N - Serija? Koji???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Blazeme
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Nov 2007. 18:53

Post od Blazeme »

Spyker, pa eto, ti si dokaz kakvih ljudi ima. To za kurcenje je bila zajebancija. Sto se tice pretjerivanja, pa, kao sto rekoh, odakle znas da li pretjerujem? :uhuh: Mislim, nista nego cu tebi da pokazem racun za telefon / stanje na racunu / broj poruka / statistiku sta god...
I sto se tice toga, a kad je po tvom strucnom misljenju pravo vrijeme da covek pocne da se kurci?
Ali ipak, hvala na drugom dijelu poruke..
Phantom Lord, koji paket koristim? Koristim Friends paket od T-Mobilea (poruke 1 cent), a s' obzirom da imamo neki popust od 50% na 1 f&f broj, poruke mi dodju ka broju kome saljem najvise poruka - pola centa. Plus sad nam vauceri vrijede duplo vise (1 od razloga sto sam sad presao na pre paid) tako da...
Sto se SE telefona tice, sta znam, moja majka ima jedan iz W serije, cini mi se W200i i meni se uopste ne svidja. Sta znam, volim Nokije ...
loki13, aha, znaci, kad bih kupovao N95 morao bih do januara da cekam.. Uh.. Al' ajd. Vidim nesta niko ne hvali N95 tako da izgleda taj telefon necu kupiti...
madness99, N91 8GB, uh, ogroman telefon... Ali vidim da nije los i da ga skoro svi hvale... Pa sta znam, jel ima jake zvucnike? I vidim da je i cijena bas pristupacna... Mislim 285 eura i nije mnogo..
kapoerista90, sto se ranca tice... LMAO!!! :lol:
Hladno oruzije... EXTRA! :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Blazeme, nije da niko ne hvali N95 nego je problem njegova cena pa se ljudi retko odlucuju da ga uzmu. Pored cene presudno je i to sta kome treba i sta ko ocekuje od telefona. A sto se tice kvaliteta i mogucnosti, pogledaj specifikacije, pa prosetaj malo kroz ovaj forum i videces da ga ljudi hvale na sva usta...
Naravno da trebas da razmislis o potrebama, za sta ce ti sluziti telefon, pa tek onda da krenes u neki uzi izbor. Meni je npr. bitno da telefon ima dobru ergonomiju, da je kvalitetne izrade, manipulacija u ofice-u, savrsen displej, wifi, kamera tu i tamo a mp3 na poslednjem mestu i spram tih kriterijuma sam dosao do zakljucka da mi je N80 savrsen telefon na duze staze. Tako nesto trebas i ti da uradis pre nego sto se odlucis za kupovinu bez obzira na savete i komentare ljudi sa foruma. To je bilo prijateljski a na tebi je sta ces i kako ces. Ako vec kuckas toliko poruka, razmisli o nekom telefonu sa qwerty tastaturom, bice ti i lakse i brze da kuckas poruke. Moj predlog takvog telefona je E61/E61i, extremno dobri telefoni, kvalitetne izrade, ogromnih displeja i dobre baterije..uostalom pogledaj specifikacije pa ces i sam videti kakvi su

Blazeme
Novajlija
Novajlija

Post od Blazeme »

Azimuth, hvala mnogo. Moj telefon se sad razj a i vise mu je bilo vrijeme, tako da... Izgleda da cu uzeti neki od ovih sto ste mi preporucili iz N Serije. Iako ja dosta kucam poruke, MP3 mi je mnogo vazan. Sad posto ja nemam dovoljno novca za N95, i ako ne sakupim do kraja novembra, uzecu neki drugi.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Blazeme, Moram da se slozim sa Azimuth, ako ti je bas bitno da kuckas poruke onda svakako treba razmisliti o nekom modelu sa qwerty tastaturom a kao odlicne modele koje je vec naveo Azimuth, i ja predlazem nokiu E61/61i.NIje N serija ali su odlicni modeli.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ma nema priče da je N91 težak i velik, to su gluposti. Za muško to definitivno nije veliko, posebno za rmpaliju kao sto je on (budući da mu je 14). Jedino kad sam primijetio da je N91 težak kad sam uz njega uzeo 4life-ovu Motorolu A1200. Ako ti se izgled ne sviđa, šta da se radi, zaaobiđi ga. Ali tastatura mu je nedvojbeno fantastična, vrlo se lako navići na nju, i izuzetno je dobra za kucanje. Za razliku od Spykera, smatram da je 4gb verzija ljepša, ali to je tebi nebitno jer ti je svakako grdan telefon - subjektivno. Meni je izuzetno lijep, svako ima svoj ukus... Zar u Pljevljima ima signala? :D Šalim se, naravno... Predlažem N80, mada je i N73 OK, ali mi se ne sviđa njegova tastatura... N95 ako si paraš i baš ti je volja da se pokazuješ u školi. Odluka je tvoja!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Post od tekt »

ako kucas 200 poruka na dan onda uzmi fon sa vecim dugmicima-tastaturom po meni ni n73 ni n91 nisu za poruke jer su tasteri zbijeni.pozz

