HTC Touch vs. Nokia E61i
HTC Touch vs. Nokia E61i
Dakle, dilema je HTC Touch ili Nokia E61i.
Do sada sam imao Nokiu E65, i bio sam prilicno zadovoljan, ali mi je smetao najvise mali ekran. Ova dva aparata bih nabavio iz SAD, a tamo je cena gotovo identicna. Na Nokiu sam navikao, mislim da je softver isti kao na E65, sa svim manama i vrlinama. Nikad nisam imao prilike da koristim HTC, ali citajuci komentare rekao bih da je uglavnom pozitivan.
Bitni paramteri su mi kvalitet izrade, WiFi, funkcionalnost, User-Friendly aparat, kvalitetan ekran, ali i izgled uopste. manje obracam paznje na kameru i multimediju.
Sta mi predlazete??
Hvala na svakom komentaru!!
Do sada sam imao Nokiu E65, i bio sam prilicno zadovoljan, ali mi je smetao najvise mali ekran. Ova dva aparata bih nabavio iz SAD, a tamo je cena gotovo identicna. Na Nokiu sam navikao, mislim da je softver isti kao na E65, sa svim manama i vrlinama. Nikad nisam imao prilike da koristim HTC, ali citajuci komentare rekao bih da je uglavnom pozitivan.
Bitni paramteri su mi kvalitet izrade, WiFi, funkcionalnost, User-Friendly aparat, kvalitetan ekran, ali i izgled uopste. manje obracam paznje na kameru i multimediju.
Sta mi predlazete??
Hvala na svakom komentaru!!
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Koji HTC Touch? Diamon, Pro, ili novonajavljeni HD? Bem li ga... imam E61, i svi znaju kako ga na sva usta hvalim, i obozavam, ali HTC moze da ga zameni. Iskreno, pre bih ishao na HTC jer je WinMob, nego na Symbian zbog sadasnje frke i njakanja sa sertifikatima, hakovanja i sl. Jeste da je sve vrlo jednostavno, ali opet, smarajuce.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
U pitanju je "obicni" HTC Touch. Evo link sa GSM Arene
http://www.gsmarena.com/htc_touch-1999.php
i slika
http://www.gadgetweb.info/wp-content/up ... right2.jpg
http://www.gsmarena.com/htc_touch-1999.php
i slika
http://www.gadgetweb.info/wp-content/up ... right2.jpg
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Da je neki drugi Touch HTC, ishao bih na njega, sa ovim, ne znam, odluchi sam.
Evo da ti pripomognem za odluku:
Win - nema zezanja sa sertifikatima, glupostima, imas more vrlo korisnih aplikacija, ako znas da radis na kompu, znaces i na ovome chudu
Symbian - zezanje sa aplikacijama, sertifikatima, nepregledno more aplikacija - dosta korisnih, jos vishe beskorisnih... Haknes fon i miran si.
Evo da ti pripomognem za odluku:
Win - nema zezanja sa sertifikatima, glupostima, imas more vrlo korisnih aplikacija, ako znas da radis na kompu, znaces i na ovome chudu
Symbian - zezanje sa aplikacijama, sertifikatima, nepregledno more aplikacija - dosta korisnih, jos vishe beskorisnih... Haknes fon i miran si.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
bOOdala,
ajde ako ti nije tesko, pogledaj test od SE P1, i tamo ima poredjenje sa e61i, mada je slika od obicnog e61, tamo kaze da je upravo ram poboljsan u odnosu na stari model, tj. ukupno 128, a korisniku po dizanju sistema ostaje oko 70mb.
Inace i ja sam svojevremeno gledao taj touch, i ono sto je interesantno kod njega su dimenzije ispod 10cm a sa displejom od 2,8 inca
Ali mu je mana tih 64mb, sto moze biti problem pri radu, a da bi ti stvar bila jasnija otidji na gsm arenu i tamo kod komentara korisnika u dnu imas prozorcic, za pretrazivanje po pojmovima, pa tamo odkucaj, ram, i vidjeces sta od korisnickih komentara izlazi.
