Koji model uzeti za najbolju muziku
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 15:46
Koji model uzeti za najbolju muziku
Cao svima,
Nije mi bas jasno zasto, ali imam utisak da malo ljudi ovde koristi mobilne telefone za slusanje muzike. Bar se na ovom forumu kvalitet zvuka retko uzima kao bitan kriterijum pri izboru telefona.
Nadam se da gresim i da cu dobiti dosta korisnih predloga na ovu temu :)
Elem, ja vec par godina koristim Nokia N81 bas zbog odlicnog zvuka, ali vreme je da se ovaj telefon menja...sta predlazete?
Imam dobre slusalice koje bih koristio uz novi model, tako da me samo zanima sam kvalitet zvuka na telefonu.
Kvalitet kamere mi je nebitan, cak moze da bude i telefon bez kamere sto se mene tice.
Nije mi bas jasno zasto, ali imam utisak da malo ljudi ovde koristi mobilne telefone za slusanje muzike. Bar se na ovom forumu kvalitet zvuka retko uzima kao bitan kriterijum pri izboru telefona.
Nadam se da gresim i da cu dobiti dosta korisnih predloga na ovu temu :)
Elem, ja vec par godina koristim Nokia N81 bas zbog odlicnog zvuka, ali vreme je da se ovaj telefon menja...sta predlazete?
Imam dobre slusalice koje bih koristio uz novi model, tako da me samo zanima sam kvalitet zvuka na telefonu.
Kvalitet kamere mi je nebitan, cak moze da bude i telefon bez kamere sto se mene tice.
-
- Slučajni prolaznik
hvala, a da li je medju tim modelima koje si probao bio i N81? 
inace, recimo da se u ovom postu fokusiramo samo na kvalitet zvuka u slusalicama, posto me zvuk preko zvucnika takodje ne zanima.
i nek cena bude irelevantna, mada je to bitan faktor, ali pricamo o kvalitetu zvuka, a svako ce sebi odabrati cenu koja mu odgovara.

inace, recimo da se u ovom postu fokusiramo samo na kvalitet zvuka u slusalicama, posto me zvuk preko zvucnika takodje ne zanima.
i nek cena bude irelevantna, mada je to bitan faktor, ali pricamo o kvalitetu zvuka, a svako ce sebi odabrati cenu koja mu odgovara.
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Nokia 5800 je odlicna kad je zvuk u pitanju. Cak sam citao da su ljudima stavljali slusalice, i muziku sa Ipod nano-a i 5800, i da je pobedio 5800 (naravno, nisu znali sta je sta).
Ili pogledaj samsung F400... Odlican zvuk, nije skup, a na sve to ima i Beng&Olufsen cip za zvuk, i moram priznati da uz dobre sluske, daje vrhunske rezultate
Ili pogledaj samsung F400... Odlican zvuk, nije skup, a na sve to ima i Beng&Olufsen cip za zvuk, i moram priznati da uz dobre sluske, daje vrhunske rezultate

Nokia E71... Elegant, but deadly
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Nokia n85,n79,zatim svi jaci samsung modeli imaju fenomenalan zvuk i780,omnia,f400,g800 pa cak i i550,onda svi novije symbian nokie ukljucujuci i e sreiju,n86,sony ericsson w980... 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Re: Koji model uzeti za najbolju muziku
Ne bih se slozio sa tobom tugaston_bgd napisao:Cao svima,
.

Ja bih ti preporucio 5800,imam je od nedavno i jednostavno sam odusevljen iako sam bjezao od touch screen telefona,memorije da ti nikad ne zahvali, strava zvuk+ekran za gledanje spotova/koncerata.. barem ja tako radim. Za tu cijenu je po meni best buy.
.
Re: Koji model uzeti za najbolju muziku
Sad da, nekad je bilo drukčije...gaston_bgd napisao:Bar se na ovom forumu kvalitet zvuka retko uzima kao bitan kriterijum pri izboru telefona.
Teško će ti neko dati preporuku za n81 zamenu... tj.baš dobar sound.
Nekako mi je za "kvalitet" zvuka uvek tu SE W serija (koristio sam w550 i w950), danas - w995, dumb ali sjajan, to bih izabrao. Korisnika nema, use net

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
I meni je walkman serija uvijek ulivala sigurnost za dobar zvuk,a w995 mi je strasno privlacan i po dizajnu i funkcijama,jes' da nije smart,ali zato su se NAJZAD smilovali da stave 3,5 mm..+ Wifi + 8.1 mp kamerica, muzicke kontrole sa strane (nekad sam to obozavao na 5300
)... Mnogo pluseva,samo jedan minus za vecinu - a to je cijena 

.
-
- Slučajni prolaznik
hvala svima.
zaboravio sam da spomenem da imam i W980...razocarao me je kad je zvuk u pitanju. s istim slusalicama koje koristim i na N81, zvuk bukvalno ne moze da se uporedi...u korist N81 naravno.
pretpostavljam da je to dosta subjektivno, nekome bi se mozda vise dopao zvuk na walkman telefonima, meni ne, mada sam oduvek bio SE fan.
znaci 5800...bilo bi super kad bi se javio neki vlasnik 5800 a da je imao prilike da cuje zvuk i N81 pre toga...
zaboravio sam da spomenem da imam i W980...razocarao me je kad je zvuk u pitanju. s istim slusalicama koje koristim i na N81, zvuk bukvalno ne moze da se uporedi...u korist N81 naravno.
pretpostavljam da je to dosta subjektivno, nekome bi se mozda vise dopao zvuk na walkman telefonima, meni ne, mada sam oduvek bio SE fan.
znaci 5800...bilo bi super kad bi se javio neki vlasnik 5800 a da je imao prilike da cuje zvuk i N81 pre toga...
Motoman, pretpostavljam da čovjek želi noviji model, obzirom da mijenja N81 koji ima odličan zvuk (po njemu). Logično mi je da tražiš noviji model, jelte, gaston_bgd? Ja sam po Internetu čitao da N96 rastura kvalitetom zvuka, a takođe i iPhone 3G. Nažalost, nisam provjerio u praksi. Zašto ne bi otišao do neke prodavnice i uporedio reprodukciju sa svojom N81? Mislim da će ti to najbolje pomoći. Vidi Samsung Serenatu, navodno je neprevaziđena po zvuku na slušalicama (dobijaju se kick-ass B&O slušalice). Doduše, telefon je 500+€
.
Pozdrav!

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
-
- Slučajni prolaznik
@motoman
hvala na savetu, ali vincent je u pravu, ja bih neki noviji model...ne mora da ima najbolju kameru, najbolji OS i slicno, ali ipak bi trebao da bude malo kompletniji model od W950.
@vincent
svidja mi se tvoj avatar
izgleda da si u pravu i da je najbolji nacin otici u neki shop i to isprobati...ali pitanje je u koji shop? ko ima sve te modele i pritom je raspolozen da me pusti da ih cackam i preslusavam muziku? najbolje bi bilo preslusati jednu istu pesmu na svim modelima, ali kako to izvesti u radnji? u tome je problem...zato sam mislio da ovde saznam od ljudi koji su mozda imali tu privilegiju da isprobaju vise modela, mozda ovde ima ljudi koji rade u radnji ili tako nesto...thanks anyway
inace, ja vec imam super sluske, tako da mi nije prioritet da uz telefon dobijem dobre sluske.
hvala na savetu, ali vincent je u pravu, ja bih neki noviji model...ne mora da ima najbolju kameru, najbolji OS i slicno, ali ipak bi trebao da bude malo kompletniji model od W950.
@vincent
svidja mi se tvoj avatar

gaston_bgd, hvala, ima nas
. Po meni to jeste najbolji način, posebno s obzirom na činjenicu da mnogi od nas nisu isprobali lično modele koji se hvale, pa ti ne možemo najbolje pomoći. Dok se ne jave oni koji jesu probali novije "muzičke" modele, daću ti uputstvo kako da odradiš ovo što ja predlažem:
1. U svoj telefon ubaciš pjesmu koju želiš da preslušaš na svim modelima radi usporedbe.
2. Onda obiđeš prodavnice da vidiš koja ima tražene modele na gomili (ne mora ih imati sve, bar neke, pa ćeš ići i u druge radnje za ostale modele
).
3. Uđeš
i kažeš prodavačici/cu da bi uključio i pročačkao te modele jer ti treba novi telefon.
4. Ako te ne shvati ozbiljno i ne da ti da ih probaš, ti u rikverc pa u iduću radnju (tehnika dovedena do savršenstva od strane člana miodrage, takođe ljubitelja mog avatara
).
5. Gdje te finally puste da probaš modele, ti prebaciš preko bluetootha pjesmu (good luck with iPhone there
) i isprobavaš slušalicama redom.
Obzirom da ti je kvalitet muzičke reprodukcije bitniji od ostalih stavki, vjerovatno je da ćeš biti objektivan u procjeni. Idealno bi bilo da data radnja ima neku stolicu na koju bi mogao sjesti
Pozdrav!

1. U svoj telefon ubaciš pjesmu koju želiš da preslušaš na svim modelima radi usporedbe.
2. Onda obiđeš prodavnice da vidiš koja ima tražene modele na gomili (ne mora ih imati sve, bar neke, pa ćeš ići i u druge radnje za ostale modele

3. Uđeš

4. Ako te ne shvati ozbiljno i ne da ti da ih probaš, ti u rikverc pa u iduću radnju (tehnika dovedena do savršenstva od strane člana miodrage, takođe ljubitelja mog avatara

5. Gdje te finally puste da probaš modele, ti prebaciš preko bluetootha pjesmu (good luck with iPhone there

Obzirom da ti je kvalitet muzičke reprodukcije bitniji od ostalih stavki, vjerovatno je da ćeš biti objektivan u procjeni. Idealno bi bilo da data radnja ima neku stolicu na koju bi mogao sjesti

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Vincent, E druze moram da ti priznam da imas odvratan,ali odvratan avatar!

Imas temu o Nokiji 5800 u podforumu Nokia,pitaj tamo za utiske.gaston_bgd napisao:znaci 5800...bilo bi super kad bi se javio neki vlasnik 5800 a da je imao prilike da cuje zvuk i N81 pre toga...
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!