Telefon za Internet wanted

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ma, čovječe, E61(i) je zakon, maltene je stvoren za Internet i bićeš prezadovoljan njime sigurno.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Vincent, Za E61 se slazem - tesko da postoji bolji mobilni telefon namenjen internetu za te pare.
E61i (sa naglaskom na "i") je druga prica. Za slicne ili cak i manje pare su bolji izbor SE P990/P1, Samsung i780,..
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Zar je i780 jeftiniji? Nisam znao... P990 i P1 imaju vertikalnu orijentaciju ekrana, tako koji dinar više za E61i, a ista kamera, jě vrijedno ulaganja... Ali opet oni imaju touch-screen, koji može da koristi za Internet, ono tipa klikanje olovčicom i sl. Nekako bih ja radije išao na E61, neobičniji je, plus metalno izuzetno kvalitetno kućište, horizontalna orijentacija ekrana, zvijer od baterije, mislim (siguran sam) da mu je i fizički veći displej nego ovim SE-.ovima. Ako je i780 jeftiniji, što ti vjerujem, naravno, onda je vrlo vrijedno razmisliti i o tom modelu, mada je meni lično ružniji od E61, koji mi ima neki šmek... Ali uz i780 idu valjda dvije baterije, tako da je to itekako veliki plus.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vincent, Nije I780 jeftiniji (on upada u ono "slicne pare") ali, ako je verovati cenovniku ovde na sajtu, E61i je 330 eur a I780 342eur. Mislim da WM6, 628MHz CPU, integrisani GPS, pomenute dve baterije (sa adapterom za punjenje druge izvan telefona) i touchscreen vrede tih 12 evra razlike. A izgled je stvar ukusa.

Ali slazem se, da ako moze da nadje E61 (bez i) da mu je to najbolje resenje za internet uzimajuci u obzir odnos ulozenog i dobijenog.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

tomas.hokenberi napisao:Za E61 se slazem - tesko da postoji bolji mobilni telefon namenjen internetu za te pare.
E61i (sa naglaskom na "i") je druga prica...
Zasto je E61i druga prica? :unsure:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Ne znam kako stvari stoje sa SE p1 i p990,ali e61 ima problema sa ramom i default internet browserom,ne moze da otvori par tezih sajtova,sto znaci da se mora koristiti opera mini,a ona ne podrzava flash u potpunosti.Mozda nije bitno,ali eto cisto da pomenem i to.
Ako se izuzme ovo moj glas ide za e61 zbog cene,ekrana,eventualno w950 ili m600,ali im je nedostatak wifi veliki hendikep.
e61i jeste bolji ali veoma precenjen telefon i trebalo bi da bude skuplji max 30tak eura u odnosu na e61 a ne 100 ili koliko je vec trenutna razlika,dakle e61i no no :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Wicker Man, Kao sto je Phantom Lord vec pomenuo E61i nije toliko bolji koliko je skuplji od E61(bez i)
za te pare.
E61 je najbolji izbor u svom cenovnom rangu a E61i nije posto postoje bolji telefoni za internet manje ili slicne cene. Ja za surfovanje preferiram touchscreen - to se moze dobiti za 60-70 evra manje sa SE P990 i P1. Za samo 12 (prema cenama na sajtu MS) evra vise dobija se I780 koji je mnogo bolji telefon (vidi moju prethodnu poruku).

Phantom Lord, P990 takodje ima problema sa memorijom (samo 64MB RAM-a) ali P1 ima 128 MB RAM-a i nema tih problema.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

OK, prihvatam te primjedbe... Zapravo, jedina stvarna mana i780 je jednakostrani displej - šteta što nije pravougaoni... Ali je zaista odličan telefon. Mislim da cijene na MS-u nisu realne...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vincent, Ta prica oko kvadratnog displeja je "prenaduvana" - imam I780 i problema zbog 320x320 ekrana sam imao samo sa nekim igrama. Kako mi do igara nije posebno stalo to me posebno ne pogadja. Najcesce se desava da mi se igre pravljene za 320x240 zarotiraju i koriste 320 po y osi i pored toga sto bi mogle da rade nerotirane.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Pa šta su mu onda mane? :) Ako mu je važno da ima kameru, neka kupi i780, na osnovu tvojih komentara i par reviewčića koje sam pročitao na Internetu i ja mislim da vrijedi dodati 20-tak evrića i uzeti njega a ne E61i. Ali, opet, koliko to evrića dođe? Mislim da ako mu nije potreban WM, kamera i touch-screen onda treba definitivno da ide na E61, posebno zbog orijentacije displeja (mislim da je ovo najvažnije za Internet telefon, tako da bih P1 i P990 odmah preskočio), kao i veličine istog i, naravno, udobne QWERTY tastature i pristupačne cijene i Symbian džidža-bidža. Ako hoće i nešto više, a usto mu je WM draži od Symbiana, onda je jasno rešenje! Čuli smo komentare da E61 ima problema sa flash stranicama, što nisam znao, a takođe i da ga je teško naći u njegovom kraju, tako da ako je flash bitan onda možda treba zaobići E61, a WM modeli sigurno nemaju takvih problema...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

tomas.hokenberi napisao:Wicker Man, Kao sto je Phantom Lord vec pomenuo E61i nije toliko bolji koliko je skuplji od E61(bez i) E61 je najbolji izbor u svom cenovnom rangu a E61i nije posto postoje bolji telefoni za internet manje ili slicne cene.
Aa to,ja sam mislio da "pucas" na nesto drugo. ;)
Svakako se slazem da je E61i,bas precenjen.Jedino sto se meni dopada kod kod E61i u odnosu na E61 jeste odsustvo dzojstika,jer kada se samo setim E50... :shock: Ali svakako da nije vredan onoliko koliko se ceni.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

zaki65
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 11. Nov 2008. 15:58

Post od zaki65 »

Mislim da bi, posle svega, bio red da obavestim cijenjeni auditorij da sam postao ponosni vlasnik Nokie E61.
Za sada sam vrlo zadovoljan telefonom, mada se sada javljaju neka nova pitanja, ali o njima nekom drugom prilikom.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

rayatz, khm .. zanimljiv predlog, ali ako nisi primetio (citas li ti uopste poruke ili samo preletis preko njih?) zaki65, je vec izabrao i kupio telefon (E61) tako da mu dalje preporuke nisu potrebne.

Odgovori