Samsung i5700 Spica vs LG GT540 Optimus

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Samsung i5700 Spica vs LG GT540 Optimus

Post od antec »

Sto vise za sto manje - takav mi telefon treba. Obavezan je Android, hocu malo da se igram sa njim. Ova dva telefona su mi nekako najbolje sto moze. Prednost za Spicu je kapacitivni ekran i nesto brzi procesor (mada ja moguce overklokovati Optimusa), a za LG je to sto ima graficki akcelerator pa to verovatno donekle kompenzuje slabiji klok. Ugovor istice za oko mesec dana pa bih da se odlucim na vreme za telefon i operatera. Naravno svaki predlog je dobrodosao. I jos jednom da napomenem da je cena vrlo bitan faktor, najbolja je ona od 1 din.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Ja bi uzeo LG bas zbog graficke akceleracije, zbog dobre baterije ,izgleda.Sto se tice displeja kazu da LG ima dosta dobar odziv iako je rezistivan mada mu zameraju sto se dosta slabo cuje.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

I ja imam slicnu dilemu izmedju ova dva modela. Narocito me za njih interesuje kakvi su za kucanje poruka. Na mobile-review sam procitao sledece:
"Da biste uneli simbol ili slovo koji su vam potrebni potrebno je da precizno pritisnete centar svakog od tastera što je vrlo teško za postići prstima, ali na žalost nema drugog načina. Kao rezultat ovoga za poruke za koje mi je kada sam koristio HTC Hero bilo potrebno oko jedan minut sa modelom Samsung i5700 mi je bilo potrebno 2 do 4 minuta"

Da li neko moze da mi je taj problem sa porukama do bolje virtualne htc tastature ili zbog kvaliteta kapacitivnog ekrana? Pretpostavljam da je kucanje na lg540 jos teze zbog manjeg ekrana.

Takodje me interesuje koliko je veliki hendikep relativno mala RAM memorija kod njih? (i5700=128MB, lg540=156MB)
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

antec
Спица има већи капацитивни екран, мултитач, мало више рам меморије(256мб али 192мб за андроид),добре модове али лош 3д драјвер и мање проблеме са звуком али то може да се среди...

Оптимус нисам никад ни видео али ми делује кроз ок за тај новац који се продаје а сам интерфејс за нијансу бржи. Слике су нешто лошије али је видео квалитетнији (352х288 15фпс/ < 640х480 17фпс)

Остало је јако слично а најбоље да испробаш обадва моба и одабреш који ти више одговара.

d27
Шта мислиш? :roll:
Па постоји толико тастатура, можеш да бираш...
Биће довољно меморије у сваком случају било који моб да је у питању.
Слобода или смрт

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Uh, problem i jeste u tome sto sam isprobao oba a i dalje ne mogu da se odlucim. Preostaje samo da trazim dlaku u jajetu kod nekog pa da me to odvrati od kupovine istog. Druga stvar koja me "brine" jeste bas ta podrska zajednice. Za Samsung znam da nema zime i da ce se tu nesto uvek kuvati jer je nenormalno popularan model, dok za LG nisam bas siguran. S druge strane znam da je LG hardverski nesto jaci i da bi mozda neke igrice ili sta vec, koje inace na Samsungu ne bi radile, na Optimusu radile. Nije mi to presudno ali me nervira kad nesto fali.

Kako mrzim kad moram da odlucujem izmedju dva modela :dry:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

antec, odes na xda i pogledas kakava je podrska za optimus mada ako mene pitas na modaco forumu imas dosta dobru podrsku za LG optimus koja ukljucuje 1-2 kuvana rom-a i sve verzije firmware-a koje je LG izbacio kao i tutorial za overclock procesora.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Hvala na predlozima ljudi, izvin'te sto kasnim sa odgovorom. Situacija se malo promenila, dosao sam do nekog kesa tacnije 180e (mozda 200). U izboru i dalje ostaju ova dva s' tim sto cu izbor prosiriti i na neki polovan do pomenute cifre. Uslovi isti - android (sem ako postoji neki toliko bolji model sa drugim OS-om). Dakle, da li postoji nesto bolje za te pare od ova dva? HTC Hero?

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

bestboy napisao:antec
Спица има већи капацитивни екран, мултитач, мало више рам меморије(256мб али 192мб за андроид),добре модове али лош 3д драјвер
1) jesi siguran za ram? Svugde pise da ima 128, a i nemoguce da ostane 64 ram za aplikacije, jer je meni kada ga upalim slobodno oko 70-80.
2) 3D driver je problem napraviti iz prostog razloga-3D graficki akcelerator ne postoji :P

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

1. Тако каже админ на самдроиду. Нема разлога да износи нетачне информације. После рестарта може слободно да буде и по 93/94мб рама меморије.
2. Сам процесор може да извршава 3д задатке ако постоји одговарајући софтвер за то. Није то случај само са спицом. И да :P
Слобода или смрт

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Ne moze sam procesor da izvrsava opengl instrukcije-govorim iz visegodisnjeg iskustva sa opengl. Graficki akceleratori uglavnom vrse posebne instrukcije i imaju posebne jedinice unutar svog gpu. Primera radi, graficki procesor od 300MHz moze da izvrsi vise opengl instrukcija od cpu-a od 1,5GHz, a isto tako neke instrukcije procesor nece moci podrzati, odnosno izvrsiti. Jedino sto se moze je razviti opengl driver sa softwareskim renderom, koji ce imitirati neke opengl hardwareske instrukcije. Rezultat toga bice nesto vise fps, ali uz losiju grafiku... Takodje, posto cpu ima i druge zadatke sem opengl instrukcija, kao sto su android system instrukcije, sve pozadinske aplikacije, kao i obrada negrafickih delova igre npr. fizika(koja je nekad slozena) igra ce na momente kociti. Dakle dobar OpenGL driver za telefone bez grafickog akceleratora se nece nikada pojaviti.

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

n1tr0
О том софтверском рендереу ваљда и говоре овде...
Прегледај тему ако имаш времена.
http://forum.samdroid.net/f55/3d-driver-spica-1224/
Слобода или смрт

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Шпица га једе у сваком погледу.Овај Лг,људи већи шљам од овог модела нисам имао у рукама кад је андроид у питању,екран у тесту пише да има одличан одзив,и да је бољи од таттоо одзив,ЛАЖ ,друго они сензори реагују по некад на свако треће притискање,треће и најважније,да би роотовали како треба телефон,при томе не мислим на апликацију з4роот,треба да убаците ром са фастбоотом,па још један(незнам тачан назив)па преко цмд тек тада рецоверу,и све то за свега 1 до 2 рома која постоје.а нису ништа друго него ,све исто само избачене аликације,што можете обичним роотом да одрадите преко роот ехплорера.Дакле не узимај те,никако ЛГ ГД540 позз

Odgovori