Nokia E71, 5800 ili E52
Nokia E71, 5800 ili E52
e ljudi molim vas pomagajte ,ja ne znam sta da kupim,koji telefon,pregledao ceo sajt i ceo forum i sve prodavnice i ne znam sta da uzmem,ovako truoimi se izmedju 3 telefina :
1.Nokia e71
2.Nokia 5800
3.Nokia e52
ne znam koji da uzmem,do sada sam imao n73 vec 4 godine i on mi je riknuo....telefon mi najvise treba za net pozove i malo gps i dobra baterija,za 5800 se bojim da mi ne ispadne ili da se ne neaviknem na touch screen,za e71 sa sa qwerty tastaturom i malo starijim sowtverom i za e52 sam cuo svakake price,ot toga da se nista ne cuje kad se prica sa sagovornikom,da ne radi gps i dota jos taga,pa zato pomagajte ljudi sig znate da udelite neki savet......
1.Nokia e71
2.Nokia 5800
3.Nokia e52
ne znam koji da uzmem,do sada sam imao n73 vec 4 godine i on mi je riknuo....telefon mi najvise treba za net pozove i malo gps i dobra baterija,za 5800 se bojim da mi ne ispadne ili da se ne neaviknem na touch screen,za e71 sa sa qwerty tastaturom i malo starijim sowtverom i za e52 sam cuo svakake price,ot toga da se nista ne cuje kad se prica sa sagovornikom,da ne radi gps i dota jos taga,pa zato pomagajte ljudi sig znate da udelite neki savet......
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Ajmo ovako... 5800 uopste nije los, ako ubodes dobar primerak... Ako ne, nek ti je bog u pomoci, a i TS mu nije nesto.
E71 je odlican, baterija kida, WiFi takodje, ali ima "mali" ekran i 2.5 mm ulaz, iako je izuzetno pregledan.
E52.. Sta si cuo? jedini problem sto se njega tice, a da ja znam jeste sto nema osvetljenje tastature, tj ne vidi se...
Moj izbor odavde bi bio E71 kao sto vidis.
E71 je odlican, baterija kida, WiFi takodje, ali ima "mali" ekran i 2.5 mm ulaz, iako je izuzetno pregledan.
E52.. Sta si cuo? jedini problem sto se njega tice, a da ja znam jeste sto nema osvetljenje tastature, tj ne vidi se...
Moj izbor odavde bi bio E71 kao sto vidis.
Nokia E71... Elegant, but deadly
dushan.90, ja kad sam uzimao fon 5800 sam samo pogledao i nisam je uzeo,jer mi je suvise plastican.a imao sam iphona,koji je dosta kvalitetan.tako da sam se opredelio za e71 koja je fon za duze staze i dosta je kvalitetan,baterija extra!a pored nje mozez naci neki se za mjuzu i uzivas. 

note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1
e to za sluske i neki problem posto ne slusam mnogo muziku a sig te koje dobijem nisu tolko lose,mali ekran to jeste,a najvervatnije cu uzeti bas e71....e jos samo neka pitanj,kakav mu je gps,jel mnogo komplikovan za instalaciju i da li ok radi i jo sta me zanima,dal ga uzmem kod ovlascenog distibutera(handy***,tehnomobile***...) ili mogu i ovako jer je rrazlima minumum 50e,dal je vredno ako moe i tu savet...hvalaaaa vam
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
dushan.90, Jos jedan glas za E71,telefon je prava masina.Inace ako imas novca i ako ti je bitna sigurnost i garancija onda uzmi kod ovlastenog distributera i mirno spavas.Opet ako nisi voljan nesto vise novca izdvojiti onda znaj da to nosi i odredjeni rizik,mada uopste ne mora da znaci da ces lose proci i u tom slucaju.Sve je na tebi.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Sve je receno,E71 kao kuca.Toliko sigurna kupovina da komotno mozes da zalozis kucu pod hipoteku ako nemas trenutno kesa.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
E71 +1.
Sto se tice GPS-a; malo se treba potruditi i sve ce raditi kako treba i bez problema. 50e nije velika razlika s toga se namece zakljucak da je isplativije kupiti kod ovlascenog distributera.

Sto se tice GPS-a; malo se treba potruditi i sve ce raditi kako treba i bez problema. 50e nije velika razlika s toga se namece zakljucak da je isplativije kupiti kod ovlascenog distributera.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
ako ima problema sa gps-om tj sa garminom samo se obrati na pp pa ce te neko od nas uputiti.
jos 1 glas za e71.
pozdrav
jos 1 glas za e71.
pozdrav
Poslednja izmena od djoxie u Sub, 19. Dec 2009. 10:28, izmenjeno 1 put ukupno.
::luv phonez::
E dok je ova zima ja jos malo razmisljao,posto ne znam kako cu se naviknuti na qwerty tastaturu ja razmisljao malo i o e52...tamo na komentarima su ga bs napljuvali,pa jel tolko los ili to ljudi samo lupetaju........ipka izlega mi malo lepis od e71 i ima mlao noviju softver ,al cujem da se ne cuje vbas najbolje kad ljudi pricaju i kako mu radi gps???
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
- :: Huawei P40 Pro
dushan.90 jesli li mozda razmisljao o Nokia-i N82. Jeste malo stariji fon i softver je FP1 ali telefon savrseno sljaka,nema problema sa nicim,znaci slike,muzika GPS, net i ostalo,sve radi savrseno, Ja sam ga pazario polovnog i extra je. A inace iz ovoga bih uzeo 5800 jer koliko vidim da ti po ovome E-serija odgovara samo zbog neta,jeste malo plastikaner,ali konacna odluka je tvoja. Uzmi sva 3 fona u ruku,i probaj ih malo(ako je to moguce) pa ce pasti odluka. 

Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue
pa moracu da vidim sva tri pa da se odlucim......jeste 5800 je od plastike +ako mi padne .ugasio sam ga.....to me najvise brine jer meni telefoni znaju da ispadnu....a n82 je extra samo me mnogo nervira tastatura........jos ne znam sta cu uraditi a moram pod hitno da kupim novi fon jer mi je moj n71 riknuo.
E71 udara 5800 koliko je bolji! 
Sto se tice tastature na N82, s njom neces imati problema, jer je sve stvara navike (to isto vazi i za QWERTY). Kroz nedelju dana ces se u potpunosti naviknuti na tastaturu i neces imati problema pri kucanju. N82 ima manje tastetre ali posto su odvojeni tj. ima mesta izmedju njih neces imati problema pri kucanju (npr.: da kliknes 2 tastera od jednom)

Sto se tice tastature na N82, s njom neces imati problema, jer je sve stvara navike (to isto vazi i za QWERTY). Kroz nedelju dana ces se u potpunosti naviknuti na tastaturu i neces imati problema pri kucanju. N82 ima manje tastetre ali posto su odvojeni tj. ima mesta izmedju njih neces imati problema pri kucanju (npr.: da kliknes 2 tastera od jednom)
- bOOdala
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
- :: Sony Xperia Z ultra
- :: Nokia 7600
dushan.90, to sto ga pljuju, to moze biti samo do "pametnog" korisnika, koji "zna" dobro da koristi fon...
-problem da se ne cuju sagovornici, moze biti softver...
Sto se mojih potreba tice, ja bih uzeo pedes' osmicu (mnogi se nece sloziti), ali meni se mnogo 'dja taj fon... u tvom slucaju mis'im da bi ti najvise odgovarao sedamdes' kec...

-problem da se ne cuju sagovornici, moze biti softver...
Sto se mojih potreba tice, ja bih uzeo pedes' osmicu (mnogi se nece sloziti), ali meni se mnogo 'dja taj fon... u tvom slucaju mis'im da bi ti najvise odgovarao sedamdes' kec...

e ja jesam malo dosadan,e71 je stvarno extra....al mi se isreno ne bacaju bas 34500(mls da tolko kosta original),pa da vas pitam sta mls o e63 ,jel moze on meni dobro da sluzi za wifi ,a gps mi mozda i nije tolko potreban posto ne putujem ,msl malo za bg za delove koje ne znam,pa kad mi bude trebao lepo kupim neki dobar garmin a sad da mi sljaka e63 ili da kupim ne original e71(on je oko 25.000 akose ne varam)...????
E63 nema GPS tako da bi morao dokupiti neki uredjaj, a ni to nije jeftino. Ako mozes da se "opruzis" za E71 kupi njega i bices miran duze vreme.
Glavne razlike izmedju E63 i E71 su: E63 ima 2 mpx kameru E71 3 mpx, E63 3.5mm ulaz, a E71 2.5mm ulaz za slusalice, tastatura na E63 je malkice drugacija tj. dugmad su veca i podsecaju na ona koja su sada na E72, E63 je vise plastican, a E71 je "metalac".
Glavne razlike izmedju E63 i E71 su: E63 ima 2 mpx kameru E71 3 mpx, E63 3.5mm ulaz, a E71 2.5mm ulaz za slusalice, tastatura na E63 je malkice drugacija tj. dugmad su veca i podsecaju na ona koja su sada na E72, E63 je vise plastican, a E71 je "metalac".
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
e ovako sad sam se vratio iz grada gde sam prosao sve moguce radnje i pogleda skoro svaki nokijin telefon.....sutra def idem da kupim i sveo sam mogucnost na kupovinu 2 telefona e71 ili e52 ,nesto mi se vise svidja e52 malko msl da je veci ekran i nekako mi je lepsi ,al i e71 je takodje lep ,ne znam kako bih se navikao na tastaturu i mozda bih pre uzeo e52 jer bih mozda ponekadodigroa i n gage igricu a vidim da ona to moze....pa me zanima ma samo neko je je imao oba telefona da mi kaze koji je bolji....i dal neko ima e52 i da mu sve full radi gps wifi ,razgovor......i sve ostalo.....