TyTn II vs Touch Pro vs E71 vs nešto sasvim deseto

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

TyTn II vs Touch Pro vs E71 vs nešto sasvim deseto

Post od araphel »

Razmišljam se da prodam Tattoo, a najverovatnije i Eten (zavisno od toga šta na kraju rešim da kupim), i uzmm neki telefon sa qwerty i u privatne svrhe.

TyTn II mi je prvi izbor, pre svega zato što mi je najlepši WM qwerty telefon, Touch Pro mi odgovara jer je u sličnom cenovnom rangu, a E71 mi je opcija na koju sam se naložio čisto zbog toga što mi je službeni E72 super, a ne bih baš isto to da uzimam i kao privatni fon.

Da vidim predloge? Može bilo koji OS osim WM Standard, sve dok fon ima i qwerty i dok postoji funkcionalna navigacija za tu platformu. Preskupe stvari tipa Milestone i to me ne zanimaju. G1 bi vrlo lako mogao da dođe u obzir ako negde nađem dobar. Navalite sa idejama :D

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Ako ti nije bitan eye-candy i ne gledas filmove/slike na fonu, onda definitivno Kaiser. Meni nije nesto posebno lep, ali cevap-friendly tastatura me obori sa nogu kad god ga uzmem u ruke. I sa njegovom potrosnjom komotno moze da posluzi kao player uz neke BT sluske.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Jeste da volim TyTn II ali bih ipak njega zaobisao.Mnogo je star i pomalo veliki za danasnje standarde + tezina.Nokija E71 nije los izbor ali posto imas E72 kao sluzbeni brzo bi se smorio.
Mozda ovaj Touch Pro nije losa opcija kad ti se vec uklapa u finansijsku moc,osim toga noviji je model.
Takodje nije los ovaj Samsung Omia Pro B7330.

E da pogadjam da bi se odusevio sa jednim Treo 650, zar ne? :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mozes pogledati i SE X1, valjda vise nije preterano skup, a mozes pogledati i Samsung i780 samo sto je pitanje da li se on jos uvek moze naci u prodaji.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

IDzO, nesto nisam siguran za Samsung... Jedino ako neki zaostali model nadje...
Sto ne pogledas Omniu PRO? B7610... Izgleda fantasticno, i ima qwerty.
Nokia E71... Elegant, but deadly

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ako mozes bez velikih gubitaka da obavis transakciju i da je fon pokriven garancijom, mjenjaj, ali ako se nadas necemu boljem, tesko.
E da mislio sam na tytnII, sa touch pro vec je druga prica.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

araphel, evo ja sam juce bas prodao e71 :( i uzeo sam htc tytn ll.e sad za jedan dan nemogu bas da kazem misljenje o htc malo vremena da se naviknem,ali mislim da ja nisam pogresio.
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ovako, TyTn II me pre svega privlači svojim izgledom, i činjenicom da sam imao TyTn I i da sam bio oduševljen njegovim radom. Što se gledanja filmova i slika tiče, nije mi ni TyTn I pravio problem,pa ne verujem ni da će dvojka praviti. Nisam previše zahtevan po tom pitanju. Po oglasima su cene za TyTn II i Touch Pro prilično slične, razlika je možda nekih 10 eura, mada moram priznati da mi se Touch Pro vizualno ne sviđa toliko. Samsung B7610 je van mojeg cenovnog opsega. kad računam za koliko mogu da prodam Tattoo, ne bih da dodajem baš mnogo para. Mogu, ali ne želim. Ne treba mi nešto najnovije, već nešto provereno.

Wicker Man, Treo 650 je za mene čista nostalgija, i rado bih ga kupio bez da prodajem bilo šta od postojećih telefona, ali ne želim da dajem 180 eura za telefon koji je izašao 2005! Prosto ne vredi toliko.

Videćemo, još nisam ni smislio da li prodajem postojeće ljubimce, ili idem u čistu nabavku.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jos jedan glas za TyTN II. Mislim da bez obzira sto ima vec nekog vremena od izlaska ali i dalje jede malu decu i nema toga sto ne moze da potera, dok je sa druge strane robusnost koja je po meni optimalna i daje neku sigurnost da se nece raspasti u ruci.
Ja ga i dalje merkam i razmisljam se da pazarim jedan vec neko vreme a koliko vidim po oglasima ovi shverani su vec oko 260-270e tako da... :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Stvarno ima neko normalan ko bi dao za Tytn II 260-270 eura (i to bez garancije) :blinky: :blinky: , pa to je dranje! Taj model u insotranstvu odavno smatraju istorijom, a kod nas ga cene kao da je juče izašao.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

telep, dobijas fabricku garanciju isto kao i da si u bilo kojoj prodavnicu uzeo telefon. Koliko mi je poznato, kod nas i ne postoji zvanicni serviser za HTC, tako da se svi telefoni salju za Austriju u kako god okrenes :wink: A o ceni ne bih diskutovao. Zasto? Zato sto su svi telefoni kod nas precenjeni i osetno skuplji nego bilo gde napolju.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Naravno,nego sam cisto spomenuo posto znam da taj model volis i da bi ga rado posedovao.E da je skup jeste i to preskup,a ipak je to bas star model.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Glasam za touch pro!

