Look: Omnia izgleda daleko bolje, elegantnije, i prijatnije... Lepse lezi u ruci, a i sam kvalitet izrade je na vrhunskom nivou... Plastika na 5800 jeste ok, al ne moze da se meri sa Omniom...
Display: Ovo je naravno najvaznija stavka kod oba telefona, te cu se ovim najvise pozabaviti... Ekrani su na oba telefona odlicni, iako je onaj na 5800 malo bolji (to se dalo ocekivati). Oba ekrana odlicno rade kad je dodir u pitanju, i nema neke velike razlike.

Multimedija: U ovom segmentu, Nokia odnosi pobedu... Ne skroz, ali je odnosi... Kad je muzika u pitanju, 5800 je stvarno super...

Funkcionalnost: Ne znam sta se ovde moze reci... WM protiv symbiana... nema svrhe porediti, jer sve ima svoje prednosti i mane

Baterija: Meni baterija traje OKO 2 dana... Ovo oko naglasavam, jer nekad ne izdrzi ni dan ipo (preteram sa njakanjem),a nekad i 2...

Kamere: Nisu bas najbolje u ponudi... Od one na 5800 je cak i N73 bio bolji

A na Omniji... Pa danju je sasvim solidna, dok nocu... pfr...

Za kucanje poruka treba vremena, jer nije lako kucati bez gledanja... na omniji imate veliki izbor tastatura, pa radite kako vam milo... na 5800 sam video qwerty i obicnu (mozda nisam video vise, to ne znaci da ih nema)...

Generalno, to je direktno poredjenje...

Ja bih opet uzeo omniu kad bih imao izbor...

Generalno, proslo me je ludilo sa cuvanjem slika i tako dalje, mozda poneka pesma, i to je to

E da, jos jedna meni bitna stavka... Nema toliko Omnia... bar ih ja nisam video... a 5800...Vec sad ih ima na svakom cosku