake, Doom, Sky Force, razne 3D trke i sve ostale aplikacije za Pocket PC radice na WinMobile 5.0!!!''
nahvali ga čovek.probaj.promeni.vidi
ali lakše će se uvaliti n70 nego i300 jer šta ljudi znaju šta je win mob
''Samsung i300 je jedan od najznaÄ?ajnijih novih modela smartphone aparata. U ovom modelu je iskombinovan nov naÄ?in kontrole pomoÄ?u toÄ?kiÄ?a, integrisan je hard disk kapaciteta 3GB i ima QVGA ekran. Ovaj fon je fantastican ovakve funkcije nema nijedan mobinlni telefon pa jos ekran 240x320 piksela, 262k boja i stereo zvuk, i na kraju najveca prednost Windows Mobile 5(stize sa 2003SE ali se bez problema moze instalirati 2005ica). Vidim svi su naviknuti na kartice pa niko da prokomentarise loooodilo od 3000MB interne memorije, sve je medjutim jednostavnije nego sto zvuci sa pojavom diskova dijagonale 0.85 inÄ?a pala je cena diskovima od 1.8 inÄ?a (koje koristi ovaj model) pa je tako porasla njihova potražnja te je njihova cena ekvivalentna jednoj MMC kartici od 512MB. Sto znaci da se za istu cenu dobija 6X veci kapacitet uz to ovaj disk je externi USB 2.0 pa nema sumnje da se moze ugraditi naknadno i HD veceg kapaciteta. Prenos podataka se sada obavlja preko MMCa(izmedju dva smartphonea) uz znatnu ustedu vremena sa kartice se podaci prebacuju na internu memoriju. Sto se tice OSa jedina prednost Symbiana su igrice posto cak i na Javi se mogu pustati MP3 i gledati DivX a na Windows Mobile 5 moze da se normalno puÅ¡ta audio i video(MPEG4 sa titlovima) materijal, drži sve vrste poruka u jednom inbox folderu, ima standardni browser i u sekundi sinhronizuje Outlook podatke sa standardnim PC kompjuterom! Mobile 5.0 ukljuÄ?uje Microsoft Office aplikacije i procesor ovog smartphone aparata je sjajni Intel XScale PXA272 koji radi na 416 MHz.Sto se igara tice tu su Quake, Doom, Sky Force, razne 3D trke i sve ostale aplikacije za Pocket PC radice na WinMobile 5.0!!!''
nahvali ga čovek.probaj.promeni.vidi
ali lakše će se uvaliti n70 nego i300 jer šta ljudi znaju šta je win mob

Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
ali dzabe sve to ako baterija nemoze da izgura jedan dan neke prosecne upotrebe a cuo sam da je tako...sto se OSa tice,definitivno ima svoje prednosti,ali jedna greska koja je ovde pomenuta je da ustvari nijedna igra za pocket pc nece raditi na tom aparatu jer on ima smartphone edition verziju softvera i wm2005 se moze ubaciti takodje samo smartphone verzija,tako da od igara i programa za pocket pc phone edition verzije WM5 nema apsolutno nista.mnogo ljudi brka ova dva pojma...
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
araphel alii zato mu tip daje dve baterije tanku i debelu tako da će sigurno da izdrži više od dva dana.mada je totalno nefunkcionalno nositi dve baterije ali šta da se radi.mpx200 je bila baš ta mana što bat nije držala dugo svega 2 dana i to možda.dok kod mpx220 baterija drži i po 4 komada.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
vostezmaj, dobro ti je rekao kolega VeNoM, lakse ces kada za to dodje vreme prodati n70 (jer kod nas nokia je kao i golf,drzi cenu i reputaciju.
...) nego samsung i300 (od samsunga se prodaju samo fensirice,d900,d600,d800,e900....pa Uxxx....) sa jos hd,to moze kupiti samo neki od ljubitelja (citaj:nas sa foruma) mobilnih i neko ko zna kakva je to sprava...
Ja ga ne bih menjao,jedini plus (po meni) je tih 3gb memorije,koji su ti gotovo nedostizni na n70,ali opet smartphone je predvidjen za progrmacice i igrice i ostalo,a cega imas za 8.1 symbian (n70) i vise nego sto ti treba na netu...(znam da ima jos vise win programa,ali to nas opet vraca na pocetak price)...

