6300 ili 6120
6300 ili 6120
Ovo ste do sada bar 100 puta procitali, ali nadam se da cete imati razumevanja.
Dobio sam neku kintu(oko 200e) i zapao mi je za oko ovaj model, 6120. Bio sam poprilicno siguran da cu ga kupiti dok nisam malo detaljnije procesljao net i naisao na dosta oprecne komentare za ovaj model. Mnogi ce reci da to vazi za sve telefone. Slazem se, ali mi nekako deluje kao da ovaj telefon nije sigurna investicija kao npr. n73 ili 6300. '
Nikad nisam imao Symbian telefon. Zelja mi je, a i delimicno potreba da nabavim jedan i ovo mi je delovalo kao super resenje sobzirom na cenu, dizajn... Ali nekako mi se cini da ovaj telefon i nije za nekoga ko bi se ubedacio zbog nekog zakucavanja, restartovanja iz cista mira itd. Ne znam da li je to normalno za sve smart telefone?
Sobzirom da je proslo skoro godinu dana od prvih postova na ovu temu i da je telefon vec 'dugo u rukama' interesuje me:
Koliko je stabilan ovaj telefon? Koliki je rizik uzeti ovaj telefon? Tacnije, da li mi je bolje da uzmem npr.6300 kao sigurnije, trajnije resenje tj. da li je 6300 pouzdaniji u svojoj kategoriji od 6120 u kategoriji smart phones?
P.S
Izvinjavam se adminu i clanovima ako je ovo pitanje za neku drugu kategoriju na forumu. Nov sam pa ne zamerite.
Dobio sam neku kintu(oko 200e) i zapao mi je za oko ovaj model, 6120. Bio sam poprilicno siguran da cu ga kupiti dok nisam malo detaljnije procesljao net i naisao na dosta oprecne komentare za ovaj model. Mnogi ce reci da to vazi za sve telefone. Slazem se, ali mi nekako deluje kao da ovaj telefon nije sigurna investicija kao npr. n73 ili 6300. '
Nikad nisam imao Symbian telefon. Zelja mi je, a i delimicno potreba da nabavim jedan i ovo mi je delovalo kao super resenje sobzirom na cenu, dizajn... Ali nekako mi se cini da ovaj telefon i nije za nekoga ko bi se ubedacio zbog nekog zakucavanja, restartovanja iz cista mira itd. Ne znam da li je to normalno za sve smart telefone?
Sobzirom da je proslo skoro godinu dana od prvih postova na ovu temu i da je telefon vec 'dugo u rukama' interesuje me:
Koliko je stabilan ovaj telefon? Koliki je rizik uzeti ovaj telefon? Tacnije, da li mi je bolje da uzmem npr.6300 kao sigurnije, trajnije resenje tj. da li je 6300 pouzdaniji u svojoj kategoriji od 6120 u kategoriji smart phones?
P.S
Izvinjavam se adminu i clanovima ako je ovo pitanje za neku drugu kategoriju na forumu. Nov sam pa ne zamerite.
Poslednja izmena od zeldi u Ned, 01. Jun 2008. 08:25, izmenjeno 1 put ukupno.
6120 je sasvim solidan fon, chak mi je i lepshi nego 6300. ako se bash bojish da ga kupish za te pare mozhesh da uzmesh i n73 ali ja bih ti preporuchi 6120 zato shto je osetno brzhi a poshto bi ti to bio prvi symbian fon bolje da je brz, lako tjesh se osle navitji na neki sporiji ako zavolish symbian 

Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Moja preporuka takodje 6120,koji nema neke generalne mane,solidno je brz i funkcionalniji od 6300 a i brzi od n73.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Glas vishe za Symbian i od mene.
Caleti sam uzeo 6300 ali to je fon za ono sto je namenjen, plus neku sitnu JAVA aplikaciju. Sa 6120 ti se otvara nov svet mogucnosti. Ako tu i tamo zabaguje, pa Boze moj, sve se da srediti flashovanjem i sl. Elem, pri kupovini istog uzmi ga prvo i dobro ispregleda, a onda upali, i pocni da mu drljas softver do besvesti. Izdrzi li sat vremena testiranja, slobodno ga uzmi i ne beri brigu.
Caleti sam uzeo 6300 ali to je fon za ono sto je namenjen, plus neku sitnu JAVA aplikaciju. Sa 6120 ti se otvara nov svet mogucnosti. Ako tu i tamo zabaguje, pa Boze moj, sve se da srediti flashovanjem i sl. Elem, pri kupovini istog uzmi ga prvo i dobro ispregleda, a onda upali, i pocni da mu drljas softver do besvesti. Izdrzi li sat vremena testiranja, slobodno ga uzmi i ne beri brigu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
E ljudi hvala na odgovorima... Pa ja sam svestan svega sto ste napisali... Upravo to i jesu stvari koje su me privukle(pored toga sto je Symbian), ali problemi koje sam je procitao cine ovaj telefon, skoro potpuno disfunkcionalnim. Evo, mozete procitati samo naslove pa cete razumeti moju sumnjicavost...
