Pomoc pri izboru: v3, 6320i, neshto trece...

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ecco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2005. 23:09

Pomoc pri izboru: v3, 6320i, neshto trece...

Post od Ecco »

Vec 3-4 godine imam nokiu 3310 koja me je dobro sluzila, ali je pochela da zeza u toj meri da sam prinudjen da kupim nov telefon. Moram reci da sam apsolutno neupucen u scenu mobilnih telefona i da sam imao neki ubrzani kurs ovih par sati, koje sam proveo razgledajuci ovaj sajt.

Budzetski raspolazem sa nekih 230 evra, mada sam spreman da potroshim i manje. ;)

Uglavnom sam sveo izbor na Motorolu v3 ili Nokiu 6320i.

V3 me privlachi zbog izgleda, gradje, zelje da uzmem preklopni telefon.

6320i je ipak Nokia kojom sam bio zadovoljan zbog odlichnih remider-a koji su mi pomogli da ispunim studenstske obaveze i ustanem rano izjutra, tako shto mogu da se nameste da zvone jedan za drugim, pa posle 10 minuta opet zvone; kao i zbog profila koji su mi olakshali menjanje rezima zvonjave/nezvonjave.

Koliko vidim, 6320i ima dosta bolje karakteristike, pogotovu memoriju zbog koje bi mogla da se koristi kao mp3 player, dok v3 ima 5mb na koje ne znam shta mogu da smestim... Ali malko sam umoran od monoblock izgleda.

Nisam fiksiran za ova dva modela, prihvaticu i druge predloge.

Razmatrao sam takodje i Z1010, ali sam ga odbacio zbog glomaznosti. Takodje sam razgledao v975 i v635 ali nisu na mene ostavili poseban utisak.

Ali kazem, ne razumem se previshe u ove stvarchice, pa bih bio zahvalan ako bi mi neki iskusniji ljudi u ovome pomogli da odluchim. Dakle, u chemu sve jedan model prednjachi u odnosu na drugi i da li je to dovoljno da predjem preko stvari koje me odbijaju od njega.

Hvala unapred. Pozdrav!

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Od ova dva ponudjena svakako preporucujem 6230i - bolja kamera, prosiriva memorija, radio i MP3 plejer. V3 svakako izgleda atraktivnije, a i na preklop je.
Od nekih drugih modela, pogledaj Samsung i Sony Ericsson. Samsung ima dosta slicnih modela, po ceni do 200 evra, dok SE nudi sirok izbor odlicnih, a pristupacnih modela - K500i, K700i, J300i, ...
Pozdrav svima!

Marko mI2
Stop the madness!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Od ova dva i ja preporucujem Nokiu 6230i zbog vec navedenih prednosti,a ako hoces neki drugi na preklop tu ti nemogu pomoci jer preklapace izbegavam!
Pozdrav 8)

Ecco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ecco »

Hvala ljudi. Sad shto se tiche tih prednosti - kamera mi nije od nekog znachaja, imam digitalni fotoaparat, no ni njega neshto preterano ne koristim. Shto se tiche mp3 i radija, nisu mi od presudnog znachaja jer imam mp3 diskmen i nekih 30ak narezanih mp3 diskova koje vrtim, pa mi nije isto potrebno i na fonu gde mogu da smestim dosta manje muzike. Uzevshi to u obzir, ispade da mi i ne smeta previshe samo 5 mb memorije na v3.

Dakle, ako zanemarimo te navedene prednosti 6230i-a, moze li v3 da mu parira?

Pretpostavljam da v3 ima dobar alarm koji moze da zvonjavi vishe puta zaredom u roku od 20ak minuta kao 3310...

