Sx1 ili 6600?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Garfield
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2004. 22:58
Kontakt:

Sx1 ili 6600?

Post od Garfield »

Koji telefon je bolji po funkcijama s obzirom da su oba smatr phone-a?
I do kojeg kapaciteta staju kartice u sx1?

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Definitivno 6600... :wink:

Neces se prevariti... :)
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Po specifikaciji, SX1 je bolji ali se priča tu završava po nekom mom ličnom utisku. Sve ostalo je mnogo kvalitetnije odrađenom na Nokia 6600. To što je cena znatno niža za Nokia 6600 je posledica velikih serija u proizvodnji jer se ovaj telefon definitivno naprodavao maximalno u svetu. Oba telefona rade skoro iste stvari, pitanje je više ukusa i razuma ne bacati tu extra lovu na Siemensa. Ukoliko Vam je bitno da imate baš SIemens-a zbog par hardware-skih opcioja više, onda Siemens. Treba oba telefona uzeti u ruku i probati pa tek onda izvlačiti lične zaključke.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pa i nije bas sve isto izmedju sx1 i 6600 ima tu dosta razlike :x

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ovako, Siemens ima stereo mp3 i radio, ali tu se prednosti završavaju, mana mu je ubedljivo čudna tastatura i stalno se mora koristiti i leva idesna ruka... 6600 je daleko kvalitetnije uradjena, ma šta da ko kaže, lepša je i manja, ima bolji ekran, a uz to ima i teme, te je zabavnija. U koliko ti teme nisu bitne, a hoćeš mp3 i radio, i pri tome ti ne smeta čudna tastatura, samo napred sa SX1, u suprotonom: 6600. Što kaže Milan, uzmi oba telefona u ruku, pa vidi šta ti više odgovara.
U susret novim izazovima...

oh_mio_bozzz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 08. Sep 2004. 11:52

Post od oh_mio_bozzz »

sumirano<po ovome sto sam cuo, citao po netu a i uzivo sx1 je bolji ali razilika u cijeni ne opravdava mp3 i nekoliko opcija ... 8)
toliko od mene

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ja bih pre uzeo 6600, ali ko mene pita :mrgreen: 8) :mrgreen:
Za SX1 puzdano znam da dobro radi sa karticom od 512MBa, shto ne bih mogao reci za 1GB.
Za N6600 je optimum 256MBa. :wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Troublemaker_88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 15:35

Post od Troublemaker_88 »

Pa lepsi mi je sx1. Ima i stereo zvuk i vecu memoriju. Ali 6600 ima noviju verziju symbiana. 7 u odnosu na 6.1
Pa sad.....pogledaj avatar i znaces koji tel. imam !!!

Gallardo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 22. Okt 2004. 09:59

Post od Gallardo »

Po karakteristikama je SX1 daleko bolji.Bolja je i kamera,dok je platforma nešto lošija.Kvalitet SX1 je jako loš,a cena velika.SX1 ima mogućnost proširenja memorije do 1Gb,a 6600 do 512Mb.SX1 ima jako lošu tastaturu,čudnog oblika,i teško navikavanje je neizbežno.6600 odlikuje kvalitet,i povoljna cena.Odličan softver je i sa velikom količinom podatka dosta brz i nema bugova.Iskrena preporuka odlazi Nokiji 6600
Gallardo

Ferrari F430
Banned
Pridružio se: Sub, 23. Okt 2004. 09:08

Post od Ferrari F430 »

Ja mislim da je bolji model sx1,ali je kvalitetniji 6600.Cena govori za koji da se opredeliš,ali izbor je na tebi

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Po kojim je to karakteristikama sx1 bolji?!
Hardware im je veoma veoma slican, jedino sto je jedno napravila nokia koja je pre toga napravila 4 smartphone modela i prelezala decije bolesti a drugo siemens koji je od vajkada bio poznat po tome sto kad nesto napravi ono ne moze da radi iz prve kako valja nema sanse....
6600 nudi novu softwaresku platformu koja omogucava da sav software radi, sto nije slucaj sa starijim modelima 3660, 3650, 7650 pa sa njima i sx1 koji koristi isti os. Takodje Tastatura je smrt... ali smrt, a telefon ima ergonomiju kao cigla, ali bukvalno. S obzirom na razliku u ceni od 50-100e... bez trunke razmisljanja 6600. pa i da je cena ista, opet bi racionalan potez bio 6600

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Tacno je samo da sx1 ima jaci procesor 104mhz/120mhz , ali koja korist od jakog motora u Zastavinom autu? :mrgreen:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

To shto je tema postavljena pre tri meseca to nema veze....naravno da je 6600 mnogo bolji... :mrgreen: :mrgreen:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Ta 2 telefona se za 3 meseca nisu promenila :) Izasle su neke nove symbian nokie, siemens je shvatio sta je napravio pa je objavio da se povlaci iz proizvodnje telefona.. i tako :)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

To stoji da su telefoni i dalje isti, ali lik je verovatno vec i promenio tel koji je qpio tad! :mrgreen: :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Sumnjam, ovo je ipak srbija, ovde se fonovi menjaju na par godina a ne par meseci... mislim ima primeraka koji i to rade, al su previse retki

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Inace ovako..
Svaki telefon radi sa karticom svakog kapaciteta, samo je stvar sto pojedini proizvodjaci telefona nemaju u sopstvenoj proizvodnji vece od 256 i onda tako limitiraju. Radi sx1 sa 1gb karticom ima drug... zagrizeni simensovac... radi i 6600 bez problema.

angel~vanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 25. Sep 2004. 13:02

Post od angel~vanja »

Naravno da je nokija 6600 bolja, kvalitetnija. Simensu cena pada i nije stabilan na trzistu kao nokija. Npr. polovnog SX1 ne mozez prodati dok 6600 ljudi traze. 6600 je pojam za simbian telefone.

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

1. 6600 je pojam za proslost u normalnim zemljama, a za nas je to pojam low end biz telefona.
2. Sx1 nije problem prodati polovan, jer u ovoj zemlji jos uvek ima dovoljno siemens freakova koji su u stanju sve na ovom svetu dati da imaju siemens pa makar i los.
3. Kvalitet izrade 6600 nije uopste slavan, 7650 je za njega pojam.. a i sx1 je vrlo kvalitetno napravljen, ali nije za ljude :) ono je za osobe koje imaju bar 12 prstiju na 3-4 ruke :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Da a i 6600 vishe smara.....nije losh ali ono...
A ako niste primetili tema je dosta stara ne znam zashto ste je obnavljali..... :roll:
P.S. pa u normalnim zemljama oba fona su proshlost.....

Odgovori