Motorola E1000, Nokia 6630, Samsung D500 ili SE s700i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji je bolji mobilni, Motorola E1000 , Nokia 6630, Samsung D500 ili Sony Ericsson S700i?

Glasanje se završava Pon, 30. Maj 2005. 23:10

Motorola E1000
1
9%
Nokia 6630
7
64%
Sony Ericsson S700i
2
18%
Samsung D500
1
9%

Ukupno glasova: 11

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

Dobro ajde, Dugi preteruje zato sto ima e1000 i trudi se da ga ishvali na celom forumu, ali zar to isto ne radite i vi sa n6630. Mislim iako 'davi' ne bi trebalo da mu zamerate, jer to rade i mnogi drugi korisnici samo vam to ne smeta jer oni ne 'diraju' 6630, a vi mene davite svaki dan. :)
Gde god se okrenem vi ga hvalite i preporucujete toliko da mi se smucilo. :D
Bez uvrede...
Prvo i osnovno ovo telefoni nisu za poredjenje, slazem se stefanom.
Sve zavisi sta se ocekuje od telefona.
Ja bih uzeo 6630 jedino ako bih zeleo simbian, a btw ne zelim ga.
Ako bih zeleo super zvuk, super ekran odmah bi uzeo e1000 , koji ima i pravu 3g funkcionalnost(koja mi ne treba ali da naglasim).
Ako bih zeleo kameru, a i dobar zvuk i ekran onda s700, a btw imam ga. :)
Tako da nek uzima svako ono sto mu odgovara.
E i nemoj da se ljutis Dexter ali:
Dexter:
Mislim da smo to zakljuchili...
hahaha, kao ono ja sam zakljucio i to je to...
opet kazem bez uvrede... i:
Dexter:
ovde je glasanje utvrdilo koje bolji i to je to...
mislim stvarno, kako to, ovde su samo subjektivni utisci ionako malog statistickog uzorka tako da ja ne znam kako ce ikada glasanja na ovom forumu moci da utvrde koji je bolji, mislim nevezano sad za ovu temu.
Poslednja izmena od Miljance u Ned, 05. Jun 2005. 23:12, izmenjeno 1 put ukupno.

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 23:50

Post od dugi »

stefank napisao:Pa ima veze jer pretjerujes, niko nije rekao da je Motorola E1000 losa ali ono... Ti samo sto nisi rekao da jos pravi dorucak i donosi ti ga u krevet. :lol: :lol: :lol:
Cim nadjem tu opciju javicu kako se podesava ;)

ps.samo sam pisao moje utiske o dva telefona koja sam direktno uporedio, mislim da nisam preterao.Iskreno bih voleo da jos neko to uradi pa da nam to ovde prezentuje

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Miljance hvala na podrsci. :)
Izgleda da si me ti jedini razumeo na celom forumu, zelja mi je bila da sto bolje opisem ovaj tel jer nije bas cest kod nas. Mozda mi je bila greska sto sam "dirnuo" u "nedodirljivu" 6630 i rekao svoje misljenje da ista nije bas najbolja po svim parametrima.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa dobro ono, 6630 i jeste za hvaljenje i preporuku. Nije to sto ima Symbian i to sto je jedan od naprednijih smartphonova na trzistu bas onako neka mala zanemarljiva prednost. Ja 6630 hvalim objektivno, nemam ga, da ne bude da ga zato hvalim i preporucujem samo. :wink:

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

@Dugi:
Ne radi se o podrsci nego treba se uvek truditi da budes objektivan a ne ovoliko pristrasan kao 80% foruma koji su prilicno nokija obojeni.
@stefan
Jeste za hvaljenje ali opet kazem samo ako te zanima simbian, a meni bas smeta sto znam masu ljudi koji imaju simbian telefone a ne znaju ni jednu aplikaciju da instaliraju i onda mi pricaju kako ima super kameru ili mp3...
Ja gledam sa prakticne strane, ako mi treba fon+mp3 to i to cu da uzmem... stalno se ponavljam... :dry:
Doduse ne prednjacis ti u tim hvalospevima, ali opet kako ti znas da si bas ti objektivan?

