Zamena za N97, HD2 ili Galaxy S.

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 15:50

Zamena za N97, HD2 ili Galaxy S.

Post od sokol »

Pozdrav svima!
Ovako, imam problem trenutno, posto zelim da promenim mob, naravno. XD Dakle, posedujem Nokiu N97 belu vec godinu dana. Sluzila je kako-tako, ali je odsluzila svoje i ide u penziju.
Sada imam problem jer zelim mob koji je stvarno daleko bolji od nje, po procesoru, brzini, lepoti, VELICINI EKRANA i kvalitetu (bitno mi je, dijagonala zapravo istog), a zelim da bude cvrst i kompaktan, ne da krcka stalno ko N97, pa stvarno ne znam za koji da se odlucim.
Vec dugo merkam HTC HD2, ali on mi se cini pomalo zastarelim, vec je dugo na trzistu. Mozda Samsung Galaxy S? Iphone 4 mislim da nije adekvatan za nase podrucije. Stvarno ne znam koji da uzmem, ali ova dva su glavna dilema. Galaxy S ili HD2? Otovren sam i za druge predloge.

Hvala unapred svima!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

sokol, HD2 je odlican telefon, ali je malkice "dead end" sto se tice buducnosti i novih aplikacija, posto novi Windows Phone 7 nije kompatibilan sa prethodnim verzijama Windows Mobile, a nije moguce instalirati Windows Phone 7 na HD2.
Samusung Galaxy S ima nesto manji, ali ipak dovoljno veliki i barem prema specifikacijama odlican Super Amoled ekran i radi pod Android 2.1 platformom koja je u usponu. Zakljucak izmedju ova dva izabrao bihy Samsung Galaxy S.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

Mene malo plasi plastika od koje je odradjen Galaxy S sa zadnje strane. Polirana plastika :shock: mislim takva je bila i na Omnia HD, a to mi se cini izuzetno lakom metom za ogrebotine i ostecenja uopste. Zato sam, i protiv volje uzeo N97 i pokajao se. A HD2 je vec mator, i hardverski i softverski...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

sokol napisao:...A HD2 je vec mator, i hardverski i softverski...
Za O.S. bi se mogao sloziti sa tvojim stavom,ali ae mi objasni po cemu je to HD2 HARDWERSKI zaostao?! :blinky:

Jedina stvaka za koju mozes reci da ne prati high-end standarde je tehnologija izrade ekrana(nije Amoled,ni SuperAmoled),ali sam gotovo siguran da ni takav ekran nije uopste los.

Inace,od ova dva modela bih pre izabrao GalaxyS,a da sam na tvom mestu razmislio bih i o Desire-u. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

Pa sta znam, ne mislim da zaostaje tehnoloski, ali ono, ne znam, imam neki glup stav o tome, koji verovatno nije opravdan. Softverski svakako zaostaje...

A za Desire ne znam, jako mi je bitna dijagonala ekrana, stv volim da ekran bude ogroman, ali ono, ne po cenu kvaliteta rezolucije. Zato se i dvoumim izmedju ova dva...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

sokol, na HD2 sada može da se instalira i Android, tako da u tom smislu telefon ima još uvek neku budućnost. Nije tehnološki zastareo nikako, jer je u njemu Snapdragon koliko ja znam, i sve ostalo mu je na nivou. Jedino što ga mući je zaista to što se sa 6.5 završava priča o WinMob, i počinje Windows Phone /, koji neće imati nikakve veze sa prethodnim OS.

Kod Galaxy S mene živcira plastika od koje je izrađen, i touchwiz UI koji mi se nikako ne sviđa, ali bih verovatno pre izabrao njega nego HD2.

Da ne bude što ga ja koristim, ali najpre bih preporučio Desire.

Insider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Mar 2010. 01:43

Post od Insider »

Mozemo do sutra da polemisemo ali izbor je na tebi. Ako si definitivno suzio izbor na ova dva telefona, moj odgovor je GalaxyS. Zasto ? Odgovor je izmedju ostalog na ovom linku http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3115
Poslednja izmena od Insider u Čet, 22. Jul 2010. 15:52, izmenjeno 1 put ukupno.

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

U hd2 sam dozivotno zaljubljen, ali me Galaxy sad opasno nalozio, i nerviram se zbog flasha i glupe pastike.
Moj je problem sto ne umem da kuvam rom, ili kako se vec to zove, pa da promenim sa Wina na Android, eto, blamiram se, ali jbga...XD Ne umem.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

sokol, sto se tice promene Win-a na Android na HD2, ta opcija ne obecava mnogo. Da HTC planira da izbaci zvanican Android firmver za HD2 to bi bilo sasvim prihvatljivo, ovo drugo nije pravo resenje.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

sokol, eto ja upravo radim isto što i ti :) Menjam belu 97icu :) Doduše, ja sam mojom bila zadovoljna, ali mi jeste oduzelo mnogo vremena to da je poboljšam i ubrzam :) Moj izbor je crni Desire koji treba da mi stigne za par dana :) To ti je i moja iskrena preporuka. I ja sam razmisljala i o HD2 i o ovom Samsungu i mislim da je Desire bolji izbor. U odnosu na HD2 Desire je bolji izbor zbog prihvatljivijih dimenzija uredjaja i Androida.. A Samsung nekako još uvek ne bih uzimala dok se ne vidi kako se pokazao i kakva je podrška zajednice za Root i ostalo.. To je moje mišljenje.. Svakako je na tebi da odlučiš..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