Blazeme
Novajlija
Novajlija

Post od Blazeme »

Pozdrav svima!!
Wicker Man, ovako, pogleda sam ove modele sa qwerty tastaturom.
Pa ovako, u principu, E serija sa istom nije losa.
Ali, opet, imaju OGROMNU manu:
mp3.
Nemaju neki zvuk.
A i ogromni su, ruku na srce.
Vincent, pa dobro, ne kazem ja da je on ruzan ili bilo sta, ali, jbg, ne znam hoce li me pustiti da ga unesem u skolu. Mogu da ga iskoristim kao hladno oruzije, ne? :lol:
Sad ozbiljno, nije phone za mene. Ali ako ne budem imao novca za N95, pa moracu ozbiljno da razmislim o N91 8gb . Ali cu u tom slucaju da pogledam ga finoooo, ne samo na slikama, vec uzivo.
tekt, hvala na predlogu. Razmislicu. Mislim, ne prave meni toliko problem tasteri... Sta znam.. Bar do sad nisu...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Blazeme, onaj ko nije koristio n91(a ima ih dosta)govori daje tastatura losa, ali evo i Vincent i ja ti kazemo da je super... A i pored toga, ni jedna druga nokija nije ni blizu dobra kao n91 po pitanju zvuka i kvaliteta, a ako je tebi zvuk najbitniji, ili dosta bitan, zasto se uopste razmisljas koji da uzmes?

I, veruj mi da ce one koji ne znaju koji je telefon n95 a koji je n91 daleko vise oduseiti ovaj drugi, jer je metalni i ima hard disk, a i ako im das sluske, izbacice ih iz usiju kako gruva... Ovo znam iz licnog iskustva, jer znam jednog lika koji ima n95, i kada smo bili na slavi, obojica izvadili telefone, i svi zele da vide n91 jer je od metala i piise na njemu 8GB, a n95 izgleda kao plastikaner(osim za one koji znaju sta je, mada je njih malo u odnosu na neupucene, a i zaista n95 ostavlja jako slab utisak sto se tice kvaliteta)
iPhone + CX300

Blazeme
Novajlija
Novajlija

Post od Blazeme »

Spyker, e super. Pa nista, meni jeste bitan zvuk. I izgleda da cu stvarno uzeti N91 8GB.
Meni samo kod njega smetaju dimenzije i tezina:
Dimenzije : 113x55x22 mm
Težina : 160 grama
Mislim, ako mi se svidi "uzivo", uzimam njega.
Ako ne, onda cu cekati dok N95 ne padne cijena pa cu nju uzeti.
Hvala na odgovoru, u svakom slucaju.
Btw, u trci su za sad N91 8GB i N95. Ostali imaju malo manje sanse...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Blazeme, ja jos uvek stojim iza toga da promenis proizvodjaca i pogledas p990, ali ako su ti dimenzije bitne, onda nista... A izmedju n91 i n95, ako ti je bitan zvuk, tu nema sta da se razmislja.
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja stvarno ne znam koje ste vi skole zavrsili i koliko istancan sluh imate kad mozete te minimalne razlike u kvalitetu da prepoznete. Te razlike mogu se uociti samo ako aparatima merite jacinu i kvalitet, a golim uhom nikako. I stojim iza toga da svi telefoni imaju manje-vise isti ili slican zvuk ali je problem u slusalicama koje dolaze u paketu. Svi koji su promenili nekoliko slusalica znaju koliku i kakvu ulogu one igraju. Sto se jacine zvuka tice, pa svi mi uglavnom slusamo u granicama normale, nikom ne prija da to gruva da zaboli glava, zar ne? A istovremeno nema tog telefona koji ima ispod prosecnu glasnocu zvuka u slusalicama. Ako ti vec smeta npr. mp3 player najmanji je problem da ga zamenis, instaliras drugi, 2 minuta posla.. I sto ja sve ovo uopste posem? Pojma nemam kad ce se uvek naci neko ko je "pametan" i ko ima toliko "istancan sluh" i njime moze da odredi kvalitet zvuka svakog telefona pojedinacno...