1. http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 00942.html
2. http://www.allaboutsymbian.com/forum/sh ... hp?t=68873
3. http://discussions.nokia-asia.com/discu ... d.id=77756 itd.
Ima tu i problema sa zagrevanjem(ljudi kazu da im 'gore usi')
...
Nemojte pogresno da me razumete, verujem ja vama, ali zasto se onda desavaju pomenute stvari... Da li je to do losih telefona, skidanih sa mreze, 'kineza'... Ili je to problem samog modela?
Nisam bas neko ko cesto menja telefone i voleo bi da mi ovaj telefon potraje bar 2god, pa sam bas u dilemi...
Primetio sam, Sale_M i darkado , da posedujete N73(ako je to u potpisu model vaseg mob-a)... Pa me interesuje da li ste imali kontakta sa 6120 i da li je ovo sto ste napisali iz iskustva ili na osnovu zvanicnih testova...?
1. http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 00942.html
2. http://www.allaboutsymbian.com/forum/sh ... hp?t=68873
3. http://discussions.nokia-asia.com/discu ... d.id=77756 itd.
Ima tu i problema sa zagrevanjem(ljudi kazu da im 'gore usi')

Nemojte pogresno da me razumete, verujem ja vama, ali zasto se onda desavaju pomenute stvari... Da li je to do losih telefona, skidanih sa mreze, 'kineza'... Ili je to problem samog modela?
Nisam bas neko ko cesto menja telefone i voleo bi da mi ovaj telefon potraje bar 2god, pa sam bas u dilemi...
Primetio sam, Sale_M i darkado , da posedujete N73(ako je to u potpisu model vaseg mob-a)... Pa me interesuje da li ste imali kontakta sa 6120 i da li je ovo sto ste napisali iz iskustva ili na osnovu zvanicnih testova...?
Cekaj... Jel ovo znaci da cu da ga 'zakucam' ili... Tj. jel to znaci da ovo bas i nije najbolji tel za nekoga koji nije iskusan sa Symbian telefonima. Malo si me zbunio...darkado napisao:nema shanse da izdrzhi sat vremena maltretiranja nekog ko nikad nije koristio symbian .
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
darkado, ni meni nije jasno. Meni je E61 prvi Symbian fon u zivotu. KAd sam se reshio da ga qpim, ushao sam u prodavnocu zatrazio dotichni model, i trazio da sednem negde, i da me puste na miru sledecih sat vremena. Otprilike sam ga to vremem non-stop njakao i gledao kako ce da se ponasha. Ok, jeste bilo mnogo sporije od dotadasnjeg 3300, ali cekaj sine, znao sam da je Symbian sporiji od JAVE, ali istovremeno sam mu znao i nove mogucnosti. I kad sam video da pristojno radi, izvadio sam kesh, i postao vlasnik navedenog modela. I jos sam specificno trazio taj primerak koji sam imao u ruci (na moje ochi je raspakovana i otvorena originalna kutija)
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
zeldi, to sto se tice tih problema sa 6120 je stvar slucaja i individualne prirode,ima mnogo telefona za koje se pricalo sve i svasta,pa se ispostavilo na kraju da su gluposti.Inace,6120 sam testirao u jednoj radnji i dobro se pokazao a ima ga jedan moj prijatelj i sasvim je zadovoljan sa njim.Ma ne znaci to,nego je darkado mislio na bateriju.Kad vec uzimas telefon i pritom symbian bolje da uzmes noviji model kao sto je ovaj,koji je solidno brz,a i jednom se mora poceti odnekle a mislim da je 6120 dobar izbor za to 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
moj dobar ortak ima 6120 i fon je sasvim solidan. upravo na to "bagovanje" sam mislio, par mojih drugova su bili zamorchitji. trazhili su da chachkaju tada novi n73 i za jedno veche su ga jedno 5-6 puta zabagovali do te mere da mora da se ugasi.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
symbian je meni velika prednost, tako da i u ovom slucaju pobedu odnosi 6120, ako nista drugo samo zbog toga sto ima Symbian OS, po meni velika prednost.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Ovo o ljustenjima sam procitao... Sobzirom da zelim telefon na bar dve godine mirnog koriscenja mozda je to minus. Ali ok, ipak je to cena koju mogu da prihvatim za jedan pristupacan Symbian. Pretpostavljam da servis ima zamenu za te navigacione prstene, pa onda nece biti problema. Jedino ako je to bas ekstremno i ako se ljusti posle 'par klikova'...
