u momentu kad mi se bas smucilo svo ovo formatiranje i reformatiranje i bagovi i reseti i sta znam,i olovcice i djavoli....dobijem ponudu za glavu za glavu zamenim svoj jasjam za Motorolu Krzr K3,koja mi zaista fenomenalno izgleda,a i ja oduvek gotivim Motorole,a nije ni losa po performansama ako je posmatramo kao obican fon.Posto imam odlican MP3 plejer i uskoro kupujem dobar digitalac a vec sam nabavio nov laptop koji ima i wifi i sve gluposti,razmisljam se da krenem sa lecenjem bolesti tako sto cu uzeti fon koji necu non stop cackati vec koristiti za sms i pozive i pomalo muziku na krace distance,a pritom je aparat izdrzljiv i atraktivan.Znam da malo deluje sumanuto,ali realna cena mog Jasjam polovnog je oko 300 evra,a nov K3 ovde toliko kosta,pa je kaao fer menjaza.....
Da li da odradim ovu kombinaciju,pri cemu mi naravno ostaju moje memorijske kartice i stereo BT slushke,jer i K3 podrzava microSD i A2DP.Da cujem misljenje?
araphel,
ja sam sad ponovo na smartu, jos nekoristim pun kapacitet, tj nisam instaliroa ni jedan program, ni jednu muzicku ili filmsku numeru, i vec sam prilicno odusevljen.
Kod mene je u pitanju w950, on ima tu manu malo tisi zvuk, ali ok.
Ono sto bih istakoa a prednost jasjam-a je organajzer, to neces naci na motoroli,
Imam i ja lap sa wifi, i digitalac,i crative zen stone kao plejer, ali sta da mi mjenja organajzer, a bitan mi je, ipak olaksava zivot.
Ako je stadijum tvoje ovisnosti toliki da se izmjena mora izvrsiti ili .....
naravno mjenjaj ali ne za neki ne smart fon.
Jer ko je jednom probao cari, koje on pruza smart, sve ostalo ce mu biti smor.
Taj prelaz na motorolu ili nesto slicno a da je dumb, moze biti rjesenje ali na kratko.
Pa ja sam to probao, sa mpx200 na 6230i,6233,d820, i provalio sam ih ze 5 dana.
Telefon treba tebe da sluzi i neuzimaj mu za zlo sto smart koji imas ili koji bi u buducnosti trebao da uzmes pruza funkciju vise u odnosu na dumb.
Tj. ti sa njim imas mogucnost potpune personalizacije telefona, a to znaci mnogo.
Znaci mjenjaj, jer kako sam primjetio ti nekoristis ni pola funkcija jasjam.
E sad ako uzmemo u obzir da imas dobar plejer,lap top sa wifi, da ces uzeti digitalac,
ostaje ti da sad sklopis neki smart, koji ce biti zakinut za ove funkcije, a samim tim ces mu skresati cijenu.
Ipak ja nisam za dupliranje funkija.
Po meni bi bili adekvatni,6630,6680,n70, ako ti tolika degradacija nije problem.
Imas jos 9300i ili bez i, on bi ti bio idealan kao organajzer, mozes i neki mp4 da pogledas, ako je bas nuzno ali ne ocekuj cudo, malo je glomazniji ali mu je zavrsna obrada ok. Njega predlazem iz razloga sto ti lap top kao ni meni nije uvijek pri ruci, a ne kosta mnogo, tako da se to dupliranje funkcija ne osjeti mnogo po dzepu.
A ako je Motorla imperativ, onda imas a1200 u Beogradu kosta 240, sa tradicionalno kvalitetnom izradom, atraktivnoscu, tach screen,linux ili junix zaboravio sam, ali tu je i mali broj programa, za taj OS.
Znaci da skratim, nema ti spasa, bilo kakav pokusaj preleska smart-dumb, nedaje rezultate.
Kao sto sam rekao nije grijeh tvog ili drugog smarta, sto daje vise nego drugi, smisao je da ti u toje ponudi prema svojim potrebama uzmes one sto ti je adekvatno, tj. sto koritis i onda nema nedoumica.
Kondretno, moj creative je bolji od w950, zamjeram mu sto je tih, fali mu bar 2 dodatne crtice da pojacam.
