siemens s65 vs. motorola e398

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 23:50

siemens s65 vs. motorola e398

Post od dugi »

Voleo bih cuti iskustva korisnika ovih telefona. Meni se licno malo vise svidja S65 ali sam kod prijateljevog poznanika na kratko uporedio kameru mog cxv70 i sa s65, video da mu je kamera prilicno losa, slika je totalno bleda, bez zivosti. Na cxv70 je bila puno jasnija i sa vedrijim bojama.Na s65 ja bila softverska verziju sw12, Da li je kamera bolja sa novom verzijom ili ne? Ako neko zna voleo bih da napise ovde. Hvala.

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Nije valjda da niko nema motorolu e398 ili siemens s65 da mi kaze utiske. Nadam se da cete mi pomoci jer hocu da kupim jedan od ova dva telefona sto prije. Hvala :D

StormScion
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2005. 10:42

Post od StormScion »

ne znam da li ta motorola ima mp3 , ali s65 nema ... ako ti muzika nije vazna onda uzmi s65 jer ima bolju kameru i kvalitetniji je ... sto se tiche muzike tu je motorola bolja jer ima mp3 ...
Siemens fan
and the last scion

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Nema bolju kameru od motorole(po specifikacija da,ali ne i u praksi :) ),takodje motorola ima i mp3 plejer,telefon je stvarno odlican i mnogo bolji od navedenih siemensovih telefona.
Pozdrav!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Bolja je kamera i u praksi sa s65... narocito ako hoces da prebacujes slike na komp...
Da je ta motorola mnogo bolja nije... ima mp3 i to je jedina prednost po meni... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Akki, ne slazem se :| da mu je to jedina prednost i ne slazem se da ima bolju kameru,siemensov ekran je mnoooogo losiji,boje sve lice jedna na drugu,mrtve su,interfejs nije nista posebno,sad ne mogu bese da se setim da li taj siemens ima mesto sa memorijsku karticu,mislim da ima ali ne znam tacno zasto mu je potrebna? :!: :?: ! Za lose video klipove ili sta? mp3 ne podrzava jer spada u bussines klasu telefona p ko voli nek izvoli ipak sve zavisi od potreba pojedinaca:0
Pozdrav!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Da su zivlje boje na displeju to je cinjenica, ali prebaci slike na komp pa tjes videti koliko je bolja kamera, mnooogooo... meni i na displeju izgledaju mnogo bolje, pre svega mnogo je ostrija slika, nema sumova kao na motoroli...
interfejs je ok... neki ga obozavaju, neki ne... to je dosta subjektivno...
pa da mu nije potrebna kartica ne bi je stavili... snima lose klipove ali nijedan tel ne snima dobre... a ubaceni klipovi uopste ne izgledaju lose... kartica je tu da ti nikad ne nestane memorije, da mozes da stavis dosta slika i sta vec... po meni je to isto suludo jer nema mp3, ali ocigledno da je to samo + a nikako minus, pogotovo sada kada je cena dosta pala...
ja stvarno pored mp3 i displeja koji ima zivlje boje ne vidim prednosti motorole, odnosno sve je na strani siemensa... 8)

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Bitniji mi je kvalitet kamere nego velicina slika koje pravi. Juce sam gledao slike na siemensu s65, slikane u sobi pod svetloscu sijalice. slike su katasrofa, skoro crno-bijele, blede i na telefonu i na kompu. Cuo sam da pravi dobre slike samo uslovima dobrog osvetljenja, ali nisam vidio. Isto tako sa sw12 zna cesto da zaledi i baguje. Zna li neko kakvo je stanje sa verzijom sw25?
Po meni e398 ima bolji ekran, mp3 i 64mb karticu. Siemensov plus je veci ekran, ljepsi dizajn i IR-port i to sto ja volim siemense :D
Ali E398 je prvi tel koji mi se svidio a da nije siemens.
Hvala na odgovorima.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

To se podrazumeva... retko koji tel danas pravi dobre slike sa svetloscu jedne sijalice(s700, 6630)... ja sam govorio u uslovima dobrog osvetljenja... ne znam koja je verzija bila ali tel se nije bagovao... :wink:

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Na stranu kamere i mp3, E398 ima prilično inertne i smaračke menije. Najgora stvar je ipak pri kucanju poruka, između slova na istom tasteru postoji pauza od bukvalno 2-3 sekunde. Veoma iritirajuća stvar.

