Samsung galaxy Ace ili Wave I ; pomoc pri izboru

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Neenaad
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 10. Dec 2010. 19:15

Post od Neenaad »

Little prince znam i ja da je Bada slabo popularna,ali baci pogled na stranicu na kojoj je Wave,sve samo pljuvanje,nista korisno o telefonu,zivi uzas...Jednostavno,Android mi je sigurica,proveren OS,meni treba nesto sto ce da radi kad mi zatreba,a ne da se nadjem u situaciji da molim Boga da nesto radi.Ace je dosta slabiji od Wave-a,ali meni i ne trebaju neke stvari koje imaju na Wave,a nemaju na Ace-u...wave je super telefon,za korisnike koji nisu zahtevni...

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Tvoja zahtevnost se ogleda u pustanju yt klipova i fejsa :lol: a tu "zahtevnost" Wave ispunjava out of the box. Mada,moram da priznam da sam menjao fabricku melodiju za zvono
:ohmy: :blinky: :o
Kada malo razmislim bolje ti menjaj Wave za Ace da ne bi gubio vreme na podesavanje melodija za zvono,osvetljenja ekrana,vibracije i ostalih zahtevnih i naprednih funkcija 8)

Zeleo sam da se malo nasalim,ne zameri,zelim ti da budes zadovoljan sa Ace-om.

Neenaad
Novajlija
Novajlija

Post od Neenaad »

Dobra sala druze,ali stvarno nije gledanje YT klipova i posta najveci problem,stvarno me zeza oko neta,znaci ludim,ne znam kako i sta sa navigacijom i ostalim stvarima.ponavljam,wave je extra fon i krivo mi je sto moram da ga menjam,ali msm da ce Ace uraditi bolji posao... =I

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Neenaad, sto se tice Androida i sigurice, evo nekih mojih iskustava sa istim (istina dok sam koristio Eclair firmver na Galaxy 3):

- slanje SMS poruka pogresnim kontaktima (zbog bug-a u SMS aplikaciji) ili na pogresan (fiksni broj) kontakta
- pucanje telefonske aplikacije posle zavrsetka razgovora ???
- nemaju svi androidi podrsku flash. Podrska zavisi od CPU. Konkretno za telefone za ARM11 nema podrske za flash (cak ni na froyo-u) - youtube moras gledati iz posebne aplikacije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Neenaad
Novajlija
Novajlija

Post od Neenaad »

Razlikuju se i telefoni sa Androidom,ali niko mi se nije pozalio na te probleme,a sto ljudi sam pitao u vezi Androida,i na stranici Ace-a i na drugim forumima.YT klipove sam naveo kao primer,ali i sto se njih tice,bez problema pice na androidu,dok na mom Wave-u,ni iz fabricke precice na kojoj pise Youtube,nisam mogao da otvorim klipove,stalno pise "try again",a na netu mi puca veza i pise "unsupported content"".

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Neenaad, pice bez problema, ali iz youtube aplikacije ako imas ARM v11 a ne ARM v12. Ako medjutim hoces da ih gledas iz browsera, ili zelis da gledas neki drugi flash (ne flashlite!) sadrzaj iz browsera, onda ako imas nepodrzan CPU mozes da se se zalis Adobe-u. Da ne bude zabune ja jos uvek koristim Android telefon i nemam nameru da ga menjam, ali cisto treba znati neke cinjenice.

Daklem npr. Galaxy S, uz froyo firmver, zahvaljujuci tome sto mu je CPU sa ARM v12 jezgrom bez problema pusta flash sadrzaj, dok android aparati koji koriste ARM v11 CPU-ove nisu podrzani,

Neenaad
Novajlija
Novajlija

Post od Neenaad »

Tomase ; Danas mi je stigao Ace.Prosto ne mogu da se odvojim od njega,sve ono sto mi je smetalo na Wave-u,ovde ide kao podmazano...Istina,ekran i kamera su losiji,ali sam ekranom zadovoljan,ali msm da je kamera mogla biti malkice bolja,ali nema veze.Ali Android me je oborio s' nogu,Samsung ima najbolji interfejs za android,gotovo je slican kao Bada tj. obrnuto je,ali sustina se nazire...Hvala svima na komentarima i preporukama,iskreno nisam ocekivao ovoliki odziv,hvala i pozdrav...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Neenaad, samsung je na sve touch platforme koje koristi (Windows Mobile, "dumb", Bada OS, Android), osim Windows Phone 7, portovao svoj touch-wiz interfejs u raznim verzijama tako da je normalno da je slican onom na Bada OS, posto se radi o istom interfejsu.

Neenaad
Novajlija
Novajlija

Post od Neenaad »

Hvala na pomoci i informacijaam,ja to nisam znao,msm slabo poznajem android ali zbog slicnosti sa badom mi se mnogo svidja....

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Neenaad, wtf nemaju nikakvu slicnost bada i android mozda zbog UI touch-wiz-aju ali ovo ostalo je nebo i zemlja .

Neenaad
Novajlija
Novajlija

Post od Neenaad »

Pregled menija,kada nekog zoves ili mu saljes sms,prevuces prstom levo ili desno,to sam do sada ja primetio

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Neenaad, lesa0208, defualt launcher na Samsung Android telefonima je Touch Wiz 3.0. Samsung se trudio da korisnici na svim touch platformama koje koriste u prvom kontaktu sa telefonom imaju skoro isto okruzenje. Kako i Bada OS koristi touch wiz launcher (samo Bada verziju) korisnik ima vrlo slicno osnovno okruzenje bez obzira na razliku u operativnim sistemima.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

tomas.hokenberi, znam ja to :D

Odgovori