Naravno w950 ima svoje kvalitete (displej,samim tim mp4,organajzer,baterija, tach screen,ali duplira mp3 koji je u autobusu harmonici neupotrebljiv) i sobzirom da ja imam kvalitetne alternative, w950 ide na dobos.
Jedina stavka koja mi je bitna a nemam je,je organajzer, nju ima w950,ali mu je plejer neupotrebljiv. tako da potraga za potpunom funkcionalnoscu, koja ce mi pruziti nirvanu ponovo krece. Volio bi 9300 sa ili bez i ali je u beogradu slaba ponuda a i precjenjeni su.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
Pazi ovako,u poslednje vreme jedino zasta koristim jasjam osim pozive i poruke je word,podsetnici i kalendar,i ponekad muzika i fotke.Uskoro se vracam u BG i necu imati toliko potrebe za wordom u pokretu,tojest van kuce.kupujem digitalac,tako da i bilo kakvo ozbiljnije slikanje sa fonom otpada.znaci ono sto cu koristiti su unosi u kalendar i podsetnici ponekad,sms i pozivi,i ponekad nesto muzike.Nije imperativ motorola vec mi se sam K3 jaaako dopada kao telefon i impresionira me koliko je na njemu unapredjen i ispoliran razor dizajn,koji sam jako voleo.Vec sam prelazio sa smart an obicne telefone,ali nije mi upalilo jer su mi i dalje bile potrebne neke naprednije funkcije,ali sada mi to zaista nije neophodno,i koliko god voleo jasjam,imam osecaj da mi devedeset posto njegovih funkcija stoji neiskorisceno,a teglim cigletinu sa sobom.plus povrh toga zelim konacno sebe da naviknem na to da je fon sporedna stvar i da sluzi za ono zasta je i namenjen,jer je moje menjanje telefona prevrsilo svaku meru.poredjenja radi,od 2005 do sad sam oko 3000 evra bacio na telefone,i to mora da prestane!zato sam izabrao ovaj model ali jos uvek nisam 100% siguran.
Milancke,ne mislim na K1 vec na K3,koji ima i dodatnu vga kameru za video call(mada mi ne treba) i lepse uradjen dizajn,bez onolike staklene povrsine
da ti kazem koliko god mi se svidjao P990 i koliko ga volim malo mi dosadio tj tezak je iako mi to ne smeta sad odkad imam laptop,iPod,dobar digiitalac cak mislim da ga prodam i uzmem neki telefon kao modni detalj.A uvek cu za UIQ imati w950.Ja bih menjao
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
pa vrlo moguce da cu to uraditi!sutra cu otici do radnje i porazgovarati,posto je poznanik u pitanju,mozda i uspem da izvucem malo bolji dil....videcemo....ozbiljno se razmisljam o ovom potezu,mnogo vi se dopada taj K3,pogotovo u onoj tamnijoj varijanti,a ako je upola izdrzljiv kao obican v3,trebalo bi da bued super....
Uh, araphel, potpuno te razumem i meni dosta puta dodje da uzmem neki telefon cisto lepo ga izgleda i da ga samo koristim za ono sto je namenjen sms i razgovor,bez bojazni da ce se nesto zabagovati i tome slicno,ali opet kad malo bolje razmislim...
Jedno je sigurno posto nabavljas nov digitalac kamera ti nije presudna i bitna tako da sto se toga tice mozes biti opusten,a i sa muzikom jer imas dobar plejer.
JasJam nisam koristio ali po tvojim recima i po specifikacijam je prava azdaja naspram motorole koja je za njega samo lepa i nista vise.Ti nisi obican korisnik telefona nego si i njihov poznavalac tako da bojim se da za tebe nije dumb phone,jednostavno brzo bi te smorio.Ako vec mislis da menjas uzmi neki elegantniji symbian teze ce ti dosaditi.Opet ti najbolje znas sta ti treba i odgovara ali znam sigurno da ti nije lako.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
araphel, ma menjaj bre, i ja razmisljam da uradim nesto slicno.... Mislim, n91 je super, super telefon, ali ja symbian UOPSTE ne koristim... Sada sam razmisljao da ga prodam, i kupim shinobu kada izadje, lep telefon, ok muzika... E, da, ako zelite da uzmete n91 8gb, javite se na pp...