imao sam tytn II pa posle TP i po meni je TP bolji a i lepsi :)
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Sa iskustvom sa TyTNom I, ne bih se baš složio sa rečenicom: nema toga što ne može da potera. U osnovi to je tačno, ali sa zahtevnijim programima (iGo, Opera.........) samo ako su pogašeni svi pozadinski procesi, pa se ne može nazvati baš komfornim, što uz sasvim dovoljnu udobnost tastature i činjenicu da je TyTN II ipak dosta star model, na površinu izbacuje TouchPro.

Najbesmisleniji izbor bi ti pored e72 bio e71 :o

A od egzotike, definitivno G1, i to u darkerskoj varijanti :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

ja bi nešto sasvim deseto :) htc salsa, ako imas strpljenja jer ce se pojaviti tek u junu. android, full qwerty, touch screen od 2.6", podseća donekle na nokiu e61, samo je nesto manjih dimenzija.

kao nešto što se već može nabaviti, htc snap, winmo, doduše standard verzija, qwerty, i nije čak ni previše skup. uskoro stiže u telenor. da ima android uzeo bih ga koliko odmah.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Tacty, WM dolazi u obzir samo u Pro verziji, sa tastaturom. Treba mi samo telefon, tako da to stizanje u Telenor mi ne znaci nista. Ionako od njih ne bih uzeo ni bombonjeru,da mi je poklone, koliko ih ne volim.

Inace, mislim da sam trenutno najblizi TyTn 2, osim ako uspem da iskopam G1, crn i dobro ocuvan/nov, a za normalnu cifru.

gargamel4, ne yaboravi da sam i ja imao keca, doduse nisam terao IGO na njemu jer tada za time nisam imao potrebe, ali terao je porpilicno svasta :lol:

Ne zaboravimo da dvojka ima ipak duplo vise RAMa, sto bi trebalo da znaci. Mada, ako imam u vidu da je kod novosadjana cena za TouchPro samo oko 10 evra iznad dvojke, onda se logicno namece da je pametnije uzeti Pro. Tu si u pravu.

E,da, jos jedna varijanta je i E90, ali to koliko do sada videh nema da se nadje za pristojne pare, a da je sa papirima i da nije unakazeno.

Cekam sledecu platu, i pazljivo pratim oglase 8)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

araphel, posto imas e72, uzmi neki drugi multimedijalni fon!
znaci da pokrijes sve ono sto je sekundarno na e72.

ako bas insistiras na nekom od modela iz naslova, ja bih se dvoumio izmedju g1 i TP, ali sam vishe za g1!

pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, nije to bas tako jednostavno. Znas kako, E72 je sluzbeni fon, i sanse nema da ga koristim za bilo sta osim sluzbene stvari,prosto sam takav. Nemam cak ni privatne kontakte ubacene u njega. Dakle, za privatna piskaranja mi treba nesto sto ima tastaturu i moze da sredjuje word fajlove, nije da mi samo treba multimedia da izbalansira poslovne opcije. Treba mi zaokruzeno resenje koje ce moci da radi od svega po malo, s tim da kamera nije prioritet. Dakle smartfon, pozeljno sa WM, qwerty, A2DP, pozeljno touchscreen, ali nije obavezno u slucaju da je fon Symbian, cak u tom slucaju bolje da nije touchscreen, posto mi se touchscreen verzija Symbiana maltene gadi koliko je retardirano okrpljena i vizualno ruzna. 3,5mm jack je bonus, koji nije neophodan, vecino slusam muziku preko BT sluski.

G1 bi bio super prilika, ali je pravo mucenje naci odlicno ocuvan, i to da bude crni, a da ne traze neke sumanute cifre za njega.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

araphel, ok.
nisam znao da je takva situacija. ja maksimalno koristim sve sto mi firma nudi. :D
puno srece u potrazi. :)

pozzzzz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, svako po svome,šta da se radi. ja prosto ne mogu da pređem tu barijeru.

Inače, ne mogi da verujem kolika je muka pronaći normalan G1, da ima sve delove i da nije u jadnom stanju :blinky:

Odgovori