duel n95 ili n85
duel n95 ili n85
citao sam da su po funkcijama identicni ali neznam po velicini dali je n95 veci malo,posto inace su mi lepsi veliki telefoni. po vama koji je bolji i zasto???
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
Pa pazi . . . . Ako uzimas uzimas N95 8G i to je jako dobar telefon . . . . ali je malo omatoreo.
Za N85 ne mogu nista da ti kazem jer ga nikad nisam video niko ga ne koristi (redak je telefon ) ali je noviji tako da bez obzira sto ga nisam nikad video ja sam za N85
Za N85 ne mogu nista da ti kazem jer ga nikad nisam video niko ga ne koristi (redak je telefon ) ali je noviji tako da bez obzira sto ga nisam nikad video ja sam za N85
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Ja bih bez razmišljanja uzeo N85... Noviji model, ima noviji Symbian, ne vuče ga svako živi, za više novca ćeš ga prodati kad ga budeš mijenjao, ljepšeg je dizajna (po meni), na papiru ima nešto bolji ekran (neka drugačija tehnologija, ne razumijem se tako puno). Eto, malo li je! 
Pozdrav!

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Evo, ja imam N85 i preporucio bih ti taj telefon... Ali, on je manjih dimenzija od N95 i N95 8GB... Cak deluje manje nego sto i jeste.
E sad... N95 nema nikakve prednosti u odnosu na njegovog naslednika N85, dok N95 8GB ima veci ekran... Pa ako ti je to bitno, znas sta ti je ciniti.
E sad... N95 nema nikakve prednosti u odnosu na njegovog naslednika N85, dok N95 8GB ima veci ekran... Pa ako ti je to bitno, znas sta ti je ciniti.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
kao prvo, prava bitka mislim da je izmedju N85 i N95 8gb.Ta dva telefona imaju slicne cene, a N95 je vec malo zastareo telefon.
N85 je odlican telefon, ali ima nekoliko mana. Prva ima manji ekran u odnosu na N95 8gb za pola cm, sto je za mobilni telefon poprilicna razlika. Ekran nije TFT kao N95 8gb, vec je AMOLED, sto mu daje bolji kvalitet slike, ali zato pod suncem se nista zivo ne vidi. Znaci ako si napolju na suncu, namucices se da vidis ista na tom telefonu. Takodje dugmici su mu skoro skroz ravni, i tesko moze prstima da se oseti kada slepo kucas. Kod N95 8gb su dosta izrazeniji.
Kamera nije nesto ekstra kod N85, ali ni N95 8gb nije bas da ima naj najbolju kameru.
Po meni mozes da uzmes N85. Noviji je telefon (ako je to ikakva prednost), a mane koje sam naveo nisu bas neke mane, i ako ti ne smetaju, onda uzmi. Ono sto mi se isto vise svidja kod N85 je sto je malo uzi i tanji telefon.
Takodje, N85 ima dodatni memoriski slot. Tako da uz 8gb mozes eventualno da dodas jos 8gb. Dok N95 8gb nema dodatni slot. Do duse, meni licno vise od 8gb ne treba.
N85 je odlican telefon, ali ima nekoliko mana. Prva ima manji ekran u odnosu na N95 8gb za pola cm, sto je za mobilni telefon poprilicna razlika. Ekran nije TFT kao N95 8gb, vec je AMOLED, sto mu daje bolji kvalitet slike, ali zato pod suncem se nista zivo ne vidi. Znaci ako si napolju na suncu, namucices se da vidis ista na tom telefonu. Takodje dugmici su mu skoro skroz ravni, i tesko moze prstima da se oseti kada slepo kucas. Kod N95 8gb su dosta izrazeniji.
Kamera nije nesto ekstra kod N85, ali ni N95 8gb nije bas da ima naj najbolju kameru.
Po meni mozes da uzmes N85. Noviji je telefon (ako je to ikakva prednost), a mane koje sam naveo nisu bas neke mane, i ako ti ne smetaju, onda uzmi. Ono sto mi se isto vise svidja kod N85 je sto je malo uzi i tanji telefon.
Takodje, N85 ima dodatni memoriski slot. Tako da uz 8gb mozes eventualno da dodas jos 8gb. Dok N95 8gb nema dodatni slot. Do duse, meni licno vise od 8gb ne treba.
- kapoerista90
- Expert
da, u pravu si. Poenta moja je da na N85 imas 8gb, i mozes da prosiris memoriju. Na N95 8gb imas "samo" 8gb, i ne mozes da prosiris vise. Na stranu da li je nekom potrebno vise od 8gb.loki13 napisao:Achilles, na n85 mozes imati 16 gb jedino ako uzmes i karticu od 16gb,u njemu je klasican micro sd slot,ali u originalnom pakovanju ide kartica od 8gb (nema internu memoriju od 8gb)....
Pa nije bas. Ti ako imas monitor od 17" u rezoluciji 1280x1024, i 19" 1280x1024, jel tebi to isto?kapoerista90 napisao:A i to sto je ekran na N95 8gb ne znaci nista, zato sto je rezolucija ista kao na N82 koji ima 2.4 ekran, tako da moze samo malo gore da izgleda slika, nista vise
Ne kazem ja da je kvalitet slike bolji na N95 8gb, sto zbog rezolucije (sto je iskreno zanemarljivo), sto zbog tft-a, ali je ipak bolje kada imas malo veci display. Jednostavno je preglednije, ako nista drugo zbog gledanja filmova.
Poslednja izmena od Achilles u Sre, 17. Jun 2009. 03:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Ја имам н82 и стварно за филмове сасвим довољно,не напрежем пуно очи,тако да то за филмове,да је боље,можда нешто врло мало,а ипак је важна оштрина слике.Achilles napisao:Ne kazem ja da je kvalitet slike bolji na N95 8gb, sto zbog rezolucije (sto je iskreno zanemarljivo), sto zbog tft-a, ali je ipak bolje kada imas malo veci display. Jednostavno je preglednije, ako nista drugo zbog gledanja filmova.

