Xoom vs Galaxy tab 10''
Xoom vs Galaxy tab 10''
treba mi neki od boljih tablet-a, pa me interesuje koji je bolji motorola ili samsung, ili mozda ima i boljih ponuda u ovom cenovnom rangu?
nemanjale, Trenutno svi oni imaju malo problema, koji su do Honeycomba, jer on jednostavno jos nije dovoljno ispeglan. 3.1 update donosi neka poboljsanja, ali i dalje tu ima nekih sitnih gluposti. Ja licno bih pre odabrao Samsung, ali 10.1, onaj tanji, ne 10.1v Iskreno, verzija sa "v" mi je lepsa, ali ona je i dalje zaglavljena na 3.0 koliko je meni poznato, i ne znam kada ce ici apdejt za nju.
Iz nekog licnog iskustva, ja bih pre preporucio nasto od 7 inca, jer je po menin daleko zgodnije za svakodnevnu upotrebu. Imao sam prilike da se igram sa nekoliko 10" tableta, i ipak i dalje ostajem pri galaxy Tab 7, pre svega zbog telefonije, i cinjenice da je daleko portabilniji, staje u dzepove, i moze se drzati ugodno u jednoj ruci.
kad je u pitanju 10", mislim da od onog sto trenutno moze da se nadje kod nas, po upotrebljivosti Asus Transformer nema konkurenciju.
Iz nekog licnog iskustva, ja bih pre preporucio nasto od 7 inca, jer je po menin daleko zgodnije za svakodnevnu upotrebu. Imao sam prilike da se igram sa nekoliko 10" tableta, i ipak i dalje ostajem pri galaxy Tab 7, pre svega zbog telefonije, i cinjenice da je daleko portabilniji, staje u dzepove, i moze se drzati ugodno u jednoj ruci.
kad je u pitanju 10", mislim da od onog sto trenutno moze da se nadje kod nas, po upotrebljivosti Asus Transformer nema konkurenciju.
araphel, u pravi su druze, sada sam pogledao ovaj Asus Transformer i samo sam rek`o woooww
ovo zaista fanstasticno radi, mnogo bolje od svih ostalih android tableta. Za koliko se moze naci kod nas?
i jesi jos uvek zadovoljan svojim tablet-om? na kraju ako mi svi budu preskupi mozda i uzmem galaxy 7, videcemo...pozz

ovo zaista fanstasticno radi, mnogo bolje od svih ostalih android tableta. Za koliko se moze naci kod nas?
i jesi jos uvek zadovoljan svojim tablet-om? na kraju ako mi svi budu preskupi mozda i uzmem galaxy 7, videcemo...pozz
SGS2, iPhone 4 32GB
za 44k Acer Iconia A500 ima da se nadje, prednost u odnosu na transformera: 32gb microsd i 7k manja cena, a mane: nema gps i nema 3g cip(mada kazu da moze da se poruci i 3g verzija), ostalo je sve manje vise isto.
Po meni za komforan rad, posto ces tablet koristiti kao laptop, 10" je neophodan(prednost dajem onom koji ima najbolje uglove gledanja). Posto svi novi tableti imaju USB host opciju(prepoznaju usb uredjaje) ona tastatura za trasformera je kozmeticki dodatak
.
Ni 3g ni gps mi nisu neka velika stavka na tabletu, zato sto podrazumevam neki android telefon(jeftiniji) koji ima gps i koji ce da radi tethering(deljenje svoje internet konekcije) sa tabletom.
Kad budes uzimao ,ne bi bilo lose da ih pitas i za docking station(on ce kostati mozda 2000) cisto zarad komfora kuci ili u kancelariji.
Po meni za komforan rad, posto ces tablet koristiti kao laptop, 10" je neophodan(prednost dajem onom koji ima najbolje uglove gledanja). Posto svi novi tableti imaju USB host opciju(prepoznaju usb uredjaje) ona tastatura za trasformera je kozmeticki dodatak

Ni 3g ni gps mi nisu neka velika stavka na tabletu, zato sto podrazumevam neki android telefon(jeftiniji) koji ima gps i koji ce da radi tethering(deljenje svoje internet konekcije) sa tabletom.
Kad budes uzimao ,ne bi bilo lose da ih pitas i za docking station(on ce kostati mozda 2000) cisto zarad komfora kuci ili u kancelariji.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
LittlePrince,
surova istina....
Ostale kompanije ne shvataju da treba izbaciti gotov proizvod na trziste kao sto to jabuka radi... A ne uredjaje koji su ultra mega cyber na papiru a OS im je jos u k***u... tj. pun lagova i ima sachicu aplikacija... Za sad, iako je HoneyComb odlican, jabuka rules!

Ostale kompanije ne shvataju da treba izbaciti gotov proizvod na trziste kao sto to jabuka radi... A ne uredjaje koji su ultra mega cyber na papiru a OS im je jos u k***u... tj. pun lagova i ima sachicu aplikacija... Za sad, iako je HoneyComb odlican, jabuka rules!

