Nokia 8600 Luna, P1 ili N95

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Night_Wolf_11
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 11. Okt 2007. 17:41

Post od Night_Wolf_11 »

U pravu si meni se mnogo svideo Nokia 8600 Luna, ali proveravao sam mnogo testova i dalje nisam siguran da li je 8600 toliko otporan telefon,a necu da se zalecem, posto to nisu male pare....a hvala na svim komentarima,posto svaki komentar dobro dodje...

Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

Ibrahim Gueye,

je dovoljno rekao...s jedne strane imas tel koji je savrsenog izgleda,staklo,celik...de ces vise?ali to je tel koji nije za zajebanciju tipa piskaranja poruka svakih 10 sec jer ce vas onda iznervirati svakako...JA sam prezadovoljan iskreno...N95 mali komp....mislim on je nikad bolji smart tel...u svakom slucaju neces se prevariti koji god da uzmes,sem sto ako si u VIP mrezi neces cesto biti dostupan
Blackberry 9700

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

naravno nokia n95..... funkcionalnost up dizajn down... mada ni n95 nije gadan :D :D pozzzzzzz :wink: :wink:
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

Night_Wolf_11
Novajlija
Novajlija

Post od Night_Wolf_11 »

A sta mislite o Sonyericssonu P1i, on izgleda lepo, ai prilicno je funkcionalan, citao sam neke testove i svidela mi se specifikacija...ja volim monoblock telefone, zato nisam toliki zaljubljenik u n95......

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Odlican telefon, po meni je bolji od n95, a da izgleda dobro i to si u pravu... Ja bih ga uzeo, jer mi se uiq platforma jako svidja...
iPhone + CX300

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

ma gde je bolji... jedino baterija... :) al stvarno,lepo izgleda i kazu da je extra(nisam imao prilike da ga cackam)...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

kapoerista90, a po cemu je n95 toliko bolji???

Evo, p1 je kvalitetniji mnogo, bolji ekran, TS, qwerty tastatura, bolj zvuk na slusalicama(ne pricam napamet)...

N95 ima bolju kameru, i gps koji ni ne koristimo nesto posebno, i naravno ima bateriju koja drzi 10 sati :lol:
iPhone + CX300

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

nisam rekao da je N95 bolji samo da P1 nije toliko bolji od N95,da su tu negde.. :) a to za bateriju je shit pa je shit... al opet... :wink:
Nokia E71... Elegant, but deadly

Night_Wolf_11
Novajlija
Novajlija

Post od Night_Wolf_11 »

Da li znate kakav je ekrav na P1, da li nece biti problema posto je tachscreen, a ja planiram da ga kupim na pretplatu kod mts-a i da bude kod mene duze vreme,da li je potrebno neke folije kupovati za njega?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Night_Wolf_11 ekran na p1 je jalo slabo vidljiv na suncu, skoro nevidljiv. to mu je mana. a inace ovako ekran je odlican, a i TS je odlican. foliju bi trebalo da dobijes.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

A ja sam koristio p990 neko vreme, bez folije, i ekran nije imao ni ogrebotinu, a kamo li nesto vise...

Mozes staviti preventivno foliju, ali ako ga koristis normalno(da bude sam u dzepu, bez kljuceva i sl.) onda nema neke potrebe...
iPhone + CX300

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Ekran mu je extra! Što kaže Kljun, slab je prikaz po suncu, ali to je boljka većine mobilnih telefona. Inače, ukoliko koristiš olovčicu (dobija se uz aparat, naravno) neće biti ni najmanjeg traga na ekranu.
Testirao sam ovaj telefon pre nego što se pojavio na srpskom tržištu i mogu reći da mi se veoma svideo. Jedine zamerke su što mi se čini da Sony Ericsson nema baš mnogo iskustva sa Symbian OS, autofokus na kameri nije baš najbolji i ima problema da prepozna određene znakove (uglavnom brojeve i znakove interpunkcije) kada se koristi handwriting recognition opcija. Ali ostalo je extra!

A za N95 sam dobio preporuku da se zaobiđe (ovo ne važi za 8GB verziju). Razlog ovome je što ima suviše bagova za ovakvu klasu telefona. Otprilike 25-30 % ovih aparata prodatih na srpskom tržištu je moralo da se nosi na servisiranje, a to je nedopustivo visok procenat.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

Sven
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 21. Feb 2005. 21:49

Post od Sven »

Jel ima neko informaciju gde bi trebalo kupiti 8600 luna, naravno ako bi ga kupovali :D ? Mislim u kojoj prodavnici, s obzirom da se ne dobije uvek ono sto inace pise da bi trebalo da se dobije!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Sven imas tolko prodavnica u Beogradu pogledaj ovde:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1454/Nokia/8600-Luna
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Sven
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Sven »

kljun nisam mozda bio najjasniji pri postavljanju pitanja. Zanima me otkud tolika razlika u ceni u zavisnosti od prodavnice?Mislim znam otprilike zasto je to tako ali ono ko bi voleo da da 450 evra za telefon a onda da svati da nesto nije u redu sa njim, bez obzira na garanciju. Dobro doduse to je slucaj i sa ostalim telefonima.

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Razlika u ceni nastaje usled razlike u načinu uvoza. Telefon koji je u Srbiju došao "ispod žita" je sigurno znatno jeftiniji od aparata koji je legalno uvežen i za koji je plaćena carina i sve ostale dažbine.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

mislim da visei nije fazon uzimati n95 posto ga svi imaju,p1 je nekako egzoticniji i retko ces sresti nekog sa p1,pa i sa lunom,za te pare p1 je odlicna kupovina,mene brine samo prodaja istog jednog dana posto malo njih zna sta je p1 i koliko moze.lunu ces prodati lakse,mozda da sacekas n81,od ova 3 ja bih uzeo najpre p1,pa lunu pa n95
nokia c7

Sven
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Sven »

Znaci telefon bi kupio ovog momenta ali me stvarno jako iznerviralo sto ima 128Mb memorije sto je malo( i to je blago receno) i otprilike sta da imam na telefonu sem poruka i imenika!!!!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Sven pa onda ga nemoj uzimati, uzmi neki koji ima podrsku za memorijsku karticu, mislim da je to kod Lune nepotrebno, zna se za cega je taj telefon.

Sven
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Sven »

kljun na sta si mislio "za cega je taj telefon"?
Ja bas ne trazim telefon da ima bog zna kakvu kameru ili ne znam ni sam kakve sve zajebancije nego telefon za razgovor i poneku poruku i plus da nije napravljen od kartona!!!
Zato sam bacio oko na ovaj fon ako gresim negde ispravi me molim te.
Smeta mi to sto ako ocu da mi zvoni telefon kao neka mp3 pesma, bicu prinudjen cesto da prebacujem i da brisem ali mislim valjda bi presao nekako preko toga.
kljun ako ima neku jos dobru rec da kazes o ovom fonu bilo bi lepo posto bi onda valjda prelomio :D

Odgovori