Nokia 3120c vs. 6300
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Nokia 3120c vs. 6300
Koji od ova dva telefona uzeti? Bitne stavke su kvalitet kucista i tastature (za malo povecu ruku) i trajanje baterije. Ostalo je manje vise nebitno. Vise sam trenutno za 3120, ali sam na netu citao razlicita misljenja po pitanju kvaliteta kucista, s druge strane 6300 ima uzasnu bateriju... Drugi modeli nisu u opciji...
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Nema kompromisa... 6300 ima super kuciste, odlicnu tastaturu i ekran, ali je baterija abnormalno slaba. A 3120c ima lose kuciste generalno, kao i ekran ali ima dosta bolju bateriju. dakle, gledaj sta ti je vaznije... Nije strasno ako ti traje jedan CEO dan, a ne od 8-20
Nokia E71... Elegant, but deadly
6300 je delimicno izradjena od metala. tasteri su meki, veoma prijatni za kucanje i generalno posmatrano na ovom aparatu nit sta skripi nit krcka. sa 3120 nije bas takav slucaj. mada ima velike tastere kvalitet plastike je prilicno diskutabilan t.j. dosta je bila "krckava" bar na mom primerku. ako se odlucis za 6300 obavezno pogledaj crnu varijantu ovog aparata, koja po meni zaista izgleda odlicno a uz to i tastatura svetli belom bojom, za razliku od sive varijante kod koje je tastature plave boje.
- brain_damaged
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 19:56
3120 je po meni bolji... 6300 mi se nikako ne svidja, ni sivi ni crni ni zlatni -.- secam se kad sam kupovao telefon cale hteo da me nagovori da uzmem 6300 birao sam izmedju njega i k550 i uzeo sam k550...
a to da ga ima pola srbije istina je. samo kod mene u razredu 5 likova ima taj telefon
a spor je strašno...
a to da ga ima pola srbije istina je. samo kod mene u razredu 5 likova ima taj telefon
a spor je strašno...
Nokia N73
mb011,ako govorimo o "losem" kvalitetu izrade na 3120,onda to treeba shvatiti ovako:Nokia vec neko vreme konstantno prelazi na plastiku u svim modelima osim E serije i top modela kao sto su 8800 i slicno.3120 sam cackao i drzao ga u ruci.Nije on lose izradjen,vec je u odnosu na 6300 nekako plastican.6300 ima poklopac od metala,i deo prednje maske je od metala.Za razliku od njega,3120 zaista pomalo skripi i krcka kad se stegne rukom,ali tako je sa gotovo svim novijim Nokia telefonima.
Iskreno,meni licno je 3120 jedan od lepsih Nokia telefona,a svakako veoma isplativa kupovina,s obzirom na to sta sve nudi za relativno male pare.Ima solidan ekran,3g,solidnu kamericu,dobar plejer (ovde su jedino mana nestandardne 2,5mm sluske),lep oblik,ugodnu tastaturu....i bolju bateriju nego 6300.Ja se ne bih mnogo dvoumio i izabrao bih 3120.Pogotovo u crnoj boji.
Pozdrav
Iskreno,meni licno je 3120 jedan od lepsih Nokia telefona,a svakako veoma isplativa kupovina,s obzirom na to sta sve nudi za relativno male pare.Ima solidan ekran,3g,solidnu kamericu,dobar plejer (ovde su jedino mana nestandardne 2,5mm sluske),lep oblik,ugodnu tastaturu....i bolju bateriju nego 6300.Ja se ne bih mnogo dvoumio i izabrao bih 3120.Pogotovo u crnoj boji.
