E71 vs 5800 xpressmusic
E71 vs 5800 xpressmusic
Nokia-u e71 imam vec par meseci i vrlo sam zadovoljan, elem, zeleo bih da cujem vase misljenje da li je menjati za 5800, jer mi se ukazala prilika, uzevsi u obzir da mi qwerty(z) tastatura nije toliko bitna, vec sama funkcionalnost telefona.... Molim da na kraju svakog posta ostavite vas izbor.... Hvala
Izmenila Ninolina:: premeštena tema u odeljak Poređenje modela...
Izmenila Ninolina:: premeštena tema u odeljak Poređenje modela...
Ja sam se nasao u slicnoj dilemi kao i ti, kada sam otisao u Alpha Copy, sa ciljem da kupim 5800 ugledao sam e71 koji me prosto kupio malo "cudnijim" izgledom" i mnogo boljom izradom ali sam iz radnje izasao kao ponosni vlasnik 5800
ja mogu da ti navedem sa moje tacke gledista dobre i lose strane 5800 a ti znas kakav ti je telefon pa odluci...
))
+ogroman displej odlicne rezolucije
+super TS sa pozadinskom vibracijom tako da se vrlo brzo naviknes ja sad uzmem neki drugi tel tapkam po ekranu ko blesav
-jako losa vidljivost na suncu na granici upotrebljivosti sto je za TS telefone jako zeznuto jer ne mozes tastaturu da bodes napame
+-za bateriju nisam siguran posto ga imam tek 10ak dana ali kretala se od 1.5-3 dana
+smekerica, tj estetska pojava svi ga zagledaju pitaju sta je i sl..
))))
+iako je od ciste plastike super je kompaktan i utegnut (bar meni mada se i zale)
-nije bas neki zvuk u slusalici tj za razgovor
+stereo zvucnici koji bukvalno ubijaju
-to sto su me ispalili za neku opremu u ovlasvenom servisu navodno sad ne ide futrola i rezervna olovka
-za moj ukus malo veci gabarit ali ne za nosenje nego npr. kada kucas poruku jednom rukom palac moras da izmaltretiras maksimalno jer je tastatura u dnu ekrana a dugme za potvrdu zavrsetka pisanja u samom vrhu tako da je malo i neprijatno
e sad ovako moze u nedogled ali ove stvari prosto bodu oci koliko su dobre tj lose
ti ipka nejbolje znas kakav je tvoj el mada po onome sto sam ja video 60/40 za 5800
ako te nesto interesuje pitaj

ja mogu da ti navedem sa moje tacke gledista dobre i lose strane 5800 a ti znas kakav ti je telefon pa odluci...

+ogroman displej odlicne rezolucije
+super TS sa pozadinskom vibracijom tako da se vrlo brzo naviknes ja sad uzmem neki drugi tel tapkam po ekranu ko blesav
-jako losa vidljivost na suncu na granici upotrebljivosti sto je za TS telefone jako zeznuto jer ne mozes tastaturu da bodes napame
+-za bateriju nisam siguran posto ga imam tek 10ak dana ali kretala se od 1.5-3 dana
+smekerica, tj estetska pojava svi ga zagledaju pitaju sta je i sl..

+iako je od ciste plastike super je kompaktan i utegnut (bar meni mada se i zale)
-nije bas neki zvuk u slusalici tj za razgovor
+stereo zvucnici koji bukvalno ubijaju
-to sto su me ispalili za neku opremu u ovlasvenom servisu navodno sad ne ide futrola i rezervna olovka
-za moj ukus malo veci gabarit ali ne za nosenje nego npr. kada kucas poruku jednom rukom palac moras da izmaltretiras maksimalno jer je tastatura u dnu ekrana a dugme za potvrdu zavrsetka pisanja u samom vrhu tako da je malo i neprijatno
e sad ovako moze u nedogled ali ove stvari prosto bodu oci koliko su dobre tj lose
ti ipka nejbolje znas kakav je tvoj el mada po onome sto sam ja video 60/40 za 5800

ako te nesto interesuje pitaj

Ja bih pre isao na E71 jer je kvalitetnije odradjen, ima dosta jaku bateriju, displej, iako manji od starije brace iz E serije, ima odlicnu vidljivost, QWERTY tastatura koja je veoma zahvalna kada se covek navikne na nju, tanak i fino lezi u saci ( barem u mojoj
).
E sad muzicki je siromasniji od 5800 ali opet ako dokupis neke kvalitetnije slusalice mozda moze da se poboljsa i u tom sektoru. Naravno oba telefona imaju losu kameru tako da od nje ne treba ocekivati neke preterano dobre rezultate.

