Pomoc oko kupovine pda

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Njami, ma problem je sto decko ima 400 eura i hoce da ih potrosi. Njega ne zanima nista ispod te cene. Funkcije ostavi po strani, svi su manje vise slicni gde naravno ovi malo skuplji su toliko i bolji al da ne zalazimo u to. Dakle, trazi se telefon koji je tu oko 400 eura.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Azimuth, jedino je problem sto BB jeste skuplji a NIJE bolji. Platice vise za manje. Ali njegove pare, njegov problem.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

tomas.hokenberi, znam, zato i kazem da nece da kupi nista jeftinije sto mu daje maltene isto sto i ono skuplje pa cak i vise u slucaju BB-a. Kao da mora da potrosi svih 400, ne razumem takvu logiku al dobro, nisu moje pare tako da... :wink:

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Azimuth, meni je to malo bezveze, za razliku u ceni moze da uzme maltene jos jedan i780 ili neki fashion phone ili nekih drugih sto stvari... Ali njegove pare, njegov izbor...
Pozdrav :wink:
Linux&Android

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Azimuth, tomas.hokenberi, slazem se, a i po meni je bolje da uzme E71. Ako BB ne uzme preko VIP/Telenor nece moci da koristi BB Pushmail (koliko sam ja shvatio iz t.h. posta) sto znaci da ce koristiti dumb phone....znaci - E71 ;)

EDIT : Ili naravno, I780 ali bi on otpao posto iParadox zeli da potrosi 400 evra
Nokia 5800XM

iParadox
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 23:12
Kontakt:

Post od iParadox »

koje ja funkcije sve gubim ako ne uzmem preko nekog provajdera ?! sta cu moci da radim a sta ne ? naravno mislim na BB

eo u ponedeljak idem da vidim e71, taman malo da ga osetim i pregledam..

zadnjih 7 godina, sam kupovao telefone koji nisu skupi kao best buy i te fore, ali naravno posle godinu dana telefon postaje smor i nepotreban, i naravno ubagovan.. zato hocu sad da uzmem nesto sto znam da ce mi trajati! nesto dobro, funkcionalno i lepog izgleda..
zar je vazno ?!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

iParadox,
Pazi, niko tebe ne nagovara na neku pogresnu stvar...
Znam da ti djeluje ne vjerovatno, ali za manje para, ali ne znatno manje, mozes dobiti vise i bolje, i sasvim sigurno se nece desiti da ti fon postane smor i ubagovan, nista prije nego sto bi se to desilo a BB bold.

Problem je to sto je sa BB Boldom, da bi koristio tu njegovu prednost, instant email, ti si pored placanja pretplate na dvije godine, obavezan jos i da placas BB uslugu, a to je stizanje mejlova u realnom vremenu, u iznosu od 1000 i nesto dinara...
Isto to mozes postici i sa 3 puta konektovanjem dnevno na net i provjere poste za DZ, ako koristis wifi, ili nesto sitno preko gprs-a.

Ja znam, da se covjek osjeca mocno kad sebi uobrazava stvari onakvim kakve nisu, i stvori pogresnu predstavu oko toga da mu je nesto potrebno a nije...
BB usluga je vrlo korisna ljudima koji dobijaju 20tak i vise mejlova dnevno, i to govorimo o bitnim mejlovima, a ne obavjestenjima da ti je neko na FaceBook ostavio poruku...

Ako nisi taj slucaj, i ako ti posao ne zavisi od reagovanja na mail u roku desetak minuta od pristizanja istog, onda ti sasvim fino mozes da izuzetno ekspeditivno funkcionises.

Druga je stvar, ako ti to sto ces koristiti BB uslugu, jaca tvoj ego u svojim i tudjim ocima, i stvara privid ozbiljng biznismena, ali ako nisi slucaj, kakvim sam gore opisao, ti i tvoj biznis nece uopste da pati bez BB usluge, a tih 1000 dinara je samo uludo investiran novac, a posljedice loseg investiranja, vrlo lako mozes shvatiti ako se za bavis iole ozbiljnijim biznisom...

Za kvaltet preporucenih aparata koje su kolege forumasi predlozili, ne brini, u dobrim si rukama, savjetovan si od provjereno iskusnih korisnika mobilnih tehnologija..

Nadam se da neces suvise ozbiljno shvatiti moj post, namjera je bila samo da te pravilno usmjerimo...

