Nokia N8,Samsung M8910,iPhone 4 ili Motorola DEFY?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Nokia N8
24
57%
Samsung M8910
1
2%
iPhone 4
10
24%
Motorola DEFY
7
17%

Ukupno glasova: 42

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

E sad ovako,imam dilemu izmedju ova 4 telefona,ona su mi nekako u tom uzem izboru.
Sta mi je bitno kod telefona?
Bitna mi je kamera,zvuk,ekran...znaci pretezno multimedija.Nije mi toliko bitan OS jer sam ih sve isprobao i nekako najvise cenim WM 6.5 ali i Symbian,dok mi je Android malo prosto odradjen (verzija 2.1).
Zasto N8?
Pre svega zbog kamere i dizajna.Svidja mi se taj ''metalni izgled''.Sa N95-icom sam imao najlepse tenutke,tako da verujem u Nokiju.
Zasto Samsung M8910?
Necu mnogo da pisem,zbog kamere.
Zasto iPhone 4?
Do sada nisam imao ni jedan od Apple-ovih proizvoda.Izbegavao sam ranije modele zbog kamere,ali ovaj novi ima 5MP sto zadovoljava neke minimalne standarde.Cuo sam da su nadmocniji nad konkurencijom u svakom pogledu.Kao sto sam i rekao,nisam imao dodirnih tacaka sa njima tako da sam njega odabrao iz testova.
Zasto Motorola DEFY?
Motorolin brend nije nesto narocito zaziveo kod nas,ali su u Americi jedni od vodecih firmi na polju komunikacija.Ovaj model me je fascinirao izledom s' obzirom da spada u izdrzljive telefone.Ima pristojnu kameru,a jedina mana mu je,po meni,Android.
Cena?
Ima se moze se.Salim se,ne bih sigurno dao preko 600e a svi ovi telefoni su u tom cenovnom rangu.
Ko god da je imao nekih iskustva sa ovim telefonima neka napise sta misli o tome,naravno,i predlozi su dobrodosli.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa naravno N8 jos je ponegde i proglasen za naj multimedijalni telefon za 2010 go.,a koliko vidim to bas tebi i treba.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

tvoji komentari su suvisni jer naginjes ka simbianu i nokii :wink: :wink:
da se Ja pitam,kao i kolega uzeo bi N8!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

An Apple a day, makes the sickness go away :D
Ja glasam za iPhone naravno, 4-ku posedujem od pre nedelju dana recimo, i za sada sam jako zadovoljan kako radi. Da mu nije najbolja kamera na svetu, nije, ali lepo radi, pravi vrlo solidne fotke (mada ova stavka meni sama po sebi nije bitna). Ja sam na iOS-u vec duze vreme, i zadovoljan sam svime. Isknreo me mrzi da ga menjam, i morala bi da se desi neka revolucija kod proizvodjaca hardvera i softvera da me skine sa iOS-a na neki drugi... naravno, nista nije nemoguce.
Motorola - nisam imao prilike da ga vidim uzivo, ali on-paper je sjajno parce hardvera, a Android je standardno dobar.
SLjamsung - a sto ne Galaxy S, ili da sacekas Galaxy S2?
N8 - tja... Symbian me odbija od njega. Imao sam pre 2 dana priliku da se poigram sa jos jednim primerkom, ovog puta malo duze. Sve je lepo utegnuto, brzo radi, ali ima onaj za mene old look.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

skar napisao:tvoji komentari su suvisni jer naginjes ka simbianu i nokii :wink: :wink:
Upravo suprotno,novi Symbian mi je skroz nepoznat tako da nisam bas siguran da li bi mi se dopao,a prema onome sto sam video i procitao bas i nije nesto revolucionarno doneo.

durlanac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Jun 2008. 03:07

Post od durlanac »

Po meni definitivno N8.Verovatno zato sto je to moj izbor,samo da malo padne cena. :wink: Trenutno je mnogo 460 evrica,bar za mene. :)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

RandjaPO, N8. Jedina mana ovog modela je po nekima bas taj symbian. Meni je to OS koji mi se najvise svidja tako da je to po meni jos jedna prednost. Po meni pruza najbolji odnos kvalitet - cena. Pogledaj malo temu o njemu jedan nas clan je pisao dosta licnog iskustva vezano za ovaj model.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Mislim da je najbolje da odlučiš sam na osnovu onoga šta tebi zapravo treba.
Kamera:
Možda bi ti pomoglo da uporediš kamere recimo jer bih rekao da ti je to važno.
Ili si barem tako naveo pa je ona na prvom mesu.
Pogledaj malo po netu.
Ovo recimo.
Nokia N8 vs. Samsung Pixon12 vs. Sony HX5v shootout: Blind test
Iphone ima kameru sličnog kvaliteta sa N82 (uz HD video) ali i problem sa iTunes koji ne radi uvek kako ti želiš pa se desi da slike nestanu a da ti to nisi želeo a ko da ponovi recimo atmosferu sa 18tog rodjendana ponovo?

Zvuk i ekran:
Ako ćeš da slušaš muziku duže od 5h dnevno ni jedan od telefona koji si naveo nije najbolji izbor (zbog trajanja baterije)
Za muzički usmerenog usera koji voli slobodu u personalizaciji foldera i muzike, prilično je problematičan iPhone zbog iTunes.
Ekrani su za korišćenje na telefonu a tu nećeš videti veliku razliku.
Lični doživljaj i lični ukus. Neko voli prezasićene bolje neko svetliji ekran a neko da je to retina ili amoled.

I ovde bih zaključio da je to tvoj lični izbor, naročito što si uključio u izbor smart i dumb.