Nokia 6220 Classic
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
dusan92, evo ja imam N95 8GB, i savršeno sam zadovoljna svim funkcijama i mogućnostima kao i količinom memorije, a iako možda ne bi rekao s obzirom da sam žensko, ja sam jako zahtevan korisnik... N85 jeste noviji telefon i ima malo noviji interface i dizajn, ali je N95 8GB i dalje najkompletniji Nokia telefon... Stoga, razmisli... ali kao što su prethodni postovi savetovali, svakako ćeš lakše prodati N85 i nije toliko sveprisutan na ulicama... Ako često menjaš telefone prednost bih dala N85-ici... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Bez razmišljanja n85. Telefon ima noviji symbian (koji je brži, optimizovaniji je i baterija traje duže, prepun je prelepih animacija u Vista fazonu), kamera je zaštićena i ima dual LED blic (N95 ima jedan) koji može da se upoptrebi i tokom snimanja, kvalitetniji displey, hot-swap mogućnost kod N85 itd... Jednostavno, po meni N95 8GB nema šta da traži pored N85...
Inače, ne bih se ni ja složio da je N95 8GB najkompletniji telefon, pre bih tu titulu dodelio N96 iako mnogi smatraju da on može da posluži samo kao lopata za otklanjanje snežnih nanosa....

Inače, ne bih se ni ja složio da je N95 8GB najkompletniji telefon, pre bih tu titulu dodelio N96 iako mnogi smatraju da on može da posluži samo kao lopata za otklanjanje snežnih nanosa....
N96 je katastrofa telefon. U stvari... ajde da ne preterujem. Generalno nije los. Ukoliko bih ga dobio na poklon, sigurno da bih ga koristio, ali...
Taj telefon je napravljen kao nov model N serije, a zaista nema nekakva posebna poboljsanja. kamera je malo kvalitetnija, baterija je SLABIJA (svega 950mah, sto je za telefon ove vrste premalo). I za sve to su odvalili cenu... stvarno preskup telefon. Takodje recimo nema neke sitnice, recimo ne moze da se puni preko usb-a... ne vidim zar je to toliko tesko namestiti na telefon.
Po meni najbolji telefon ove vrste (smartphone sa obicnom tastaturom, bez TS) je samsung i8510 innov8. E taj telefon jednostavno ima SVE. Jedinu zamerku koju imam za taj tel je sto neki modeli imaju bateriju od 1200mah, a neki od svega 1000mah, i u tom slucaju najvise 2 dana moze da traje... ali sto se tice samih specifikacija, po meni je najbolji.
Taj telefon je napravljen kao nov model N serije, a zaista nema nekakva posebna poboljsanja. kamera je malo kvalitetnija, baterija je SLABIJA (svega 950mah, sto je za telefon ove vrste premalo). I za sve to su odvalili cenu... stvarno preskup telefon. Takodje recimo nema neke sitnice, recimo ne moze da se puni preko usb-a... ne vidim zar je to toliko tesko namestiti na telefon.
Po meni najbolji telefon ove vrste (smartphone sa obicnom tastaturom, bez TS) je samsung i8510 innov8. E taj telefon jednostavno ima SVE. Jedinu zamerku koju imam za taj tel je sto neki modeli imaju bateriju od 1200mah, a neki od svega 1000mah, i u tom slucaju najvise 2 dana moze da traje... ali sto se tice samih specifikacija, po meni je najbolji.
- kapoerista90
- Expert