telefon do 400 eura?!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

znemanja napisao:Smatram da je n8 trenutno jedan od najboljih uređaja na tržištu, ako ne i najbolji.
...i onda se pitamo što postoje i suprotne reakcije...
Ma miodrage samo ima ponekad taj "bombastičan" stil pisanja, treba ga čitati "kroz redove".
Evo i od mene savet, kad već svi (iako se čovek ne javlja, nije valjda nešto ozbiljno) - štedi pare i čekaj Galaxy2 ili XperiuArc
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Replika:
da, bombastican stil pisanja, nekada postovalac Nokie, sada zakleti mrzilac... A sta se ustvari promenilo? A znam, mozda me je iOS promenio. SJ me je na subliminalnom nivou naterao da obozavam Apple a mrzim sve ostalo... Gomila gluposti.
JEsam li lepo napisao da je N8 kvalitetno odradjen? JESAM! Jesam li napisao da jako cekam Galaxy S II? I TO! Jesam li u nekom od prethodnih postova u drugoj temi napisao da cekam Nokijine Win telefone? I TO JESAM!
Ja samo ponavljam da je Symbian u stanju u kakvom je zreo za otpis. Ne moze da se poredi ni sa iOS-om, ni sa Android-om. Na moju najvecu zalost, nisam imao neki Android pri sebi pa da testiram sva 3 OS-a, ali posto sam testirao Galaxy S svojevremeno (pisao o tome), a sada i ovaj Symbian^3, i uporedio sa mojim iOS, mogu samo da kazem da po mom misljenju zaostaju!
Svaka cast tim masinama, ali ne rade tako glatko, i tako lepo. Galakticni opet, radi po mom misljenju bolje nego N8, jer Nokia za neka moja shvatanja bas stuca.
Moze da se desi da sam razmazen mojim uredjajem - priznajem, sada mi i 3G izgleda malo otrcano... ALI, koje devojci srecu kvari, meni se uopste ne svidja da kada recimo prevucem prstom preko ekrana, N8 za moje pojmove ceka citavu vecnost dok odreaguje. Dobro, i ja preterujem, i bombastican sam jel, ali lag je sigurno 3x duzi nego na iPhone4. Galakticni reaguje sa nesto duzim lagom, ali se to u svakodnevnoj upotrebi ne vidi, vidim ja odmah nakon upotrebe i4. I 3G u odnosu na i4 ima jedan diskretan lag.
Eto toliko gospodo (i poneka retka dama ako ima), ja sam sve sto sam napisao bazirao na LICNIM iskustvima! Nista nije napamet, nista nije tendenciozno, nista nije ni protiv koga licno upereno, samo pisem sta sam ja iskusio.
I ponavljam, opet, cekao bih S2!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Apr 2010. 14:01

Post od Deni_NS »

evo da se izjasnim :) nisam znao da cu izazvati toliku "pometnju" sa ovom temom :) nikako ne bi uzeo symbian cast stvarno Nokii, imam e71 i necu ga menjati ni za sta...umoran sam vise od symbiana i neko mi se cini da mnogo kaska za IOS-om i Androidom... Imao sam i Android, a i IOS... Iskreno da imam para uzeo bih bez razmisljanja Iphone 4 ali stvarno mislim da su preterali iako postujem Apple... zato bih onda uzeo Android... win7 nikako ne bi jer niti ima nesto aplikacija, niti bas cujem da se nesto prica o telefonima koji imaju win7, tako da mi ostaje Android... gargamel4 slazem se sa tobom za Defy i mislim da bi bio to pun pogodak, ali nekako znas kad pomislim motorola, ne uliva mi poverenje... imao sam v3, pre nekoliko godina i razocarala me.. ali veliko, ali citao sam o njoj i po onome sto se pokazala i po onom standardu sto ima za ogrebotine, vodu, prasinu itd sasvim sjajan telefon za te pare... samo cuo sam da je problem neki zvucnik koji se kvari i to bas za Evropu sto je pravljeno, pa ako znas sto se toga tice bilo bi lepo da mi kazes mozda bi nju i uzeo :) neko je spomenuo Desire HD, ali on mi je nekako velik i ne bi ga uzimao iako sjajan telefon... i da telefon mi sluzi za surfovanje po netu i slusanje muzike (ne bas preterano, ali u granicama normale, nisam manijak) i za nekad gledanje serije (45 minuta koliko mi treba busom do faxa) :) hvala inace svima

P.S. ne bi uzeo nista kao na fazon izvlacenja, ako vec uzimam touch uzimam touch... a S2 kontam da ce biti preskup, iovako jedva sam skupio 300 jevreja :)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa kolilo znam, a i na dosta mesta je to vec pomenuto da je taj problem sa zvucnikom resen i vec odavno nije problem. Ne znam tacnu pricu ali znam da danasnja Motorola nije ona a Motorola od pre par godina sto je pocela da gubi publiku i u Americi. Neko je i kod nijh i kod SEa uleteo s lovom i napravio od njih konkurentne prizvodjace. Tako da ako vec nisi u fazonu velikih telefona mislim da ce ti ovaj biti taman jer ima jako mali ram oko ekrana - prakticno je sve ekran. Ima istu dijagonalu kao Desire a manji je (doduse i malo deblji) od njega, a 800MHz je i dalje sasvim dovoljno :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Deni_NS »