E sad muzicki je siromasniji od 5800 ali opet ako dokupis neke kvalitetnije slusalice mozda moze da se poboljsa i u tom sektoru. Naravno oba telefona imaju losu kameru tako da od nje ne treba ocekivati neke preterano dobre rezultate.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
stegula, Ova dva telefona nikako ne mogu da se porede kao kompletni modeli,oni su dva potpuno "razlicita sveta".Meni se cini da ti vec planiras menjati E71 samo cekas nasu potvrdu.Ako ti je bitna multimedia i sve sto ide pride uz to onda menjaj.
Ja licno nikada,ali nikada ne bih dao masinu kakva je E71 za plasticni 5800.
Ja licno nikada,ali nikada ne bih dao masinu kakva je E71 za plasticni 5800.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
stegula, kolega Wicker Man ima pravo . . . Ni ja nikad ne bih menjao E71 za igracku
i E71 je isto bolji telefon on 5800
Glas za N71
(mali offtopic) Dajte ljudi ovo nije normalno koliko su precenili Nokiu 5800
bez uvrede korisnicima ali taj telefon pocinje da mi se gadi
Eto toliko...

(mali offtopic) Dajte ljudi ovo nije normalno koliko su precenili Nokiu 5800

Eto toliko...
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob
- ixtis
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
- :: Galaxy J5
Ne znam, ali to što nešto tebi počinje da se gadi ne predstavlja nikakav reper da to nešto i ne valja.Super Sayian napisao:...Ni ja nikad ne bih menjao E71 za igracku .... bez uvrede korisnicima ali taj telefon pocinje da mi se gadi...
To što mu je cena takva, je posledica potražnje. To je bar prosto.
Ali lupiti da je ovaj telefon igračka, meni samo govori o stručnosti osobe koja je ovako nešto tropnula. Toliko o znanju i stručnosti.

A što se tiče plastične izrade, pa iskreno, time se većina Nokijinih modela može podičiti (sem Exx serije).
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
e71, po mnogima odličan dizajn i izrada, to stoji, ali po mom mišljenju mnogo zaostaje za svojim prethodnicima e61(i). pola godine sam imao e61 i znam o cemu govorim, odnosno smanjenjem dimenzija su po mom mišljenju debelo osakatili ovaj, inače prelep, telefon jer je sada ekran premali. ok, noviji je symbian, ali symbian je symbian i nema tu nekih revolucionarnih promena od verzije do verzije. lično ga ne bih uzeo, iako mi je veoma lep, ali to mi nikako nije presudno.
e sad, 5800 sam pre izvesnog vremena dobio na poklon. pošto sam znao da ću ga dobiti, unapred sam planirao da ga prodam jer već imam htc touch pro i n73 music edition. ali otkad sam ga dobio, situacija se drastično promenila u mojoj glavi. htc jeste telefon nad telefonima, ali windows mobile meni nikako nije za šetnju ulicom, kretanje po gradu i aktivno korišćenje. previše je komplikovan. ima to svojih čari, ali to je za ljude koji će sedeti kod kuće, instalirati mu različite programe i zezancije, tweakovati ga, isprobavati kuvane romove i slično.
zato sam odlučio da prodam touch pro, što će se i desiti danas-sutra ako bog da
, dok će na njegovo mesto doći 5800. verovatno se neko pita zašto i misli da nisam normalan. ovaj telefon se odlično pokazao u ovih par nedelja, alfanumerička tastatura je odlična i brza, navikao sam se bukvalno za 2-3 dana da kucam kao na standardnoj alfanumeričkoj tastaturi. opera mini je odlična za surf internetom (koristim 066 kontrola troškova i nikad ne potrošim celih 100mb), smartmovie strava za filmove (opušteno možete prebaciti nekompresovan divx sa titlom i gledati), a polako dolazi sve više i više aplikacija za ovaj telefon. o slušanju muzike ne moram ni da pričam, zvuk je sasvim solidan, čak i uz fabrički isporučene slušalice, a autonomija baterije odlična. ekran je zaista odličan i kritike iz prethodnih postova nimalo ne piju vodu. jedino kamera jeste teški shit, ali ne može sve biti odlično. zato ću n73 me zameniti sa n82, pošto svakako koristim 2 telefona, i rešio sam tako sve probleme
nadam se da nisam previše smorio, ali eto to je neko moje mišljenje, nadam se da će pomoći.
e sad, 5800 sam pre izvesnog vremena dobio na poklon. pošto sam znao da ću ga dobiti, unapred sam planirao da ga prodam jer već imam htc touch pro i n73 music edition. ali otkad sam ga dobio, situacija se drastično promenila u mojoj glavi. htc jeste telefon nad telefonima, ali windows mobile meni nikako nije za šetnju ulicom, kretanje po gradu i aktivno korišćenje. previše je komplikovan. ima to svojih čari, ali to je za ljude koji će sedeti kod kuće, instalirati mu različite programe i zezancije, tweakovati ga, isprobavati kuvane romove i slično.
zato sam odlučio da prodam touch pro, što će se i desiti danas-sutra ako bog da

nadam se da nisam previše smorio, ali eto to je neko moje mišljenje, nadam se da će pomoći.
::luv phonez::