Samsung Galaxy Tab VS Apple iPad VS Dell Streak

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Samsung Galaxy Tab VS Apple iPad VS Dell Streak

Post od nemanjale »

Posto se ovi uredjaju krecu okvirno oko 350e, imam ponudu da uz HD2 doplatim jos oko 100e, e sada za koji uredjaj se odluciti?

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

moj glas ude za tab samo zbog opcije telefona koja moze da zatreba ponekad, a i nekako mi je najlepsi od ponudjena 3 ali to je vec subj misljenje
::luv phonez::

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Dell, zato sto fercera i kao telefon, pa imas all-in-one. Jedini problem, je sto ima najmanji ekran od ova 3 ponudjena. Sto se Sljamsunga tice, nisam bas narocito odusevljen, a sto se iPada tice, za mene je to samo iPod na steroidima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

streak ne bi uzimao, zato sto mi 5" nije puno vece od 4.3", tj. nit moze u dzep nit moze da se komotno surfuje.
g tab i ipad su mi isti, mozda bih pre isao na ipad, ali imam bolju ideju, posto su onudjeni tabovi svi iz winwin ponude pitaj tog sto ti nudi da ti da Viewpad 10s. 10" ekran, tegra cipset, a jeftiniji je od svih navedenih

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Kad smo kod tabova,jel ima sad da se nadju polovni Ipad 1 uredjaji od kako se pojavila dvojka i koja bi im cena bila od prilike posto vidim ovde okvirno cenu od 350e??!
Nokia Lumia 1520

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

A recimo ako bi odustao od Tablet-a sta mislite o zameni za Samsung Galaxy S ili HTC Desire HD? i kolika bi realna doplata bila po Vama? Ja mislim da je tu od 30-50e....
SGS2, iPhone 4 32GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Galaxy S ti je odlican izbor, ja cak mislim da i ne bi trebalo da doplacujes, to je otprilike glava za glavu.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

miodrage, ok hvala druze, a sta mislis jel se isplati da zamenim hd2 za galaxy s? Ja licno mislim da se isplati jer ja na hd2 koristim iskljucivo android i mislim da galaxy treba da radi dosta bolje nego hd2 jer je ipak on android tel. Po meni jedino nedostaje blic, sve ostalo mi je ok. i naravno sto je nekako prelagan kada se drzi u ruci, ali to je vec stvar navike :)
SGS2, iPhone 4 32GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja licno mislim da se isplati, ali ti najbolje znas sta ti treba. E sad, napominjes taj nedostatak blica, ne znam koliko ti je to potrebno i koliko ti znaci, jer po mraku su fotke neupotrebljive. Meni licno kamera na telefonu ne znaci uopste. Imao je ili ne, svejedno mi.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

nemanjale, na tvom mestu bih prvo doooobro pročešljao net uzduž i popreko i dobro uporedio Samsung A4 i Qualcom 8250, kao i njihovo ponašanje u praksi, jer sam čuo i neke zamerke po pitanju brzine od ex korisnika GSaž a sadašnjeg vlasnika HD2. Ne kažem da ne treba da isprobaš samo nije baš svaka zamena dobra a od GSa me najviše odvlači glatka plastična završna obrada.

Samo nešto smo se udaljili od naslova........... jesi ti to ipak izabrao telefon umesto tableta?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

bobex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Apr 2011. 20:51

Post od bobex »

ja imam dosta dell streak i zadovoljan sam,mislio sam da ce mi previse velik i da cu se tesko navici na njega ali posle nekog vremena mi je postao mali i zamenio bi ga ipad-om,kolika bi bila odp doplata za ipad :) :)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

teško je to ovako reći, imaš 2 generacije ipada, u svakoj 6 modela, sa 16,32 ili 64 GB, sa ili bez 3G-a, moraš videti koji najbolje odgovara tvojim potrebama, mada mislim da je 64GB bacanje para :)

Većina današnjih tableta se pravi oko veličine ekrana od 10", i to sa sobom nosi određene prednosti i ograničenja. Čitanje, web browsing, gledanje filmova na telefonu veličine ekrana 3-4" služi za prvu pomoć. Niko neće pročitati knjigu od 500 strana na fonu, osim ako nije baš hardcore fanatik :) sa druge strane, ekran veličine 10" nosi i smanjenu mobilnost, tablet nećeš moći da poneseš uvek sa sobom. Tableti od 7" opet predstavljaju neki kompromis između mobilnosti i veličine.

Meni je prioritet bio čitanje, tako da sam kupovinom Ipada dobio baš ono što sam hteo. Opet, kupovina tableta mi je u izvesnoj meri "ubila" želju da unapređujem telefon, umesto toga ću verovatno sačekati neki sledeći tablet.
Jednostavno, aplikacije mnoooogo bolje izgledaju npr na ipadu nego iphoneu/ipodu, a ipad ima baš puno aplikacija pravljenih za njega. Posle korištenja aplikacija na tabletu, iste na fonu deluju prilično siromašno. Veličina ekrana je takva da dobijaš puno više informacija, sa manje skrolovanja i mučenja. Evo par primera:
IMDB na Ipadu i Iphoneu:
SlikaSlika
Medscape, korisna aplikacija za posao kojim se bavim, na Iphoneu i Ipadu:
SlikaSlika

tako da sve zavisi od toga šta kome treba, prenosivost ili "screen size", za moje potrebe su tableti do jaja :)

Odgovori