HTC Tattoo Android VIP ili Samsung B7330 Omnia pro MTS

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
profa7
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 05. Apr 2010. 20:25

HTC Tattoo Android VIP ili Samsung B7330 Omnia pro MTS

Post od profa7 »

Ok, ljudi treba mi pomoć: da li da kupim "HTC Tattoo™ powered by Android™" kod VIP-a ili "Samsung B7330 Omnia pro" kod MTS-a?????????? Prvo za HTC kažu da ima slabu bateriju, a i VIP kao mreža je bila loša, a ovaj Samsung mi deluje malo nezgodno, i ne znam kakav je, i koliko je pouzdan, (dopada mi se posebno što podržava Word i Excel..), a čula sam da MTS krade kao nenormalna..? Šta da radim...??? :smutny:

Meni je najbitnije da ima mnogo memorije, bitan mi je radio, mp3, gps i naravno da bude povoljan uz neki paket od max 1000din mesečno, a ostalo onako.. internet bih možda ponekad koristila kada bi mi bilo dosadno, inače ne.. Htela sam da uzmem Nokiju (E52 ili 6700) kod Telenora ali su poskupeli baš ove nedelje..
pomagajte :shock:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

HTC Tattoo ima slabu bateriju tako da se ne bi naslusala muzike na njemu.
Ako ti nije bitna platforma, a zelis neki telefon koji je smart mozes pogledati E72. Ima odlicnu bateriju, poseban audio cip pa je kvalitetnija reprodukcija muzike, GPS lepo radi, wifi takodje isto tako ima office program i za citanje i za kreiranje office fajlova.
I kao sto sam napisao u temi o operaterima, najpovoljniji paket za 1000 dinara nudi VIP.

profa7
Novajlija
Novajlija

Post od profa7 »

E hvala mnogo IDzO!
Uf, dopada mi se mnogo i E72 samo mi je malo skup :wacko: , zapravo i nije mnogo kad se pogleda koliko vredi, al kad mogu da izdvojim najviše 15000din.. :cry:
ne znam.. možda na kraju i pozajmim pa uzmem taj..
..jedina onda druga opcija kod vip-a - dosta jeftinija i slabija, a koja mi se dopada je nokia 6700 šta misliš o njoj?
hvala mnogo još jednom!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Izuzetna izrada i elegancija na nivo! :P ;)
Nema OS tako da mu se upotrebna vrednost smanjuje u startu u odnosu na modele koji ga poseduju.
Слобода или смрт

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja sam vise ljubitelj smart telefona pa tako meni 6700 ne odgovara. Kod njega nemas office paket, mislim da nema ni funkcionalni GPS i da si vezana za Nokia mape. Mozda ce ti >>ovaj test<< dati korisne informacije. ;)
Ako imas mogucnosti pokusaj naci Nokiu E52 ili E71. Njih nema kod VIP-a, a ti telefoni ispunjavaju tvoje zahteve. Jedino ako bas moras kupiti telefon preko operatera onda kod VIP-a pogledaj i E55 ( test telefona ). Isti je kao i E52 samo sto ima polu QWERTY tastaturu. Moras probati da bi videla da li ti takva tastatura odgovara.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

profa7, ja bih uzeo samsung jer je predobar telefon. jedini problem je mozda Os koji je ovde windows. iako dosta dobar ovaj operativni sistem je malo komplikovan.
tatoo je zanimljiviji model i laksi za koriscenje. E sad za bateriju ne znam sta da ti kazem nemam telefon. 6700 maximalno, ako smem da kazem, pederaj telefon. znaci prelepo izgleda, ali nema za sad upotrebljivu navigaciju. Pogledaj jos malo ponudu pa nam kazi koji su jos modeli u opticaju.......

profa7
Novajlija
Novajlija

Post od profa7 »

Jako su lepi smart telefoni, ali ne verujem da bih koristila sve što nude..
Sad sam pretraživala opet, da pronađem telefone da vam kažem koji su još modeli u opticaju ali zaista nema ih mnogo.. s'obzirom da nemam mnogo para..
Taman nađem nešto, a onda vidim komentare kako se ljudi žale na ovo ili ono, i onda skontam da to nije to.. tj.ne isplati mi se baš rizikovati..
..meni je bitno da je telefon pouzdan,
da ima dobru bateriju,
da ima dosta memorije da mogu da slušam muziku,
da ima radio i GPS
i naravno da ne košta preko 200e ako kupujem iz prodavnice, i ako kupujem u nekom paketu vipa 325 ili telenora 325 tj 400(koje je sad već u funkciji) prenesi..

Ono što mi je za sada u užem krugu su sl.telefoni:
Nokia E72 (gde se zahvaljujem IDžO-i na prporuci), zatim
Nokia E52 (al ovde kontam da je mala razlika u ceni od E72 pa mi je onda valjda bolje da uzmem E72) i
Nokia 67000 (zato što je jeftinija, a nije loša - malo se sad kolebam zbog te informacije o slabom GPS-u,al to mi je eto neka rezerva)
i htc - al eto pošto se baterija troši brzo meni to ne bi odgovaralo ni zbog muzike a ni zbog posla..
pa vi sad ako imate još neki savet recite.. ja više ništa ne znam.. :wacko:

(p.s. mts me ne zanima više jer ima jaaaako mali izbor telefona, a i definitivno se svi najviše žale na njega..)

puno pozz svima :)

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

profa7 napisao: ( mts me ne zanima više jer ima jaaaako mali izbor telefona, a i definitivno se svi najviše žale na njega..)
Мтс има велики избор телефона али преко дилера...
Највише се жале на Мтс јер има највећи број корисника. ;)
Слобода или смрт

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

profa7, ako ti je potreban GPS onda zaboravi na "dumb" telefone. GPS prijemnik ti malo znaci ako nemas odgovarajuci softver. Izbor GPS softvera za "dumb" telefone je slab i vecina nema funkcionalnost ni pribliznu funkcionalnosti softvera koji mozes koristiti uz smart telefone. Tek aplikacije tipa Igo-a (verovatno najbolja GPS aplikacija - imas ga na Windows Mobile, Android i Iphone platformi) ili Garmina (Windows Mobile i Symbian) daju pravi smisao ugradjenom GPS-u
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

profa7
Novajlija
Novajlija

Post od profa7 »

bestboy Kako to preko dilera funkcioniše..??