Da pojasnim, jako sam zagrejan za v3 i uzeo bih ga iste sekunde, ali nisam siguran da li je to mudro jer za otprilike istu kintu mozda mogu da uzmem mnogo bolji telefon. Zato se raspitujem, da vidim na kojim poljima i koliko je recimo taj 6320i bolji. Ako su njegove prednosti za mene podnoshljive, da ipak uzmem v3.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

ako je tako uzmi v3.... jedno je sigurno mnooooooogooooooo je lepsi od 6230i... elegantniji.... da sam na tvom mestu ja se ne bih razmisljao... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Sad tako razmisljash ... videcesh kad uzmesh telefon koliko cesh da promenish misljenje i udaracesh "glavom o zid" zashto nisi uzeo 6230i .... a da i v3 ima bolji ekran !
Pozz 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ovako,od nekog ko je imao v3: odlican telefon,dobra konstrukcija(kuciste od aluminijuma),odlican ekran,5 alarma koje mozes da postavis kako hoces i sa snooze opcijom,znaci zvoni posle 5 minuta opet i opet i opet,solidna baterija,ali bespotrebno zakomplikovan imenik,kao i nemogucnost gledanja broja na koji shaljes poruku,sto je zeznuto ako stavis vise brojeva pod isto ime,jer u slucaju da ti "pera" ima i kucni i mobilni i posao,kad biras broj za poruku,videces 3 puta "pera" i to je sve,nigde ni traga od broja,pa ako ti se posreci,posreci!To je jedna stvar koju nisam mogao da mu oprostim!Za te pare koje imas svakako mozes da nadjes nesto bolje,pa cak i na preklop!Video sam skoro ovaj novi SE valjda z520,i nije losh po funkcijama,solidna konstrukcija,a na peklop je.takodje Samsung fonovi imaju dobre organajzere,mada slabiju bateriju.

Moj izbor u toj ceni bi bio

Preklop:V635,SE z520(valjda se tako zove),Samsung e 720/730

Monoblok:nokia 6820(solidan i koristan zbog tastature,mada slab i mali ekran),motorola e389,Siemens m65,SE k700i

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

ako ti kamera i memorija i mp3 i radio nisu bitni uzmi v3, pogotovo jer ima odlican ekran, ali ja bih ti ipak preporucio 6230i, ko zna da li ce nekada u zivotu da ti zatreba nesto od opcija sto ovaj telefon nudi :)

Pozz! :wink:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ja takodje mislim da ti je bolji izbor 6230i...jer mislim da će te v3 veoma brzo smoriti, ali šta znam, ako ti je dizajn bitan... :unsure:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

a shto ti nebi uzeo neki symbian od Nokie,pa lepo ubacivao i alarme i dodatne programe za kojeshta i tako to?mislim da za te pare mozes da pazarish neki 7610 recimo ili tako neshto,da se onako,bash ponovish,a?

Ecco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ecco »

Hvala ljudi na brojnim savetima.

Ta ideja za symbian 7610 otpada jer izlazi van predvidjenog price range-a koji je i ovako prekorachen sa tih 230 evra.

Shto se dizajna v3 tiche, danas sam otishao do prodavnice da ga vidim uzivo i nisam preterano odushevljen. Bolje je izgledao na slikama. Tako da sam sad totalno dezorijentisan. Razgledao sam kod druga k700i i deluje mi simpa. Pogotovu zbog velikog ekrana. Kada sam pre neki dan kod druga video 6230i uchinilo mi se da ima mali ekran. Varam li se ili ne?

Kazem, nisam vishe toliko zagrejan za v3, pa cu se sad dati u razgledanje drugih modela koje ste naveli da pogledam.

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Daaaaaa to je tachno .... k700i ima bolji i dosta veci ekran od 6230i ....

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Kao sto Cyber rece,ima veci ekran nego na 6230i ali generalno gledano 6230i je bolja od K700 i njen glavni konkurent je K750 ali on izlazi iz tvog cenovnog ranga!Ako ti se svidja Symbian a nemozes da das oko 250 evra za 7610 imas potpuno isti telefon samo sa"normalnom"tastaturom-6670 i jos je 10-15 evra jeftiniji od 7610 jer je ona kao neki art deko umetnicki predmet!?
Pozdrav 8)

Ecco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ecco »

Ok, hvala svima na savetima i preporukama. Ipak sam zaboo v3. SLuzicu se njime dok me ne smori, a onda cu da se bash obnovim nekom bestijalom. ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Mislim da se ipak necesh pokajati...V3 je dobar telefon,ima nekih svojih bubica,tojest cudnih reshenja u sovtveru,ali ok.

Pozdrav! 8)

Odgovori