Nokia 5530 vs. Nokia 5800

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Odlukaaaaa...

Nokia 5530
11
41%
Nokia 5800
16
59%

Ukupno glasova: 27

zaludjenica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 31. Jan 2010. 18:39

Nokia 5530 vs. Nokia 5800

Post od zaludjenica »

Koji da kupim??? :unsure: Zao mi je da dam 50 evra vise ako nema velike razlike, al' opet, ako je 5800 mnogo bolji, onda da dam??? :D

I imate li kakva iskustva sa ovim telefonima? Videla sam ja specifikacije i kompletan test, al' uvek se pokazu neke mane u medjuvremenu, pa zato pitam... :?

Meni od telefona treba dobra slika, dobra kamera, jak i cist zvuk iiiii da je funkcionalan, informaticarka sam, pa volim dosta opcija da imam da ceprkam... :) Ne koristim ni 3G ni GPS tako da to nije presudno...

E da, i vrlo sam smotana, :roll: pa mi telefon i baterija cesto zavrse na razlicitim stranama sobe... Koliko su izdrzljiva ova dvojica? :)

Ako imate i neke predloge za neki drugi telefon, slobodno predlozite... :)

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Imao sam i ja slicnu dilemu, kupio sam 5800, ali polovan (izgleda kao nov :D ). I nije razlika 50 evra, cene sto se ovde nalaze su god ovlascenih uvoznika, u "obicnim" radnjama (manja garancija) 5530 je oko 170-180, a 5800 oko 210 ako se ne varam...
Razlike izmedju ta 2 telefona (gotovo) i nema ako ne koristis GPS, jedino 5800 ima za trecinu jacu bateriju, a to moze biti vazna stavka ako cesto koristis WiFi. Ostala razlika se svodi na izgled i dodatnu opremu, sa 5800 dobijas 8 GB karticu osim ako te zeznu pa daju 4 :D i slusalice koje ne idu u usnu skoljku...
A sto se tice letenja na drugu stranu sobe, moraces da se suzdrzis od takvih stvari, jer ni jedan ni drugi nisu bas robusni, kao i ostali TS telefoni. :wink:

zaludjenica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zaludjenica »

Hvala Marko.... :)

Videcu u ponedeljak oko cene u mom gradu... Posto zivim u manjem gradu, pa nemam veliki izbor... 2 prodavnice... :dry:

5530 mi je malo lepsi, al' opet, ako je slaba baterija, da batalim to... :D

A za letenje... Pa recimo da cu se popraviti... :wink: (Dve godine imam Nokiu 6500slide... Au, sta mu je sve biloooo... Bio je u bazenu, leteo mnogo puta, a jednom je pao i sa petog sprata, ali sreca u nesreci upao u kontenjer pa je preziveo... xD)

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

zaludjenica, tebi cini se nikad nije dosadno sa telefonom... :)
ako budes nastavila istim putem nece bas biti tako zabavno tvoje druzenje sa ovim navedenim telefonima...
da li si sigurna da bas zelis ekran na dodir, mozda nesto drugacije, jel ti presudan veci ekran...moj predlog ti je recimo 6220, jer cini mi se da ti je symbian jedini uslov, plus dobra kamera a lep telefon, nose ga devojke ili zene...
pozdrav

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Definitivno bih uzeo 5530 mozda je slabiji po opcijama ali zato dizajn i velicina(po meni veoma vazna stvar) su na njegovoj strani.

P.S. Ako uzimas u obzir i dumb telefone obavezno pogledaj LG KF750.Pravljen je od veoma dobrih materijala cak ga reklamiraju da mu je staklo neogrebivo(u uslovima noramlnog koriscenja-kljucevi,upaljaci,metalni novac etc..) posto si i sama navela da ti je mob svasta preziveo.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

markog
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od markog »

Da, 5530 je nesto lepsi i manji, pogotovo na slikama/papiru, :D nekako je uzivo ta razlika manja, skoro neprimetna... I 5530 ima i roze boje, bas za devojcice, :oops: ako volis tu boju... :wink:

Ako razlika u ceni ne bude velika i ako izgled ne igra veliku ulogu prepurucujem 5800 zbog 30% bolje baterije, duplo vece memorijske, slusalica koje ne idu u usni kanal, za razliku od onih uz 5530 i jos uz 5800 se dobije elegantna i prakticna gumena futrola, mada ona se u novim serijama vise ne dobija kako sam cuo? :? Ispravite me ako gresim.

I da, kad budes kupovala tel proveri sta dobijas uz njega, ima ih koji podvale manju memorijsku, druge losije sluske itd. A posto zivis u malom gradu jesi razmisljala da narucis postom? Proveri, mozda bi ti se isplatilo?

PS: I moj stari N73 je svasta preziveo, ne verujem da bi i 5800 to mogao, narocito ne pad sa 5. sprata. :D Ali ekran na dodir je extra, nema sanse da bi se sad vratio na obicnu tastaturu. 8)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Nokia 5530 :Dimenzije : 104 x 49 x 13 mm Težina : 107 grama
Nokia 5800 : Dimenzije : 111x51.7x15.5 mm Težina : 109 grama

Drzao sam u ruci i jedan i drugi i 5530 je manji samim tim po meni ima jedan vise +..... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Не само што је 5530 мањи већ и изгледа скупље и квалитетније од 5800, 5800 мени изгледа ко Кинска играчка. Ако можеш да преживиш са слабијом батеријом (која није уопште слаба) и без ГПС-а онда дефинитивно 5530.

И када купујеш пази да добијеш све, пре неки дан је један мој друг купио 5800 и добио само телефон, слушалице, пуњач. Када сам му показао шта долази отишо до радње и добио одговор да је: ЦД, ТВ кабал, резервна оловка, сталак, футрола додатна опрема и да мора да доплати тако да мала разлика између 5530 и 5800 више није била тако мала :lol:

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ma 5800 nema sta da trazi pored 5530 sto se tice dizajna,i kvaliteta same izrade...
mada na slikama je 5800 mnogo lepsa...ali ja bih ipak uzeo 5800,volim dzombastije telefone... :roll:

markog
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od markog »

Drzao i jedan i drugi u ruci istovremeno, razlika je mizerna, sto se tice kvaliteta izrade nema primetne razlike (podjednako pucketaju kad se stisnu), mada oba su bila polovna-skoro nova... A da je 5530 elegantniji-slazem se :wink: i to je to. Ostale sitne razlike su na strani 5800. Ako dizajn nije primat odluku ce da prevagne cena i dodatna oprema. 8)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

zaludjenica, uzmi-kupi onaj koji ti se vise svidja!
ne gledaj testove, jer je u principu sve to isto.
koncepcijski su slicni modeli u pitanju i zato uzmi onaj koji ti oko vise hvata i koji te bolje lezi u ruci!

zaludjenica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zaludjenica »

E, ljudi, nemojte misliti da ne citam ovo... Cituckam ja svaki dan... :) Nego reko' da se javim i da vam kazem da sam do sad bila sigurna da uzimam 5530... A onda mi u skoli rekose kako je ako zelim vec da kupujem touch screen bolje da uzmem Samsung i preporucuju mi s5230 i s8000 jet... :? A ja stalno Nokia telefone koristila zato sto su mi uvek bili funkcionalniji i prakticniji, posto nisam od onih koji kupe lep "touch-phone" i onda se hvale sa vidi kako je leeep :uhuh:... I poceli da me ubedjuju da se Nokia telefoni brzo kvare... WTF!? :blinky:

Sta sad!? :smutny:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ta dva samsunga su dumb telefoni i ne mogu da se porede sa 5800/5530 (ako ti je uopšte bitno da telefon bude smartphone), mada ovaj jet deluje kao dobar telefon onome ko ne traži smartphone. Ja bi pre rekao da se samsung više kvari od nokie, više sam video pokvarenih samsunga nego nokia. Mada je sve to subjektivno, tako da ni oni ne mogu da tvrde ko se više kvari.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

zaludjenica, to iskljucivo zavisi od modela do modela bilo koje marke. Ne razumem u kom kontekstu kvari ( softver se uglavnom lako resi osim kad pukne, ali to je retkost, a hardverski kvar je uglavnom mehanicko ostecenje dok je plastika kod Nokija postale dosta podloznija habanju itd. ). Od Samsunga pored S5230 imas i S5560 sa Wi-Fi-em i 5MPX koji je u cenovnom rangu sa 5800 otprilike. Kao sto rece telep, smart telefoni su druga prica osim ako ti prednosti smartphone-a nisu prioritetne.
Nokia Lumia 630

zaludjenica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zaludjenica »

Jesu mi bitne, zelim smartphone... Nego me oni zbunise sa ubedjivanjem... :disgust: Ma ko ih sisa... Videcu ovih dana da nadjem negde da uzmem 5530... :D Hvala puno svima, puno ste mi pomogli... :roll:

zaludjenica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zaludjenica »

Kupila 5530... Prezadovoljna!!! :D Imam ga 2 dana i za sada ni jednom nije ispao... :roll:

Moze lock.

Zaključana tema