Kako vreme odmice, i kako se slezu utisci ponovo sam blizi 6120. Ipak mi deluje kao dobar odnos cene i kvaliteta. Ipak je on smart phone.
Kako god, voleo bih da postujete jos vasih misljenja. Ako ima neki vlasnik koji poseduje telefon duzi period, da posvedoci o ljustenjima, krckanjima...
Takodje interesuje me vase misljenje, da li je to telefon za nekog ko bi zeleo da mu tel potraje duze vreme i da se uzda u njega?
Znam o trajnosti i pouzdanosti 6300. Uostalom zato sam i pokrenuo ovu temu.
Jedina stvar koja me odvraca od 6120 je njegova pouzdanost. U svakom pogledu(HW,SW). Kad bih znao da je 6120 pouzdan kao 6300, ne bi razmisljao ni sekund. Iako je to mala sansa, bilo bi super ako je neko imao priliku da blisko prati kako ta dva modela funkcionisu kroz vreme pa da malo opise situaciju.
Oprostite na mojim malo duzim postovima... Imam brdo pitanja koja bi zeleo da postavim, pa se mozda malo i ponavljam... Ipak sve u cilju sto bolje kupovine, a i veceg broja informacija za buduce kupce... Zato sam podvlacio neke delove, da bi neko, koga mrzi da cita, otprilike shvatio sustinu posta.
Kako vreme odmice, i kako se slezu utisci ponovo sam blizi 6120. Ipak mi deluje kao dobar odnos cene i kvaliteta. Ipak je on smart phone.
Kako god, voleo bih da postujete jos vasih misljenja. Ako ima neki vlasnik koji poseduje telefon duzi period, da posvedoci o ljustenjima, krckanjima...
Takodje interesuje me vase misljenje, da li je to telefon za nekog ko bi zeleo da mu tel potraje duze vreme i da se uzda u njega?
Znam o trajnosti i pouzdanosti 6300. Uostalom zato sam i pokrenuo ovu temu.
Jedina stvar koja me odvraca od 6120 je njegova pouzdanost. U svakom pogledu(HW,SW). Kad bih znao da je 6120 pouzdan kao 6300, ne bi razmisljao ni sekund. Iako je to mala sansa, bilo bi super ako je neko imao priliku da blisko prati kako ta dva modela funkcionisu kroz vreme pa da malo opise situaciju.
Oprostite na mojim malo duzim postovima... Imam brdo pitanja koja bi zeleo da postavim, pa se mozda malo i ponavljam... Ipak sve u cilju sto bolje kupovine, a i veceg broja informacija za buduce kupce... Zato sam podvlacio neke delove, da bi neko, koga mrzi da cita, otprilike shvatio sustinu posta.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Jedna nova ideja je po meni i E61 (ako ti ne smeta sto nema kameru, i sto je nesto vecih dimenzija) Razmisli o njemu: smartphone, magnezijumsko kuciste, izuzetno dobra baterija i veliki ekran... Po meni jedan od najboljih i najkvalitetnijih Nokijinih telefona ikada napravljenih. A po ceni to je upravo to sto si ti naveo.
Uuuu... Nije losa ideja... Ali su mi dimenzije kriticne... Malo je glomazan, tacnije izgleda bas onako kako ja zamisljam smartphone... 6120 je dosta elegantniji u smislu njegove velicine, pa mi zato vise odgovara.miodrage napisao:Jedna nova ideja je po meni i E61 ...
Cak mi se cni da ga je jedan moj prijatelj prodao(mislim na e61) i pricao nam o tome kako se kaje, ali ga ja nisam bas razumeo... Eeee... Da sad ovo procita...
Elem, hvala na sugestiji ali otpada zbog dimenzija. Tako nesto zamisljam kod sebe malo kasnije, kad se bas zaludim za smart phone i kada mi smart bude vaznije od phone. Za sad je drugi slucaj i treba mi telefon koji ce mi pruziti i upoznavanje sa Symbianom.
Ma jednostavno receno treba mi nesto kao 6120. I zbog funkcionalnosti ali i zbog dizajna. Jednostavno je po mom ukusu... Ali da se ne ponavljam postoje stvari zbog kojih sam zakocio na putu kao ovom telefonu.
By the way, miodrage jel bi tvoj poslednji post znacio da 6120 ipak nije pouzdan i da stoje problemi koje sam naveo ili...
zeldi, preporucujem da pogledas i E51. Po meni je znatno elegantniji od 6120, i nemas nikakve bojazni da ce se nesto oljustiti jer je telefon fenomenalno odradjen. Sta vise, cini mi se da je to najkvalitetnija NOKIA koju je Nokia do sada proizvela. Uz njega ces dobiti i wi-fi, i extra dobrih 50mb ram-a (6120 ima oko 20mb) sto ti garantuje izvrsnu stabilnost njegovog OS-a.