Pozdrav...
Poslednja izmena od kefalo u Ned, 08. Feb 2009. 21:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

iParadox, neces izgubiti nista od funkcija ako uzmes telefon mimo provajdera pa se pretplatis posle toga kod njih na te funkcije. Razlika je samo u tome sto reko oglasa nemas garanciju i nisi vezan ugovorom za pretplatu i dodatne usluge dok ako uzmes preko provajdera imas i garanciju sto je ogroman plus. E sad, pitanje je samo da li ti zaista treba ta pretplata od 1000 i kusur dinara mesecno pored osnovne pretplate za paket na kom si. Ako se ne pretplatis onda si prakticno uzeo dumb telefon i ama bas nista ne dobijas. O tome se radi, sve to mozes sto bi imao sa BB-om ces dobiti sa svakim smart telefonom ali bez pretplate, bez ugovorne obaveze sa provajderom itd.

iParadox
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od iParadox »

ma meni ne treba to uopste, taj push mail da dobijam mejlove u real time... kao sto je reko KEFALO, samo odem na net pogledam mejl i cao zdravo.. to sam i ja mislio.. a pre ovo sto sam spomenuo vip, to sam reko zato sto BB nema nigde da se kupi sem kod nekog provajdera i preko oglasa sto mi je jako sumnjivo, mozda je kinesko i sta znas, a i nema garancije..
zar je vazno ?!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa oko cega se onda dvoumis? :? Ako ti vec ne treba jedina usluga zbog cega je BB to sto jeste ne vidim razloga zasto bi ga uzimao osim ako bas hoces da bacis pare...

iParadox
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od iParadox »

sad samo cekam ponedeljak, idem da vidim e71 pa cu smisliti sta cu......

sta kazete na iphone 3g ? jel vredi to ovde u srbiji ? mislim na funkciju njega
zar je vazno ?!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

BB je bitan samo onima koji imaju potrebe za BB uslugom, a vec sam pojasnio koja je to kategorija ljudi..
Prednost BB usluge je i kompresija podataka za 70 sto smanjuje protok, ali opet to je bitno samo ogranicenom krugu ljudi koji ne samo da primaju cesto mejlove vec i primaju velike mejlove..

Tu kompresiju moze a vrsi samo BB uredjaj, i zato se on moze samo kupiti kod operatera jer je bez operaterove podrske on obican telefon.

Znaci naravucenije.. ako nesto ne moze da se kupi na drugom mjestu, ne znaci po automatizmu i prednost, a ako i ima prednosti, to je za ogranicen krug ljudi..

Moja preporuka su ti Nokia E71, najbolji telefon u prosloj godini, i780 trenutno najbolja kupovina i HP ipaq 914.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa nemas ti neku posebnu funkciju na Iphone-u... Sve sto imas moze da se koristi ovde... Ako mislis na funkcije kao sto su ove na BB-u...
Nokia E71... Elegant, but deadly

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

iParadox, Iphone se ne uklapa previse u PDA pricu. On ima odlican touchscren i to mu je verovatno najbolja osobina. Medjutim Iphone ima par nedostataka koji mogu prilicno nervirati: nefunkcionalan bluetooth (nije moguce koristiti BT za razmenu fajlova sa drugim telefonima), nema USB mass storage rezim - svi fajlovi se razmenjuju preko odvratnog Itunes softvera itd.

I naravno Iphone se jos uvek ne prodaje legalno na nasem trzistu. Najveci deo primeraka koji mozes naci kod nas je skidan sa neke mreze, dekodiran, "jailbreakovan" itd.

Sto se tice BB funkcija - bez pretplate na BB servise kod telekoma, telenora ili VIP-a neces moci da koristis NISTA od BB specificnih f-ja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

i pored svega toga, office funkcije su mu... krajnje oskudne... ako ih i ima uopste... Ovde imas toliko predloga, a ti i dalje furas neki svoj fazon.. za koji 90% nas tvrdi da ne valja...Ali... The choice is yours to make...
Nokia E71... Elegant, but deadly

iParadox
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od iParadox »

nista od iphone-a.. sutra cu se odluciti.. e71 je i mozda nesto najbolje za sad
isto, sutra cu se naci sa nekim garijem sto prodaje BB za 280 evra, jeste sumnjivo ali provericu ja to..

hvala jos jos jos jednom
zar je vazno ?!

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

iParadox, E71 vs. I780 ;) Sad razmisli - Simb. vs. WM
:wink:
Nokia 5800XM

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Razlika u ceni je prilicna, a cini mi se da mu je premalo da daje 220-230 eura za I780 iako bih ga ja uzeo da imam dilemu kao on... Po meni je WM ogromna prednost u odnosu na Symbian + TS, al dobro.. To sam samo ja...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

iParadox,

Ja znam da si ti sad zagrijan za BB,ali bez pretplate operateru, tj. placanja BB usluge 1000 i nesto dindzi mjesecno, mimo potrosnje koju pravis za razgovore i SMS, taj telefon ti ne vrijedi nista, plus, uzimas ga bez garancije, a to je cista ekzotika koja ce se kasnije tesko servisirati...

Ali ako se gleda omjer ulozeno dobijeno , tu ti je i780 najbolji, a e71 ne vrijedi tih 90tak evra razlike za koliko moze da se nadje u radnji...
Plus na samsung dobijes 2 godine garancije...

Njegova jedina mana ti je sto nema blic, i malko slabiju bateriju, dok je sve ostalo isto ili bolje implementirano nego na e71.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Narode mozemo mi ovda da navodimo razloge i cinjenice do sutra,al' ako je decko odlucio i ako je zagrejan on ce kupiti BB pa da je ne znam ni ja sta...
Mi mu lepo predlozismo,navedosmo argumente itd.,sad je na njemu da odluci.Samo nadam se da zna da posle j.. nema k.. .
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori