Da li cekati ili ne P1i ili P990i ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lazaboj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 15. Jul 2005. 21:07

Da li cekati ili ne P1i ili P990i ?

Post od Lazaboj »

Moram da pitam da li P1 vredi tih +100eura ,oko , u odnosu na P990i?Planiram da se ponovim sa nekim od ta dva ali sam malo kratak za P1,mada bih njega radije.To bi mi bio prvi UIQ telefon.Da li da uzmem P990i ili da ipak se malo strpim za P1!?Hvala unapred
Poslednja izmena od Lazaboj u Pet, 30. Nov 2007. 15:47, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Lazaboj u principu nećeš mnogo pogrešiti ako uzmeš bilo koji od njih. e sada je pitanje da li voliš robusne telefone ili pak ne.da li voliš odvojenu qwerty ili pak spojenu,veći ili manji ekran, veću ili manju kameru.sve ostalo je manje-više isto.vidi koji ti više leži u ruci.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Lazaboj,da sam na tvom mestu skupio bih jos malo kesa i uzeo bih P1,mislim da vredi tih +100e u odnosu na P990! :wink:

Lazaboj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Lazaboj »

Sto se tice robusnosti nisam mala persona niti imam male ruke a cesto nosim torbicu.Obozavam velike ekrane,a za kamere ,vazno je ali nije presudno>U svakom slucaju hvala vam.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

razlika izmedju p990 i p1 je u tome sto p1 ima 3.2 Mpix, a p990 2 Mpix, P1 ima manji dislplej, drugciju tastaturu, i to bi bilo to otprilike, pa ti vidi da li to vredi nekih dodatnih 100 evra.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

kljun,pa nije bas tako,pored toga kazu (nisam imao ni je dan od ova 2) da je P1 poprilicno brzo od P990,to sto mu je kamera bolja znaci da pravi i bolje fotografije ali i video snimke,manji je... :roll: :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Lazaboj, Ako ti nije bas sada zapelo da kupis telefon ja bih ti licno preporucio da sacekas i sakupis jos malo kesa za P1,kolege ispred mene navedose razlike a kao najbitnija po meni je velicina i elegancija koja je na strani P1, a takodje mislim da kada ga budes prodavao da ces ga lakse utpoiti za razliku od p990. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

McLaren F1 tacno tako, zaboravio sam i to da napomenem, P1 ima vise ram memorije sto samim tim znaci da je i brzi, mislim da je kamera dosta slicna kao i na K800.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

bobpp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Dec 2004. 04:21

Post od bobpp »

Ovako,informacije iz prve ruke:
-telefoni su prakticno isti-razlika je (najveca) u dizajnu.P1 je manji,prakticniji za nosenje mada mozda nema onu draz P serije koja pocinje jos od P800.
-Druga razlika je sto P1 pravi slike rezolucije 3Mp(realno 3Mp,ono malo preko je marketinski potez) a P990 ~2Mp.Namerno nisam rekao BOLJE FOTOGRAFIJE ne zato sto jesu ili nisu bolje vec sto sama rezolucija ne odredjuje kvalitet u meri u kojoj se ovde smatra da odredjuje.Video snimak je isti kod oba.
-Treca bitna stvar je memorija.I ovde moram objasniti nesto-problem sa memorijom kod P990 nastaje zbog jedne relativno dobre ideje koja je pomalo nesrecno implementirana u ovaj model (mada je to u dobroj meri ispravljeno u poslednjem fw).Naime,zamisljeno je da sve aplikacije ostaju otvorene (to je jedan od razloga sto ovi telefoni i dobijaju svoju zavidnu brzinu uprkos relativno slabom procesoru na 208Mhz) a u slucaju nedostatka iste sistem sam zatvara pojedine aplikacije koje se nalaze u pozadini prema redosledu poslednje upotrebe.U teoriji to lepo zvuci,u praksi malo manje...Naime,nije uvek moguce zatvoriti app trenutno,a memorijski zahtevi rastu i telefon se restartuje radi rasterecenja...Ponavljam,sa poslednjim fw ovo se prakticno nikad ne desava(P990).
Za krajnjeg (prosecno zahtevnog)korisnika ovo u praksi i ne pretstavlja neki poseban problem.To samo znaci da P990 moze podrzati,recimo 5 otvorenih aplikacija odjednom (ili 2 ili 10 ili 100,zavisno od velicine)a P1 25 (2,10,100,200...) pre nego sto pocne da ih zatvara.Kada se memorija popuni i dodje do zatvaranja ponasace se isto i jedan i drugi u zavisnosti od samih programa.Ako se i javljaju problemi,to se jednostavno resi instalacijom Swiss managera ili povremenim rucnim zatvaranjem pojedinih aplikacija.PS:za prosecno zahtevnog korisnika smatram onog koji za otvaranje i izmenu dokumenta od 100Mb ili internet stranice od 5 Mb koristi laptop ili stoni komp a ne mobilni telefon.
Ostale razlike su uglavnom dizajnerske prirode,hardver je identican (mada na raznim sajtovima se mogu naci neki netacni podaci -recimo blutut ver 1.2(P990) i 2.0 (P1) -nije tacno,oba su 2.0...).
Ono o cemu zaista treba razmisliti je sama upotrebljivost uredjaja:
velicina >glas definitivno za P1 cak i po cenu malo manjeg ekrana,za P990 je i futrolu tesko naci
unos komandi>tu je P990 bolji,zbog veoma korisnog petosmernog tastera pre svega a i ona mala tastatura je izuzetno upotrebljiva mada ne izgleda tako.
Mozda jos jedna bitna stvar-mem.kartica,tj. njihova cena...Inace,P990 zvanicno podrzava do 8Gb.
Poslednja izmena od bobpp u Sub, 01. Dec 2007. 11:12, izmenjeno 5 puta ukupno.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

bobpp opsirno ali veoma korisno poredjenje, ovo zadnje me je najvise iznenadilo, znaci mogu da stavim 8 Gb u fon, to i nije tako lose.

bobpp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Dec 2004. 04:21

Post od bobpp »

U SE tvrde da podrzava,iskreno nisam probao,sprecava me njena cena a i relativno tesko se nalazi,pogotovo micro varijanta za P1...inace,po preformansama (brzina pristupa,prenos...) su kartice iste za oba fona,samo su dimenzije promenili. P990 sa 4GB radi bez problema,cak nema ni posebnog usporenja,naravno ako nema milion sitnih fajlova.Jedino sto bi trebalo (a to vazi i za sve ostale telefone i kartice,ukoliko ste u mogucnosti) je da proverite kako prihvata kartice razlicitih proizvodjaca posto je moguce da se tu javi problem.Sa orig. Sony karticama inace nema nikad nikakvih problema,sem njihove cene :)

Lazaboj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Lazaboj »

Hvala vam svima na odgovorima i od juce sam ponosni vlasnik P1i. :lol: :lol: :lol: Sad ono teze ...Upoznavanje

Odgovori