N82, N95 8Gb ili....

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Spyker, vidim ja da ti hoces N82 :) Ja bih licno uzeo N95 8GB, ali ja sam malko skloniji njemu, inace da sam na tvom mestu uzeo bih N82 jer vidim da hoces blic, a i monoblok je (sto je mnogima prednost, a i objektivno gledano je prednost jer je trajniji od slidera). Sto se tice vec pomenutog blica, cini mi se da bas zbog toga neces biti ispunjen sa N95, koliko bi bio sa N82. Dakle N82.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Na N82 ce ti biti bolje prikazana slika!

Spyker evo ti jedan isecak iz testa gde se poerde displeji: "The resolution of the screen is 240×320 pixels as it is on all N95 variants. On the N82 the display looks very sharp and colourful and also very bright. It’s a joy to use when looking through the photos or videos you’re taken with the great camera (more on that in the next part of the review) however watching a full length movie on it may start to strain your eyes a little."

Slika

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Onda je 99,9% n82 moj buduci telefon...
iPhone + CX300

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

Evo i ja da kazem, da menjam svoje misljenje, u nekoj temi sam rekao da je n95 bolji od n82, ali ipak bih i ja pre uzeo n82, najvise zato sto mrzim slajd i preklop.
Ne smem ni da pomislim koliko je zamena flat kabla za n95, jos dvostruki slajd :blinky: :o :shock:
A i n82 je noviji :wink:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

brate,sta god da izaberes extra prolazis... isti su,osim sto jedan ima xenon blic drugi veci ekran... A ja bih uyeo N82,plus sto je monoblok,ne moras o flat kablu da brines.
Nokia E71... Elegant, but deadly

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Spyker, neces pogresiti sigurno, ne kazem da je N95 8gb los ali N82 je "my preccccious"...tako bih ga posedovao... :D :D :D
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

E, ovako... Kada je sve izgledalo gotovo... Upadaju novi telefoni u igru... G800, K850 i LG vievty.... Ponovo je sve otvoreno, n82 ima vodjstvo, ali mi se i g800 jako svidja, a ni ova dva nisu za bacanje, tako da, ocekujem nove komentare...
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

viewty*

ja i dalje ostajem pri svom misljenu, n82 8) ..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Spyker, moj glas naravno za k850,koji je u startu nesto manje novca a pritom donosi sve ono sto ti ocekujes od telefona......
Vec si par puta rekao da ti symbian os ne znaci nista,pa sto onda da dajes novac na nesto sto ti ne treba.......
D500&E71

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Samo cu ti reci da su na gsm areni ocrnili G800, bar sto se tice uzasno sporog citanja sa memorijske kartice i blica koji je jako slab za jedan xenon.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, svideo mi se ovaj pasus kod Eldara u testu: "Glavni problem koji postoji kod modela Samsung G800 je što ovaj uređaj dosta kasni na tržište – Samsungov pokušaj da kreira vodeći prozivod baziran na fotografijama je zaista interesantan, ali pitanje je da li je sasvim tržišno opravdan. Ovde se nameće pitanje, zašto bi neko hteo da kupi ogroman telefon koji nije nimalo bolji od svog tanjeg polubrata (G600), po dosta višoj ceni. I dok su ova dva telefona gotovo identična po pitanju funkcionalnosti, razlika u ceni je više nego dovoljna da se potenicjalni kupci odluče za G600."

I u ovoj novoj ponudjenoj paleti ja bih izabrao N82!!!

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

Sensei
Samo cu ti reci da to za karicu uopste nisam primetio, a sto se tice blica na vecoj daljini od 1m je manje-vise neupotrebljiv, ali na manjoj razdaljini radi savrseno.

Postavio sam neke slike uradjene sa G800 pa procenite

viewtopic.php?p=133660#133660

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

moj glas ide za n95 8gb,lep,8gb,crn,extra ekran,sto se tice kamere nijanse su u pitanju,ali je bolja i od one na k850 i lg-u i g800...ali opet ovo za izgled je moje subjektivno misljenje,ali to i trazis verovatno jer iz prvog posta se moze zakljuciti da definitivno moras uzeti n82,jer ako su ti ono stvarno prioriteti koje si tamo naglasio onda definitivno uzmi n82 (jedan od najruznijih telefona danasnjice) :P morao sam ovo da kazem :D )

PS. k850 ima najlosiju kameru u klasi..a video da ne pominjem.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Stefan33 a po cemu si ti merodavan da pricas kako K850 ima najlosiju kameru..imas li taj model (jesi li ga probao licno) ili si listao gomilu review'a po netu nekih Nokia fanova koji namerno pljuju SE! :angry:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

fain2daniel, nemam taj model probao sam ga licno,i listao gomilu reviewa,i gledao gomile slika i videa !!! :x

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

fain2daniel napisao::angry:
Stefan33 napisao: :x
A 6600 sve to zajedno krpi :shock:

p.s. sala mala :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

n82 definitivno

to je nesto do sad najblize napravljeno savrsenom telefonu....

n95 8gb je odlican, ali zasto bi davao 100-150e vise zbog memorije, boje, malo jace baterije i veceg ekrana?

svaka cast svakom, ali recimo ja SE ne volim, ne znam zasto, imaju par odlicnih modela, i prave ih dve odlicne firme, ali nekako mi njihov meni nije user friendly. sto se tice kamere, imate gomilu uporednih testova, kvalitet kamere je bolji kod nokije n82, ali su joj zamerili to sto pored xenonskog blica nema flash.

ja sam imao istu dilemu, i onda sam odlucio da uzmem n95 obican. n82 nije to to [fali mu IR, flash, RDS], n95 8gb je ne opravdano tolko skuplji... tako da sam se odlucio za n95, jos samo da skupim pare i super

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, pa ni N95 nema RDS!!!

Koliko sam ja upoznat jedini modeli kod Nokije koji imaju FM sa RDS-om su: 6500s, 5310 i 5610!!!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

A mislim kakva je mana to sto nema led flash pored xenon-a?! Stvarno ne kapiram tu "manu" :wacko:
A za IR necu ni da komentarisem, ja ga imam na N73me ali pobogu ko to jos uvijek koristi, stvarno ne znam nikoga...
Nego mozda bi i ja uzeo obicnu N95 kao Mirko BGD ali ne zbog toga sto je najbolji od ova 3 nego iz prostog razloga sto je najjeftiniji a ja bas i nemam para za "bacanje", da imam vise para ne bi se razmisljao ni trenutka, N82 je zakon.
I da, prednosti N95 8gb u odnosu na obicnu verziju nisu samo memorija, veci displej i baterija... Ogromna prednost je mnoooogo jaci dual core procesor i duplo vise RAM memorije(a svi znamo koliko je to potrebno symbian korisnicima)... Sad kad razmislim i N95 8gb bi bio odlican izbor, ali opet samo za one koji imaju dublji dzep...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Sensei, negde sam na netu procitao da sa novim softverom koji je napravljen za 95-icu (obicnu) RAM memorija se bolje iskoriscuje tako da sad manja kolicina RAM-a u odnosu na verziju od 8gb i ne predstavlja neku manu!
Mada o5 8gb je kompletnija i doradjenija u odnosu na obicnu i mozda predstavlja bolju kupovinu!

Odgovori