5320 vs 6120 vs e51
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 14. Feb 2006. 18:45
5320 vs 6120 vs e51
Epa doslo je vreme da zamenim svoju staru 6230 za nesto novo...
Prvo sto moram da kazem: nisam od onih koji menjaju mobilni cim izadje nesto novo. Znaci, sto sad kupim, planiram da koristim neko duze vreme...
kriterijumi po kojima sam birao:
-obavezan symbian
-budzet oko 200e
-sto bolja tastatura (da je udobna, zgodna za poruke...)
-kvalitetan ekran
-kamera nije glavni prioritet,ali...
-wifi ne verujem da cu mnogo da koristim, ali eto i on je nekako zalutao tu (e51)
e sad, gledajuci ovo, dosao sam do nekog uzeg izbora:
*5320 (200E)
po meni lep, tinejdzerski mob, symbian 9.3, jos i muzicki orjentisan (3.5mm izlaz), nema wifi kao e51, kamera od 2MP bez autofokusa, led blic...
*6120 (170E)
klasika...najjeftiniji od navedenih, otprilike isti kao 5320, s tim sto nema 3.5mm izlaz, ima stariji symbian i nema posebne music tastere... Neku bitniju razliku nisam primetio...
*e51 (220E)
e sad, elegancija dolazi do izrazaja... jeste da je poslovni, ali za mene ima vecinu stvari koje zelim od mobilnog... Ima wifi, prednost u odnosu na ostale telefone, a sad koliko cu ja to da koristim-pitanje je... metalno kuciste je + a sar od 1,4 veeliki minus (da li uopste ima to neke veze ili samo tripujem...?)
E sad je pitanje: sta uzeti?
I jos...:
Da li je 2'' malo za ekran? Uzmite u obzir da jos uvek koristim 6230 koji ima, ako se ne varam, 1,5''...
Da li postoji neki mob koji je u tom cenovnom rangu, ima to sto hocu i malo veci ekran?
Koliko je bolji (i da li je uopste bolji?) zvuk na 5320 u odnosu na druga dva telefona (mislim i na zvucnik a i preko slusalica)?
Koliko je razlika u symbianu vazna?
Da li se neki od ovih telefona pokazao kao podlozan kvarovima?
Imam jos neka pitanja, ali to cu malo kasnije...
Hvala unapred za odgovore...
Prvo sto moram da kazem: nisam od onih koji menjaju mobilni cim izadje nesto novo. Znaci, sto sad kupim, planiram da koristim neko duze vreme...
kriterijumi po kojima sam birao:
-obavezan symbian
-budzet oko 200e
-sto bolja tastatura (da je udobna, zgodna za poruke...)
-kvalitetan ekran
-kamera nije glavni prioritet,ali...
-wifi ne verujem da cu mnogo da koristim, ali eto i on je nekako zalutao tu (e51)
e sad, gledajuci ovo, dosao sam do nekog uzeg izbora:
*5320 (200E)
po meni lep, tinejdzerski mob, symbian 9.3, jos i muzicki orjentisan (3.5mm izlaz), nema wifi kao e51, kamera od 2MP bez autofokusa, led blic...
*6120 (170E)
klasika...najjeftiniji od navedenih, otprilike isti kao 5320, s tim sto nema 3.5mm izlaz, ima stariji symbian i nema posebne music tastere... Neku bitniju razliku nisam primetio...
*e51 (220E)
e sad, elegancija dolazi do izrazaja... jeste da je poslovni, ali za mene ima vecinu stvari koje zelim od mobilnog... Ima wifi, prednost u odnosu na ostale telefone, a sad koliko cu ja to da koristim-pitanje je... metalno kuciste je + a sar od 1,4 veeliki minus (da li uopste ima to neke veze ili samo tripujem...?)
E sad je pitanje: sta uzeti?
I jos...:
Da li je 2'' malo za ekran? Uzmite u obzir da jos uvek koristim 6230 koji ima, ako se ne varam, 1,5''...
Da li postoji neki mob koji je u tom cenovnom rangu, ima to sto hocu i malo veci ekran?
Koliko je bolji (i da li je uopste bolji?) zvuk na 5320 u odnosu na druga dva telefona (mislim i na zvucnik a i preko slusalica)?
Koliko je razlika u symbianu vazna?
Da li se neki od ovih telefona pokazao kao podlozan kvarovima?
Imam jos neka pitanja, ali to cu malo kasnije...
Hvala unapred za odgovore...
.....keep smiling....
Na osnovu licnog iskustva (nije neko bas extra,al nadam se da moze pomoci) ja bi ovde u izboru ostavio e51 i 6120,buduci da o 5320 ne znam nista osim onog sto pise na netu.Ova dva su sigurno dosta dobri,mada vjerujem da je dobar i 5320,al ovi su ipak koliko toliko duze na trzistu pa se vec manje vise zna kakvi su,dok je 5320 jos nepoznanica.
I za kraj da kazem da bi ja,da sam na tvom mjestu uzeo e51,ako ni zbog cega drugog,onda jer ima wifi,ko zna mozda ti nekad i zatreba
I za kraj da kazem da bi ja,da sam na tvom mjestu uzeo e51,ako ni zbog cega drugog,onda jer ima wifi,ko zna mozda ti nekad i zatreba

