Slazem se sa kapoeristom, imao sam W910i 8 meseci i odlican je fon, kamera je po danu ok, zvuk odlican. Imao sam probleme sa restartovanjem ali se to resilo ubacivanjem najnovijeg softvera (R1FA037 cini mi se). Baterija traje oko 2.5 dana uz normalno koriscenje. Jedina mana je (ovo se meni desilo, ne znam za druge) da se bocni deo telefona poceo guliti posle 5 meseci.
Sve u svemu dobar telefon za te pare.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
Wicker Man, u prinicipu sto jeftiniji, to bolje. Nisam ja trazio neki konkretan model, nego da vidim od onih koji su u tom cenovnom rangu (znam i ja sve te modele, nije da cujem prvi put za njih), koji ce kakvu preporuku dobiti.
Naravno, W910 i 5610 su telefoni (iako nisam fan slajdera) koje bih rado uzeo, medjutim, oni kostaju oko 20-ak hiljada. Ja sam pre za opciju da uzmem nesto 12,13-15000.
Razmisli o Samsungovim modelima. Konkretno M3510 ili E590. Jako dobar zvuk u slusalicama, dobar ekran, 3.5 mm (kod m3510). Samsung trenutno ima vrlo primamljive telefone po dobrim cenama.
mezzano, nemoj generalizovati - to ne vazi za sve Samsung modele. Mislim da je neko dao opis tog telefona ovde i na www.samsungmobile.rs. Moguce je da je moguce menjati teme na M3510.
tomas.hokenberi, evo, sad sam trazio na www.zedge.net, tamo nema nijedna tema za M3510, sto najverovatnije znaci, da ne podrzava ubacivanje pravljenih tema.
A i da ima tu mogucnost, Samsung nije (relana) opcija za mene.
Nazalost, meni je, mogucnost pravljenja tema jedna od najbitnijih stvari kod izbora telefona. Zato sam, unapred, iskljucio Samsung telefone jer, iako nisam imao prilike da vidim veliki broj modela, zapazio sam da su prilicno siromasni kada je u pitanju dopadljivost menija.
Tako da M3510, niti bilo koji drugi Samsung ne uzimam u obzir.
mezzano, pa prema tom kriterijumu izbor svedi na SE ili nokiu,a koji god da izberes neces pogresiti...moj predlog bi bio 6500 slide...ili od se npr k850 (do tada ce siguran sam kostati ispod 200e)
Malo sam upoređivao modele koji su mi, za sada, najinteresantniji (W910, W595, W580, 5310, 5220, 5610) i primetio da 5310 i 5610 imaju displeje sa 16miliona boja, a ostali modeli sa 262k boja. Pošto mi je kvalitetan displej bitan, interesuje me da li je to što je ekran u 16miliona boja velika prednost u kvalitetu ili ne mora da znači? Pretpostavljam da je što više boja, to bolje, ali da li je razlika drastična ili zanemarljiva? Ne znam kako bi se ponašao displej sa 16miliona boja kod prikazivanja prelaza između boja (na primer od crne ka beloj, gradient u photoshopu), da li bi prelaz bio "tečan", "postepen", ili bi se dešavalo kao kod mog K530, da bude "stepenast"?
Druga stvar. Slučajno sam našao neki katalog iz Tehnomobilea iz decembra 2008, i uporedio cene sa današnjim, pa sam video da je nekim modelima cena prilčno pala, dok kod nekih neznatno. Evo primera
mezzano, w580,5610,5310 su telefoni koji su ves skoro godinu dana na trzistu pa se time moze opisati njihov drasticniji pad cene u odnosu na 5220 koji je jos relativno mlad...
MIslim da je trenutno pravi trenutnak za kupovinu kod ovlascenih prodavaca jer je ojro neverovatno visok,pa cene preracunate u tu valutu izgledaju dosta povoljne!
W580 je sa ovom cenom oko 200e,a da ga kupujes na crno minimum bi ga platio 160e...
mezzano, mnogi ce povikati da je to jako bitno - ali 16M boja nije neka posebna prednost na ekranima od par inca. sve sto ima 64K i vise boja je sasvim OK. O broju boja, kod poredjenja dva modela, treba razmisljati, eventualno, ako su svi drugi parametri isti/priblizni.
Neki operativni sistemi za mobilne telefone, tacnije Windows Mobile koriste iskljucivo 64K boja, bez obzira sta ekran moze da prikaze. Npr. Samsung Omnia i I780, i mnogi drugi WM telefoni, imaju ekrane koji mogu da prikazu 256K boja, ali ih ne koriste vec samo 64K posto je to "feature" operativnog sistema.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.