N73 ili 6120?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IvanKG
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 10. Jul 2005. 22:26

N73 ili 6120?

Post od IvanKG »

Zanima me vase misljenje o odnosu ova dva telefona. Znam da razlika u ceni nije mala, ali mogu doci do povoljnijeg N73(polovnog). Na sta bi najvise trebalo da obratim paznju pri kupovini polovnog N73? Inace, Symbian je najbolja stvar koju je neko mogao da smisli za telefon......

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Evo ti 'vako... ako oces brzi symbian onda 6120(i malo fensi :D) a za sve ostalo ja bih pre uzeo N73... i baterija i veci ekran i kamera i zvuk... malo je sporiji al nema veze... bar meni...pazi na dzojstik.... jedino to
Nokia E71... Elegant, but deadly

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

IvanKG napisao:Inace, Symbian je najbolja stvar koju je neko mogao da smisli za telefon......
Bila je mozda najbolja dok si mogao da sertifikujes aplikacije, a ovako moze i java da mu parira..

Ako ti nije bitna kamera onda 6120 jer je mnooogo brzi, ne koci, kvalitetniji displey i nema nerviranja oko dzojstika. Zvuk na sluskama im je veoma slican.

Jovko
Banned
Pridružio se: Sub, 18. Nov 2006. 03:27

Post od Jovko »

kad se odlucuje izmedju ovih svakako bi pre uzeo n73, ali da si stavio e51 pored n73 bas bi porazmislio...svakako je dobar izbor to sto zelis symbian....srecna nabavka

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

N73 ima bolji displej (jer je veći i odličan je), a 6120 je brži. Prvi ima bolju kameru i meni je lično ljepši, a 6120 mi uopšte nije fensi, jedino poštujem veličinu i brzinu (i kvalitetan displej). Ne mislim da je Symbian neupotrebljiv i da mu Java parira, ima dosta aplikacija koje rade bez sertifikovanja, mada ima istine u tome....

Vidi šta ti je važnije, mislim da smo dosta jasno rekli i za i protiv za oba modela.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

N73 mi se ne svidja jer ga svako fura, i zbog ovde vec navedenih mana. 6120 ima opet svoje mane, ali nije losh. Uglavnom, ja bih licno uzeo 6120, ali ako objektivno sagledamo mislim da je N73 za dlaku bolji. Sve zavisi sta ti je glavno kod telefona. Ako je to recimo kamera, ni ne razmisljaj o 6120.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

IvanKG
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 10. Jul 2005. 22:26

Post od IvanKG »

Uzeo sam 6120 skinut sa Vodafone-a, i zeleo bih da mu stavim softver koji nije ni sa jedne mreze. Znam da po forumu ima tema o tome, ali bih pre nego sto krenem da "proucavam" zeleo da znam:

-da li mogu da zeznem telefon ukoliko to sam radim
-koliko je komplikovana procedura

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

A jesi li video E51, ima i Wifi i jacu batteriju od 6120, a kamera je sigurno bolja na N73. Nesto mi ovi tasteri na N73 deluju sitno?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

IvanKG imas detaljnu temu o tome, neces nista zeznuti ako se budes pridrzavao uputstva, i nije komplikovano ako budes sve lepo procitao.
a upustvo je ovde:
viewtopic.php?p=72714#72714
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Samo da naglasim da to sertifikovanje aplikacija nije nikakav problem, samo je fora sto se mora cekati da ti oni urade sertifikat a ti samo uradis upload aplikacije i ostavis im svoj IMEI i mail i nakon sto ga sertifikuju oni ti posalju na mail obavjestenje i link za download sertifikovane aplikacije. pozz

https://www.symbiansigned.com/app/page/ ... dOnline.do

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

janka_88, ali to ne vazi za sve aplikacije, samo za one koje su Opensigned. Zamisli gomilu fantasticnih programa koji su signovani od strane developera, ali za njih mora da se plati. Crack se radi tako sto da bi dosao do source-a aplikacije prvo moras da je unsignujes. E onda otvoris source i napravis crack. Medjutim, sad tu izmenjenu aplikaciju NE mozes da signujes za sve IMEI-e, i tu nastaje problem. I naravno da ti sajt koji se bori da svede pirateriju na minimum nece dati da signujes crackovan software. Zato su i smislili ovo sa uploadovanjem programa. Sta da Vam kazem, ko je do sada napravio svoj DevCert (u novembru i decembru je moglo na 3 god) taj je dobro prosao. Ostali... cvrc.
Sve mi se chini da ce mi sledeci fon biti WinMobile.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

ja sam napravio novi sertifikat u januaru cini mi se i vrijedi mi do 2011 ali sta mi vrijedi kad ja ovu nokiu cu vjerovatno mjenjati pocetkom 2009. a mozda i prije i sta onda za novi fon???. Nego da se ne ide u off, moj glas svakako ide za N73 jer bez obzira sto je 6120 dosta brzi i meni je telefon strasno ruzan (naravno o ukusima se ne raspravlja), ali opet da se "samo" zbog brzine i nesto boljeg ekrana (na papiru je tako, ne znam kako je u praksi) odreknem bolje kamere, stereo zvucnika, po meni ljepseg dizajna i ne bas vaznog IC porta (al zna posluziti) ipak ne bih, Naravno tu je HSDPA na 6120 ali opet po meni nedovoljno da se odlucim za njega.....

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

pa zar se ne moze sertifikovati ? zar nisu dali onu opciju "ONLINE" , uploadujes aplikaciju i oni ti na mail posalju sertifikovanu ...

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

mazzy, pogledaj post iznad mene, ne mogu se sertifikovati sve aplikacije, a pogotovo ne one crack-ovane......... :dry: :dry: :dry:

Odgovori