MA upravo to me i mraci, cemu puknes velike pare na mob, ako moras da utroshis toliko vremena i muke da ga poboljsas, sa mogucnoscu da ga unistis zauvek.
Ne znam, Desire mi ne izgleda ozbiljno kao ove dve masine
Eh, isot je bilo prosle godine, N97 ili Omnia HD, i uzeo Nokiu zbnog ruzne plastike na Omnia-i...
Ja ljubitelj Nokia, ali jbga, pukli su, realno.
Hvala svima na trudu puno.
Ninolina, verv si u pravu, ali mislim da cu ipak razmisliti o ova dva modela jos... Hvala ti puno!

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

a što si odustao od Iphonea 4?
ja ga ne bih tako lako otpisivao :)

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

Pa ne znam, tesko ga je nabaviti, mnoge stvari nisu bas dostupne kod nas, mora da se jailbreakuje, mislim ne mozes ga kupiti legalno, a i mali je ekran, mada je fantastican...ne znam...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

sokol, Pošto si rekao da ti je bitna veličina ekrana, ja se ne bih dvoumio, izabrao bih HD2.Dansa sam gledao u VIP-u galaxy i jedino što mi smeta je upravo plastika, nikako mi se ne dopada, moje mišljenje je da izgleda nekako jeftino.HD2 hardwerski nikako nije zastareo, a ekran, i pored toga što nije amoled, super izgleda i ima odlični sliku.Još jedna prednost koja, po meni, ide na stranu HD2 je i sense interfejs, lepši je od Smsungovog touchwiz-a.
Na tvom mestu bih svakako pogledao i desire, zaista odličan telefon, jeste da ima 3.7 inča, ali ni to nije malo.Naravno na tebi je da odlučiš.
Iphone 4 neću da komentariše, nikada mi se nisu sviđali apple proizvodi (pre svega mislim na iPhone) tako da za to nemam komentar.

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

Znemanja Ja volim Apple, ali ono, neupotrebljivi su mobovi ovde, ne volim kad moras mob da kodiras, dekoidras, blabla. Hd2 je meni ljubav upravo zbog ekrana, ali ono, cena mu pada, sta znam, ali mnogo je mocan. A Galaxy upravo tako, izgleda jeftino. :disgust: Kakav promasaj, mocan fon u tako jadnoj pkastici. Ne znam, mislim da cu na kraju da poludim .XD

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

sokol, Slažem se sa tobom, meni je takodje HD2 na prvi pogled osvojio simpatije :) , upravo zbog ekrana, a lično volim malo veće telefone.Mislim da cena HD2, ako kupuješ preko operatera, jako povoljna, tako da svakako preporučujem da pazariš njega, a u krajnjem slučaju možeš da ga prodaš ako ti se baš nebude svideo, a mislim da ćeš biti zadovoljan sa istim.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

MA ja sam malo glup sa Winmob, bar mislim, ali ono snacicu se. XD
Pogotovo sto koristim Nokie symbian ne pamtim od kad. XD Od uvek.
Ali tu je kraj, necu vise. Bezobrazni su.
Hd2 je glomazan, mocan, pravi muski fon, ono, a i mocno izgleda, pa je i za urcenje. Sve ima. XD

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

sokol, Takođe sam dugogodišnji korisnik symbian-a, šta više još uvek ga koristim, volim taj OS, uvek mi je završavao posao, ali treba probati nešto novo.Nokina rešenja bazirana na symbianu jednostavno gube kada se porede sa telefonima kao što u HD2, Desire i sl.
WinMob je svakako, po mom mišljenu, komplikovaniji od symbina, ali je i ozbiljniji, pritom nema tu neke mudrosti oko njegovog korišćenja samo malo truda i volje da se nauči nešto novo.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sokol
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sokol »

Pa to. Sine, kao da poredis dobrog starog Golfa II sa nekim luksuznim terencem, tipa Touareg. :lol:
Mnogo sam voleo Nokiu, jbga, sad cu uzeti HTC, najverovatnije...zao ma ovaj Samsung, lep bre fon, mocan, a tako jadna obrada zavrsna.. :/ O nedostatku flasha da ne govorim, smesno.
Hvala ti puno, drago mi ej da se razumemo po ovom pitanju.... :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

sokol, Dobro ti je poređenje :D
Takođe sam ljubitelj nokie, zaista nikada ni sa jednim njhovim telefonom nisam imao problem, ali sada su jednostavno zaostali za konkurencijom. Kao što si i sam naveo, nedostatak flash-a je ogromna mana na telefonu ovog ranga i cene, možda deluje kao sitnica, ali flash je jako koristan dodatak.
btw drago mi je da sam bar malo pomogao oko odlučivanja :)

Odgovori