N79 ili N82?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IgorBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 18:30

N79 ili N82?

Post od IgorBL »

Posto dugo vec imam K750 koji me odlicno sluzi vec 4-5 godina, ali sada hocu da promjenim telefon, koji je po slican njemu po odnosu cijena/funkcije. Ova 2 telefona su mi usla u uzi izbor (doduse N82 mi je tesko naci). Koji je bolji i zasto?

Takodje bih htio da znam koji slican telefon predlazete? Kriterijumi: monoblok (nikako touchscreen, slider ili na preklop), WiFi, dobra kamera (3 mpx i vise).

Pozdrav.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

IgorBL, koji god ova 2 da uzmes neces pogresiti. Ja bih se pre odlucio za 82 zbog xenona. n79 je na drufu stranu malo lepsi i ima fm transmitor koja je zanimljiva stvarcica. U obzir bi mogao da dodje i 6220c koji nema wi-fi, ali je dosta jeftiniji od ova 2 modela.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

6220 i ako ima isti modul,sta li vec,slike na kompjuteru su ostrije i lepse nego pomenuti modeli.a takodje ima i ksenon blic,ali kao sto drugar kaze nema wifi.OD ova dva n79 pravi slike po danu daleko lepse,dok n82 je tata za mrak,losije svetlosne uslove i zatvorene prostorije.Uz to imaju i wifi i slicno.To sa transmiterom je gubljenje vremena i eto sto se kaze sminka.Koja god od ova dve modela izaberes neces pogresiti,ali kazem ako zelis samo kameru i navigacju,moj predlog je 6220

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

IgorBL, Svako da je n82 bolji za sikanje po mraku, ali ga je izuzetno tesko naci novog, jedino polovanog ga je moguce naci.6220 je jako dobar telefon, ali posto si napisao da si k750 koristio 4-5 godina, rekao bih da ne menjas telefon cesto, onda na duze staze, n79 je bolje rsenje.Jeste da je skuplji, ali ima wifi, veci ekran, kvalitenije je odradjen a i dosta je lepsi.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

znemanja, nije napomenuo da hoce nov telefon.
Mislim da sada nije racionalno kupovati neki od ovih modela nove, zato sto drze jake cene i za mnogo manje novca se mogu naci dobro ocuvani primerci.
Iskreno iako mi je svaki telefon od 6220c ima wi-fi to gotovo da nisam ni koristio, osim kod androida pre svega zbog marketa. Mislim da je to ok wireless-a veliko cimanje i bolje je uzeti neki paket sa "besplatnim" Mb. a opet net na netouch telefonima sa ekranima maksimum do 2,5" je po meni cista glupost i gubljenje vida.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Jedino je xenon po mraku bolji kod n82 po svemu drugome su ili isti ili je prednost na strani n79.
ALI dual led na n79 je pednost kod video snimanja pri slabijoj vidljivosti .
A koji je lepsi to sam proceni.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25

Post od majkon80 »

Saglasan sam sa jerkanom sto se tice tih ekrana recimo kod spomenutih n82 i n79,koristiti wirles na njima je gubljenje vida.To je bar moje misljenje i tako je mei bilo,nakcim se na wifi,pokrenem operu,a onaj kursor od misa nedaj boze...3 milimetra...oci da istera...dok kod touch ekrana,prvenstveno android platforma je to mnooogo bolje odradjeno.

IgorBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od IgorBL »

Da, rijetko mijenjam telefone tako da i sad pazljivo i dugo biram sta da kupim. Planiram da kupim nov ali i polovan, naravno dobro ocuvan bih uzeo u obzir.
Hvala na misljenjima, ako se sjetite jos necega u vezi ovih modela, a i slicnim modelima pisite.

Pozdrav :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Imao sam oba poprilično dugo tako da sam ih baš koristio i izmučio pa ti mogu reći da uzmeš N79 bolji je od N82. Dobar je i 6220 ali je ipak N79 dosta bolji a i polovnog ga možeš naći jeftino (ja sam svoj kao nov prodao za 120 eura).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

IgorBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od IgorBL »

Izgleda da cu kupiti ipak N79, samo me intresuje kolika je zapravo ta prednost kod N82 sto se tice ksenon blica.

Ima li u Srbiji nov N79? I koliko otprilike kosta? Ja sam inace iz BL, ovde je do nedavno bio u prodavnicama ali ga vise nema.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

I kod nas je slicna situacija,telefon vise nije aktuealan,ponegde se moze naci (crno 230,belo 270 e).Trazio sam da ga kupim ali sam odustao jer je to velika cena za ovaj telefon.
LG G2 Black,16GB

IgorBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od IgorBL »

Stvar je u tome sto hocu da kupim nov u prodavnici jer kad bih kupio u Srbiji, dobijam povrat PDV-a (ovde je 17% pretpostavljam da je i tu slicno). :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

U Srbiji ga ima jos poneka prodavnica koja ga prodaje legalno imas ih na srtanici za n79 i gde je garancija 2 god. cena je 265 e.a za ovaj novac telefon sa ovim karakteristikama mislim da ne postoji ako gresim ispraviteme.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Moze se kupiti nov sa 2 godine garancije za 27 000 dinara,ali u decembru sam ga mogao kupiti za 19000 pa mi nije jasno zasto je sad toliko skup,kada je proizvodnja i prodaja prestala.Ako wifi nije presudan veoma povoljna kupovina je 6220 koji je 100 e jeftiniji.
LG G2 Black,16GB

Odgovori