E61i ili N82

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

E61i ili N82

E61i
11
35%
N82
20
65%

Ukupno glasova: 31

MirkoSlo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Feb 2008. 23:36

E61i ili N82

Post od MirkoSlo »

Znam da su ova dva modela iz razlicitih serija i da ih malo teze porediti ali sam u dilemi koji od ova dva da pazarim. Razlika u novcima izmedju njih je oko 100-140e ali nije to problem!
Snalazim se sa simbianom jer sam koristio 6680 i N70 ali vrijeme je da se mijenja!
Na E61i mi se svidja veliki displej i baterija koja izdrzi 4 dana, ali nedostatak radia i memorijske kartice je problem. A N82 ima odlicnu kameru i 3.5 ulaz za slusalice, FM, ali je baterija jako slaba.

Volio bih ako bi mi mogli pomoci da se odlucim za pravi telefon!

Cesto koristim internet, muziku i pisanje smsova.

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

MirkoSlo, da sam na twom mestu uzeo bih e61i (po meni odlichan za to shto si pomenuo (internet,muziku (tu i tamo),pisanje smsowa))...nije mi jasno owo: "ali nedostatak radia i memorijske kartice je problem" ...memoriske kartice??? Pa on podrzawa memoriske kartice :wacko: Telefoni ne mogu da se porede...Napishi malo preciznije shta trazish od telefona... 8)

MirkoSlo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MirkoSlo »

Mislio sam da se uz telefon (E61i) ne dobija memorijska kartica a uz N82 se bobije kartica od 2gigabajta

Nekako sam blizi kupovini N82 ali eto da pitam sta ljudi misle o ova dva tlefona.

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

MirkoSlo, to ne znam (mislim da se ne dobija),ali kartica od 2gb microSD uopshte nije skupa> oko 2000 dindzi...pa ako ti je wazna kamera,zaobidji e61i u shirokom luku... :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

MirkoSlo, Pa kada mnogo koristis net i kucas sms-ove onda logicno je da se opredelis za E61i,telefon je zaista odlican a i sada memorijske uopste nisu skupe tako da mozes da imas solidan multimedialan phone i odlican biznis phone u jednom.Naravno po multimedijalnoj osnovi ne moze da se meri sa N82 ali opet nije tako los. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Glasao sam za E61i kao vlasnik E61 aparata. Mislimd a po toj ceni tesko mozes da dobijes bolji fon (ako ti kamera niej znacajna stavka) Ako jeste, zaboravi sta sam napisao. Veliki displej, monstruozno jaka baterija, QWERTY, sve moguce i nemoguce konekcije... treba li ti jos nesto?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

MirkoSlo moj glas bi isao za E61i, vise cenim E seriju od N serije, usput mozes i da razmislis i o Sony Ericsson P990i.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

MirkoSlo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MirkoSlo »

Najverovatnije cu da pazarim E61i jer kamera mi nije bas toliko bitna a i ova na E61i moze da napravi solidne slicice po danu! Uz njega ponesem neki canon dig aparat kad putujem i mogu praviti slicice u svim vremenskim uslovima.

Jel realna cena za E61i od 300e ili se moze naci za manje novaca?

Primetio sam da se cena E61i ne menja cesto, stabilna je i nema neki veliki pad (neverujem da ce padati jer nema naslednika), a N82 drasticno gubi cenu i do leta ce biti jos vise pristupacna ljudima zbog izlazaka novin modela iz N izvedbe! Jel sam upravu?

VELIKO HVALA SVIMA NA POMOCI!

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

I ja sam glasao za E61, odlican je telefon, baterija dugo drzi, veliki display, QWERTY, solidna brzina, kamera OK preko dana. Medjutim, meni nije bio glavni problem nedostatak FM-a, vec sto je music player ocajan, zvuk slab, cak i sa adapterom.

Nisam probao N82 ali mi se ne svidja sto je skroz plastican.
Motorola Moto G

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

nick6, music player nije losh, a jachina zvuka moze lako da se dotera, recimo da koristis power MP3, ili, ako ti ni to nije dovoljno glasno, lepo u soundforge pojacas svaku pesmu 16x, i onda telefon urla. Ako zelis da se telefon trese dok svira, i da osetis basove, uzmi lepo nekog kineza sa nekolicinom zvucnika, i onda uzivaj. Muzika i ne sluzi zato da osteti sluh...

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

miodrage napisao:nick6, music player nije losh, a jachina zvuka moze lako da se dotera, recimo da koristis power MP3
Jesi li siguran da postoji power mp3 za OS 9.1? :? Koliko ja znam taj mocan program ima za sada samo za S60V2.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

MirkoSlo, moja preporuka n82 koji ima sve sto i e61 osim qwerty tastature+mnogo stvari koje e61 nema
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

milann, o i te kako sam siguran. NAravno ne ocekuj boosting performansi za ne znam koliko ali 10-15% sigurno.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

miodrage, pls ako nije problem posalji mi na pp taj program. Njega sam koristio jos na 6630 i bas sam bio zadovoljan sa njim.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

e61i, definitivno.
Najjaci (i dizajan,funkcije i kvalitet)telefon trenutno.
N82 je ok, ali kao dugogodishnji korisnik qwery telefona ne mogu da ga preporucim, jer tek kada probas telefon sa qwerty tastaturom, skapiras koliko si bio u zabludi do tog trenutka sa klasicnim telefonima.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

milann, zeznuh se, nije Power MP3, nego Viking Informatics MP3 Player, ali kazu da radi jednako dobro kao Power MP3. Nikad ga nisam isprobao, jer meni i fabricki MP3 player u fonu savrseno obavlja svoj posao.

boolander
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 13. Feb 2008. 08:29

Post od boolander »

bOOdala napisao:kartica od 2gb microSD uopshte nije skupa> oko 2000 dindzi
ja kupio za 1020 dindži 8)
boolander was here

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Glasao sam za N82 (on ti je ovako za siroku grupu zahtevnijih korisnika), ali bih ti ipak preporucio E61i :) Ozbiljno. Qwerty je jedna od najkorisnijih funkcija koju telefon moze da ima. Jedina mana qwerty tastature je sto u pocetku kredit odlazi kao blesav.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, samo ako pishesh poruke ko blesav. Ako ti qwerty sluzi za unosenje texta u telefon, onda je u potpunosti opravdao svoju namenu, bez stete po tvoj kredit :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Soundforge je program za komp pomocu kojeg mozes da (kao sto je miodrage, naveo) pojacas glasnocu pesme, mozes da snimas, editujes pesme...

Uostalom evo ti link pa pogledaj: http://www.sonycreativesoftware.com/pro ... sp?pid=431

Zanimljiva je ova dilema koju ima MirkoSlo, . Oba telefona su pozeljna za posedovanje!

Odgovori