Nokia N95 8GB
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Taj SAR nema prevelike veze, jer da je zaista toliko opasan, taj telefon ne bi bio na trzistu. Opasan moze biti, al ako pricas 23, 3 sata dnevno...
2" je malo ako imas nameru da koristis Wifi, tj da surfujes...
5320 nije los, ovako na oko, a i funkcijski, al jedan clan odavde ga je probao i rekao da je muzika zivo njesra... ostalo, ok.
6120 - sve se zna... Odlican je... ali mi je nekako mali, mozda zato sto sam navikao na N seriju koja je mnogo veca.
E51 - pa super telefon, zaista, al kao sto si rekao, vise je poslovno orijentisan.
Mogu da ti predlozim jos nesto: E61i (kamera, ogroman ekran, solidan mp3 zvuk, WiFi, sve!), N73 (malo stariji al provereno dobar. Imao sam ga, znam sta pricam.) ili da dodas jos negde 50 evra, i da kupis polovnu N95, i da budes na konju naredne 2, 3 god...
Kvarovima je naravno podlozan svaki telefon... al od ovih, ni jedan nije imao vece bolesti (tj resene su).
Razlika u verzijama symbiana (9.1, 9.2, 9.3) je brzina... i kolicina programa mozda... nista vise.
2" je malo ako imas nameru da koristis Wifi, tj da surfujes...
5320 nije los, ovako na oko, a i funkcijski, al jedan clan odavde ga je probao i rekao da je muzika zivo njesra... ostalo, ok.
6120 - sve se zna... Odlican je... ali mi je nekako mali, mozda zato sto sam navikao na N seriju koja je mnogo veca.
E51 - pa super telefon, zaista, al kao sto si rekao, vise je poslovno orijentisan.
Mogu da ti predlozim jos nesto: E61i (kamera, ogroman ekran, solidan mp3 zvuk, WiFi, sve!), N73 (malo stariji al provereno dobar. Imao sam ga, znam sta pricam.) ili da dodas jos negde 50 evra, i da kupis polovnu N95, i da budes na konju naredne 2, 3 god...
Kvarovima je naravno podlozan svaki telefon... al od ovih, ni jedan nije imao vece bolesti (tj resene su).
Razlika u verzijama symbiana (9.1, 9.2, 9.3) je brzina... i kolicina programa mozda... nista vise.
Nokia E71... Elegant, but deadly
Za N73 se i ja apsolutno slazem,u odnosu na 6120 i e51 mnogo je bolja sa muzikom i kamerom,a uz to je tek neznatno sporija (mada mnogi tvrde suprotno),a sad u odnosu na 5320 hm,hmkapoerista90 napisao: Mogu da ti predlozim jos nesto: E61i (kamera, ogroman ekran, solidan mp3 zvuk, WiFi, sve!), N73 (malo stariji al provereno dobar. Imao sam ga, znam sta pricam.)
Ako cemo tako,onda bi valjalo pomenuti i N82ili da dodas jos negde 50 evra, i da kupis polovnu N95
Nokia N95 8GB
-
- Povremeni posetilac
E61i mi je nekako ruzan, veliki je, a i ne uklapa mi se u budzetkapoerista90 napisao: Mogu da ti predlozim jos nesto: E61i (kamera, ogroman ekran, solidan mp3 zvuk, WiFi, sve!), N73 (malo stariji al provereno dobar. Imao sam ga, znam sta pricam.) ili da dodas jos negde 50 evra, i da kupis polovnu N95, i da budes na konju naredne 2, 3 god...

a sto se tice n73, kod njega mi se ne svidja joystick a i ona zbijena tastatura...
E sad sto se tice 5320 i zvuka... nije mi bitno da bas ima savrsen zvuk, vec samo da li je bolji u odnosu na druga dva modela...
bas ste brzi, thanks

.....keep smiling....
Ako ti se ne svidjaju E61i i N73 najbolji izbor izmedju ovih sto se troumis je E51! I ja u pocetku nisam mislio da necu koristit wifi ali dobro dodje kad imas free spot i lepo se nakacis i skratis sebi vreme! 
6120 imam ja kuci i telefon nije nista narocito (barem meni)!

6120 imam ja kuci i telefon nije nista narocito (barem meni)!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Povremeni posetilac
Pa da, nije mi bitna, zato sto su u tom cenovnom rangu (symbian) skoro sve iste...jos malo pa neupotrebljive...
E sto se tice wifi, ne verujem da cu da ga koristim zato sto ni ne znam da li ovde negde i postoji hotspot (pirot)...
Molio bih da se ukljuce u diskusiju neki vlasnici od 5320, jer mi je on nekako bas zapao za oko, plus ima i n-gage, to sam sad ukapirao...
E sad da se vratim mom pitanju od malopre: Da li je zvuk na 5320 bolji u odnosu na e51 i 6120 i kakav je u odnosu na n73(ili neki slican...)?

