Nokia 5800 vs Samsung Omnia I900

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Nokia 5800 vs Samsung Omnia I900

Post od kapoerista90 »

Prvo da naglasim, ovo NIJE pitanje, vec jedno poredjenje :) Trazeno je da ih uporedim ako imam priliku, i evo rezultata :)

Look: Omnia izgleda daleko bolje, elegantnije, i prijatnije... Lepse lezi u ruci, a i sam kvalitet izrade je na vrhunskom nivou... Plastika na 5800 jeste ok, al ne moze da se meri sa Omniom...

Display: Ovo je naravno najvaznija stavka kod oba telefona, te cu se ovim najvise pozabaviti... Ekrani su na oba telefona odlicni, iako je onaj na 5800 malo bolji (to se dalo ocekivati). Oba ekrana odlicno rade kad je dodir u pitanju, i nema neke velike razlike. :) Oba su precizna, iako na 5800 nekad ume da "preskoci" dodir... Gledanje klipova je na oba ekrana milina, ali je omnijin ekran veci te je nekako prijatnije :)

Multimedija: U ovom segmentu, Nokia odnosi pobedu... Ne skroz, ali je odnosi... Kad je muzika u pitanju, 5800 je stvarno super... :) Ni drajveri na omniji mislim da mu ne bi prisli. To ne znaci da je na I900 losa... naprotiv.. i po default-u je ok, a videcu jos kako je sa nekim programima,ako bude promene uopste. :) Kamera je i na papiru i u stvarnosti bolja na omiji... Iako nije onog kvaliteta kao na npr G810 ili N82, moze da posluzi u nekim situacijama... Na 5800 kamera nije losa, al podosta podseca na onu sa E71, i na tome bi se moglo poraditi...

Funkcionalnost: Ne znam sta se ovde moze reci... WM protiv symbiana... nema svrhe porediti, jer sve ima svoje prednosti i mane :) Dakle, samo cu pricati o brzini aparata... Nista vise... I jedan i drugi su super u tom segmentu... Omnia ne kuca, i ne usporava i kad je aktivirano sve sto mozete naci na telefonu i van njega (ukljucujuci i sporet :D)... A to se moze reci i za 5800... :)

Baterija: Meni baterija traje OKO 2 dana... Ovo oko naglasavam, jer nekad ne izdrzi ni dan ipo (preteram sa njakanjem),a nekad i 2... :) Sve u svemu, rekao sam jos dok sam je uzimao da ako moze izgura jedan ceo dan, srecan sam, sve preko toga je plus. :) Za 5800 ne znam tacno, jer ga cackam na momente, a ne stalno, te ne mogu oceniti :)

Kamere: Nisu bas najbolje u ponudi... Od one na 5800 je cak i N73 bio bolji :)
A na Omniji... Pa danju je sasvim solidna, dok nocu... pfr... :) propast... DOduse, face recognition vadi stvar, kad je samofotkanje u pitanju :) ili neke devojke ;)

Za kucanje poruka treba vremena, jer nije lako kucati bez gledanja... na omniji imate veliki izbor tastatura, pa radite kako vam milo... na 5800 sam video qwerty i obicnu (mozda nisam video vise, to ne znaci da ih nema)... :) Dakle, omnia odnosi pobedu...

Generalno, to je direktno poredjenje... :) za sva pitanja, tu sam... :)

Ja bih opet uzeo omniu kad bih imao izbor... :)
Generalno, proslo me je ludilo sa cuvanjem slika i tako dalje, mozda poneka pesma, i to je to :) za muziku imam Ipod, pa mi ni za to ne treba tel... :)

E da, jos jedna meni bitna stavka... Nema toliko Omnia... bar ih ja nisam video... a 5800...Vec sad ih ima na svakom cosku :| To je po meni jos jedan plus za Omniu :D :D :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa normalno da ima mnogo vise 5800 jer je cena debelo na njenoj strani,omnia se u legalnm radnjama krece oko 500e,dok je 5800 oko 350e...tako da ako se gleda kroz cenu 5800 je mnogo povoljnija kupovina (barem po meni),a pored svega nas narod ceni
sto je to ipak jelte Nokia
sto je to ipak Nokia,ali kao Iphone :lol: a to je trendy
ma bolja je Nokia od iphona... :lol: :lol: :lol:
D500&E71

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ma ja nikada 5800 ne bih ni pogledao pored Omnie.
kapoerista90, Nego dobar review (malo pristrasan :D ) ,ali brate ovoliki emotikoni?Tebi bas veselo? :D :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

uvek i svuda :D :D A i odredjeni lepi momenti koji su prethodili pisanju ovog posta su mi naterali osmeh na lice :)
Trudio sam se da budem sto realniji, da ne ispadne omnia bolja zato sto je moja, vec da sve bude fer :) Mada se neke stvari prosto namecu, i koliko god zeleo da im se odupres, prosto moras priznati da je tako :) Pa cak i drugarica ciaj je 5800 samo moj cacka :) telefon mislim :lol:
Nokia E71... Elegant, but deadly

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Da, da, da cacka telefon :lol: :lol: Napisao si da je Omnijin ekran vec, a koliko ja znam oba imaju 3,2 incha , ili se ja to varam ?? :)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Kako sa obicnog reviewa predjosmo na "cackanje" ? :D
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Omnia je po mom mišljenju bolja. Prije svega, djeluje ozbiljnije, dok Tube izgleda više "mladalački" a ja mrzim sve što vole mladi :). Zaista, Omnia ima mnogo prefinjeniji izgled. WinMO je osvježenje od Symbiana koji koristim godinama. Kvalitet izrade je bolji. Kamera je bolja. Itd. Jedinom prednosti Tube-a smatram rezoluciju displeja - meni je displej izgledao kvalitetnije nego na Omniji. Čačkanje je uvijek bila glavna zanimacija :lol: .
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Odgovori