Pošto imaš iskustva sa Symbianom, mogu da ti kažem da sa S3 nećeš imati problema sa snalaženjem uopšte. Sve je organizovano slično ili isto kao ranije uz ogroman napredak u ubrzanju. Nekima je ta prepoznatljivost sa prošlošću mana, nekima prednost.
iOS-u je glavna odlika eyes-candy i tzv bullet-proof, neki kažu i "idiot-proof". Odnosno, iskreno govoreći, pravljen je za "plavuše" pa ni tu niko nema problema sa snalaženjem.

Cena:
Tu nema mnogo dvoumljenja.

Za kraj sam namerno ostavio Motorolu.
Pored Androida i EXTREMNE IZDRŽLJIVOSTI tu je naravno Moto kvalitet prijema.
Pogledaj ovaj video!
Ne postoji telefon na svetu ovako izdržljiv!
http://dai.ly/eAcir8
Motorola je naravno Motorola!
Ja sam slab na nju i obožavam je od prvih modela.
Ovo je pravi dokaz da Moto pravi odlične modele TELEFONA.
Nažalost...kamera je 0 (nula)

I svakako savet za kraj...PROBAJ AKO MOŽEŠ LIČNO bar po 10tak minuta svaki u izboru.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Jos je ostalo da ga udare od zid pa da se vidi dali bi i to preziveo,mislim svaka cast za ovu motorolu naravno ako nije neka namestaljka.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Prvo sam samo N8 i hteo,medjutim,malo sam razmislio i setio se kakva su me sve razocarenja docekala od Nokijinih ''vodecih modela'' (N96,X6,N97),a zadnji model koji je na mene ostavio pozitivan utisak je N86.Da su N8 izbacili nakon N95 ne bi bilo dileme,ali ovako nisam pametan sta da ocekujem od njih.Jos i taj novi Symbian,nije mi bitno to sto lici na stari samo mi je bitno da je brz.Vidim da ce Galaxy S2 biti prava masina,ali pitanje je kada ce se pojaviti u prodaji,pa zbog toga njega nisam ni uzeo u obzir.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

gameforce, auuu šta su radili mučenoj motoroli!! Najjače mi je ono sa kadom i telefonom :lol: sad sam počeo da ramišljam o kupovini ovog telefona :lol:

RandjaPO, od svih navedenih ja bih uzeo N8 jer si naveo da ti je najbitnija multimedija
and justice for all...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Od ovih nabrojanih modela glas bez dvojbe ide za N8 .
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

samo jedno ne shvatam,kako mu nije zao telefona :D :D
eto skoro i da ne poverujes da je moguce.. :|

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Moj glas ide za N8, od svih navedenih telefona smatram da je n8 najbolja kupovina.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

skar napisao:samo jedno ne shvatam,kako mu nije zao telefona :D :D
eto skoro i da ne poverujes da je moguce.. :|
Zato sam njega i uvrstio u uzi izbor,zanimljivo je videti telefon pod vodom,ali naravno,da radi :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Moj glas za motorolu defy jer je onako fino izdrzljiva, ima finu specifikaciju i android po meni sada najbolji OS. Nokiu poslednji model koji sam imao bio je n96 tu sam se razocarao nikad gore, a za ovu n8 necu nista reci jer mi je jako strana, iphone sam koristio 2g i 3g modele i super su, al najvise sto sam odustao od iphona je sto moram gde god da idem da vucem laptop, i itunes kad god hocu nesto da ubacim izbrisem promenim, mnogo zavisi od itunsa to mi je jako smetalo, imao sam priliku da se igram sa i4 i odusevio me je ali me odbija itunes i udejti pa unlock i jailbrake... Ovaj samsung nikada nisam video tako da sam i tu kratak kao i za nokiu

durlanac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Jun 2008. 03:07

Post od durlanac »

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Da su izostavili ove hromirane detalje bila bi verna kopija,ali ovako izgleda kao da je za americko trziste (oni boluju za tim detaljima od hroma)

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Glasao sam za Defy, jer je po meni najinteresantniji, ne samo robustan izgled i konstrukcija vec i Gorilla Glass displej koji garantuje da ga ni kljucem neces izgrebati, Android 2.1 i 800mhz procesor koji garantuje dobre performanse, 3.5mm audio jack, fantastican 3,7 inca displej, i sve to spakovano u 107x59mm dimenzije i svega 120gr tezine.
N8 bi bio moj drugi izbor, zbog multimedije, zvuka kamere, odlicne izrade itd., glavna boljka Symbiana je nedostatak QWERTY tastature u portrait modu.
Samsung ne bih komentarisao, a Iphone je suvise zavisan od Itunes-a, i nisam siguran da najnovija verzija IOSa omogucuje Mass storage mode - kako ces prenositi podatke i fajlove sa raznih racunara na telefon?
Motorola Moto G

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

I ja sam razmišljao o DEFYju kao o drugom telefonu, pri čemu mene najviše privlači upravo to što je Android a toliko izdržljiv uređaj (jer u tom cenovnom rangu mogu samo neki Wave-Bada fon da uzmem a on mi nije nešto), a rekao bih da odlično radi posao. Ali da imam toliko love na bacanje koliko košta iP4 definitivno njega. Igrao sam se s njim nekih 20ak minuta i .......... sjajna igračka (bez aluzija na upotrebljivost jer ga sasvim dovoljno ljudi najnormlanije koristi, a za te pare i sa takvim ekranom bi se svako rado igrao).

Ne bih o Symbianu i njegovoj upotrebljivosti jer je vrlo funkcionalan i upotrebljiv, ali ne može mnogo toga (glupog i pametnog) što mogu iOS i Android, ali multimedia mu je sasvim dobra, a kamera i više nego dobra, ali ti znaš šta ti je prioritet. Jedino mi nije jasno ako N8 ostaje u izboru šta dobijaš sa Samsungom.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori