Omnia i900 ili Nokia N96

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Omnia i900 ili Nokia N96

Post od Felix55 »

Eh ovako jos uvek nisam kupio ovo telefonce(Omnia i900), a evo i sta me zaustavilo u tom poslednjem koraku: Kako mi je na telefonu bitna kamera( tj. da slike budu veoma iskoristive jer mi nije digitalni aparat uvek pri ruci) cini mi se, a i neki su spominjali da ova 5MPX kamera i nije bas bajna. Ja sam nasao originalne slike slikane sa Omnijom i tipa 60% dobro ispadne, dok druge imaju dosta suma, dekolorizovane itd... Eh sada sta li je da li je to do kamere na samom telefonu ili do podesavanja?
Cak i slike slikane sa Omnijom koja je bila kod mene na 1dan, su bile sa malo suma i npr. kada se slika u mraku previse svetle zbog blica. Ovakve probleme Nokia N95 nema i njene slike su mi stvarno super.
Sada da li je bolje, ako je istina da kamera nije bas najbajnija da uzmem Nokiu N96 ili Sasmung Omniju i900 za neke iste pare...?

P.S. Vise bi mi odgovarala Omnija sa WM, medjutim ako ce se svesti na pitanje ili WM i dosta losija kamera ili Symbian i dosta bolja kamera, ipak bih se opredelio za ovu drugu varijantu.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Moj savet ti je da pazaris Omniu.
Fotografije koje Omnia pravi su i vise nego zadovoljavajuce,s'obzirom da WM uredjaji nisu nesto "jaki" po pitanje kamere.
No,to je nekad bilo.
Npr.,kamera koja je ugradjena u modelu koji ja sada koristim(pre toga sam imao Omniu,kojoj sam "dusu izvadio"),iako je WM uredjaj,fantasticna je.
Sto se tice modela N96,koji se i nije nesto dokazao na trzistu,kao i Symbian koji je na zalasku karijere,ne bih ni razmatrao.
Slika

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Glas za Omniu,Nokia N96 je promasen model .
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Mah evo nesto gledam. Nema Omnija toliko losu kameru, ima tu velike uloge od fotografa. Mirna ruka, prilagodjavanje podesavanja uslovima, svetlost...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako zelis dobru kameru na telefonu, zasto ne mozda Nokiu N86 8Mp? N96 je nikakav telefon... ulepsan N95...

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Eh da dobro pitanje. Uzeo bih ja definitvno Nokiju N86, ali mi nekako puno da dajem 240 evra minimum za nju... Ovako sam razmisljao ako sam zadovoljan bio Nokijom N95 tj. njenom kamerom onda bi i N96 bila OK ima malo vise memorije itd... Eh sada sam nekako vise u fazonu ako Omnia i900 ima kameru ~ N95ici, onda definitivno Omnia... :smutny: :unsure:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Felix55
А зашто нам не би рекао колико новца имаш за куповину фона и које услове треба да задовољи...
Слобода или смрт

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Ajde moze i tako. Imam nekih 150-160 evra...
A uslovi: Da je smart phone, Touch ili ne nebitno( samo da je veci ekran), Nije bitno kojeg obika telefon: slide, monoblock...( pozeljno da je elegantan na neki nacin :( ) WIFI, GPS i kamera sto bolja moze... Koristio sam Nokiju N95, ali je otisla mldajem clanu u porodici, pa eto ja sada trebam nesto da kupim za neku normalnu cifru, a da je po mogucnosti malo bolje od Nokije N95...
I kao sto navodim, ako vec ne moze bolja kamera za te pare( a da nije dummy telefon) onda barem da bude kao ta na N95ici...

P.S. Samsung InnoV8 sam razmatrao i odustao zbog gotovo nemoguceg zamenjivanja maski tj. oklopa...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Felix55, Ako je tako onda Nokia N82 ce ti odraditi bolji posao sa kamerom nego samsung + ima sve sto si nabrojao.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Мораш неки компромис да направиш и да одустанеш од појединих ствари. Или камере или величине екрана.
Мој предлог су 5800, н82, н79...
Слобода или смрт

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

nikako 5800, ima losu kameru.
Ja sam za n82, malo manji ekran ali zato fotke 8)
Omnia zaista nema dobru kameru.
Ako ne mora smartphone, za te pare mislim da ima da se nadje c905i koji pravi najbolje slike koje sam video. Ubedljivo. I jak je, ekstra. Jedan od boljih telefona koje sam imao.
iPhone 4.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Hvala vam.

Ipak ne c905i ne bi sebi oprostio dummy telefon. :D ... N82 sam razmatrao, ali ekrance pomaleno :shock: ... Ipak gledao slike, napravljene Omnijom i900, na gsm areni i jos neke i nije toliko lose, malo podesavanja i moci ce da se naparave extra tj, iskoristive slikice...

Eto sutra odoh da vidim jednu Omnijicu 16GB abd. pa ako je kupim javljam utiske...

Majchek
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 14:19

Post od Majchek »

Ja ti imam Omniu i900 8GB i slike zapravo nisu lose! Mogu da se naprave neke zaista prelepe fotografije,samo moras ici u podesavanja i namestati kako ti odgovara...kamera na N95-ici je slicna kao i na Omniji... :) N96 ne znam kakav je,ali kako cujem,i nije nesto... Ako ti ekran nije vazan,tj. ako ti ne smeta malo manji onda N82 jer cujem,vidim i istrazivala sam da su mu slike zaista mocne.Omnia je po meni jako dobar telefon,ne moze da ti dosadi,ima velik ekran,kamera mu je dobra-da se zabeleze trenuci kada nemas fotoaparat,sluske koje dolaze uz njega su vrh,a mozes staviti i neke druge...Ja imam sa 8GB,ali bih volela da sam uzela 16GB,ali jbg...ima mesta za mem.karticu...E,i da,ova moja je polovna,tj. polovna,ali nikad ne bi mogao reci da je vec koriscena....izdrzljiv telefon....Kao sto je vec neko spomenuo,Symbian je vec na zalasku karijere a za WMobile postoje raznorazne aplikacije i zanimljivosti.. :) Sve u svemu,moj glas ide-----> Omnia i900 8GB ili 16GB..zavisi koliko ti treba ;)
Samsung i900 Omnia

Odgovori