Pozdrav
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- brain_damaged
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 19:56
tehno maniac,
omg mogu da se kladim u šta oćeš da nije brži :S bar nije od mog telefona
cackao sam dva tri ta telefona cim udjem u memorijsku karticu moram da sacekam malo i onda ocitava. i tako svaki put. i nisam rekao generalno da je ružan nego se meni ne sviđa. uopšte ne volim nokije mada se ne bih bunio da imam neku
i to sto je uradjen od metala - pa ono nekom se svidja nekom ne... jednom drugu je riknuo ekran kod drugog osvetljenje na tastaturi ne radi i tastatura prekida povremeno :S znam da nije problem telefon sam od sebe nego su ga oni lupali ali eto čisto tako kažem da ja nemogu da ga poredim sa mojim telefonom koji je prošao sve ali bukvalno sve(od pada sa sprata na beton do potapanja u vodi)
omg mogu da se kladim u šta oćeš da nije brži :S bar nije od mog telefona
cackao sam dva tri ta telefona cim udjem u memorijsku karticu moram da sacekam malo i onda ocitava. i tako svaki put. i nisam rekao generalno da je ružan nego se meni ne sviđa. uopšte ne volim nokije mada se ne bih bunio da imam neku
i to sto je uradjen od metala - pa ono nekom se svidja nekom ne... jednom drugu je riknuo ekran kod drugog osvetljenje na tastaturi ne radi i tastatura prekida povremeno :S znam da nije problem telefon sam od sebe nego su ga oni lupali ali eto čisto tako kažem da ja nemogu da ga poredim sa mojim telefonom koji je prošao sve ali bukvalno sve(od pada sa sprata na beton do potapanja u vodi)
Nokia N73
tehno maniac, brain_damaged, bez uvrede,ali ovde smo da pomognemo coveku da se odluci,a ne da se prepucavamo.
Jeste 6300 okej telefon,ali je stariji model,i po meni je 3120 za manje para bolja kupovina,a i dizajn mu je dosta lepsi.
Sto se sporosti tice,mnogi su se na tom 6300 zalili na sve i svasta,i sklon sam da sumnjam da zato sto je to tako masovan telefon,svaka dzudza ga prodaje,i pitanje je kako su dekodirani i sta....Zato ima njih sa svakakvim problemima.Vidjao sam 6300 kome baterija jedva izdrzi 12 sati sa malo vise price,video sam jedan koji je katastrofalno spor,ali i par komada koji su sasvim ok,i lepo rade,i guraju 2 dana sa baterijom.
Na kraju krajeva,ipak 3120.Zbog svega sto sam naveo u prethodnom postu.
Jeste 6300 okej telefon,ali je stariji model,i po meni je 3120 za manje para bolja kupovina,a i dizajn mu je dosta lepsi.
Sto se sporosti tice,mnogi su se na tom 6300 zalili na sve i svasta,i sklon sam da sumnjam da zato sto je to tako masovan telefon,svaka dzudza ga prodaje,i pitanje je kako su dekodirani i sta....Zato ima njih sa svakakvim problemima.Vidjao sam 6300 kome baterija jedva izdrzi 12 sati sa malo vise price,video sam jedan koji je katastrofalno spor,ali i par komada koji su sasvim ok,i lepo rade,i guraju 2 dana sa baterijom.
Na kraju krajeva,ipak 3120.Zbog svega sto sam naveo u prethodnom postu.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
hvala na odgovorima. mislim da sam blizi 3120c.
takodje oko metalnog kucista kod 6300 - moj drug ima crnu verziju, i iako bas vodi racuna (futrolica itd.) posle mesec dana je krenula boja da se skida - fon je uzeo u mts-u tako da je sve regularno. jednostavno na nekim delovima (koje najcesce koristi, kao i poklopac baterije) sada je neka braonkasta nijansa... tako da i metalno kuciste ima svojih mana
takodje oko metalnog kucista kod 6300 - moj drug ima crnu verziju, i iako bas vodi racuna (futrolica itd.) posle mesec dana je krenula boja da se skida - fon je uzeo u mts-u tako da je sve regularno. jednostavno na nekim delovima (koje najcesce koristi, kao i poklopac baterije) sada je neka braonkasta nijansa... tako da i metalno kuciste ima svojih mana