ma znam,nije uopste stvar u menjanju cisto da bih zamenio,vec da bih prekinuo taj "vise,bolje jace,brze" ciklus koji ce me oterati do ko zna cega na kraju,a sticajem okolnosti ovom poznaniku sto drzi radnju treba ovo moje cudo a meni se K3 dopada.Ako cu da se trampim za neki symbian ili nesto,onda bolje ni da se ne trampim,jer ovo sto imam jede bilo koji symbian...malo sam se umorio od svega
Ako si riješio, ja te podržavam! Shvatam tvoju situaciju i jasno mi je otkud dvojba. Ali možda si malo pretjerao... Zato sam smislio nešto što meni zvuči super i genijalno (valjda zato što je moja zamisao ) i ja bih tako uradio: nemoj da mijenjaš, ostavi JasJam kad poželiš da mu se vratiš i kupi ništa drugo do: Motorolu W220!!! Prvo, rekao si da ne želiš telefon za bilo šta osim za pozive i poruke i malo kalendara. Drugo, hoćeš lijep i izdržljiv telefon, W220 je za mene jedan od najljepših ikad, izdržljiv je kao bilo koji Razr! Funkcije mu jesu očajne, ali otud i niska cijena koja je krajnje prihvatljiva za svaki džep!!! Osnovne funkcije ispunjava, za ostalo koristi ostatak elektronike koju si nabrojao! Ali zmaj kakav je JasJam se ne daje tek tako. Zadrži ga...
Javi šta si odlučio... I nemoj davati JasJam, čovječe!
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
video sam taj w220 i moram reci da na prvi pogled izgleda simpaticno ali to je sve...sutra idem do tog poznanika pa cu videti koje su opcije.madness99 me sad navadio na ovaj Prism,koji je definitivno prelep a plus je monoblok,ali je smor sto mu je ovde jaka cena i trazice mi JasJam za njega glavu za glavu....ma nemam pojma otici cu sutra do radnje pa pogledati sta ima u izboru i jos malo se poigrati sa K3,pa cu resiti,za danas je na tapetu prvo pokusaj zamene one falicne kartice
Resena prica,jasJam zamenjen za srebrni K800i.Naime,problem sa karticom je u tome sto je povileneo citac kartica u telefonu,sjebao 2Gb a posle sjebao i 512Mb Naravno posto sam budzio wm6 na fon,nemam vise garanciju,a popravka bi bila oko 100 eura,a cik pogodi kad jednom rastavis JasJam dal bi a sklopio kako treba posle,tako da sam onako revoltiran hteo da ga prodam za koju god kintu.Prijatelj mi ponudi u zamenu izbor izmedju K800i,6300,7500 prism(koji je uzivo sraaaanje),e50,K1 i jos nekih modela...od cega sam ja izabrao k800i u srebrnoj varijanti,sa 1Gb karticom.Potpuno nov i u originalnom pakovanju naravno
tako da to je sto je....sad ima da cutim i kuliram i gotova prica......mada moram priznati da mi je k800 bas ok,i mnogo lepsi u srebrnoj nego crnoj varijanti
Cestitam,od svih ovih ne symbian telefona koje si naveo napravio si dobar izbor,stvarno K800 je odlican telefon i jos u srebrnoj varijanti je bas stravican.Neka te dobro sluzi!
PS Zadnjih dana i ja nesto previse razmisljam o K800.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
E pa nek ti je sa srećom, i da se obavezno pohvališ na forumu o ovome i u prigodnoj temi
Samo mi je malo žao što je JasJam tako stradao i nije stigao do Beograda da ga na okupu pogledamo. A aj sad, za prosutim mlekom ne vredi plakati.........
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Pa sta da ti kazem Gargamele,ali nikako mi se nija davalo skoro 100 eura za popravku,a ja sam ispao magarac sto sam budzio WM6 i time ponistio garanciju....Sta da se radi,sotale su slike za uspomenu
Ionako je dosta bilo....sad neznam ni dal cu da kupujem digitalac uopste kad imam ovih 3,2 i xenon flash mozda pristebim sebi malo parica
Da, da, vidiš............ Nikad nisam za to da fon menja aparat, ali ako se vraćaš u Srbiju možda ti je pametnije da čuvaš pare (ovde je sve malo skuplje nego napolju, osim telefona).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.