Blazeme
Novajlija
Novajlija

Post od Blazeme »

Azimuth, pa dobro... U pravu si... Pa ne kazem da cu da slusam sta znam koliko glasno, ali mi je bitno da se fino (i glasno) cuje muzika jer ako pustam muziku sa tela u ucionici recimo.. Pa eto, shvatite... I naravno da neka minimalna razlika ne mjenja nista, ali, po nekoj logici, phone sa stereo zvucnicima se jace cuje nego neki sa mono (sto nije mala razlika).
Sto se slusalica tice, da dodam, imam ja MP4 player, ali nema zvucnike. Znaci moze samo preko slusalica da se slusa.
Spyker, pa jbg, nisu mi toliko dimenzije / tezina bitne, ali mislim, 160 grama?! Pa jbg, ima da se umrem ako imalo potrcim sa tim "cudom" da ne kazem skocim (odma odu pantalone) :lol:
Sto se tice proizvodjaca, pa sta znam. Ajd jesam ja tu malo cudan, ali, Nokije su stvarno extra, sto zbog OS-a sto zbog mogucnosti...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Blazeme, pa sto lepo ne rece da hoces da slusas muziku preko spikerfona... Stvari se tako drasticno menjaju.. Mislim da te, ne samo ja, nego ni ostali nisu razumeli da na taj nacin zelis da slusas muziku.. Istina je da je zvuk "prirodniji" kad je stereo i kad imas onaj 3D osecaj ali mislim da ces to tesko doziveti sa telefonom, nazalost. Sacekaj da vidis sta ce ti drugi preporuciti..

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Post od tekt »

meni je n91 prelep fon iskreno imao sam ga kad je izasao,ako uzmas n91 neces zazalit,mada mozes da uzmes n95 na kom je stereo super lepo se cuje ali baterija ni dan tako je bilo na mom n95-ici

Blazeme
Novajlija
Novajlija

Post od Blazeme »

Azimuth, aha... E pa izvinjavam se svima zbog toga... :unsure:
Pa dobro, ne trazim ja da se cuje i sve to da bude kao recimo kad slusam na mojim zvucnicima na kompu, al eto..
Evo recimo, moj drug ima 6151 (Nokia) i mogu vam reci da je zvuk.. Pa... Extra...
tekt, aha... pa eto,vidim svi da hvale ovaj N91, nema teorije da je los onda... Sto ne mjenja njegove dimenzije...
Pa izgleda da ce to biti "trka" izmedju N95 i N91 8 GB
------------------------------------------------
Evo kako stvari za sad stoje:
Uzimam N95 ako: tetka bude bila pri parama. Ako ne, onda cu da:
ili cekam do januara pa da kupim N95 (eventualno 8GB)
ili kupim N91 8GB.
Uzimam N91 8GB ako:
Ne bude tetka pri parama i ako mi se stvarno svidi (tj. ne bude bas onoliko ogroman kolikav mislim da je).

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Blazeme, pa pazi, tezina nije bitns koliko dimenzije... Da li je 50 grama tezi ili laksi, nije ni bitno, toliko ti je i sat tezak... E, sada, velicina je malo bitnija, ali ces se brzo navici, nije to tako tesko...

Azimuth, uh, veruj mi da je razlika daleko veca nego sto mislis... Recimo, ja ne mogu da prepoznam razliku izmedju w800 i w850, jer je tu mala, ali ovde je bas kao nebo i zemlja...
iPhone + CX300

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

ma uzmes 6233 i gruva ne samo ucionica vec cela skola... :D :D :D veruj mi,probao sam.... cuje cela ulica kad izadjem napolje... :lol: :lol: :lol: i to ti je resenje... :wink:
Nokia E71... Elegant, but deadly

Blazeme
Novajlija
Novajlija

Post od Blazeme »

kapoerista90, imao sam priliku da cujem ovaj phone. Sto nas opet dovodi do par problema: funkcionalnost . Naime, s' obzirom da sam vidio ovaj phone, njegove funkcije nisu nista posebno.
Nema ni neku kameru, tako da je on samo kao MP3 player sa jakim zvucnicima.
Spyker, pa eto, pogledacu taj tel, mada, sa slika.. Uh.. Pa ne znam koliko bih se brzo navikao..
A cek, ajd ako bi mogao da mi uporedis jacinu zvuka 6233 sa N95 i N91 8GB .

Neekoll@89
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2007. 15:56

Post od Neekoll@89 »

Blazeme, uzmi lepo Nokiu 5300 i zavrshi pos'o...slider,odlichan mp3(slushke,speaker),display,ima odlichne tipke za poruke za male pare.... 8)

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjeno popunjavanje poruka tačkicama, smajlijima ili drugim karakterima!
Ljudi sta sam ja izgubio pare na telefone...le le...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Na zvucniku bi trebalo da je po glasnoci 6233, n95, n91, a po kvalitetu je n91, n95 i 6233(ne znam da li ima razlike izmedju ova zadnja dva)

A na slusalicama je n91 sa 60% bolji i glasniji od oba, poredjenje je nerealno... A izmedju 6233 i n95, ne znam bas, ali bih rekao da je n95 bolji...
iPhone + CX300

Odgovori