Tomaš hvala, da li sam dobro razumela: znači iako recimo E52 i E72 i imaju symbian to mi nije garancija da će gps funkcionisati kako treba kod njih ili..?

ok, koji još smart tel.biste mi preporučili..? (a da nije jakoo skup i da mu je baterija maalo bolja..)?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

profa7, sto se dilera tice, vrlo je jednostavno. Odes u neku od prodavnica tipa Tehnomobil i uzmes telefon uz odgovarajuci paket. Sve tamo odradis i sve dobijas na licu mesta (telefon, karticu i ugovor). Mislim da negde na sajtu imas i spisak prodavnica kod kojih to mozes odraditi.
Sto se drugog pitanja tice. Dumb tj telefoni sa fabrickim operativnim sistemom nemaju Bog zna kakvu podrsku softverske prirode po pitanju GPS-a tako da je on zapravo neupotrebljiv (barem kod nas), dok ukoliko bi uzela neki smart tj telefon sa Symbian, WinMob ili Android platformom tj softverom, e onda se prica drasticno menja. Iako i jedni i drugi poseduju ugradjen GPS prijemnik, za ove druge imas i odgovarajucu softversku podrsku pa tako mozes koristiti Garmin, iGO, Ndrive ili koju vec navigaciju potpuno besplatno. O tome imas vise u "Kaficu" pa tema o GPS-u.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Danas svaki model telefona koji radi na bilo kom operativnom sistemu tesko da moze da izgura preko dva dana ako se koristi gps,wifi. MTS je dobar zbog izbora preko dilera nesto ima i vip takvih ponuda a telenor je po tome los jer mozes kupiti ono sto vidis na sajtu i to pod uslovom da taj model imaju na lageru,jer ja sam za 5130 februara iso 3 puta i nista pa ga nisam ni kupio.Pogledaj i N79 on dosta ispunjava tvoje zelje,kod operatera ga nema ali mozda se moze naci kod njhovih saradnika.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Dileri mtsa su Alpha Copy, Tehnomobile, Telefonika, Comtrade, Pakom, Handy... Izbor telefona je zaista dobar.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

profa7, E72 i E52 ce bez problema raditi - za Symbian platformu imas dosta GPS softvera, npr. Garmin, Ndrive, route66. Ja kod GPS softvera preferiram Igo - koji postoji na Windows Mobile, Android i IphoneOS platformi, ali ce Garmin npr. sasvim dobro posluziti.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

У Alpha Copy-ју су постали максимално безобразни! :angry:
Сад не можеш да узмеш неки нормалан телефон без микс2000!
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

bestboy,potpuno si u pravu,upravo sam pogledao ponudu i ne mogu da verujem da su sve modele koji su isli uz MIX 1000 samo prebacili na MIX2000,odnosno sa MIX2000 na MIX3000... :ohmy:
Ni sam nisam verovao da cu ovo reci,ali sada ispada da su telefoni koji se uzimaju preko Telenora,a koji su inace papreni,povoljniji od telefona koji se mogu naci u na pr. A.C.
Sve je gore i gore,pitam se sta je sledece sto ce "unakaziti"... :uhuh: :disgust:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

bestboy isto je i kod Comtradea. Ne verujem da je to do dilera, pre bih rekao da mt:s diktira uz koje pakete ce se davati telefoni. Cene su ostale iste, ali su paketi "skocili duplo". Sve sto je bilo na MIX500, sad je na MIX1000, a sve od MIX1000 na MIX2000... Ja sam uhvatio zadnji voz. Uzeo sam 16.marta 5230 uz MIX1000.
Mada, malo zbunjuje to sto Telefonika nije promenila pakete. :?
A imaju i N79 za 14.000

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Fox mezzano
Какви паћеници...па јел имају појма колико је сваког месеца издвојити за мобилни минимум 2600 динара?! Гледајте бре е72 17хиљада уз микс 3000?:o
Само нек цепају, после ће ђаво да буде крив кад крене масивни одлив корисника.
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

bestboy aha,a taj MIX 3000 je tricavih 3,8 KDinara mesecno... :ohmy: :o :blinky:
A pogledaj tek E52,telefon koji se u slobodnoj prodaji moze naci glat za 250 E,oni prodaju za 110 E + jos dve godine "mesecni harac" od 2,6 KDinara...
A N900 uz Fresh 4000 - 24 KDin. :uhuh:
Najgore od svega - mislim da nas vrlo brzo ocekuje "korekcija" postpaid paketa i u mts-u,naravno na gore... :unsure:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Izgleda da se sve okrece. mt:s ce imati najnepovoljnije uslove za kupovinu telefona uz ugovor, a Telenor ce biti najnepovoljniji postpejd. Vrlo je verovatno da ce "korigovati" pakete, samo se nadam da nas koji smo pod ugovornom obavezom nece automatski prebaciti na te nove uslove, kao sto je Telenor obecao da nece raditi.

Odgovori