E sto se tice wifi, ne verujem da cu da ga koristim zato sto ni ne znam da li ovde negde i postoji hotspot (pirot)...
Molio bih da se ukljuce u diskusiju neki vlasnici od 5320, jer mi je on nekako bas zapao za oko, plus ima i n-gage, to sam sad ukapirao...

E sad da se vratim mom pitanju od malopre: Da li je zvuk na 5320 bolji u odnosu na e51 i 6120 i kakav je u odnosu na n73(ili neki slican...)?
.....keep smiling....
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Moja preporuka je N73 ME takodje.Super zvuk ima i kameru.Dobijes i adapter pa mozes da ubodes i jace slusalice a ima veliki i kvalitetan ekran.
5320 kao druga opcija eventualno a e51 obzirom da si tinejdzer slobodno zaobidji
5320 kao druga opcija eventualno a e51 obzirom da si tinejdzer slobodno zaobidji

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ja stvarno ne vidim oko cega se dize tolika prasina, E serija jeste bussines serija ali to ne znaci da i ostali symb. telefoni ne mogu to isto da urade nego to znaci da u samom softveru koji ide uz telefon dobijas tipa office i sl. sto je potrebno poslovnim korisnicima. E ti to mozes da nadomestis tako sto ces instalirati tu aplikaciju naknadno. WiFi jeste korisna stvar ako imas potrebu za njim. Kamera, pa kazes da ti nije toliko bitna. Muzika, sta s njom? Isto kao i sa svime ostalim, instaliras aplikaciju i toje to. Nema taster a precicu? Koji ce ti? Jednostavno stavis u onaj osnovni meni na osnovnom ekranu i eto ga. I mani se tih prica da mozes da osetis razliku u kvalitetu reprodukcije muzike... Da bi osetio pravu razliku potrebno je da izdvojis za komponente nekoliko 1000 evropljana a ne ovako preko telefona... Od tih koje si nabrojao, ja bih se pored svega odlucio za E51 jer je kvalitetnije izrade od ostalih gore navedenih.
-
- Povremeni posetilac
ok, hvala na odgovorima...
inace, sad je tu i samsung i550, oko 225 evra je trenutno, ima mnogo veci ekran od ovih, kazu da je zvuk super, kameru od 3.2MP a i gps. jedino me brine onaj tockic... na gsm arena kazu da je previse spor...
sutra idem do nisa da pogledam telefone pa cu videti uzivo sta dalje... mozda i sacekam da padne malo cena pa onda da pazarim samsung...
sto se tice symbiana, da li je isti kao na nokia telefonima?
inace, sad je tu i samsung i550, oko 225 evra je trenutno, ima mnogo veci ekran od ovih, kazu da je zvuk super, kameru od 3.2MP a i gps. jedino me brine onaj tockic... na gsm arena kazu da je previse spor...

sutra idem do nisa da pogledam telefone pa cu videti uzivo sta dalje... mozda i sacekam da padne malo cena pa onda da pazarim samsung...
sto se tice symbiana, da li je isti kao na nokia telefonima?
.....keep smiling....
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
zmija, Pazi ovako - sama ideja operativnog sistema poput Symbiana i drugih (Windows Mobile itd) na telefonima je da dobijes platformu na kojoj aplikacije (uglavnom) nece zavisiti od konkretnog modela telefona. Daklem kada pise Symbian 9.2 Series S60 3.1 na i i550 radi se o identicnom operativnom sistemu kao kod bilo koje Nokie ili telefona bilo kog drugog proizvodjaca koji koristi istu verziju OS-a. Postoje aplikacije koje ne rade na svim telefonima ali u principu barem 95% aplikacija pisanih za Symbian 9.X ce raditi na bilo kom 9.X Symbian telefonu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
zmija, Nokia je zaista proizvodjac koji ima najvise S60 Symbian modela (posebno ako "prepakovane" modele racunamo kao razlicite) ali je daleko od toga da je jedini proizvodjac S60 Symbian telefona. Motorola, Samsung i drugi takodje imaju S60 Symbian modele.
Symbian fondaciju, koja je vlasnik Symbian OS-a, cini oko 40 kompanija. Izmedju ostalih AT&T, LG Electronics, Motorola, Nokia, NTT DOCOMO, Samsung Electronics, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments i Vodafone.
Symbian fondaciju, koja je vlasnik Symbian OS-a, cini oko 40 kompanija. Izmedju ostalih AT&T, LG Electronics, Motorola, Nokia, NTT DOCOMO, Samsung Electronics, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments i Vodafone.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
zmija, Od ovih sto si naveo ja bih isao na opciju sa E51,mnogo fin phone,utegnut,elegantan...
Ali takodje bih pogledao kao sto rekose prethodnici N73ME,koji je takodje odlican phone sa akcentom na muziku.Za dzojstik nema sta da brines ako ga koristis normalno frke nece biti.
Ali takodje bih pogledao kao sto rekose prethodnici N73ME,koji je takodje odlican phone sa akcentom na muziku.Za dzojstik nema sta da brines ako ga koristis normalno frke nece biti.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!