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa ne znam, trudim se da budem objektivan, mozda i ne izgleda tako, svejedno. :)
Pa i meni to smeta, al ako neko bas oce da pocne da koristi Symbian onda je svakako za preporuku 6630. Ja recimo nisam ni znao shta je Symbian prije mozda malo vise od godinu dana, onda sam chuo za njega i onda sam kupio N-gage QD, i trpao sve na shta naletim. :wink: Tako da ne mora da znaci da neko nece da ga koristi... Slazem se, da ako nekome treba recimo fon+mp3, il fon+dobra kamera da to i uzme, al eto...
Nego, evo nas kao u skupstini, aj da zavrsimo s ovom raspravom... :lol: :lol: :lol:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ah, stvarno, čemu vodi ova polemika? :roll: Miljance, pa najviše ljudi ima Nokia telefone, možda su baš zato Nokia obojeni, ko zna. Naravno, nije lako uvek biti objektivan. Poenta je izneti dobre i loše strane predloženih modela, a onaj ko se razmišlja mora da zna šta mu je bitno. A 6630 sa ovom cenom trenutno zaista nudi mnogo, znači nije bez razloga hvaljen. :wink:

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

Pa sve sam ja to isto rekao, mogao si da me citiras... :D
Nudi mnogo, mnogo za simbian fanove a ja znam sta je meni bitno, i normalno da nije hvaljen bez razloga, nisam to ni rekao.
I ne smeta meni sto ima toliko ljudi ima nokie, jednostavno neki ljudi nemaju takve potrebe, i ne treba sada nikoga da napadamo ako misli drugacije.
:D
Poenta je izneti dobre i loše strane predloženih modela, a onaj ko se razmišlja mora da zna šta mu je bitno.
To i ja sve vreme pokusavam da naglasim.
Sto se mene tice ova tema bi trebalo da bude cenzurisana do trenutka pocetka polemike izmedju popstea i Dugog jer nema nikakvu upotrebnu vrednost za one koji se samo informisu preko ovog foruma.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pa i kroz tu polemiku se iznese po koji zanimljiv detalj koji može da bude od koristi... ;)
A i ja usput vidim kakav je kome temperament... :D

Nemoj da se uzrujavaš, ja sam odavno shvatio da nema svrhe mnogo raspravljati o "ovaj je bolji od onog", pogotovo kada se radi o modelima koji imaju potpuno različitu ciljnu grupu. I ne bih se složio oko "subjektivnih utisaka", možda pre malo pristrasnih... :roll:

Što se tiče obojenosti foruma, trenutno je takva ekipa na okupu, a ti ćeš svojim učešćem svakako doprineti da se boja malo promeni, zar ne..? :wink:

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

stefank napisao:Pa dobro ono, 6630 i jeste za hvaljenje i preporuku. Nije to sto ima Symbian i to sto je jedan od naprednijih smartphonova na trzistu bas onako neka mala zanemarljiva prednost. Ja 6630 hvalim objektivno, nemam ga, da ne bude da ga zato hvalim i preporucujem samo. :wink:
I meni je malo falilo da kupim 6630 ali nisam, ne znam ni sam zasto. Tel je dobar ali nije najbolji kako ga ovdje prezentuju. Vidim govoris jedan od najnaprednijih, ok. Nema ekran osetljiv na dodir, ima "samo" 65.000 boja, rezolucija 176x208 na 35x41mm je prilicno slaba( malo bolja od siemensove koja se toliko kudi), softver prilicno spor, reklamiraju ga kao 3G a moras imati postolje da to koristis, znaci ima podrsku za tu opciju ali je ne mozes koristiti kad hoces. Jesu li to odlike najnaprednijeg smartphona, nisu. Pa to su motorola i nec imali godinu i pol prije nokie.

Dalje citajuci komentare na odredjene probleme sa 6630, nisam mogao da ne primetim strasnu naklonjnost nokiji. Neko se zali da ima "mrtav" pixel, neko da kad mu zvoni opada jacina zvona na 6630 itd... Na to su odgovori obicno da to nije strasno i da je to ipak nokia i da bla bla........
Pa modeli drugih proizvodjaca se "sahranjuju" vasim komentarima za ove greskice. Obicno ide ma to je siemens sta bolje ocekivati ili ma samsung to je samo nasminkano sra...

Pozdrav :)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Nisam rekao da je najnapredniji smart na trzistu, nego da je jedan od naprenijih. (jedan od mozda 10 njih). :roll:
Meni taj ekran na dodir ne treba, samo me nervira. :dry: Onda ima dosta dobar ekran, naravno da je mogao i bolji da bude, al dobro. Svaki Symbian je spor. 3g kod nas ionako tesko da ces koristiti. :D I, on kosta 300e, za tu cijenu jeste najbolji...
Nego, do kad mislite da se raspravljamo? :lol:

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

A jel znas ti sta tebi treba?
Ukratko:
simbian sa ok kamerom i ok ekranom i 'pola kile' g3- 6630
kamera sa odlicnim mp3 i super ekranom- s700
mp3 sa naj ekranom i pravim 3g-e1000
malo i lepo :) sa dobrim mp3 i dobrim ekranom - d500
Normalno svako ima svoje misljenje a ovo je moje, vidi sta ti je najvaznije, a na ostalim poljima napravi kompromise, jer nijedan od parametara nije 'los' na ovim telefonima ali svaki je specifican.
Lepo miskoni kaze, ja ne znam sta je meni zadnja dva dana da se upustam u rasprave tipa 'koji je bolji'.
Poz
Poslednja izmena od Miljance u Pon, 06. Jun 2005. 21:02, izmenjeno 1 put ukupno.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Dobio si informacija koliko hoćeš! Potrebno je samo da se odlučiš šta ti treba. :uhuh:

Da si poredio telefone iz iste kategorije, tipa - koji je Simbian telefon najbolji do 330 evra, dobio bi konkretan odgovor. Ovako, poslušaj Miljančetov savet, s tim da ću se malo nadovezati: ako hoćeš da provedeš 5 minuta dok podesiš aparat da bi dobio dobru sliku - uzmi S700, a sa 6630 ćeš dobiti bar isto tako dobru sliku za 5 sekundi. Takođe, video sam sliku koju je Stefan slikao sa D500 i mogu reći da je sasvim ok, možda čak i odlična.

Dakle - moraš sam da odrediš šta ti je bitnije! :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Xexe, Miljance je uglavnom dobro opisao... :wink:
Slazem se da mora da se podesava kamera poprilicno na S700... :dry:
I na D500 je slikanje za 5 sec, sto se toga tiche. :wink:
Mogu da postavim za koji dan raznih slika da slikam, pa da vidite najbolje i najgore... Ako je nekome potrebno da se odluci za kupovinu il nesto tako. :wink:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Problem je shto u nekim krugovima Motorole i dalje vezuju za serije i serije telefona kojima je vileneo software. Samim time ce prosechan Motorola telefon dobiti gotovo uvek loshiju kritiku nego cak i gori mobilni nekog drugog proizvodjacha. nazalost naravno.

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Opet me vucete za moj "3G jezik". 3G nije video-call. Ima tu josh monogo, monogo toga. A ako cemo da pricamo o "punoj" 3G funkcionalnosti, e1000 je NEMA. Poshto niti ima codni niti rake divercity (laicki recheno 3G ti na njemu radi samo ako si ne mobilan (stojish, mirujesh). E1000 je vishe tema za " Zashto proizvodjace treba na "prvo drvo" ?" Sve mu dadoshe samo RAKE reciver ne. Inache SAVRSHEN telefon.

M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Maj 2005. 22:45

Post od M&M »

Ja sam odlucio.Uzecu n6630.Meni je trebao simbian,dobar zvuk,dobra kamera,dobar ekran,mp3 i podrska za mem. kartice.Kad sam vec kod toga kada ce izaci RS-MMC kartice veceg kapaciteta od 64 MB. posto meni treba vise memorije.Hvala svima koji su mi pomogli da izaberem mob.Dugi,dobro je bilo ono sto si mi pokazao za e1000.Jednog trenutka sam i pomislio da ga kupim.poz
Nokia 6630+SlipKnoT=Najbolji Metalski Telefon na svetu!!!!!!!!

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Bez ljutnje od ovog svega nabrojanog u 6630 si dobio samo dobar symbian, ostalo je prosek. Pogledaj test nokie N90 i tamo ima poredjenje ekrana N90 i 6680, otprilike je takva razlika izmedju ekrana E1000 i 6630, naravno u korist E1000. U svakom slucaju zelim ti srecu, jer cesto odlucuje srce a ne razum :wink:

Pitanje za goranceta ili nekoga ko zna. Zasto mi je baterija na E1000 na godisnjem odmoru na balkanu trajala 7 dana a ovdje u svedskoj traje dva dana uz manje koristenja :blinky:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Zagreji telefon pa ce ti duze trajati :lol: :lol:
2. Baterija ti je postala termo-senzitivna. To je LOSHE. Ako ti je tel. pod garancijom vidi shta mozeses da uradish kod prodavca.
3. Odredjene promene u kapacitetu baterije usled temperature su moguce ali je ovo ipak radikalan sluchaj. Vredelo bi da celu stvar istrazish u roku od ODMAH.

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Pa i nije bila neka razlika u temperaturi, sa 28-30C u Svedskoj dosao sam na more na 30-35C. Reci mi koje mogu biti posledice po mob? Inace je pod garancijom jos 8 meseci.
Ja sam mislio da je zbog "siromasnije" mreze manje vukao struje, dole je radio celo vreme na 2G, dok je ovde vise na 3G koja ima vise mogucnosti.

Odgovori