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Nisam napomenuo da pri istom nivou osvetljenja u prostoriji cxv70/cx65 prave neuporedivo bolje slike nego s65. Pri dnevnom svetlu napolju je druga prica.
Za zlivan:
jeli to za kucanje poruka mozda greska u softveru kod cele serije e398 ili je to mozda greska samo tog jednog telefona. Ima li jos neko iskustva sa e398, please :D

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Uh, pa to je stvarno cudno... i ja nikako ne bih mogao da kazem da bolje slike prave cx70/cx65... mnogo su bolje slike na s65... mozda bolje izgledaju na ekranu ali na kompu nikako u bilo kom osvetljenju... :roll:

MilanLaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 00:00

cx65, iznenadjenje

Post od MilanLaz »

Pozdrav svima! Imam druga koji posjeduje cx65, a ja s65! Iznenadio sam se! cx65 (FW04) pod osvjetljenjem sijalice, neuporedivo bolje slika od moga s65(FW43)! Naravno, na dnevnoj svijetlosti je potpuno druga priča! Drug mi ima Nokiju 6230, i smijem sigurno reći da cx65 bolje slika i od njega (sijalica)! U noćnom modu 6230 trza k'o..., a cx65... Ma, sila! Moj sledeći mob je cx75 (ako bog da)! sxg75 će biti preskup!
C25->3210->M35i->A50->MT50->S55->S65

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ja samo znam da su slike sa s65 daleko bolje kad ih prebacish na komp od ostalih modela...cx70 sam gledao samo slike na ekranu...
E398 kao i sve motorole ima jako ruzan meni...mnogo me iritira taj nekako prazan i losh meni.... :|

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Ipak je motorola američka kompanija a simens evropska, pa su načini razmišljanja potpuno drugačiji i otud mnogo čudan i dosadan meni kod motorole. Amerima je odličan.
Izrađivao sam jednom liku slike sa s65 i na formatu 9x13 nisu bile loše za telefon. "Malo" se vide kockice i siromašne boje ali zadovoljavajuće.
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

MilanLaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MilanLaz »

Kvalitet je na strani s65, ali po danu! E, sad blic je "kec u rukavu"! Košta oko 30 evra (mislim)! Nemam ga, ali sam čuo da je s65 sa njim čarobnjak!

MilanLaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MilanLaz »

Ja mislim da je Simens namjerno osiromašio boje na dispeju, a evo i razlog: Kada sam dobio s65, imao je FW14 (jedan od najlošijih) i slike sa plavom bojom su katastrofalne, a kad sam ubacio 41 (sad 43), plava je nabujala! Ostale boje su ostale iste (na žalost)! Ipak je to Siemens!

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Simensove externe kamerice imaju odličan bilc. Morate priznati da kada uslikate nešto sa C60 slika u kompu odlično izgleda i to sa blicem. Ode tema polaku u ofsajd.
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

Nerull
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 31. Okt 2003. 22:28

Post od Nerull »

zlivan napisao:Na stranu kamere i mp3, E398 ima prilično inertne i smaračke menije. Najgora stvar je ipak pri kucanju poruka, između slova na istom tasteru postoji pauza od bukvalno 2-3 sekunde. Veoma iritirajuća stvar.
Pa ko jos ceka da otkuca slovo na istom tasteru, za sta ti sluze tipke napred, nazad??? Ne mogu da verujem da se niko toga nije setio :roll:

Odgovori