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
milann, kapoerista90 razmatrao sam ja i taj model medjutim problem mi je cena. Posto sam planirao da telefon uzmem kod gen. zastupnika, obicno se orijentisem prema njihovim cenama.
Konkretno kod mobisa, koji je najjeftiniji od svih distibutera navedenih na nokia sajtu za sr, 6120 je 218e dok je e51 265e...
Ne znam da li sam pomenuo, ali ja sam se protegao i za 6120... Znam da bi se moglo reci 'ako vec hoces nesto pouzdano, ispruzi se jos malo pa kupi nesto provereno'... Ali verujte, dosao sam do trenutno krajnjih granica(u materijalnom smislu)... Pa je zato moja neodlucnost jos veca i jos vise pazim sta uzimam(i malo vas smaram). Ne bih bas voleo da se u ovakvoj situaciji zeznem.
Kako god, razmisljao sam i o e50 ali mi je, iskreno, nekako 6120 dopadljiviji, a ne bi voleo da se kajem zbog bilo cega kad budem kupio telefon, pa ni zbog dizajna.
U nekoliko postova ste mi predlagali neke druge modele... Mozda je to vas podsvesno skriven odgovor da odustanem od nokia 6120 tj. da je vase misljenje da 6120 nije bas najbolje resenje...
To je telefon koji je po specifikaciji i zvanicnim testovima zadovoljio moje kriterijume, ali ako je nesto negativno nije frka... Samo iskreno...
Konkretno kod mobisa, koji je najjeftiniji od svih distibutera navedenih na nokia sajtu za sr, 6120 je 218e dok je e51 265e...
Ne znam da li sam pomenuo, ali ja sam se protegao i za 6120... Znam da bi se moglo reci 'ako vec hoces nesto pouzdano, ispruzi se jos malo pa kupi nesto provereno'... Ali verujte, dosao sam do trenutno krajnjih granica(u materijalnom smislu)... Pa je zato moja neodlucnost jos veca i jos vise pazim sta uzimam(i malo vas smaram). Ne bih bas voleo da se u ovakvoj situaciji zeznem.
Kako god, razmisljao sam i o e50 ali mi je, iskreno, nekako 6120 dopadljiviji, a ne bi voleo da se kajem zbog bilo cega kad budem kupio telefon, pa ni zbog dizajna.
U nekoliko postova ste mi predlagali neke druge modele... Mozda je to vas podsvesno skriven odgovor da odustanem od nokia 6120 tj. da je vase misljenje da 6120 nije bas najbolje resenje...
To je telefon koji je po specifikaciji i zvanicnim testovima zadovoljio moje kriterijume, ali ako je nesto negativno nije frka... Samo iskreno...
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Ne znam zasto, ali nekako mi je drago kad cujem pozitivan komentar za 6120. Heh...
Nekako mi deluje kao pravi pogodak od Nokie, ali bez tih problemcica...
Cak sam na youtube-u nasao review u kojem covek otprilike kaze...
'...ako ovo ne bude najprodavaniji nokia model onda nema pravde na ovom svetu...'
Jednostavno, dosta su podeljena misljenja... To i jeste problem. Nekome je to nesto najbolje sto je video(citaj koristio) nekome je najvece djubre... Mozda je tu problem u peruvelicavanjima ali istina je da za Symbian smartphone, koji radi na 369Mhz i izgleda kao sasvim pristojan telefon, po toj ceni vredi istrpeti neku manju boljkicu, ukoliko je uopste i ima...
Eto mozda sam i ja sad podsvesno vec odlucio ali neka... Ako ima jos komentara tim bolje, koristice meni a i drugima koji budu imali slicnu dilemu
Nekako mi deluje kao pravi pogodak od Nokie, ali bez tih problemcica...
Cak sam na youtube-u nasao review u kojem covek otprilike kaze...
'...ako ovo ne bude najprodavaniji nokia model onda nema pravde na ovom svetu...'
Jednostavno, dosta su podeljena misljenja... To i jeste problem. Nekome je to nesto najbolje sto je video(citaj koristio) nekome je najvece djubre... Mozda je tu problem u peruvelicavanjima ali istina je da za Symbian smartphone, koji radi na 369Mhz i izgleda kao sasvim pristojan telefon, po toj ceni vredi istrpeti neku manju boljkicu, ukoliko je uopste i ima...
Eto mozda sam i ja sad podsvesno vec odlucio ali neka... Ako ima jos komentara tim bolje, koristice meni a i drugima koji budu imali slicnu dilemu