Koji telefon za 400+ evra

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

To je neverovatno ali jedno ovaj forum o moilnim telefonima koji posecujem [pored Modaco i XDA dev. - logicno ] se toliko lozi na WM. Svi ostali ga pljuju. Sa razlogom.
Jbg, Android ili OSX je ono sto winmo nikada nece biti. Jednostavno nije prilagodjen sirem broju korisnika. I gledajte realno, a ne samo oni koji imaju WM da se loze samo na WM. ;)
iPhone 4.

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jun 2008. 21:43

Post od mill »

Mislim da je ovo slicno kao Win vs Linux. Da li je komplikovan ili ne, nije toliko bitno, ipak je to mobilni, i kao neko ko se profesionalno bavi time ne verujem da ce mi ni jedan OS biti komplikovan. Ono sto je po meni bitno jeste da bude agilan, stabilan i da ima dovoljno dobrih aplikacija od ozbiljnih igraca.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Постоји само један проблем, има веома мало "професионалних" корисника мобилних телефона а још мање оних који то желе да буду. Људи желе да телефон и кориснички интерфејс буду лепи и лаки за коришћење, да има солиду камеру и велики екран. Није Самсунгова Звездица продата у 10М примерака случајно 8)

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mill »

Znam, ali hocu da kazem da nisam neki klinac koji hoce da se pokaze pred odeljenjem, niti neki pacenik koji bi menjao telefon svaki mesec dana jer ne znam sta ce sa sobom! Treba mi ozbiljan telefon koji ima stabilnost, podrsku, brzinu, sigurnost i sve ove opcije koje sam nabrojao.

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

mili - isto kao da nas pitas da li da kupim mercdes, audi ili BMW iz u istoj klasi :-)

svako ima svog favorita. Sigurno je samo da nijedan od njih, kao ni telefona o okima se ovde diskutovalo nije los i sve je zaista na tebi.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa okreni se onda Windows-u i HTC-u ako ne zelis previse da se zezas sa sertifikovanjem. A ako te to ne mrzi da radis, onda Symbian... Prosto :)
Android ce tek kasnije imati svojih 5 minuta... A Iphone os... Suvisno je i pricati.
Nokia E71... Elegant, but deadly

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Marko_NS, mill, LittlePrince, Aman ljudi o cemu vi pricate?Kakvi crni profesionalci,kakvi bakraci?Sta je dodjavola tako komplikovano?Vi mozete i sa WM da koristite osnovne funkcije poziv,sms,kamera veoma lako i niko vas ne tera da idete dublje u istrazivanje i personalizaciju.
Marko_NS napisao:jedno ovaj forum o moilnim telefonima koji posecujem [pored Modaco i XDA dev. - logicno ] se toliko lozi na WM. Svi ostali ga pljuju. Sa razlogom.
Sta to treba da znaci,da su svi ostali u pravu samo oni koji pokusavaju biti objektivni su "nastrani"?
Neverovatno je koliko se u poslednjih godina niko ne zeli ama bas ni zasta potruditi i nauciti nesto novo.Svi bi nesto jako prosto a da opet to ima vrhunske performanse i da sve moze.Svi bi nesto na nekom dummies nivou.Nije ni cudo sto sto se stalno stampaju one besmislene edicije knjiga for dummies.
:dry:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Wicker Man, da li su svi baš objektivni?
Svi bi nesto jako prosto a da opet to ima vrhunske performanse i da sve moze
ne vidim šta je tu loše- Zar ne bi većina stvari i trebale da budu takve :?

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

jerkann, upravo tako.
A istina je da WM telefoni imaju slabije ekrane. Imaju 65k boja i uvek rezisivni touchscreen. [HD2 je izuzetak] Ok, neki imaju super rezoluciju, ali, generalno, svi ekrani osim na HD2 su losiji nego na android ekranima ili iPhone ekranu ili samsungovim kapacitivnim ekranima.
Genrano, za koriscenje su mnogo laksi android, OSX, Touchwiz nego WM a pitanje je da li je uopste Wm bolji po bilo cemu ;)
iPhone 4.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

jerkann, Kao sto rece vecina stvari treba da bude takva ali nije i jako je tesko izvodljivo.Onaj ko hoce jednostavnost uvek ima u izboru dumb telefone.A onaj ko trazi nesto vise i kvalitetnije ce morati makar malo da bude upuceniji u datu oblast.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Wicker Man, jednostavnost mora da prati i funkcionalnost. Džaba što su dumb telefoni jednostavni kada imaju manju funkcionalnost.
Jedina mana 9.4 symbiana je sertifikovanje (veoma se teško radi inače, retko ko može bez predhodno završenog kursa), a sve ostalo je dosta pojednostavljeno što je veoma dobro.
Upravo zbog težeg snalaženja velikog broja korisnika WM nije imao dobru prođu, zbog čega veliki broj korisnika će uskoro preči na android.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

jerkann napisao:Wicker Man, jednostavnost mora da prati i funkcionalnost. Džaba što su dumb telefoni jednostavni kada imaju manju funkcionalnost.
Hehe pa rekoh ja,ne moze oboje. (u stvari teze je to naci ali hajd' verujmo u Android)

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mill »

Drustvo, uzeo sam E72 i imam ozbiljnih problema sa njom. Prvo sam dobio sivu, i odmah sam primetio da prvi red tastera ispod ekrana pucketa kad se prstom prelazi preko njega. Cak se ekran pomerao gore-dole. Vratio sam taj i dobio sam drugi, crni, takodje nov, medjutim kod ovog gornji levi taster ispod ekrana pucketa kad se pritisne! A telefon je nov, tek otpakovan! Takodje sam primetio kad pipam prstom ovaj glavni opticki taster za navigaciju, takodje se jako cuje (pucketa), iako ga ne pritisnem!

Veceras sam otisao u Telenor u vidim da se to ne desava na njihovom primerku. Sta je u pitanju, da li je moguce da sam baksuz da mi oba budu defektna ili je nesto drugo?

hvala.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Nisu defektni telefoni, nego je Nokia u poslednje vreme srozala totalno kvalitet svojih telefona. Jedino da ti dozvole da probaš više modela pa da se uveriš koji je najkvalitetniji
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mill »

Pa mislim, vec sam im vratio jedan, ako im vratim i ovaj ne bih ponovo uzimao E72. A sta je tu generalno problem, tastatura je losa? Moze li to da se zameni (znam da je to glupo raditi na novom telefonu)?

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

mill, zameni telefon.
pre par dana sam u telenoru cackao E72 i nije nishta pucketalo.
verovatno si samo loshe srece. sigurno si bio napet pri kupovini! :lol:
vrati im fon i potrazi novi.

mislim da si napravio dobar izbor. e72 je extra uredjaj!

pozz

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mill »

Sto je najgore i ja sam proverio u cak dva Telenora i kod njih je u redu. Pitao sam se da nisu oni u Telenoru mozda sredjivali tastaturu ili sl. Zamenicu ponovo...valjda cu iz treceg ubosti.

Odgovori