Hmmm... Sta mislite o ovome, drugar se dvoumi pa hoce da cuje neko drugo (malo strucnije ) misljenje.... Iskreno ja sam mu rekao da sam vise za nokiu... Sta vi mislite??
Kortez, koliko god da su slicna ova dva modela toliko su i razlicita...
Jedan ima Symbian O.S. sto ga postavlja u grupu pametnih telefona,dok drugi model ima "fabricki" O.S. . Sta taj tvoj drug ocekuje ofd telefona?
5530 је у свему бољи од С5230 сем у величини екрана 2.9" наспрам Самсунгових 3". Нема разлога да се много двоуми изеђу ова два модела ако су му битне функције
5530 XM. Pa valjda ga funkcije cine funkcionalnim , smartphone (5530) ima napredniji operativni sistem od dumbphone-a (s5230) pa je zato smartphone i funkcionalniji.
antec, pa nije to bas tako jednostavno. Npr. ja imam WM smartphone i vise volim "smart" telefone od "dumb". Ali to je zato sto ja (1) volim da prckam po telefonu, da instaliram softver itd i (2) koristim neke od funkcija koje najcesce idu uz "smart" telefone kao sto je WiFi i GPS.
Medjutim sta ako neko nema ama bas neku posebnu zelju da se bakce instaliranjem aplikacija, potpisivanjem, hakovanjem vec prosto zeli "feature phone"? U takvoj situaciji to sto je neki telefon "smart" nije prednost nego cak i mana. Ako neko prosto zeli zanimljiv telefon sa par zgodnih funkcija onda je "dumb" telefon bolji izbor.
Daklem Kortez, sve zavisi od toga kakve su navike tvog durugara. Ako voli da "hakerise" itd. i ako su mu potrebne razne "smart" funkcije onda 5530 bolji izbor. Ako prosto zeli "feature phone" onda mu je S5230 bolji izbor.
tomas.hokenberi, slazem se, potpuno si u pravu. Nisam naglasio da je to subjektivno misljenje. Izvinjavam se. Samo sam hteo reci da ima vise mogucnosti smart nego dumb, ali ako neko ne zeli da se mlati sa svime sto si naveo onda je definitivno dumb za njega.
Poz
antec, zapravo da bi mi dali koristan savet "drugar" bi trebao da objasni sta njemu zapravo treba. Ovako mi dajemo preporuke na osnovu onog sto bi mi vise voleli.
"Pa treba mu neki telefon koji ima tuch i da moze da se kaci na net sa njim... Da moze da prebaci muziku i da pogleda tu i tamo neki film" - njegove reci :D:D:D
Kortez, "zeli da se kaci na net" = zeli da se kaci preko gprs/edge/3G ili zeli i WiFi? Ako mu nije potreban WiFi onda je S5320, ako zeli da koristi WiFi onda je sve jasno - 5530. Ako zeli WiFi a ne zeli "smart" nek pogleda S8000 Jet.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.