Ja ga ne bih menjao,jedini plus (po meni) je tih 3gb memorije,koji su ti gotovo nedostizni na n70,ali opet smartphone je predvidjen za progrmacice i igrice i ostalo,a cega imas za 8.1 symbian (n70) i vise nego sto ti treba na netu...(znam da ima jos vise win programa,ali to nas opet vraca na pocetak price)...
D500&E71
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Tacno. Kad toliki ljudi imaju win i hard disk na kompu, mora da postoji jos neko ko ce to smatrati korisno. A sad sam skontao da ima i debela baterija, pa mozda s njom fon nece biti onako mrsav, ali ce autonomiju povecati 100%. Pa cekajte mi zaboravili da moze da dokupi i micro karticu 1gb, na nju stavi ono naj-najbitnije, zatim namesti buffer hard-diska na 16mb, smanji osvetljenje ekrana i baterija ce mu sigurno drzati 2 dana. Sve je do optimizacije. Meni je recimo onaj Samsung i600 bas simpatican, ali ni u prodavnici koja ga ima ovde na sajtu nema rezervna baterija....sta ce biti ako ne daj boze baterija rikne? Mozes telefon baciti u kantu. S te strane svaka cast Nokia telefonima, skoro 60% njih koristi one blc5 baterije koje kakve su da su imaju da se kupe u svakom servisu, cena je povoljna, pa koliko traje nek traje.araphel napisao:uvek ima neko ko ce da padne na hard disk i windows
5130+Koss the plug....
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
vostezmaj, Najbolje bi bilo kada bi ti njega malo procackao pa video da li ti lezi.
Mozda to ne bi bila losa investicija kada bi bio siguran da ces biti sa njim zadovoljan jedan duzi period,inace ovako kao sto rekose pre mene,i300 ces tesko utopiti za razliku n70 samo nekom poznavaocu a takvih je nazlost malo kod nas
.Ja licno ne bih menjao a sad ti ako si zeljan promene i bas ti je dosadio n70 menjaj.
Mozda to ne bi bila losa investicija kada bi bio siguran da ces biti sa njim zadovoljan jedan duzi period,inace ovako kao sto rekose pre mene,i300 ces tesko utopiti za razliku n70 samo nekom poznavaocu a takvih je nazlost malo kod nas

When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
- Kontakt:
Ja sam imao taj fon dobio ga iz nemacke nije trebalo da se dekodira ali nije mi se svidela jedna stvar sto ja jednostavno nisam znao sta s njim da radim hteo sam kameru i samo kameru i posle sam se kajao kad sam ga prodao za mnooogo vece pare i uzeo k750...tockic je strava ja bolje resenje nisam video....mpx200 sam koristio malo ali to ne moze da se poredi...windows ce ostati windows...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Ljudi posle izvesnog razmisljanja,odlucio sam da ostanem na mojoj n70.Odlucio sam se na to prvenstveno zbog fm radia,zato sto mi je u poslednje vreme neophodan,i prosto ga negasim.Sto se tice memorije,pa shvatio sam da i ovih 1gb nemogu da napunim celu,mislim mogu ja ali na silu,kad bi stavljao i sta mi netreba...Sigurno cu ga uzeti za koji mesec,ali kao drugi fon,svidja mi se,ali mi se nemenja moj n70...
Hvala svima na odgovorima.
Hvala svima na odgovorima.
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
vostezmaj, svaka tebi cast ako nemozes 1gb da napunis do vrha...ja sam skoro stavio 2gb u JasJam i u najboljoj situaciji mi je pola giga uvek popunjeno,to mi je minimum minimuma
ako imas prilike da nabavis taj fon kasnije,mozda zaista treba to da uradis,deluje jako zanimljivo,jedino neznam koliko ga vizuelno upropascava ta debela baterija,ali inace je telefoncic sasvim ok...

ako imas prilike da nabavis taj fon kasnije,mozda zaista treba to da uradis,deluje jako zanimljivo,jedino neznam koliko ga vizuelno upropascava ta debela baterija,ali inace je telefoncic sasvim ok...
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
- Kontakt:
araphel, debela baterija ge ne opropascava cak stavise kad se npr stavi na sto da stoji baterija koja viri ga drzi da se ne grebe maska telefona...plus I300 ne moze bez velike baterije..ko ga je koristio zna kad gleda klipove,slusa muziku i kad se hard vrti da ce se ugasiti pre mraka....velika baterija cini to da fon radi dva dana minimum...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...