Samo nek se rolaju....sarme.
- Pera Detlic
- Mobil manijak
djoxie, sto si ga kupio ako ne odgovara tvojim potrebama...
niko od nas ne prica da je on najbolji to je to, svako treba da razmisli i kupi uredjaj po njegovom/njenom kroju....
druga stvar, porediti iPad sa Xoom-om ili Galaxy Tab-om, je otprilike kao porediti iPhone sa Desire-om ili Galaxy S-om, vec prica dosadna postala, svako fura svoj fazon, i to je opse poznato, svako ce kupiti sta njemu vise odgovara.....
pozz.

druga stvar, porediti iPad sa Xoom-om ili Galaxy Tab-om, je otprilike kao porediti iPhone sa Desire-om ili Galaxy S-om, vec prica dosadna postala, svako fura svoj fazon, i to je opse poznato, svako ce kupiti sta njemu vise odgovara.....

pozz.
Pera Detlic, ne poredim sladoled i televizor pa da kazes da ne mogu da se porede. to su dva tableta i treba oba uzeti u ruke i dooobro izmuciti da bi se videlo sta koji moze ili ne moze. apple ima prelep dizajn i izradu, brz je, ekran je predivan, ali ja trazim funkcionalnost. pritom nema nijednu kameru sto je veliki minus, bar pricam o prvoj generaciji. nisam ga kupio, imam ga slucajno u kuci, brat ga koristi, a galaxy tab je moj vec nekoliko meseci i ovi komentari su objektivni, obojica smo se slozili sa svim tim. e sad pitanje je za sta ti treba tablet. ako ces samo da surfujes, gledas poneki klip, cits i pises dokumenta, ipad je super. dok sa g.tabom npr mogu i da downloadujem sta god hocu, a svakodnevno skidam po nekoliko epizoda raznih serija i zipovane muzicke albume sa fileserva, rapidsharea, wuploada i slicnih sajtova i to isto pregledam i slusam na istom uredjaju. na ipadu to bas i nije tako jednostavnoip, cits i pises dokumenta, ipad je super. dok sa g.tabom npr mogu i da downloadujem sta god hocu, a svakodnevno skidam po nekoliko epizoda raznih serija i zipovane muzicke albume sa fileserva, rapidsharea, wuploada i slicnih sajtova i to isto pregledam i slusam na istom uredjaju. na ipadu to bas i nije tako jednostavno
::luv phonez::
- Pera Detlic
- Mobil manijak
slozio bih se sa tobom da je Android funkcionalniji, a koliko se secam tvoj galaxy tab i gore pomenuti g tab imaju razlicite verzije androida... i to dosta razlicite... samo sam hteo da kazem da, u kakvom je stanju honeycomb sada, i da ima slabo aplikacija za te velicine ekrana, iPad bi bio moj izbor... jer, pod br 1, ima neverovatan ekran, pod 2: OS jednostavno klizi, kao i na iPhone-u.. pod 3: APLIKACIJE! jedina stvar u kojoj jabuku ne moze da pobedi ni jedna kompanija/operativni sistem, svejedno... eh sad, to je samo moje misljenje... nekome ko koristi tablet uglavnom za web i dokumenta, svakako bih preporucio android... 

koju god sam aplikaciju hteo da skinem sa app stora, nije bila free, pa za ipad ne postoji ni pristojan browser a da je free. ok, ima chromy, koji lici na google chrome ali nijedan nema download manager ili sam ja toliko glup da nisam nasao. sve u svemu, poenta je u tome da pre kupovine treba dobro procackati svaki aparat i uzeti ono sto ti se dopada. iscitavanje testova i misljenja na netu i pravo, iskustvo uzivo sa spravom su kao nebo i zemlja. pa ko sta voli...
::luv phonez::
- Pera Detlic
- Mobil manijak
djoxie, Pazi ovako, postoji stvar koja se zove JailBreak.... Kada se to odradi (naravno besplatno je) dobijas market sa besplatnim applikacijama.. Khm-khm krekovanim aplikacijama... I zove se instalous... Kad se malo progugla bice jasnije... Reci mi samo sta nedostaje Safariju?! Nalazim da je bolji od bilo kog net browsera na androidu... Inace... Evo jutros sam dobio iPad2... Sve sto mogu da kazem je, cekam da se vratim u BG i da mu uradim Jailbreak, i onda ce ovaj uredjaj biti jos savrseniji...
Zovi me Apple fan boy ili sta god, ali ne mozes me ubediti da je ovo los uredjaj ili sta vise da je GTab7 bolji od njega... iOS ima dosta ogranicenja, ali i dosta nacina da se sve to zaobidje, samo treba znati kako... Ne kazem da ja znam sve, daleko od toga, ali znam ponesto...
Zovi me Apple fan boy ili sta god, ali ne mozes me ubediti da je ovo los uredjaj ili sta vise da je GTab7 bolji od njega... iOS ima dosta ogranicenja, ali i dosta nacina da se sve to zaobidje, samo treba znati kako... Ne kazem da ja znam sve, daleko od toga, ali znam ponesto...

Jedna jedina stvar koja po meni poprilicno obesmisljava ceo Safari: nedostatak flash podrske. Po tome i po udobnosti koriscenja, meni je recimo tab 7 bolji. Ipad je meni jednostavno preveliki za svalodnevnu upotrebu u pokretu. 7 inca je po meni idealna velicina ako ces zaista koristiti nesto u pokretu. Da nosim ranac sa sobom samo da bi mi tablet uvek bio pri ruci, ne pada mi na pamet.
- Pera Detlic
- Mobil manijak
Pera Detlic, eto vidis. Svako ima svoje navike. Meni je poenta tableta da ga nosis sa sobom, kako bi imao net i neke druge stvari gde god da si. Kod kuce mi je pored laptopa nekako sumanuto da jos plus imam i tablet koji samo u kuci koristim. Iz tog razloga smatram da u gore navedenom izboru pobedjuje xoom, odnosno bilo koji android tablet od 10 inca, jer jednostavno iPad ne ispunjava dobro jednu od osnovnih namena: surfovanje po netu. Mozda za njih trenutno ima manje aplilacija, ali ipak to po meni nije presudno.