Nokia 6110Navigator ili N81?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dado85
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 03. Sep 2006. 10:38

Nokia 6110Navigator ili N81?

Post od dado85 »

Nameravam da kupim jedan od gore navedenih tel.-a(ili nesto trece), ali ne mogu nikako da se odlucim, u sustini iz mog ugla ni jedan nije savrsen po pitanju karakteristika, mislim na WiFi i GPS...

I jedno i drugo bi mi trebalo, al ne znam da li ima nesto u cenovnom rangu do 280evra a da ima Symbian, brz proc., WiFi, GPS, dobar stereo zvuk, kamera manje vise nije bitna...

Razmisljao sam cak mozda neki polovni N95, al nemam nekog poverenja u takvu kupovinu...

Pomozite nekim kreativnim misljenjima, al sve u svemu ako mi se izbor opet svede na ova dva modela, odlucio bi sigurno kvalitet izrade i zvuka. Pa mozda na tu temu da mi pomognete. :)

Unapred zahvalan

Pozdrav!

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ja bih ti preporucio N81 po sto zelis dobar stereo zvuk,WiFi...e sad gps nema to ima 6110 ali to neces puno koristiti sem ako stalno negde putujes....oba modela su slajd ali N81 ima novu Ngage platformu i to ga cini boljim i ima veci ekran i lepsi je po meni (stvar ukusa) gals za N81
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mozes tu kombinaciju da napravis N81 + GPS modul ( LD-3W je oko 6700 din ) ali to onda premasuje tu cifru od 280e tako da bih ti ipak preporucio 6110 navigator pa uz par palikacija da ispeglas zvuk ako ti je toliko bitan ali gubis wifi... Jesi mozda razmisljao o nekom drugom brendu? Za 300 i neki euro mozes pazariti odlican qtek koji ispunjava sve tvoje kriterijume, jedino sto, u zavisnosti od mogela, nema fizicku tastaturu pa ako ti to ne smeta onda bih ti ga preporucio...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

ja bih zanemario GPS na telefonu, jer nema ni izbliza onu funkcionalnost kao sto je mozes postici u odnosu telefon plejer.
wifi im radi podjednako dobro, kamera im je tu negdje, a zvuk, i igracki odjeljak su na strani N81.
Za kvalitet izrade ne mogu nista da kazem, nekako su mi oba ista, s tim sto mi je N81 magent za otiske prstiju.
da i razmisli o ovom sto ti je Azimuth, preporucio. jedino sto tim qtek modelim zvuk nije narocito kvalitetan.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

OK, recimo da mi zasad prednjaci N81, zbog mogucnosti dodatnog GPS prosirenja, dodao bih u poredjenje SE P990i. Znaci N81 ili SE P990i? :)

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

dado85, auh poredis 2 vrlo jake masine. . . . ja bih opet izabrao N81 bez obzira sto je P990i po mom misljenju bolji ali kod P990i sam primetio da se dosta lomi ekran...
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

dado85 e sad vec moram da se prikljucim diskusiji, poredis 2 dosta razlicita modela, jedan je uiq3 a jedan symbian s60, to da li se lomi ekran na p990 zavisi samo od korisnika, ako imalo pazis nece mu biti nista, ja bih se opredelio ipak za uiq3, pod uiq3 ne mislim samo na p990, tu je i P1.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ja ti ipak predlazem da uzmes polovnu nokiu N95(staru do mjesec dana uz obaveznu garanciju) i ne razmisljas o tome sta ti nedostaje na telefonu ;)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Bas tako. sensei je lepo reko. samo pazi sta u kakvom je stanju... Imas ih po oglasima koliko hoces. Ili ako nadjes(probaj) mozes i N82 :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

Pozdrav ljudi, e ovako stvari stoje: odustao sam od navigatora, znaci ostaje N81 kao jedna od varijanti(svidja mi se tel. jer je fensi, handy, dobre su mu karakteristike itd.); ali doveo sam se u novu nedoumicu, kako sam cackao po netu primerio sam da mi se bash dopadaju TS(touch screen) modeli. Pa sam neko vreme merkao P1i, al kad sam video Qtek s200 sa WinMobile6.0 zastao mi je dah.
Imam 2 wifi AP-a u kuci, i siguran sam da bi s tel.-om uzivao u surfovanju net-om, VoIP itd..., a za to su TS telefoni i PDA ko stvoreni, al opet sa druge strane voleo bih ujedno da imam i dobar music fon.

Znaci ja bih najradije Qtek s200, al mu je cena khmmm :), budzet mi je oko 300eura, pa pomagajte. Jel moze da se nadje polovan s200 za 300eura?
Jel znate mozda nesto bolje od S200, s odnosom cena/kvalietet?

I da jos jedno pitanjce, s obzirom da se Nokia N81 tek pojavila kod nas u prodaji, kontam da i nije bash najpametnije kupovati u ovom trenutku, sta kazete na to?

Pozz i thnx

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

neces se puno naslusati kvalitetne muzike na qtek fonovima, a N81, jer vec dovoljno potvrdjen, i sigurno bi do sad isplivala neki krupniji defekt.
Moram da primjetim da ces tesko sklopiti sve svoje zelje u jednom modelu.
Mozda w960.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dado85, pa mozes naci i nov s200 za 230-240e ako se ne varam. Imas ih ovde u oglasima. Pogledaj takodje i p3300 kao i p3600(i)...

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

Qtek s200 kako sam primetio je prilicno spor, ipak samo 200MHz; dok mi se ovaj HTC p3600 svidja ali samo u crnoj varijanti, ali strasno kako mu se guli maska http://www.youtube.com/watch?v=iN2Aw8kXMrQ
Ne znam jel ima neko info o tom cuvenom guljenju maske, da li je to sad HTC ispravio? Posto kako sam primetio to je bio aktuelan problem pre godinu dana, a info. o trenutnom stanju nema :) ...

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

kao shto reche kefalo, zaobidji htc (qtek, i-mate, mda...) jer tjesh se nervirati koliko chesto tjesh morati da punish batery ako budesh slushao muziku na njima
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Odgovori