Mada, ako si bas azuran, cesto gasenje aplikacija koje su ostale u pozadini, moze da pomogne, ali e racunaj na cudo na netu prilikom rada sa vecim aplikacijama.
ajde ako ti nije tesko, pogledaj test od SE P1, i tamo ima poredjenje sa e61i, mada je slika od obicnog e61, tamo kaze da je upravo ram poboljsan u odnosu na stari model, tj. ukupno 128, a korisniku po dizanju sistema ostaje oko 70mb.
Inace i ja sam svojevremeno gledao taj touch, i ono sto je interesantno kod njega su dimenzije ispod 10cm a sa displejom od 2,8 inca
Ali mu je mana tih 64mb, sto moze biti problem pri radu, a da bi ti stvar bila jasnija otidji na gsm arenu i tamo kod komentara korisnika u dnu imas prozorcic, za pretrazivanje po pojmovima, pa tamo odkucaj, ram, i vidjeces sta od korisnickih komentara izlazi.
Mada, ako si bas azuran, cesto gasenje aplikacija koje su ostale u pozadini, moze da pomogne, ali e racunaj na cudo na netu prilikom rada sa vecim aplikacijama.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
Eto bas sad gledam na areni pise da stvarno ima ukupno 64, sto je stvarno malo.
Eto sam svo vrijeme zivio u zabludi.
Taj fon onda definitivno ne vrijedi toliko koliko se trazi za njega.
Po meni je bolji onda P1, mada to nije pitanje iz ove teme
A sto se tice kucanja po virtuelnoj i hardverskoj tastaturi, mogu da kazem da je ova virtuelna dobra, postize se dobra brzina, mada kada si u pokretu, ili u busu, nema sanse da je valjano upotrebis, vec treba da se fiksiras i polako da nabadas, sto kod hardverske tastature nije slucaj.
Eto sam svo vrijeme zivio u zabludi.
Taj fon onda definitivno ne vrijedi toliko koliko se trazi za njega.
Po meni je bolji onda P1, mada to nije pitanje iz ove teme
A sto se tice kucanja po virtuelnoj i hardverskoj tastaturi, mogu da kazem da je ova virtuelna dobra, postize se dobra brzina, mada kada si u pokretu, ili u busu, nema sanse da je valjano upotrebis, vec treba da se fiksiras i polako da nabadas, sto kod hardverske tastature nije slucaj.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
Ljudi, hvala svima puno na komentarima!!
Ali vidim da ni vi nista definitivno opredeljeni za neki model. Inace, ja bih nabavio HTC Touch Enhanced Version, sa 128 MB RAM, sto je poboljsanje u odnosu na obicni, sve ostalo je isto. A i citao sam na netu da moze da se skine softver sa vecom tastaturom sa neta, sto olaksava unos teksta.
Sta sad mislite o svemu ???
Ali vidim da ni vi nista definitivno opredeljeni za neki model. Inace, ja bih nabavio HTC Touch Enhanced Version, sa 128 MB RAM, sto je poboljsanje u odnosu na obicni, sve ostalo je isto. A i citao sam na netu da moze da se skine softver sa vecom tastaturom sa neta, sto olaksava unos teksta.
Sta sad mislite o svemu ???

Pa ja pažljivim radom uspijevam nešto da napravim i sa N91 koji ima 12-13mb RAM-a max i interne 7mb max, tako da je E61(i) vjerovatno mnogo bolji po tom pitanju... A ti, bOOdala, mora da si imao neki felerični E61i.
Mada bih ja dao para da N1 ima po 20mb memorije!!!
Ja navijam za E61i jer mi se mnogo više sviđa njegov dizajn.
Pozdrav!

Ja navijam za E61i jer mi se mnogo više sviđa njegov dizajn.

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26