Danas sam konacno dobio pare i krenuo u kupovinu... Odustao sam od Defy-a jer jos se muci sa update-om, kontam nekako mi to neodgovorno, kad Galaxy S skoro vec ima na sebi Gingerbread, sto znaci da sam se odlucio za SGS...Obilazim ja tako prodavnice i u svakoj prodavnici daju garanciju na 6 meseci... Jako sam se iznervirao... Dugo nisam kupovao telefon jos od pre dve godine kad sam kupio E71, ali mislim da je garancija telefona uvek bila godinu dana ili cak dve godine, ne secam se... E sad da pitam vas, cuo sam glasine da su ti telefoni kao skidani sa stranih mreza, pa kao losijeg su kvaliteta, pa zato to i 6 meseci garancije iako su u prodavnicama tvrdili da nije skidan ni sa jedne mreze telefon...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Deni_NS, iskreno ne znam zasto bi bili losiji po kvalitetu, eventualno da im je bagovit softver koji imaju u sebi jer je brendiran od operatera inace a opet ne mora znaciti da ima softver od operatera. Ja sam prije par godina kupio u Banja Luci N73 skinut sa TIM mreze i bio je softver sa sve TIM logoima i ubacio samo fabricki softver i sluzi me oko godinu i po dana bez ikakvih hardverskih problema iako sam imao 18 mjeseci garancije. :) Pozdrav

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

garancija varira od radnje do radnje jer zavisi direktno cifre koju se prodavac ugradjuje u nabavnu cenu... zato je tamo gde je telefon skuplji i garancija veca... poz :wink: :wink: :wink:

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Deni_NS »

@janka_88...ah znam jeste mozda nije, ali sta na primer ako je skinut otkud znam mozda sa neke mreze lupam primer iz Azije i nema jos update, na to sam mislio, a ipak mislim ne bi voleo da dam 350 eura i da bas posle 6 meseci meni nesto crkne :)
@Luca... Ne znam, ali nisu mi ponudili lupam sad za 370 eura eto 12 meseci garanciju...
Steta sto u Vip-u vise nema SGS odmah bi ga uzeo, jer mi za mesec dana istice ugovor, a kod operatera je 24 meseca garancija... (sad mi neki mogu reci, pa predji kod mts-a ili telenora oni imaju, ali ja sam zadovoljan sa Vip-om :) )

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Deni_NS, Mislim da nema neke preterano velike veze što je garancija 6 meseci, kao što reče luca, zavisi sve od nabavne cene po kojoj je prodavac nabavio telefon.Iz iskustva mogu da kažem da neke nokia telefone sa TIM mreže, koje sam kupovao u radnjama koje daju manju garanciju, rade do današnjeg dana kao sat, jedan primer je nokia n70 kada sam je kupovao sada već davne 2006, obišao sam ceo grad da nađem primerak koji nije skidan sa mreže, a da ne košta 400evra jer je u radnjama koje daju manju garanciju koštao oko 250evra.Nisam našao, kupio sam telefon sa TIM mreže, odmah u radnji su mi izvršili ubacivanje fabričkog softvera besplatno i taj telefon i danas super radi kod druga kojem sam prodao.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Slazem se sa kolegom znemanja, sto se tice telefona skidanih sa druge mreze (strane mreze) Koristio sam dve nokije koje su bile sa TIM mreze (6630 i N70) i obe su radile odlicno.
Probaj da nadjes SGsa koji je neko kupio preko nekog naseg operatera i sad ga prodaje.
Tako sam ja uzeo SGSa koji je bio zakljucan na mts, bio je povoljniji nego sto ovako idu po oglasima, ful pakovanje i garancija 24 meseci) u kucnoj radinosti sam ga otkljucao uz pomoc dobrih ljudi sa XDA foruma i sad prima sve kartice i mreze :)
and justice for all...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Deni_NS, stoji to sto kazes za te tamo neke "divlje" mreze ali iskreno mislim da ces takve naci kod nas. Uglavnom su to TIM, Vodafone UK (i ostali), i jos neke uglavnom poznatije mreze iz Evrope. Pozdrav

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Tačno tako, do sada sam samo primetio telefone skidane sa TIM i Vodafone mreže, naravno ima skidanih i sa drugih, ali dosta ređe.A ako je skidan sa TIM ili Vodafone to nije problem, rešava se jednostavno ubacivanjem novog softwera.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

nema veze da li je sa neke mreze ili ne, osim ako ti ne smeta eventualna oznaka na samom aparatu npr. TIM ili T-mobile... telefon je telefon i nece zvisiti kvalitet od toga da li je sa mreze... iako je manja garancija, ja bih ga slobodno uzeo u obzir prilikom kupovine, mada ja ni ne nosim telefone duze od 6 meseci nikad :wink: :wink: :wink:

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Deni_NS »

