Samsung i780 vs Motorola Q 9h

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Fitosept
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 23:38

Samsung i780 vs Motorola Q 9h

Post od Fitosept »

Posle mnogo godina provedenih pored symbian telefona odlucio sam probam nesto novo i da uzmem WM telefon.Izabrao sam ova dva telefona samo zbog cene(koja je za cve telefone poprilicno velika) i zato sto obije imaju WM 6 sistem.Pa vas molim ako bi mogli da podelite vasa iskustva i misljenja o ova dva telefona sa samnom.Hvala unapred za sve odgovore. :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Fitosept, Nema potrebe da se puno premisljas. Logican izbor je Samsung i780. Ocigledne prednosti I780: WiFi, GPS i Touchscreen. O I780 mozes procitati vise ovde: viewtopic.php?t=15810
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Za WiFi i nije mi zao niti za ts sto se tice GPS citao sam da motorola ima.Mene najvise interesuje brzina rada procesora i kako su se pokazali u svakodnevnoj upotrebi.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Fitosept, Lose si cuo za GPS - Motorola Q9h ga nema. Za TS gresis ako mislis da je nebitan - u windows mobile svetu, za razliku od Symbiana, imas vise softvera koji je optimizovan da koristi touchscreen.

Sto se tice CPU I780 ima 624 MHz CPU. Evo ti liste najbrzih CPU-ova na pametnim telefonima: http://www.phonegg.com/Top/Fastest-Proc ... hones.html

Sto se tice svakodnevne upotrebe pogledaj link koji sam ti vec dao u prethodnoj poruci.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I780 ti je u svim aspektima povoljniji. Motorola se nije dobro pokazala na ovom polju, mnogi korisnici su se zalili. dodushe nisam citao strogo za bas ovaj fon, ali za vecinu MOTO q telefona postoje zalbe korisnika. I naravno, uvek je pozeljnije uzeti kompletniji proizvod kako bi ga sutra mogao prodati.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Sto se tice motoroline u svetu WM neznam kako stoji stanje u Evropi.Ziveo sam 2 godine u Americi gde skoro svi koriste motorole.Tu sam i imao prilike da isprobam WM koji me je odusevio ali se tada jos nisam odlucio da kupim takav telefon.Ne secam oznake telefona koje sam koristio ali znam da su mnogi ljudi halili motorole e sad da li je to zbog toga sto i ne znaju za bolje ili nesto drugo.Zato sam i uzeo ovu motorolu u uzi izbor.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Fitosept, Bojim se da je ona zalutala u tvoj uzi izbor. Motorola Q9h ne nudi dovoljno za tu cenu. Sto se tice amerikanaca mozda je to zato sto ne znaju za bolje a mozda i zato sto je Motorola domaci proizvodjac koji ima svoju poziciju kod operatera.

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Samo jos jedno pitanje.Koji je najjeftiniji WM telefon na nasem trzistu i kojim radnjam ima da se kupi.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Fitosept, Radnje imas na spisku iznada svakog telefona pod "Proizvodjaci". Inace najbolji odnos ulozenog i dobijenog trenutno ima i780. Mozes naci i jeftinije WM uredjaje ali ne tako kompletne.

rayatz
Banned
Pridružio se: Pon, 22. Sep 2008. 03:26

Post od rayatz »

Nemoj ni da se razmisljas ... I780 je fantasticna masina .... a od Q9h je bolji xxx puta .

A tomas.hokenberi, je vec naveo koje sve prednosti ima ...

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Pre nego sto zavrsimo sa ovom temom zamoliobi vas da mi kazete vase misljenje o HP iPAQ.Posto izgleda veoma interesantno.

rayatz
Banned

Post od rayatz »

Koji model

!100 karaktera , 100 karatkera, 1100 karaktera, hiljadu sto karaktera , hiljadu sto nula nula karaktera

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Fitosept, evo da ti i ja pomognem.. Imam iPAQ 6515 i posle nekih 10tak meseci mi i dalje radi kao prvog dana. GPS radi savrseno, ne puca kad uhvati signal a treba mu prilicno malo, oko minut, eventualno minut i nesto sitno, i po losim vremenskim uslovima. Signal za GSM isto tako, bolji nego na N80 koji sam imao pre HP-a. TS mi radi savrseno, izuzetno precizan i osetljiv kako sa olovkom tako i sa prstima. U svakodnevnoj upotrebi nisam nikakvih problema imao. Sto se tice procesora i brzine rada, jeste da nije najbrzi ali nisam primetio ni da zakucava kad ima vise aplikacija otvorenih i GPS kad radi u pozadini. Sigurno da modeli ja jacim procesorom bolje rade ali meni ovo sasvim zadovoljavajuce sljaka. E da, inace imam 1GB karticu u njemu koja je dupke puna, nema vise mesta na njoj i telefon nije usporio... Pitaj sta te jos zanima, tu smo da pomognemo ako i koliko mozemo :wink:
P.S. Kamera mi nije potrebna pa sam je samo par puta ukljucio za sve ove mesece ali za nuzdu moze da pozluzi. Samo sam diktafon koristio malo cesce i zvuk je kristalno cist bez posebnih aplikacija koje sluze u tu svrhu.

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Samo jos jedno nadam se poslednje pitanje :oops: kolika mu je cena i ako neko zna koliko kosta na crno.Hvala puno na svim odgovorima. :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Fitosept, za koji telefon pitas ?

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Za HP i da li ima neke pribleme za koriscenje na nasoj mrezi.Ovo pravilo za 100 karaktera je dosadno.

rayatz
Banned

Post od rayatz »

Pa koji model . HP je firma ne jedan model ! TO sam te i ja pitao ali mi nisi odgovorio. Pravila su pravila.

Fitosept
Novajlija
Novajlija

Post od Fitosept »

Pa ljudi evo napisao sam 11 poruci da tazim informacije za HP iPAQ.Stvarno pocinje ovo da me nervira u vezi 100 karaktera.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Fitosept, HP iPAQ nije jedan model vec citava serija. Imas vise HP iPAQ modela vrlo razlicitih karakterisitika.

Generalno svi HP iPAQ modeli koji se legalno prodaju i predvidjeni su za nase trziste moraju da rade bez problema. Postoje legalni distributeri i zastupnici. Isto vazi naravno i za druge proizvodjace. Probleme bi imao ako bi npr. u SAD kupio neki od iPAQ predvidjen za lokalnu mrezu (npr. bez podrske za 900 MHz GSM).

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Fitosept, radi savrseno na nasoj mrezi. Napisao sam ti to. Procitaj ponovo onaj deo u vezi signala...

Odgovori