Jos samo nesto da proverim pa odo da kupim telefon ovih dana... Jel na primer ja sad odem u prodavnicu i kupim telefon i oni mi ne izdaju fiskalni, jel ja mogu da zovem inspekciju i da kazem lepo nisam dobio fiskalni racun i trazim fiskalni? Mislim oni ce popiti najstrasniju kaznu, ali ipak koliko znam o zakonu koji je donet od 1. januara za svaki proizvod koji se kupi mora da se dobije fiskalni racun... Gledajte sad ovo, mislim telefon kosta 35600, kad sam pitao preko telefona koliko kosta sa fiskalni oni kazu 59000!!!???? Pa to je **beni bezobrazluk!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Deni_NS, sta te tu iznenadjue? Na crno je uvek jeftinije, nem PDV-a a verovatno ti telefoni nisu uzeti od zvanicnog distributera :wink:

Kad hoces sve legalno odnda moras sve i da platis, ja bih isao na opciju bez fiskalnog racuna :)
and justice for all...

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Deni_NS »

@dream weaver, ali mislim ono 24000 skuplje?? Pa koji je to PDV? :D

Ali evo kazem na primer odem iskesiram ih daju mi tu garanciju 6 meseci, dodje inspekcija, zasto niste dali fiskalni itd. Evo vam kazna i ja dobijem fiskalni :) samo se pitam hoce li me gazde ubiti posle toga? :D
A ipak mislim kako je to crno kad je to prodavnica telefona i to nije neka da kazem jedna jedina, nego su poznati po celoj Srbiji... Ajde da kazu 40k i bio bi fer pa bi isplatio za fiskalni, ali ovako izgleda samo bezobrazan treba da budes... Iskreno mislim da SGS ne vredi vise od 350 jura, ipak je vec godinu dana na sceni, ako ne i vise...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Deni_NS, evo da ti malo otvorim oci:

zamisli ti narucis 200 telefona od nekoga. Oni imaju svoju cenu, treba da se dopreme, da prodju carinu, da se na njih plati PDV i ostalo. E sad, ti na licu mesta pre preuzimanja, imas prava da ih proveris - i gle cuda "kao" 30 telefona ne radis. I onda se pise da si primio 170 komada, 30 se "vraca". Za neku svoticu, na carini ce malo da okrenu glavu, kad ti "slucajno" spakujes i tih 30 "neispravnih" komada. E - ti komadi u ovoj zemlji ne postoje, za njih nije placen porez, nije placena carina, nije placeno nista. I onda mozes da ih prodajes jeftinije, ispod zita. Kapiras?
Ne znam koliko sam uspeo slikovito da objasnim, ali to ti je to. Ja poznajem likove koji za smesne pare dopremaju telefone koje god hoces. Oni imaju ljude u skladistima velikih fabrika, odakle redovno uzimaju, ali manji broj telefona. Oni cak ni fabrici nisu placeni, a ovde mogu da se kupe u bescenje. Jedino sto ti telefoni, nikad nisu prosli razne provere, pa ne znas sta moze da ti uleti.
Eto, licni primer: verenici sam kupovao 6700 (jer je taj jako htela), prvi primerak nije nalazio mrezu uopste. Drugi, nisam uspeo ni da ukljucim, a treci (koji sam kasnije i uzeo), je u pocetku lepo radio. 3 meseca kasnije mu je crk'o BT, pa sam to nekako sredio, radilo jos par meseci, i sad je zveknuo definitivno. Uglavnom, telefon radi, osim BT, i FM radia (to nije ni radilo). I pocinje da zeza pri punjenju (ukljucis i ne puni), mada mislim da je to do punjaca.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

u razlici u ceni nije samo PDV nego i mnoooogo veca marza nasih prodavaca od zvanicnih 12posto... zato je toliko manja cena ako nema fiskalni... :wink: :wink: :wink:

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Deni_NS »

@miodrage, kontam te skroz, ali jbg znas sto je puno puno je :) samo nesto da pitam, mislim da sam skontao, a mozda i nisam :) ti telefoni ''tih'' 30 komada moze bas da mi zapadne zato sto su jeftiniji i bez PDV-a? Znaci ja iskesiram 36000 i moze da mi se desi na primer da u slucaju sad SGS ima falinku u hardware-u i da posle 6 meseci crkne? Jbt 600 eura, pa mogu novi Iphone4 da kupim, a ne GalaxyS...

@luca....hahaah pa sta da kazem, nasa marza cepa na sve strane, ispadne da mogu da odem u inostranstvo, kupim telefon i ispadne me jeftinije nego ovi nasi jos se provedem na primer u Austriji i za neki mali kusur dodjem kuci fijakerom :D :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Deni_NS, bas tako. I da te odmah ispravim, iPhone4 nije 600€, to zli jezici tako kazu, i naravno zbog retarda koji drze u radnjama nabijene cene ljudi misle da je toliko. E pa nije. Pogledaj malo oglase, ja sam nalazio i za 380 zakljucane, a evo jedan clan foruma (da ga ne otkrivam jos) je rekao da je nasao SIMFree za 415, na sta sam mu rekao da trci da ga uzme. Posto mi se nije javio, ocito da jos nije uzeo.

Odgovori